Здравей Гост

Медитация върху Сфинкса

• 139 Отговора
  • 14504 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Медитация върху Сфинкса
« Отговор #20 -: Март 20, 2012, 11:59:44 pm »
Не ми е много интересна играта, ама айде...
Ние със свинкса сме brothers in arms
И чакаме да започне битката...
И ако тоя свинкс се окаже егото...няма да играя  :blink:

« Отговор #21 -: Март 21, 2012, 12:07:55 am »
Бях, да, но еднорога е нещо като по-низшето проявление на медузата. А тя си остава загадка... Но знам, че пази много нова информация и тя е важна.
:)

« Отговор #22 -: Март 21, 2012, 12:27:46 am »
Да, медузата не е отплавала никога до сега, просто се движи бавно и огрява всичко пред себе си, защото свети много ярко. Тя и затова не иска да се обърне лице в лице, защото може да ни ослепи. Не усещам нещо лошо, а по-скоро знание с цената на нещо.  :rolleyes:
:)

« Отговор #23 -: Март 21, 2012, 12:46:19 am »
След 5-10 мин. медитация върху сфинкса се получи следната картина. Горящо огнено слънце, всичко блести в жълто, вероятно от силната светлина, прелита дракон, т.е през цялото време дракона се рееше отгоре, странното беше, че крилата му бяха с много точна форма, като изкуствени, нямаше люспи или пера, чиста гладка повърхност с точни пропорции. На края жълтата светлина премина плавно в небесносиньо до виолетовоцикламено. Дракона продължаваше да си се рее над мен.Това е.
Опитах и аз и  бих искала да разбера каква е целта на експеримента.

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Март 21, 2012, 05:07:34 am »
Затворих очи, мислейки за свинкса. Започнах да усещам вълнение при мисълта, че ще се срещна с него много скоро. Все едно съм чакала тази ни среща от хилядолетия. Вълнението се увеличаваше, чувствах че ме облива енергия, чувствах присъствието на тази енергия вътре в себе си. Сякаш Сфинкса беше част от мен. Бях щастлива, защото успях да "видя" невидимото. Беше много приятно изживяване. 

Благодаря, Хело!  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #25 -: Март 21, 2012, 05:14:17 am »
Беше много по-голям от мен, смисъл колкото е голяма една къща, да кажем и ми врещеше насреща.  :unsure: Аз трябваше да се бия с него, най-накрая, не знам как, успях да го хвана едновременно за двете крила (предвид факта колко е голям) и ги прекърших надолу и той изписка жално. После го яхнах и полетях нанякъде, беше тъмна, безлунна нощ, малко облачна, така.  :blink:

Напомня ми за филма Аватар.  :blink:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #26 -: Март 21, 2012, 07:37:32 am »
Екстра - тука за Първа Пролет сте клонирали форумна версия на Зоната на здрача.

Аз съм по светлите зони през този сезон.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Март 21, 2012, 07:42:28 am »
Хело, ти да вземеш да си медитираш върху бъдещето и върху мисията си в този живот, остави го Сфинкса.
Не виждам нищо астрологично в тази тема и е логично да я преместиш в подходящия за това раздел. Спамиш целия форум.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #28 -: Март 21, 2012, 08:14:34 am »
Беше много по-голям от мен, смисъл колкото е голяма една къща, да кажем и ми врещеше насреща.  :unsure: Аз трябваше да се бия с него, най-накрая, не знам как, успях да го хвана едновременно за двете крила (предвид факта колко е голям) и ги прекърших надолу и той изписка жално. После го яхнах и полетях нанякъде, беше тъмна, безлунна нощ, малко облачна, така.  :blink:

Напомня ми за филма Аватар.  :blink:

Само дето не бяхме толкова цветнички, хахаха ;D ;D ;D

« Отговор #29 -: Март 21, 2012, 08:28:36 am »
аз предпочитам да медитирам върху това как расте тревата,за някой любима храна :mellow:
сфинкса е символ на тленноста ,края , :mellow:миналото
по ме кефи живота и началото с тревичката през пролетта ;D настоящето,тук и сега
« Последна редакция: Март 21, 2012, 08:57:52 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #30 -: Март 21, 2012, 08:05:15 pm »
ЕО Хело, давай отговорите, че цял ден чакам :)))

Сега да паднем от смях.  ;D ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #31 -: Март 21, 2012, 08:39:38 pm »
Като цяло, Сфинкса е женски символ, символ на майката.

Свързва се с негативната Анима, с ужасната майка, със задушаване.
Свдързва се с плодородие, отново заради това, че се свързва с майчинството.

От друга страна, в Египет е символ на мъдрост, тайни, загадки, сила и истина. Освен това е пазач на пирамиди и всякакви свещени места.
Може би знаете, че Сфинкса като пазач се свързва със задаването на гатанки. Това отново се свързва с майката.

Освен това е Слънчев символ. Може би това обяснява защо някои от вас са видели Слънцето. Свързва се и с Хармакис Господарят на двата хоризонта, който символизира изгряващото и залязващо Слънце и прераждането и възкресението.

« Отговор #32 -: Март 21, 2012, 08:42:16 pm »
Е с моите замъци и моята нощ, каква майка, какво слънце?  :o :o

*

Divna

• 2478
« Отговор #33 -: Март 21, 2012, 08:42:34 pm »
Aha, az zatowa samo go 4uvstvah silno. Ne sym vijdala ot godini majka si.

« Отговор #34 -: Март 21, 2012, 08:52:31 pm »
По-скоро не ми врещи, но ми се натяга и иска от мен да говоря, когато не искам да говоря и едва ли не трябва да се чувствам задължена да споделям, когато нямам никакво желание да споделям. Двете с нея имаме прекалено различна житейска философия, за да може да ми помогне в пътя, който съм избрала, но за толкова години тя не разбра това и още като се седне на масата, веднага започва кръстосан разпит, което ненавиждам. Извън това, майка ми е чудесен човек сама по себе си, според мен просто имаме несъвместимост на характерите, което не ми пречи да оценявам качествата й и да я уважавам.  :blink:

« Отговор #35 -: Март 21, 2012, 08:58:53 pm »
Мерси, Хело. За Анимуса, интересно предположение. Начи е много секси, и да не му видиш лицето, пак лъха магнетизъм, но то нали така беше ... че харесваме хора, които са проекция на собствения ни анимус (за жени), така че нормално да е секси.  ;D ;D ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #36 -: Март 21, 2012, 09:02:05 pm »
Истината е, че си се върти в небето и се забавлява, а на хоризонта вече виждам и някакви огньове. Иначе е любопитен и щастлив сфинкс. Има връзка със Слънцето - и то се появи, те са си приятели. Слънцето също е много добронамерено към него. Построи му стълба от жълти-златни павета, която е само за Сфинкса. И се появиха 3-4 момичета в бели дрехи със стомни пълни с вода, които носят на главите си и са с венци - зелени - те стоят в подножието на стълбата - сфинксът е от горе до слънцето.

На теб ще ти отговоря и ще потърсим съответствия в картата ти, когато още хора се включат.

Твоето Слънце има ли аспект с някоя от водните планети?

Макар че може за теб това да е просто символ на Слънцето.

ами широк секстил с Плутон в Скорпион, и широк съвпад с Нептун (нали на цялото ми поколение е в Козирог).

Ами явно вчера съм била включена в общото информационно поле, защото не знаех какво символизира сфинкса. Някак никога до сега точно той не ме е впечатлявал от древно-египетската култура.  :P

Но сега като ти четох нещата се замислих, че има много интересни моменти около него. Иначе съм съгласна за майчиния/женски образ - моята Луна е подчинена на Слънцето (водех го на синджир Сфинкса) и никога не реагирам емоционално. Нарочно мога да изиграя емоционална реакция, но реално, веднага почвам да мисля, защо се случва нещото. Не винаги е било така обаче, осъзнаването (надрастването над инстинктите - правото да получа ГЛАВАТА на сфинкса) дойде с времето.

Благодаря за това включване Хело, мисля, че разбрах тайната на Сфинкса днес.  ;) Винаги съм знаела, че разумните жени водят цивилизацията, сега разбрах, че и в древен Египет са го знаели. (То е очевадно, де, но все пак).  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #37 -: Март 21, 2012, 09:16:59 pm »
Наистина-и аз видях слънце...ама да е символ на майка ми...абсурд

*

Anabell

• 2022
« Отговор #38 -: Март 21, 2012, 09:22:16 pm »

Не мисли, че жените са проектирали Сфинкса. Както споменах, всички сме включени в общото информационно поле. Сфинксът е символ от колективното несъзнавано на хората, затова и мъжете могат да го проектират. Все пак, за много мъже Поглъщащата майка е силен архетип. Те може дори да не са предполагали какво проектират.

да, той е проектиран от мъже, но символизира жените, това имах предвид. Няма случайни неща в древен Египет, там всичко е разчетено по канон и по златното сечение. Изключено е Сфинксът да е случаен, все едно алеята на сфинксовете с глави на овен в храма на Амон Ра (в Луксор) да са случайни (къде екзалтира Слънцето - Амон Ра - в Овен...).

Всяка културна епоха има една жена зад себе си - ВИНАГИ. Дали е майката на императора/царя/султана, жена му, метресата, винаги има една жена, и тя не може да е от инстинктивните жени, тя е разумна.  ;)   

« Отговор #39 -: Март 21, 2012, 09:26:25 pm »
Мерси, Хело. За Анимуса, интересно предположение. Начи е много секси, и да не му видиш лицето, пак лъха магнетизъм, но то нали така беше ... че харесваме хора, които са проекция на собствения ни анимус (за жени), така че нормално да е секси.  ;D ;D ;D

Не знам дали е защото нямаше търпение да изчакаш този, с когото ще вечеряш. Може още да ти е рано да го срещнеш.

Не е, че нямах търпение, просто ми се появи едно чувство, че видението, така да се каже, свършва там, и дори да ме беше питала пак нещо, пак си беше свършило и нямаше да има повече и така. Може и просто да е рано, както казваш.  :blink: