лакомствата защо те смущават?
ти си слабичка на външен вид, ако не бъркам от някаква снимка
от Луна и Юпитер най-много да вдигаш кръвно, пък от Венера и Юпитер- излишно благородство - и двете не са страшни при теб конкретно
слабичка съм на умствен вид, ама наваксвам с любопитство
както каза Кайлито - нашият гуру- не искам много - искам всичко
два пъти съм влизала от зимна дизентерия - от преяждане на банани -маймунско, а

кашон за три дни, в соца - ги продаваха само по Нова година на опашка и даваха по 2кг.,
а пък баща ми работеше счети в Булгарплод и ми вземаше по кашон,ма се научих да оставям и за птиците по нещо,вместо да погълна всичко
преяждането е един от седемте смъртни гряха, може да го свържем астрологически
Седемте смъртни гряха:
Гняв
Алчност
Завист
Лакомия
Похот
Високомерие
Леност
-Чревоугодието и сладострастието се наричат още похот на плътта.
- Скъперничеството и завистта са също вид похот, но на очите.
- Горделивостта, гнявът и леността още се смятат за житейска гордост
чудно защо не се припокриват с десетте божи заповеди
1. Бог е един! Независимо кой, къде и какъв, Човекът е неговото творение, по Негов образ и подобие.
2. Светиите, Апостолите, Архангелите, Христос, Буда, Мохамед, са! Но чрез тях ти стигаш до Бог. Техните иконни образи са символи.
3. Името на Бог е в Теб и винаги Той е с теб! Не го търси другаде!
4. Нае Земята си да работиш. Почивай, за да имаш сили да продължиш.
5. Почитай родителите си, за да те почитат и теб!
6. Не убивай дори с мисъл! Не позволявай и на друг да убива. Но животът си защити, защото ти е Божи дар и само Той може да ти го отнеме.
7. Обичай с чисто и цяло сърце, но и от душа!
Прелюбодейство е да живееш с човек, когото не обичаш; да превръщаш страстта си в ръководно начало. Не забравяй любовта и пази нейната чистота! Ако паднеш в търсене на любовта, стани и с любов продължи напред. Ще я намериш, защото и тя те търси!
8. Не кради чистотата и любовта от другите и от себе си! Откраднеш ли, ти първо и най-напред си окрал себе си!
9. Лъжата най-лесно ще те доведе до края. Друг да не знае, ти знаеш, че си лъжец!
10. Обичай безкрайно себе си и уважавай чувствата си! Тогава никога няма да пожелаеш нищо чуждо от ближния си. Не се принизявай и не считай, че постигнатото от теб е по-малоценно от това на ближния. Та то е твоето Аз!
http://vbox7.com/play:07bf6283