Здравей Гост

Плутон и матриархата

• 29 Отговора
  • 4790 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Плутон и матриархата
« -: Март 23, 2012, 05:04:01 pm »
Тук има много хора с Плутон в съвпад с асцендента. Ще ви цитирам нещо от книгата на Сю Томпкинс "Аспектите в астрологията". Кажете дали това се отнася за вас и вашето семейство.

"Дълго съм имала чувството, че Плутон може да е сигнификатор на бабата и достигнах до това заключение, след като забелязах колко често тя е доминиращата фигура в ранния живот на тези с изгряващ Плутон ил в 1-ви дом. Хората с това разположение често са живели с баба си в семейството и са създавали по-силна връзка с нея, отколкото с другите членове на семейството - и това е култура, в която голямото семейство все повече става минало. Виждала съм случаи, в които самата баба не е присъствала, но е присъствала друга силна жена, като бавачка или домашна помощница. Тези с изгряващ Плутон обаче, където бабата е била доминираща, обикновено не могат да кажат нищо лошо за нея, но определно тя е била много властна фигура, която понякога е контролирала цялото семейство със своята болест, пари или със силата на своята личност. Нерядко тя е действала като "агент провокатор" между родителите. Вероятно детето подсъзнателно улавя и поглъща част от негативните емоции в семейството, насочени към бабата, и може би на някакво ниво семейството може да е искало старата жена да умре. Малкото дете е заставало между тези негативни емоции и възрастния родител."

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Плутон и матриархата
« Отговор #1 -: Март 24, 2012, 02:23:19 pm »
това е вярно за моето семейство, относно майката на майка ми, но аз нямам плутон на асцедента, плутон е в 3-ти дом

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #2 -: Март 24, 2012, 04:27:29 pm »
при мен е вярно, също, Плутон 12 дом - краен диспозитор на всичко, но баба ми беше изключително обичана и тачена.

Тя можеше само както могат рибите фино да контролира нещата, без насилие. Никой не ме е гледал така както ме е гледала баба ми - пълна свобода!  ;D :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3 -: Март 24, 2012, 04:28:08 pm »
Хело, не разбрах точно, обаче как се свързва Плутон с матриархата?  ;)

« Отговор #4 -: Март 24, 2012, 07:18:02 pm »
чрез медитация върху Сфинкса  :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5 -: Март 24, 2012, 07:44:26 pm »
Тук има много хора с Плутон в съвпад с асцендента. Ще ви цитирам нещо от книгата на Сю Томпкинс "Аспектите в астрологията". Кажете дали това се отнася за вас и вашето семейство.

"Дълго съм имала чувството, че Плутон може да е сигнификатор на бабата и достигнах до това заключение, след като забелязах колко често тя е доминиращата фигура в ранния живот на тези с изгряващ Плутон ил в 1-ви дом. Хората с това разположение често са живели с баба си в семейството и са създавали по-силна връзка с нея, отколкото с другите членове на семейството - и това е култура, в която голямото семейство все повече става минало. Виждала съм случаи, в които самата баба не е присъствала, но е присъствала друга силна жена, като бавачка или домашна помощница. Тези с изгряващ Плутон обаче, където бабата е била доминираща, обикновено не могат да кажат нищо лошо за нея, но определно тя е била много властна фигура, която понякога е контролирала цялото семейство със своята болест, пари или със силата на своята личност. Нерядко тя е действала като "агент провокатор" между родителите. Вероятно детето подсъзнателно улавя и поглъща част от негативните емоции в семейството, насочени към бабата, и може би на някакво ниво семейството може да е искало старата жена да умре. Малкото дете е заставало между тези негативни емоции и възрастния родител."

При мен това е вярно.И досега баба ми е най-важната фигура в моя живот.С плутон на асцендента съм.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #6 -: Март 24, 2012, 09:05:45 pm »
чрез медитация върху Сфинкса  :mellow:

това се усетих, но се чудя какво ще става, ще взимаме ли властта или не, в смисъл каква е точно целта на темата - аз лично предпочитам големите фамилии, не семейство от 4 човека, имаш много повече право на избор, с кой да си комуникираш и кой модел на поведение да си избереш.  ;)

Аз винаги съм била част от голяма фамилия, първо семейството ми, после гимназията ми, после Университета, сега гилдията, и ми харесва.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Март 24, 2012, 09:49:51 pm »

При мен това е вярно.И досега баба ми е най-важната фигура в моя живот.С плутон на асцендента съм.

А аз съм отгледана от баба си. Плутон не ми е на асцендента.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 24, 2012, 09:51:48 pm »
А аз съм отгледана от баба си. Плутон не ми е на асцендента.

И при мен не е, но съм със силно плутоново влияние.
Не зная обаче доколко мога да свържа Плутона с личността на баба ми и нейното влияние в моя живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Март 24, 2012, 10:45:39 pm »
Имам Плутон на МЦ. Отгледана съм от леля скорпион /стара мома/ със шест планети в скорпион и луна в козирог.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 24, 2012, 10:51:39 pm »
Чудя се какво са правили майките, за да бъдат гледани децата им от друга жена в семейството. Непосилни професионални ангажименти?
И ако се предполага наличие на плутонова доминанта в картата на такова дете, каква доминанта трябва да има в картата на майка му?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Март 24, 2012, 10:54:19 pm »
Чудя се какво са правили майките, за да бъдат гледани децата им от друга жена в семейството. Непосилни професионални ангажименти?
И ако се предполага наличие на плутонова доминанта в картата на такова дете, каква доминанта трябва да има в картата на майка му?

Тежък аспект на Луна/Плутон...или Луна Сатурн...нещо по-Уран. :rolleyes:
Хм, замислих се.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #12 -: Март 25, 2012, 08:52:21 am »
аз съм с Плутон в 1 ,не съм отглеждана от баба,от първи клас сама съм се отглеждала по цял ден докато се прибере мама :mellow:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Март 25, 2012, 09:36:37 am »
аз съм с Плутон в 1 ,не съм отглеждана от баба,от първи клас сама съм се отглеждала по цял ден докато се прибере мама :mellow:

Ама и Сатурн ти е там, нали? И по Плутон и по Сатурн човек има склонност да си стои сам вкъщи. Особено в ранните години.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 25, 2012, 10:39:19 am »
Какво чудно има, при положение, че живеят под един покив младите с бабата, която е пенсионерка

Имах предвид, когато не живеят под един покрив.
Лелята също ли трябва да е пенсионерка?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #15 -: Март 25, 2012, 11:28:00 am »

При мен Плутон е в 10 дом, до МЦ и управлява 11. Смятам, че МЦ е по-важната точка от асц., защото той се изчислява на нейна база. Баба ми - майката на моята майка, ме е отгледала и до 4 клас живеех основно с нея. Когато съм се родила майка ми е била в лошо здравословно състояние и не е имала възможност да се грижи за мен, а баща ми доста пътуваше. След това продължих да живея при баба ми, защото училището, в което учех беше близо до нейната къща. В 5 клас смених училището и се прибрах в апартамента на родителите си. Баба ми ме е възпитавала, с нея споделях абсолютно всичко и макар че скоро ще стане на 83 години още продължавам да съм толкова близка с нея и често да се съветвам с нея. Нейният Сатурн е в точен съвпад с моя - нейния е на МЦ, моят е на асцендента, Слънцето и Венерата й са върху моя Юпитер.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #16 -: Март 25, 2012, 12:45:34 pm »

Ама и Сатурн ти е там, нали? И по Плутон и по Сатурн човек има склонност да си стои сам вкъщи. Особено в ранните години.
не сатурн е в 6 дом водолей и въобще не съм си седяла в къщи,улицата е моят учител и приятелите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 25, 2012, 01:24:05 pm »
;D лелята, която е сестра на майката ли?

Може и таткото да знае защо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #18 -: Март 25, 2012, 06:30:46 pm »
Аз съм отгледана от баба ми, но нямам Плутон на асцендента.
,но пък баба ми е с Плутон на АЦ, както и майка ми.
Аз имам Плутон в 6 дом във Везни,  тригон с Венера в Близнаци, както и квадратура с Луна в Рак.
Баба ми  е  най-близкият човек, нейното Слънце е в Рак.Майка ми е била студентка в чужбина и затова бабет ме е гледала.Да ми е жива и здрава още се държи и не се дава.Тази година трябва да навърши 84. :-[
Този Плутон големи сили и издражливост дава... :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #19 -: Март 25, 2012, 10:17:52 pm »
Баба ми  е  най-близкият човек, нейното Слънце е в Рак.Майка ми е била студентка в чужбина и затова бабет ме е гледала.Да ми е жива и здрава още се държи и не се дава.Тази година трябва да навърши 84. :-[
Този Плутон големи сили и издражливост дава... :blink:
Да е жива и здрава! Верно дава сили и издържливост, но в детството, докато прекоси 1д. никак не е лесно, поне при мен беше така, при малката ми дъщеря, освен случая с една люлка, която я удари с все сила в главата до окото, не помня други по-травмиращи произшествия, явно си зависи и от знака, а също и от аспектите с другите тр. планети в този период, да, като направя равносметка и уран е бил в 1д. докато навърша 9г.

Наистина, особено, ако в 1-ви дом са ти Сатурн и Марс в съвпад и тразитният Плутон съвпадне с тях.