Здравей Гост

Новолуние 22 март 2012 в 2,22 Овен

• 106 Отговора
  • 14505 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Новолуние 22 март 2012 в 2,22 Овен
« Отговор #80 -: Март 25, 2012, 07:09:31 pm »

казваш, някоя данъчна изненадка да не ми дойде  :P
« Последна редакция: Март 25, 2012, 10:14:14 pm от Grace »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #81 -: Март 27, 2012, 08:24:21 pm »
Цитат
Много любим момент от годината, а тази година особено много го чакам. Малко съм със смесени чувства спрямо астрологичните аспекти в моята карта, но...  :-\ При мен действието ще се развива във 2ри дом, Плутон пък е в 12ти.  :-X И за капак новолунието ще е в опозиция на натален Плутон в 8ми и в квадрат с натален Марс в 6ти, а от болести този месец ми призля вече. Има и тригони към натални Нептун в 11ти и Луна/Сатурн в 7ми, но вече ги гледам с едно наум.  :(

Това съм написала в началото на темата. Вчера (отново 4 дни след лунацията) научих една новина, която променя личните ми планове засега в негативен план. Това предполагам са двата тригона отново, защото другите аспекти нямаха никакво отношение към лични отношения. Като цяло тригоните се очертават скрити лимонки в моите карти.  :-\

По Плутон и Марс аспектите се преборихме с болестта на сина ми. Здрав е.

*

Stella

• 7765
« Отговор #82 -: Март 27, 2012, 08:34:27 pm »
Цитат
Много любим момент от годината, а тази година особено много го чакам. Малко съм със смесени чувства спрямо астрологичните аспекти в моята карта, но...  :-\ При мен действието ще се развива във 2ри дом, Плутон пък е в 12ти.  :-X И за капак новолунието ще е в опозиция на натален Плутон в 8ми и в квадрат с натален Марс в 6ти, а от болести този месец ми призля вече. Има и тригони към натални Нептун в 11ти и Луна/Сатурн в 7ми, но вече ги гледам с едно наум.  :(

Това съм написала в началото на темата. Вчера (отново 4 дни след лунацията) научих една новина, която променя личните ми планове засега в негативен план. Това предполагам са двата тригона отново, защото другите аспекти нямаха никакво отношение към лични отношения. Като цяло тригоните се очертават скрити лимонки в моите карти.  :-\

По Плутон и Марс аспектите се преборихме с болестта на сина ми. Здрав е.

А освен тригоните, някой друг съвпад?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #83 -: Март 27, 2012, 08:37:51 pm »
Няма съвпади във 2ри натален, нямам нищо там.

*

Stella

• 7765
« Отговор #84 -: Март 27, 2012, 08:40:36 pm »
Няма съвпади във 2ри натален, нямам нищо там.

Я, ми прати данните си на лични, че нещо май не се разбираме.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #85 -: Март 27, 2012, 08:46:36 pm »
Ми ето я картата с новолунието, аз май я бях качвала.

*

Papy

• 4343
« Отговор #86 -: Март 27, 2012, 10:21:07 pm »
хора, запомнете я тая карта най-накрая

*

Stella

• 7765
« Отговор #87 -: Март 27, 2012, 10:48:27 pm »
какъв ти е проблема, Папи?

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Март 27, 2012, 10:50:38 pm »
Ми ето я картата с новолунието, аз май я бях качвала.

Съжалявам, че те разочаровам, но тригоните не са ти виновници за положението.
Новолунието в Овен акцентира върху транзитния Уран който ти прави тао-квадрат с рождената квадратура Марс в Рак и Плутон във Везни. Когато една планета направи от един квадрат тао-квадрат и лунация съвпадне с чувствителна точка, винаги има събитие. При тебе са били болести, понеже Марс е в 6-ти дом.

*

Papy

• 4343
« Отговор #89 -: Март 27, 2012, 10:53:27 pm »
какъв ти е проблема, Папи?

Липса на сладко-случва се

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Март 27, 2012, 10:56:44 pm »
Стелла...,стига с елементарните разсъждения... :blink:
Ами...,ами , ако тоя тригон участва и в тао? Мммм
МНого държа на отговор :blink: , кое е по-важно като аспект.
Хайде...не Стелла и Марая...,а астролог с/у астролог...като в астрологичен форум....,не на мегдана в хоремага...или през дувара/сиреч на лични/....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #91 -: Март 27, 2012, 11:02:26 pm »
Stella, защо пък да ме разочароваш?  :mellow: Въпрос на гледна точка, обаче. За мен тр Уран не е чувствителна точка сам по себе си. Новолунието съвпада с него за всички. Но това не е толкова важно, по-важното е, че определено не се разбираме. Аз говоря за тригоните към 7ми дом и новините, които получих за лични отношения, ти говориш за болести, които аз съм написала, че излекувахме, тоест тао квадрата явно е проработил някак другояче.  ;D

А, сетих се как исках да го формулирам, защото по принцип съм в картите и съм свикнала да правя изречения като гледам.  ;D Мечтана връзка/любов започна за някого (Нептун-Луна/Сатурн-новолуние), но това негативно влияе на моите планове. Толкоз по въпроса с тригоните. И то с тр Венера тригон към натална.  ;)
« Последна редакция: Март 27, 2012, 11:08:06 pm от Ronia »

*

Grace

• 2257
« Отговор #92 -: Март 27, 2012, 11:27:59 pm »
Цитат
Вчера (отново 4 дни след лунацията) научих една новина, която променя личните ми планове засега в негативен план. Това предполагам са двата тригона отново, защото другите аспекти нямаха никакво отношение към лични отношения. Като цяло тригоните се очертават скрити лимонки в моите карти. 

това като събитие бих го свързала с квадрата на тр Меркурий /по време на Новолунието / с натален Марс / У3 /
може би нещата ще се обърнат, когато Мерк стане директен ..
Иначе, в картата ти Уран и Новолунието са в тригон към Сатурн, но по смисъла на приоритетите най-силен транзит в момента е квадрата на Сатурн към Луната. Хубавото е, че Юпитер пък върви към тригон с Венера и можеш да очакваш позитивен развой по отношение на връзките и финансите.  :blink: 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #93 -: Март 27, 2012, 11:33:16 pm »
Тоест, новини за мъж, в този смисъл? Да, може... А тия тригони от новолунието към натални Луна и Сатурн в 7ми и Нептун в 11ти как да ги тълкувам? Аз друго не можах да измъдря. Пък и нищо положително в тази насока не се е случило. Странно, Сатурн обикновено на мен ми носи и много стабилни и положителни неща... А сега излиза, че този му транзит към Луната все в негативна насока върви, че и  пак ще се върне.  :-\ Ще го почакам и Юпитер, тя и самата венера се тригонира, но... Нищо засега. Обаче ти беше права за Асц в солара. макар и с 5 месеца закъснение, аз се фокусирам все повече върху личен живот. Това мисля, че има връзка и с тримата У7 кацнали на Нептуна в прогресия, в съвпад цялата орда.  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #94 -: Март 27, 2012, 11:40:41 pm »
Цитат
А тия тригони от новолунието към натални Луна и Сатурн в 7ми и Нептун в 11ти как да ги тълкувам

И аз не съм много сигурна. Би трябвало да е нещо по смисъла на 1-7 дом, защото Сатурн е У1 и е в 7-и. Но все пак акцента е 2-и дом, да не търсим под вола теле.  :blink: има време, партнъорствата също идват на дневен ред.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #95 -: Март 28, 2012, 08:03:24 am »
Права си, ще почакам.  :blink:

« Отговор #96 -: Март 28, 2012, 09:26:11 am »
Новолунието в 8дом ми донесе много възможности,свързани със започване на работа.Друг е въпросът дали някоя ще се осъществи. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #97 -: Март 28, 2012, 09:29:59 am »
:mellow: Въпрос на гледна точка, обаче. За мен тр Уран не е чувствителна точка сам по себе си. Новолунието съвпада с него за всички.

Явно говорим на различни езици. Аз съм сигурна, че ти си способна да си създадеш своя интерпретация.  Хванала си се за една хипотеза, която с всички сили се опитваш да докажеш, а именно, че образуваните при транзит тригони в твоята карта са "лоши" аспекти, пренебрегвайки други основни фактори. Аз не искам да ти  яизбивам от главата, но моят продължителен опит е показал, че квадратурите са по-силни от тригоните, т.е. че съществува йерархия на аспектите по сила. При условие, че транзитна планета ти образува тао-квадрат, не можеш да го пренебрегнеш с лека ръка и да припишеш всичко на тригона.

Всички хора имат транзитен Уран на същия градус, но не при всички транзитният Уран формира сложна конфигурация, както при тебе, превръщайки квадрат в тао-квадрат. На мен, например, не ми образува ъгли в този градус (+/- допустимата орбиса).

Надявам се да приемеш мнението ми като конструктивно.  :blink:
« Последна редакция: Март 28, 2012, 09:42:49 am от Stella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #98 -: Март 28, 2012, 11:48:00 am »
Нищо подобно. Аз просто наблюдавам как се пренася енергията. Нито съм приела някаква хипотеза, нито смятам, че тригоните по дифолт са добри или лоши. Да не говорим, че подобно тръшкане върху едно и също нещо и тропане с крак са ми крайно неприсъщи, Меркурий във Везни все пак. Не смятам и че в астрологията има твърди и неподлежащи на оборване хипотези изобщо. Но тезата за тао квадрата в момента просто не работи, Stella, вече ти го казах по-горе, не виждам почва за по-нататъшен спор. Не с болести сме имали проблеми при това новолуние, слава Богу!, а аз лично имах с лични отношения и най-вече с новини, няма как да го вместя в застъпения от теб тао квадрат с планети в "здравни" домове. Както помниш, може би, болестите ги отчетох в темата за пълнолунието, където нямаше тао квадрат.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #99 -: Март 28, 2012, 01:55:00 pm »
Нищо подобно. Аз просто наблюдавам как се пренася енергията. Нито съм приела някаква хипотеза, нито смятам, че тригоните по дифолт са добри или лоши. Да не говорим, че подобно тръшкане върху едно и също нещо и тропане с крак са ми крайно неприсъщи, Меркурий във Везни все пак. Не смятам и че в астрологията има твърди и неподлежащи на оборване хипотези изобщо. Но тезата за тао квадрата в момента просто не работи, Stella, вече ти го казах по-горе, не виждам почва за по-нататъшен спор. Не с болести сме имали проблеми при това новолуние, слава Богу!, а аз лично имах с лични отношения и най-вече с новини, няма как да го вместя в застъпения от теб тао квадрат с планети в "здравни" домове. Както помниш, може би, болестите ги отчетох в темата за пълнолунието, където нямаше тао квадрат.  :blink:

Лични отношения е много широко понятие, зависи дали става дума за партньор, за близката среда или за колеги? При теб как беше? Между другото новините са по 3-ти дом, а новолунието ти е било на К3 в квадрат с натален Марс (:kva: :plu:), който управлява куспидата на 3-ти дом? "Получих новина" много добре се връзва с новолуние на куспидата на трети дом, а това, че новината е била не особено приятна съответства на динамиката на квадрата У3-Марс.
« Последна редакция: Март 28, 2012, 01:59:09 pm от Stella »