Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 20012 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #20 -: Март 16, 2012, 06:02:56 pm »
Е пак опираме до положението управител-съуправител, положение в знаците и аспекти между тях.

Разбира се.
Но често се случва влиянието на модерния управител да се преекспонира. Или да се заявяват едни качества, а отстрани да са видими други. Затова отчитам влиянието и на класическите управители.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #21 -: Март 16, 2012, 06:05:27 pm »
Класическият управител е дълбоката същност, която е трансформирана с помощта на "модерния", но не прекалено дълбоко трансформирана.

*

Divna

• 2478
« Отговор #22 -: Март 16, 2012, 06:06:44 pm »
Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)  Също така много често при родители водолеи (особено бащи) съм наблюдавала почти без изключение един от двата варианта:
- на младини - абсолютен ураниец, на старини - абсолютна консерва :-)
- на младини - консерва, на старини - подмладяване, вдетиняване :-)

След уранова опозиция е много възможно да ги има тези драстични промени.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #23 -: Март 16, 2012, 06:10:50 pm »
Е пак опираме до положението управител-съуправител, положение в знаците и аспекти между тях.

Разбира се.
Но често се случва влиянието на модерния управител да се преекспонира. Или да се заявяват едни качества, а отстрани да са видими други. Затова отчитам влиянието и на класическите управители.

И аз така.  :blink: Все пак класическите управители са като един вид "полирани диаманти". От хилядолетия се работи с тях.

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Март 16, 2012, 06:12:02 pm »
А бе като цяло тази работа, за хора гледащи в бъдещето, нетрадиционни подходи и т.н. изобщо не съм я видяла на практика. Единственото общо е, че всички сме малко ексцентрици в някаква област, и си държим на приятелите

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Март 16, 2012, 06:13:31 pm »
И още нещо-марая описва като цяло голямо его...което си е в сила за водолея..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Март 16, 2012, 06:16:12 pm »
Познавам уранианци, които на младини са били големи "консерви", а в по-зряла възраст се отпускат, стават доста по-либерални... Често това се случва след урановата опозиция, както споменава Дивна.

А специално при ураново влияние, ако е силно поставен в радикса, съм наблюдавала подчертана двойнственост - от силно изразена толерантност до изключителна нетолерантност в отношенията, понякога фазите могат да се редуват, да сменят една друга - "върви си - върни се!". :)

Винаги съм била на мнение, че ако сме решили на всяка цена да отстояваме своите права и свободи, първо и задължително условие е да сме се научили на търпимост и да уважаваме личността и личното пространство на ближния. Урок, който доста хора все още трудно усвояват...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #27 -: Март 16, 2012, 06:17:07 pm »
Точно тук е мястото да кажа...и още нещо по отношение на родителя Водолей... :blink: Уран е непредсказуем , но Сатурн е прекалено предсказуем. Аз знаех , че императивния тон в къщи не може да бъде променен...всичко беше под контрол...максимални изисквания, лишения , спартанско възпитание.
Това не е Уран...това си е жив Сатурн.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 16, 2012, 06:22:34 pm »
...всичко беше под контрол...максимални изисквания, лишения , спартанско възпитание.
Това не е Уран...това си е жив Сатурн.

Възпитана съм от изгряващ Водолей или поне имаше опити в тази насока, макар и закъснели.
Мога да потвърдя същото - изключителна претенция за лична свобода и всепозволеност, съчетана с много високи изисквания към другите = егоцентризъм, т.е. Уран + Сатурн + Слънце (като знак на заточение).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Март 16, 2012, 06:37:51 pm »

Разбира се.
Блазе на някои знаци, че имат само по един управител. Късметлии!  :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #30 -: Март 16, 2012, 06:52:10 pm »
Блазе на някои знаци, че имат само по един управител. Късметлии!  :72:

а, не съм съгласна, така изборът се ограничава ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Март 16, 2012, 06:54:18 pm »
Аз съм двоен Водолей, Лили и за мен това, което си написала въобще не важи. Познавам още две Водолейки, които имат щастието да бъдат родители- и двете са ми най-добри приятелки. Нищо сходно с написаното от теб.

Различни хора има, различни Водолеи.
Тук целта не е да се обобщават всички, разбира се.
Но познавайки доста представители на този слънчев и изгряващ знак, отчитам сериозни разминавания с описанията на типичния уранианец. Обяснявам си го с това, че Сатурн е класическият управител на този знак, няма начин да не бъдат повлияни от него.
Aз съм изискваща но и приятел с децата ми. Говорим на всякакви теми и няма табута.
Някой страничен може да ме приеме за тиранин, но за децата ми съм  "строга, но справедлива".

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Март 16, 2012, 07:37:34 pm »
И още нещо-марая описва като цяло голямо его...което си е в сила за водолея..

Тц-тц ! Папи, аз като ти казвам, че пренаписваш астрологията ти не ми вярваш.
Тази мисъл е просто парадокс в астрологията. При Лъва егото е най-силно. Защо? - ще попиташ.
Защото Слънцето е на трон.  :57:

Аз съм водолей и съм възпитана от Лъвица със Слънце в съвпад с Плутон и Сатурн. Това само ме е направило по-силна и ме е научило, как НЕ ТРЯБВА да се отнасям с децата си. Винаги съм възпитавала дъщеря си така, че да може да стои сама на краката си, да бъде самостоятелна и да носи онговорност за собствените си избори. Водолеят не е обсебващ родител, но не е и лигав родител. Възпитавам със стимули, а не с наказания.

Лили, съжалявам за твоята майка.
« Последна редакция: Март 16, 2012, 07:42:49 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Март 16, 2012, 07:46:49 pm »
Ако става дума за наказания, позицията на Слънцето няма нищо общо с това. Вижте Сатурн къде се намира - той дава студенина, препятства изразяването на чувствата, води до липса на топлота, особено, ако ранява планети на детето, най-вече Луна и Венера. Синастрията с родителя е много важна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Март 16, 2012, 07:54:53 pm »
Аз съм водолей и съм възпитана от Лъвица със Слънце в съвпад с Плутон и Сатурн. Това само ме е направило по-силна и ме е научило, как НЕ ТРЯБВА да се отнасям с децата си.

Същия пример имах пред очите и аз - изгряващ Водолей със светила, ранени от Сатурн, и слънчев Водолей със Слънце в съвпад с Марс и Сатурн и Луна в опозиция. При единия Слънцето е в съпад с малефици, при другия Слънцето е в първи дом и получава квадрат от Сатурн на МС.

Вижте Сатурн къде се намира - той дава студенина, препятства изразяването на чувствата, води до липса на топлота...

Най-важният урок, който съм научила от тях, е как НЕ ТРЯБВА да се отнася човек с близките си и с децата (ако някога реша да имам собствени деца).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #35 -: Март 16, 2012, 08:01:14 pm »
Небесна, знакът на Водолея дава не по-малко студенина, дори повече от Козирога, защото последният е женски и нощен знак, например, а Сатурн е дневен
Слънце във Водолей има ясно изразено его точно защото е в опозиция на Лъва, но не по естествения, зададен от природата начин, а малко по-различно изразен :blink: и компенсиращ, защото пак си е с достойнство, но достойнството е заточение, което изкривява характеристиките и се противопоставя
разбира се, всичкото това е съвсем обща картина и при изолирани условия, с което съвсем не споделям мнението за тираничност, диспотия и какво друго беше - това би означавало да избягаме от същността

*

abroad

• 2187
« Отговор #36 -: Март 16, 2012, 08:03:21 pm »
само да кажа, че тая работа с бягането е много имагинерна - нямам реален пример до сега дето да го отрича
тъй че какво си пожелаваме е едно, какво действително се случва - друго

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Март 16, 2012, 08:09:16 pm »
Момичета, възможно ли е според вас знакът на Слънце да определя дали човека е тиранин? Познавам много лъвски Слънца, които са забавни, весели, игриви ... далеч са от идеята за тирания.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Март 16, 2012, 08:18:45 pm »
Небесна, знакът на Водолея дава не по-малко студенина, дори повече от Козирога, защото последният е женски и нощен знак, например, а Сатурн е дневен
Слънце във Водолей има ясно изразено его точно защото е в опозиция на Лъва, но не по естествения, зададен от природата начин, а малко по-различно изразен :blink: и компенсиращ, защото пак си е с достойнство, но достойнството е заточение, което изкривява характеристиките и се противопоставя
разбира се, всичкото това е съвсем обща картина и при изолирани условия, с което съвсем не споделям мнението за тираничност, диспотия и какво друго беше - това би означавало да избягаме от същността

Всеки има Слънце и Марс някъде в хороскопа си, нали така?  Т.е. всеки има его. Но в Лъва Слънцето е в своя апогей, а в Овена - в екзалтация. това а най-егоистичните знаци. А колкото до студенината, дъщеря ми не смята, че съм студена. Ние гледаме на децата си като на равни. Говорим с тях като с възрастни. Аз съм и най-добрата приятелка и тя споделя с мен от много малка. Аз аз уважавам нейното право на избор и свободна воля.

Но...не ми забелязвайте. В момента говори луната ми във водолей, не Слънцето. Моите светила не са ранени. Имам единствено квадрат с Нептун, който не спада към малефиците. Най-много да се разнежа и да се размекна, заради този Нептун. Аспектът с Нептун по-скоро дава опрощаващ родител, който идеализира децата си.

*

abroad

• 2187
« Отговор #39 -: Март 16, 2012, 08:19:21 pm »
пропуснах да спомена, че майка е Водолей с Луна в Рак и Венера в Риби ;D - много години ми отне докато приема студенината и я разбера, но всъщност строгият и авторитарен родител е баща със Слънце в Стрелец, АС Лъв в съвпад Сатурн/Плутон ;D
другите на които стъпвам и мъже, и жени са ми приятели, не живея с тях, само приятели, но със сходен съвпад там какви да са ми  ;D