Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 19884 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #140 -: Март 22, 2012, 06:22:26 pm »
Емоционалността на рака идва в повече понякога на хладната водолейска същност.
Директността му пък от своя страна наранява лунните чада.

имам приятели (не просто познати) водолеи, разнополови, с не-емоционални Луни
приличаме си в много отношения ;D
интелектуалният обмен протича доста добре
Луната ми не е оставала скрита за тях, но по-добре да е, защото те не че не искат, но не могат я разберат, нито успяват адекватно да реагират в повечето случаи
с везните - аналогично, ако изключим мъжкия пол
с близнаците - като с везните

*

Papy

• 4343
« Отговор #141 -: Март 22, 2012, 06:27:24 pm »
Така, както са ми се сърдили раци, никой друг не ми се е разсърдвал, пък аз даже не разбирам с какво ги обиждам...много тъпо
Как да им внимавам, като не знам къде ги стиска обувката...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #142 -: Март 22, 2012, 06:30:48 pm »
Така, както са ми се сърдили раци, никой друг не ми се е разсърдвал, пък аз даже не разбирам с какво ги обиждам...много тъпо

А причините какви са били? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #143 -: Март 22, 2012, 06:32:26 pm »

нали знаеш - невежеството не е оправдание :P

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #144 -: Март 22, 2012, 06:32:34 pm »

даааа, въпреки че сте против обобщенията, по моите скромни наблюдения, това поведение е типично за раците - разсърдят ли ти се веднъж, ще е завинаги. Много злопаметни.

*

Papy

• 4343
« Отговор #145 -: Март 22, 2012, 06:36:01 pm »

нали знаеш - невежеството не е оправдание :P

Амчи кой се оправдава-нали това казвам-искам да им внимавам, ама...
Даже заради подобни ситуации и дълго съжителство за малко да реша, че съм кофти и жесток човек...добре че се събрах с разни близнаци, че да си отдъхна...

*

Uran

• 6041
« Отговор #146 -: Март 22, 2012, 06:55:35 pm »
Казвам аз нещо съвсем нормално, а майка ми (слънчев рак и стелиум) с драматизъм в гласа отговаря, че :"9 месеца под сърцето си камък е носила...". Тушшш ;D
Хем ми е смешна репликата, хем ми щръква косата. Следват едни цупения и погледи изпълнени с подкани за някакви разкаяния от моя страна и т.н.
Изморително от където и да го погледнеш.
Нищо особено не съм казала..сериозно. Артикулирала съм примерно съвсем прозаични мои мисли.
После иди, че бъди честен и спонтанен. ;D ;D ;D

п.п.Тази култува реплика ми е отравяла често пубертета. ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #147 -: Март 22, 2012, 06:57:41 pm »
Ако погледнем в качеството си на астролози в/у всяка натална карта...абстрахирайки се от лично отношение и емоции бихме могли да открием част от "проблемите" в общуването и изявата...
Понеже говорим за водолей... ;D Всички знаем , че Меркурий не може да бъде на повече от 28* от Слънцето...което в крайна сметка е изявата в картата...Аз ОТРИЧАМ постулатите , че основно Меркурий се свързва с мисълта...Всички знаем , че оста е 3-9ти...или Близнаци /Стрелец. Юпитер и Меркурий...последния е вестоносец , предавател...или предава онова което е чул/аспектирал/...
В този смисъл при слънчевия водолей Меркурий може да бъде в козирог ,водолей или риби... Подвластен на Сатурн , Уран, Нептун или Юпитер. Меркурий е планетата ,която е най-близо до изявата на слънчевата енергия...и той я изявява по онзи начин...по който приема диспозитора си. В знака на водолея според мерка се чувства превъзходно , в знака на Козирога той е прагматичен и харесва ясните и конкретни послания/много уважавам мерка в козирог/...в знака на рибите...ще ме простите  ;D...но в първата и втората декада той самия трудно се разбира...,та какво остава за другите?! :rolleyes:
Или родители с балансиран и силен меркурий могат да бъдат независими ,разбиращи...свободолюбиви... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #148 -: Март 22, 2012, 07:07:32 pm »
Дали има  при някой " балансирани" семейни отношения
родители-деца, все единия родител/дете ще ни " възседне " квадратурите
или ще ни се плъзне по куинконсите, та да ни разваля рахатлъка   ;D    :rolf:
Естествени минерали и амулети

*

Papy

• 4343
« Отговор #149 -: Март 22, 2012, 07:11:56 pm »
Ми...като малка въобще не се разбирах с баща ми
Сега...да не казвам голяма дума, но след моето собствено мнение и това на мъжа ми, неговото най-тежи

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Март 22, 2012, 07:14:18 pm »
Като пример за изключително лоялен и всеотдаен родител със Слънце в Лъв мога да посоча леля ми и баба ми.
И двете са Лъвици с доста земя в хороскопа и плутонова доминанта - леля ми е със съвпад Луна-Венера в Дева и Плутон на АС, баба ми е с Венера и Марс в Дева, Луна в Козирог в опозиция с Плутон.

За разлика от леля ми нейните брат (вуйчо ми) и сестра (майка ми) не могат да се нарекат изобщо лоялни родители. Двамата са с водни Слънца - Риби и Рак, а уж това били най-грижовните и всеотдайни знаци (ако вярваме на писанията за слънчевите знаци  ;D).

Баба ми и леля ми полагаха грижи за мен, когато бях малка.
Вуйчо ми се разведе рано с първата си съпруга, единственото му дете остана при нея, той не пое бащинска отговорност и предпочете да си урежда личния живот. Ожени се пак и втората му съпруга, която никога не е имала деца и не може да има, така му е влязла под кожата и го е обработила, че той не поддържа никаква връзка със сина си, който му е единствено дете. Както се казваше в една поговорка, "заради п..ка п..ка не ставай!". За съжаление това е често срещано явление.  :lol: Наблюдавам такава тенденция доста често при мъже с Венера по оста Дева-Риби, особено ако е ранена от малефици.

« Последна редакция: Март 22, 2012, 07:22:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #151 -: Март 22, 2012, 07:21:07 pm »
Казвам аз нещо съвсем нормално, а майка ми (слънчев рак и стелиум) с драматизъм в гласа отговаря, че :"9 месеца под сърцето си камък е носила...". Тушшш ;D
Хем ми е смешна репликата, хем ми щръква косата. Следват едни цупения и погледи изпълнени с подкани за някакви разкаяния от моя страна и т.н.
Нищо особено не съм казала..сериозно. Артикулирала съм примерно съвсем прозаични мои мисли.

Майка ти слънчев рак...ти слънчев водолей... :o
При теб картинката се повтаря като огледален образ.... :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #152 -: Март 22, 2012, 07:40:38 pm »

При мен и майка ми ролите са разменени - аз съм много чувствителна и постоянно драматизирам, съчувствам и оправдавам хората. Емоциите винаги са вземали връх над разума ми, особено в общуването с близките. А майка е прагматична, не се вживява много в нещата и гледа повърхностно на живота. И затова не смея нищо да й кажа, защото ме приема за лигла.
Тя- слънце в Близнаци, аз - слънце в Лъв.

*

Papy

• 4343
« Отговор #153 -: Март 22, 2012, 07:53:54 pm »
А луните?

*

Divna

• 2478
« Отговор #154 -: Март 22, 2012, 08:21:57 pm »
Казвам аз нещо съвсем нормално, а майка ми (слънчев рак и стелиум) с драматизъм в гласа отговаря, че :"9 месеца под сърцето си камък е носила..."

Uran, kyde e Merkurii na maiika ti?

*

abroad

• 2187
« Отговор #155 -: Март 22, 2012, 08:30:31 pm »

майка - рак, баща - козирог ;D
може да трябва по нещичко да заемеш от тези знаци
много драматизъм може да "видиш" при Луната в Рак, например ако е ранена, но дори и да не е пак има нужда от разбиране, нежели високомерна насмешка, но се прикрива, добре се прикрива зад "драматизма" :blink:

всъщност, култови фрази можем да открием при всеки знак - най-характерен за водолея е "ти не ми обяснявай на мене", която лесно се провокира и развива от подходящ раздумчик с времето
« Последна редакция: Март 22, 2012, 08:37:37 pm от abroad »

*

Papy

• 4343
« Отговор #156 -: Март 22, 2012, 08:34:54 pm »
Амда-ама гледам марс в рак също кофти

*

Uran

• 6041
« Отговор #157 -: Март 22, 2012, 09:15:44 pm »
Казвам аз нещо съвсем нормално, а майка ми (слънчев рак и стелиум) с драматизъм в гласа отговаря, че :"9 месеца под сърцето си камък е носила..."

Uran, kyde e Merkurii na maiika ti?
В първия градус на рака. :blink: ретро Меркурий 0 гр. и16'

*

Divna

• 2478
« Отговор #158 -: Март 22, 2012, 09:20:15 pm »
Тежки думи е изричала.  :-[ Меркурий да не е докоснат от Сатурн или Плутон?

Видях картата. Бързо ги е нареждала с този съвпад и опозицията с Юпитер.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 09:24:21 pm от Divna »

*

Uran

• 6041
« Отговор #159 -: Март 22, 2012, 09:22:57 pm »
Тежки думи е изричала.  :-[ Меркурий да не е докоснат от Сатурн или Плутон?
Според нея аз съм изричала такива, а убий ме- не се сещам за нещо кой знае какво (според мен все пак).
 Самата реплика ми беше дразнеща, а не това, което значи. Не знам как да го обясня.
 Аз си знаех, че не мисли, че съм някакво чудовище, но и сега много си обича да е драматична в изказа. ;D