Здравей Гост

Шестото чувство

• 26 Отговора
  • 8029 Прегледи
Шестото чувство
« -: Март 25, 2012, 02:29:14 pm »
Всеки има шесто чувство,но при някои е доста по-силно.Хората при които е по-силно усещат нещата как ще се развият за добро или за лошо.Не трябва да го подценявате то ще ви помага в трудни моменти.Децата имат най-силно шесто чувство,но с времето то намалява всъщност не е само това те могат да виждат и духове и от там идват предполагаемите въображаеми приятели.Детското под съзнание е уникално те могат да усещат по-силно нещата от нас,дори да виждат нещо което ние не можем.За жалост с порастването губим тези си качества,но ако се замислим и не всеки ги губи тогава в какъв свят щяхме да живеем?Сигорна съм,че всеки от вас има шесто чувство на едно стабилно ниво,доверявайте му се и ще видите,че няма да сгрешите.Аз правя така и грешките ми са със сигорност много малки.Човека е имполсивно създание,което взема дадени решения прекалено бързо и не ги обмисля,а трябва. :blink:

Re: Шестото чувство
« Отговор #1 -: Март 29, 2012, 11:25:24 pm »
сигУрно, импУлсивно, подсъзнание, човекът

Деси, ако изпитваш достатъчно самоуважение, се научи да пишеш грамотно. Нямаш представа колко много говори за един човек начинът, по който построява изреченията, наборът от думи, с който си служи и грамотността. И нямам предвид само интелектуалните и комуникативни възможности. Писането говори и за твоята социална среда и реализацията ти в нея.
Съжалявам, но в своята представа трудно вмествам интереса ти към духовни теми и ужасяващата ти неграмотност. Без интелект няма духовност.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2 -: Март 30, 2012, 08:36:26 am »
Не прави забележки за нещо на някой друг, защото някой пък от своя страна може и на теб да направи такава за нещо. :P Или ти не правиш грешка никога и в нищо ?
То по тази логика всички, които пишат без грешка и имат богата обща култура са върха на сладоледа по всякакви параграфи.
Темата е за шестото чувство, а интелекта не е гаранция за душевност, нито пък за интуиция.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #3 -: Март 30, 2012, 09:11:29 am »
Асол, права си, но и The_One е права. Това дете, ако сега не научи правописа, ще си остане неграмотно. В моята работа уволниха една колежка, защото правеше елементарни правописни грешки.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Март 30, 2012, 09:39:20 am »
Въпросът е за какво й е на The_One или на мен да сме прави  ;) - това касае този, който е пуснал темата. Какъв е смисълът да го играем даскали по грамотност в астро форум и да поучаваме и лепим етикети на хората, ако те са решили за себе си друго и не смятат, че това може да им е минус ?
Това не променя факта, че интелекта няма нищо общо с интуицията (нали темата е за това), нито този, че няма безгрешни хора. Може някакви думи да са изречени от човек с интелект, но недобронамерени, както е да са казани криво ляво, но от човек с чисто сърце.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #5 -: Март 30, 2012, 09:52:43 am »
Мисля, че това момиченце беше писала някъде, че е на 10 или 11 г., не помня точно. Няма нищо случайно. Може да вземе под внимание тази забележка и да й е от полза някой ден, без значение къде и от кого е направена.

« Отговор #6 -: Март 30, 2012, 10:11:43 am »
Ако е на 10 или 11, значи има доста добра ориентация откъм занимания и ще се радвам да виждам деца ПОНЕ с такъв правопис. Иска ми се да вярвам, че е на толкова ... :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #7 -: Март 30, 2012, 10:19:05 am »
Не знам, може и да я бъркам с друга, но ми се струва, че е още ученичка:)

« Отговор #8 -: Март 30, 2012, 03:07:12 pm »
Да,все още съм ученичка и не приемам тези отговори които са публикувани като упрек или нещо подобно,а като съвет който ще ми помогне в бъдеще.Вярно е,че първият отговор е малко гаден но всеки има право на мнение и трябва до го приема.За жалост не мога де изразявам толкова добре в писане отколкото докато говоря но всеки си има недостатъци. :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #9 -: Март 30, 2012, 05:45:04 pm »
The_One, не се опитва изобщо да се заяде с теб, напротив  ;) забележката и е конструктивна.

И тя много добре се е аргументирала - това ще е важно за живота ти, от тук нататък. И ако в този форум това не е фатално, някой ден може и да е (интервю за важна позиция, преговори за нещо и т.н.).

;D Давам пример - мой приятел журналист ми разказа как веднъж видял невероятна жена, красавица, ала-бала, влюбил се за секунди. Тогава телефонът и иззвънял, тя го вдигнала и почнала да говори на толкова лош български, - неправилни думи, интонация, че той моментално я разлюбил.

А момчето е страхотно, не се срещат като него всеки ден.  ;) Сега е омъжен, за девойка, която не е красавица, но е образована и културна.  ;)

И СПОКО - това се учи с времето, ама и с желание  ;) (Сатурн, Марс и Луната ръка за ръка).  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #10 -: Март 30, 2012, 05:50:27 pm »
Темата е за шестото чувство, а интелекта не е гаранция за душевност, нито пък за интуиция.

Напротив - и това много добре е описано навсякъде в окултната литература. Духът означава преди всичко светлина в съзнанието, воля и енергия от по-висш порядък.

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Март 30, 2012, 06:20:38 pm »
Анабел, ти вникваш ли изобщо в това, което съм написала или просто ми опонираш заради спорта ?! Чети си литературата - някой да те е спрял ? Не си падам по празнословието.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Март 30, 2012, 08:04:37 pm »
Анабел, ти вникваш ли изобщо в това, което съм написала или просто ми опонираш заради спорта ?! Чети си литературата - някой да те е спрял ? Не си падам по празнословието.

явно ти не си прочела какво е написала The One.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Март 30, 2012, 09:16:42 pm »
Какъв е смисълът да го играем даскали по грамотност в астро форум и да поучаваме и лепим етикети на хората, ако те са решили за себе си друго и не смятат, че това може да им е минус ?

Всеки на какъвто иска да се прави, ако ще да се изживява като даскал и коректор.
Въпросът е да не се отправят такива забележки избирателно.

Сигурна съм, че във форума е имало и други постове с незадоволителен правопис (няма да казвам "открояваща се неграмотност", това са твърде силни думи - да определяш грамотността на човек, когото не познаваш), но пък някак са успявали да минат между капките  ;D, без да им се направи забележка.

Що се отнася до връзката интелект/интуиция/шесто чувсто, нека първо изясним за какъв вид интелект става въпрос. Интелектът също има различни нива на проявление, респ. от астрологична гледна точка различни планети го символизират.

ПП. Ако случайно съм "изяла" някоя буквичка, да знаете, че не е поради неграмотност  ;D, а се дължи на някои клавиатурни особености.

Сега е омъжен, за девойка, която не е красавица, но е образована и културна.  ;)

Предполагам, че е женен човекът.  :P

« Последна редакция: Март 30, 2012, 09:21:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #14 -: Март 30, 2012, 09:39:51 pm »
Не разбирам какво има да се обсъжда ? Ако някой има желание да напише какво мисли за интуицията и интелигентността както я разбира. А Лили това с избирателното винаги може да се получи поради една или друга причина. Даже може да няма пряка връзка точно с конкретния случай.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #15 -: Март 30, 2012, 09:43:19 pm »
Сега е омъжен, за девойка, която не е красавица, но е образована и културна.  ;)

Предполагам, че е женен човекът.  :P
ретро меркурий е все пак, стават грешки  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 30, 2012, 09:44:31 pm »
А Лили това с избирателното винаги може да се получи поради една или друга причина. Даже може да няма пряка връзка точно с конкретния случай.

Е, да, зависи и Меркурий как е позициониран спрямо кривата на потребителските очаквания.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #17 -: Март 30, 2012, 09:53:17 pm »
Не разбирам какво има да се обсъжда ? Ако някой има желание да напише какво мисли за интуицията и интелигентността както я разбира. А Лили това с избирателното винаги може да се получи поради една или друга причина. Даже може да няма пряка връзка точно с конкретния случай.

има неща, които е безмислено да оспорваш :blink:
не заради друго, а защото не си струват усилията, при тях само времето ще помогне (и усилията, и времето се свързват със Сатурн, ако и както си мисля, че ме разбираш :blink:)
интелигентността може да помогне (евентуално) на изгубените души, на тези дето им даденост нямат нужда от каквото и да е допълнение :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Март 30, 2012, 11:04:12 pm »
и к'во, к'во ? Какво решихме за 6 чувство? Те само 6 ли са? ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Март 30, 2012, 11:32:48 pm »
сигУрно, импУлсивно, подсъзнание, човекът

Деси, ако изпитваш достатъчно самоуважение, се научи да пишеш грамотно. Нямаш представа колко много говори за един човек начинът, по който построява изреченията, наборът от думи, с който си служи и грамотността. И нямам предвид само интелектуалните и комуникативни възможности. Писането говори и за твоята социална среда и реализацията ти в нея.
Съжалявам, но в своята представа трудно вмествам интереса ти към духовни теми и ужасяващата ти неграмотност. Без интелект няма духовност.

шЪ мЪ простиш...Това заключение не е правилно... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците