Здравей Гост

Новолуние 22 март 2012 в 2,22 Овен

• 106 Отговора
  • 14453 Прегледи
Новолуние 22 март 2012 в 2,22 Овен
« -: Март 18, 2012, 08:14:56 am »
Новолуние  Овен съвпад Уран/ретро Меркурий и каре Плутон
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Re: Новолуние 22 март 2012 в 2,22 Овен
« Отговор #1 -: Март 18, 2012, 08:19:30 am »
пролетното равноденствие

http://www.malchanavoda.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64:praznikat-proletno-ravnodenstvie&catid=20:2009-09-14-15-45-21&Itemid=24
Празникът Пролетно равноденствие     
Пролетното равноденствие настъпва на 20 март 2012 г. в 07.15 ч.
Благовещение - 25 март

Пролетното равноденствие отбелязва възлов момент в хода на годината - когато енергиите на светлината и тъмнината, на мъжкото и женското начало, се изравняват. Това е честване на равновесието. От този ден нататък силата на светлината за пръв път взима превес над силата на тъмнината. Празникът отбелязва и началото на пролетта, време за оживени дейности и за сеитба - както в живота ни, така и на полето. Благославят се семената за бъдещите насаждения. Носят се дарове от напъпили растения. Енергиите на този период осигуряват плодородие на земята и животните, обновление и растеж. Време за подновяване на взаимоотношенията с майката природа.
В духовно отношение празникът символизира прехода от вглъбеността на ин-енергиите към външната изява и светлина на ян-енергиите.

За да отпразнувате равноденствието, напълнете до половината голяма кристална купа с вода и натопете в нея цветя по ваш избор. Могат да бъдат едногодишни или многогодишни цветя от вашата градина, диви цветя или пък свежи растения от цветарския магазин. Сложете купата на видно място в дома ви. Почистете къщата, сменете пердетата и внесете пролетно настроение в дома си с пъстри възглавнички, драперии или панделки.
Цветовете на този празник са светлозелено, лимонено-жълто и бледорозово.

Сутринта на Пролетното равноденствие можете да направите сладкиш от пшеничено брашно (кифлички, украсени с кръст отгоре). Смята се, че така направеният сладкиш има изключително лечебни свойства, особено при стомашни болести. По стара предхристиянска традиция по това време се боядисвали яйца - символ на живота - в зелено и златисто, после се разменяли като подаръци или се използвали в ритуали в чест на слънцето и на божествата на плодородието.
Прегледайте личните си вещи и дрехи и отделете ненужните, които вече не ползвате или не носите. Дайте ги за благотворителни цели.

В българската традиция Пролетното равноденствие се отбелязва с празника Благовещение (Благовец) на 25 март. Става се рано сутринта, за да е блага годината. Трябва да имате златна или сребърна монета в джоба си, или хляб, ако ви закука кукувица, за да има храна и доходи през годината. Домът се почиства и сметта се изгаря, за да изгори всичко лошо. Този ден се използва за присаждане на овощните дръвчета, за да са сладки плодовете. Копаят се лехи и се садят цветя. Водата от реките тогава става лековита. Сутринта за здраве се пие студена вода. Особена магия крие главата на змия, убита на Благовец. Ако в нея се посадят семена от босилек, след това от израсналото растение могат да се приготвят различни лекове, както и да послужи при магически ритуали за защита и любов.

Традиционна трапеза: Печена или варена риба, шарена пита, лучник, сухи чушки, пълнени с орехи. Вари се супа от прясна коприва, поднася се салата от лук, джоджен и магданоз.
Сезонни символи за празнуване: свежи пролетни цветя, боядисани яйца.

« Отговор #2 -: Март 18, 2012, 08:27:58 am »
http://mmargaritta.blogspot.com/2012/02/27-4-2012.html

"В своето движение Меркурий или изпреварва Слънцето, или изостава от него, правейки три примки за една година. Различно е и неговото положение спрямо Слънцето в различните години, когато Слънцето пресича точката на пролетното равноденствие (21 март). По нашите наблюдения съществен фактор за настъпването на топлите дни е и Венера, тоест, времето на нейното ежегодно преминаване през точката на пролетното равноденствие (еклиптика) в Северното полукълбо. Но главният предвестник на пролетта е все пак Меркурий.

Анализирайки известно време тези фактори, стигнах до убеждението, че стабилна, истинска пролет настъпва, тогава, когато Меркурий и Венера почти едновременно със Слънцето влизат в Северното полукълбо, пресичайки точката на пролетното равноденствие. Така беше през пролетта на 2010 година, когато Венера влезе в Северното полукълбо на 8 март, а Меркурий, главният предвестник на топлото време - на 18 март, три дни преди Слънцето. Пролетта се бави, ако Меркурий изостава значително от Слънцето. Много нестабилно пролетно време, с връщане на студени дни има, когато Меркурий през този период (края на март) прави примка, отначало изпреварва Слънцето, а после сякаш е забравил нещо в зимата, се връща в знака на Риби и отново влиза в Овен доста по-късно, в края на април. Така беше през 2009 година, така ще бъде и тази 2012 година. Сега има и още един фактор, който не можем да не вземем предвид - започвайки от пролетта - лятото на 2010 година, върху настъпването на пролетта започна много силно да влияе Уран, който продължава да тъпче около точката на прехода, правейки времето непредсказуемо, необичайно. И не само през пролетта. Виждаме колко непредсказуем става климатът. Със сигурност можем да кажем само едно: тази ситуация ще продължи поне до 2015 година. И не само в природата.

И така, тази година пролетта ще бъде нестабилна, ще се връща студеното време и ще има екстремални явления. Една забележка - настъпването на пролетта в различните региони става в различно време и сега не говорим за абсолютна дата на настъпването на пролетта, а за по-ранно или по-късното й настъпване в сравнение със средно статистическата дата за дадения регион. Наблюдавайте, трупайте статистика и ще се убедите, че законите на движение на планетите от слънчевата система се съгласуват със закономерностите в колебанията на климата на Земята"

http://meteoillice.es/wxastronomy.php?lang=bg&Validar=Validar

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Март 18, 2012, 08:35:57 am »
Почистете къщата, сменете пердетата и внесете пролетно настроение в дома си с пъстри възглавнички, драперии или панделки.

Сутринта на Пролетното равноденствие можете да направите сладкиш от пшеничено брашно (кифлички, украсени с кръст отгоре).

обаче малко уморително това чистене ;D

« Отговор #4 -: Март 18, 2012, 08:37:00 am »
Почистете къщата, сменете пердетата и внесете пролетно настроение в дома си с пъстри възглавнички, драперии или панделки.

Сутринта на Пролетното равноденствие можете да направите сладкиш от пшеничено брашно (кифлички, украсени с кръст отгоре).

обаче малко уморително това чистене ;D

и аз така,но след това зареждаш сред природата

http://www.youtube.com/watch?v=fpWNimba344&feature=player_embedded#!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5 -: Март 18, 2012, 09:01:52 am »
Много любим момент от годината, а тази година особено много го чакам. Малко съм със смесени чувства спрямо астрологичните аспекти в моята карта, но...  :-\ При мен действието ще се развива във 2ри дом, Плутон пък е в 12ти.  :-X И за капак новолунието ще е в опозиция на натален Плутон в 8ми и в квадрат с натален Марс в 6ти, а от болести този месец ми призля вече. Има и тригони към натални Нептун в 11ти и Луна/Сатурн в 7ми, но вече ги гледам с едно наум.  :(
« Последна редакция: Март 27, 2012, 08:24:04 pm от Ronia »

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #6 -: Март 18, 2012, 09:20:44 am »
И на мен ми е любим период. Цяла зима чакам да ми замирише на пролет, че да живна.  ;D
Чистенето не ми е сред приоритетните занимания, не защото ме мързи а заради липса на време.
При мен ще е на 2* от Асц в съвпад с Лилит и опозиция на Луната.
Не знам какво още неочаквано ще ми се случи. То и сега всичко се върти с бясна скорост и едва смогвам-   тр Уран на 2* от Асц. ;)
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #7 -: Март 18, 2012, 09:40:49 am »
      Уран,Слънце,Меркурий и Новолуние -съвпад със Слънце,Венера,Хирон и Сатурн (натални)-в 9 дом при мен.

« Отговор #8 -: Март 18, 2012, 09:45:05 am »
Избързах с почистването и го направих днес. ;D
А новолунието ми е в 8дом,но без нито един аспект. :mellow:

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Март 18, 2012, 09:58:51 am »

е как успя ;D

като дойде време за основно чистене, имам чувството, че апартаментът се утроява ;D

и чистенето трае седмици - но пък началото е положено ;D - на края може и да го претупам набързо- набързо :blink:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #10 -: Март 18, 2012, 10:03:00 am »
Като не може целия....само това дето се вижда....другото остава за лятната отпуска :rolf:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #11 -: Март 18, 2012, 10:06:16 am »
Дори  и опозицията на тр Уран с нат Луна не успява да ми събуди слугинските страсти.. :wink2:

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Март 18, 2012, 10:11:06 am »
Като не може целия....само това дето се вижда....другото остава за лятната отпуска :rolf:

то е така, но нали духовните науки ни учат, че такива неща като постенето или чистенето имат и един друг смисъл

« Отговор #13 -: Март 18, 2012, 10:16:45 am »

е как успя ;D

като дойде време за основно чистене, имам чувството, че апартаментът се утроява ;D

и чистенето трае седмици - но пък началото е положено ;D - на края може и да го претупам набързо- набързо :blink:
Станах много рано,пих кафе на бързо и започнах. ;D.Апартаментът  е само с две стаи и затова се оправих навреме.Но с прозорците видях доста зор.Много мразя да се занимавам с тях.  :confuse3: ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Март 18, 2012, 10:19:53 am »
Но с прозорците видях доста зор.Много мразя да се занимавам с тях.  :confuse3: ;D

обаче пък те, заедно с гладенето, били много повече от най-натоварения фитнес :blink:

сега ти остават само цветята - и за тях се споменаваше нещо из статиите :blink:

« Отговор #15 -: Март 18, 2012, 10:26:32 am »

обаче пък те, заедно с гладенето, били много повече от най-натоварения фитнес :blink:

сега ти остават само цветята - и за тях се споменаваше нещо из статиите :blink:

Двете неща,които най-много мразя като част от домакинската дейност. ;)
А цветята ги оставям за следобед,защото сега ще излезна да се порадвам на хубавото време.
На тях ще отделя повече време. :rolleyes:
Лек слънчев и усмихнат ден на всички.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #16 -: Март 18, 2012, 11:38:39 am »
В духовните науки споменава ли се нещо като РАБОТА по 10 часа и повече? И като се прибереш най-необходимото и после заспивам като талпа, може и където съм седнала........И три седмици всяка събота и неделя сън на състезания с децата/ част от тях ги отложиха заради лошото време/ и следващите 2 две седмици пак така. Дано за Великден успея повече :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Март 18, 2012, 12:14:16 pm »
В духовните науки споменава ли се нещо като РАБОТА по 10 часа и повече? И като се прибереш най-необходимото и после заспивам като талпа, може и където съм седнала........И три седмици всяка събота и неделя сън на състезания с децата/ част от тях ги отложиха заради лошото време/ и следващите 2 две седмици пак така. Дано за Великден успея повече :blink:

казват например, че прекаленият светец и богу не е драг :blink:

казват още, че като се оплакваме от нещо, Вселената ни чува и може и да ни освободи от толкова много работа :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 18, 2012, 12:16:15 pm »
В духовните науки споменава ли се нещо като РАБОТА по 10 часа и повече? И като се прибереш най-необходимото и после заспивам като талпа, може и където съм седнала........

Не, не се споменава.  ;D
И дори забелязвам, че активно занимаващите се с "духовност" са все неработещи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #19 -: Март 18, 2012, 12:23:07 pm »

казват например, че прекаленият светец и богу не е драг :blink:

казват още, че като се оплакваме от нещо, Вселената ни чува и може и да ни освободи от толкова много работа :blink:

Не се оплаквам, аз така съм си свикнала.
Слугинстване слугинстване, но пък то не ми  е цел в живота...... :blink: