Здравей Гост

Луната и аспектите в натала

• 174 Отговора
  • 20243 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Луната и аспектите в натала
« Отговор #60 -: Март 26, 2012, 04:34:46 pm »
Като си толкова споделяща форумно, що не ме светнеш, ама на професионално ниво за ведическата астрология ?  :P

Ти си достатъчно светната, що да те светвам?  :blink:

Нали си имаш блогче, в което публикуваш астрологични материали? Не видях дотук някой да е тръгнал да преписва от него и да е издал книга с това, което си споделила в него като информация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Март 26, 2012, 04:36:26 pm »
Ето Ви нещо несподелено до тук... ;D Аз мисля, че Луната би могла да има още едно силно място в зодиака и това е знака СТРЕЛЕЦ. Една от причините за тези ми изводи е , че Юпитер планетата управител на стрелец екзалтира в знака на рак. Втората причина за това е мястото където е поставена...или мунданен 9-ти дом. Луната има свойствата да помни, съхранява ...или тук тя има достъп до информация...,която...

Това е една малка част...В смисъл, плод на изследването ми в/у Луната. Смятам, че най- трудно се интерпретира Луната и Уран. Тя е не по-малко "капризна"....,БЪРЗА....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #62 -: Март 26, 2012, 04:38:25 pm »
Луна Рак на асцендента,тригон Уран/5 ,каре Плутон/4,квадрат и половина Слънце/9 ,тригон МЦ
Наскоро се шегувах с близка,че ако някой ми погледне хороскопа,ще си представи закръглена леля с минимум три дЯца,сновяща между печката,парцала и пералнята..
Да ,ама не..Майчински инстинкт- йок и все по- йок става и все повече си мечтая да живея на самотен остров и никакви грижи да не ме вълнуват.
Усещам тригона с Уран като усилена интуиция и чат пат мини пророчества ;D
Спохождат ме и едни оригинални хрумки в точното време на точното място,както и странности,де.
Плутона ми е оставил белези под форма на насилие,страхове и черногледство,но вече му свикнах и взе да ми харесва да съм в ролята на "кралица на трагедиите".
От всички най ми се губи аспекта със Слънцето

*

Papy

• 4343
« Отговор #63 -: Март 26, 2012, 04:42:06 pm »
Ето Ви нещо несподелено до тук... ;D Аз мисля, че Луната би могла да има още едно силно място в зодиака и това е знака СТРЕЛЕЦ.
Мда-много е готина в стрелец, не е просто "сляп" оптимизъм-винаги знае от къде да мине, колкото и лошо да е, намира сили да се изправи, и със сигурност не е злобна или завистлива...

*

Asol

• 4140
« Отговор #64 -: Март 26, 2012, 04:45:09 pm »
Лили, нали говорим за споделяне на информация във форум, ако знаеш нещо на добро ниво, което не си го научила за ден два няма да го споделяш по нептуниански. И ако споделяш нещо няма да е върха на сладоледа нито целия "обяд" и то особено в такъв формат. Защо да го правиш, каква може да ти е мотивацията - за да ти кажат колко си добра ли ?  :blink:

Ако ще е споделяне нямам против стига да няма странични ефекти. :blink:
« Последна редакция: Март 26, 2012, 04:53:46 pm от Asol »

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Март 26, 2012, 04:49:08 pm »
Луна Рак на асцендента,тригон Уран/5 ,каре Плутон/4,квадрат и половина Слънце/9 ,тригон МЦ
Наскоро се шегувах с близка,че ако някой ми погледне хороскопа,ще си представи закръглена леля с минимум три дЯца,сновяща между печката,парцала и пералнята..
Да ,ама не..Майчински инстинкт- йок и все по- йок става и все повече си мечтая да живея на самотен остров и никакви грижи да не ме вълнуват.
Усещам тригона с Уран като усилена интуиция и чат пат мини пророчества ;D
Спохождат ме и едни оригинални хрумки в точното време на точното място,както и странности,де.
Плутона ми е оставил белези под форма на насилие,страхове и черногледство,но вече му свикнах и взе да ми харесва да съм в ролята на "кралица на трагедиите".

От всички най ми се губи аспекта със Слънцето

Луната на АСЦ...е толкова загрижена за себе си...,че няма време да погледне другаде.
Мисля, че болтваното от мен е абсолютно вярно...като извод. :blink:
Благодаря ,че сподели...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Март 26, 2012, 04:50:54 pm »
И ако споделяш нещо няма да е върха на сладоледа нито целия "обяд" и то особено в такъв формат.

Всички четем едни и същи астро книжки, но по различен начин прилагаме наученото на практика.
Наблюденията от опита и практиката също се различават. Кой знае какви прозрения в астрологичен форум не съм получавала, нито съм виждала, обикновено се обсъждат рутинни въпроси, които не претендират да са иновация.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #67 -: Март 26, 2012, 04:51:18 pm »
Брей, много кандидат-книгоиздатели се нароиха тук изневиделица  ;D. До тук пребрОих дор до четЕрима.

Пък баш тия, чиито книги ми се ще да прочета, си траят и само си пишат по форумите ;D. Тц, тц, тц, не ви вкараха акъл в главата ни даши, ни маши. Ама такива сте си, несериозни хора, с нееманципирани луни.

Хайде, дами, вие си знаете кои сте - днеска блог, утре многотомник. Че ми се изчака чакалото.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #68 -: Март 26, 2012, 05:00:23 pm »
Моята Луна е в третата декада на Дева - обичам вкъщи да ми е чисто, подредено, всяко нещо да си е на мястото. Всяка промяна в ежедневните ми навици ме изкарва извън строя. Анализирам - хора, ситуации, понякога прекалено се вживявам в детайлите.
В 7-ми дом е, в съвпад с ДСЦ-та - обичам да се грижа за близки, приятели, домашни любимци  ;D Има и съвсем буквална проява - съпруг Рак.
В скрита квадратура към Нептун на МЦ - липсваща майка, случвало ми се е да греша в преценката си за хората, все ги идеализирам. От положителна перспектива - всичко свързано с Нептун ( парфюми, море, музика, изкуство и т.н.) ми действа успокояващо и ме зарежда.
Тригон към Слънцето в Телец - чела съм, че хармоничните аспекти между светилата сочат добри взаимоотношения между родителите, в моя случай не е вярно.
Секстил към Марс в Скорпион - силна емоционална мотивация, понякога импулсивност и прибързаност в преценката и действията.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Марая

• 28287
« Отговор #69 -: Март 26, 2012, 05:12:31 pm »
Моята Луна е в третата декада на Дева - обичам вкъщи да ми е чисто, подредено, всяко нещо да си е на мястото. Всяка промяна в ежедневните ми навици ме изкарва извън строя. Анализирам - хора, ситуации, понякога прекалено се вживявам в детайлите.
В 7-ми дом е, в съвпад с ДСЦ-та - обичам да се грижа за близки, приятели, домашни любимци  ;D Има и съвсем буквална проява - съпруг Рак.
В скрита квадратура към Нептун на МЦ - липсваща майка, случвало ми се е да греша в преценката си за хората, все ги идеализирам. От положителна перспектива - всичко свързано с Нептун ( парфюми, море, музика, изкуство и т.н.) ми действа успокояващо и ме зарежда.
Тригон към Слънцето в Телец - чела съм, че хармоничните аспекти между светилата сочат добри взаимоотношения между родителите, в моя случай не е вярно.
Секстил към Марс в Скорпион - силна емоционална мотивация, понякога импулсивност и прибързаност в преценката и действията.

Ми тя е доста венерина твоята Луна...Аспектирана е от висшата октава на Венера- управител на 3-та декада в знак Дева. Анализите винаги обаче са пречупени чрез практическо мислене... ;)
Да не забравяме , че езотеричния управител на Луната е Нептун...И двете планети са свързани с интуицията...Мисля, че ти била отлично реализирана в сфери от медиите , телевизията..., работа с фотографията.
Усещаш ли несигурност в отношенията с другите? - понякога...
И забелязала ли си какво се случва , когато Луната е в аспект с Венера...без значение лек или твърд?
И да не пропусна...много силно влияние има луната в картата ти...Мунданен 7-ми/везни/ управител Венера...Това е още едно потвърждение...

Благодаря, че сподели! :wub:

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #70 -: Март 26, 2012, 05:15:30 pm »
Моята също е в Дева,но съм за промените.С две ръце.Всяка промяна действа като все едно си започнал живота отначало.Луната е в 10-ти дом и има само + аспекти. Имам обаче чувството,че хич не се проявява.Все едно я няма.
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Март 26, 2012, 05:20:48 pm »
Моята също е в Дева,но съм за промените.С две ръце.Всяка промяна действа като все едно си започнал живота отначало.Луната е в 10-ти дом и има само + аспекти. Имам обаче чувството,че хич не се проявява.Все едно я няма.

Ха...защо с такава карта? :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #72 -: Март 26, 2012, 05:53:02 pm »
И ако споделяш нещо няма да е върха на сладоледа нито целия "обяд" и то особено в такъв формат.

Всички четем едни и същи астро книжки, но по различен начин прилагаме наученото на практика.
Наблюденията от опита и практиката също се различават. Кой знае какви прозрения в астрологичен форум не съм получавала, нито съм виждала, обикновено се обсъждат рутинни въпроси, които не претендират да са иновация.  :blink:

четем различни астро книжки. пречупваме ги през личния си опит и през този на другите. радвам се, че във форума срещам хора, които споделят лични преживявания на основата на астрологията и чрез тях научавам нови неща или пък стигам до някои прозрения. и любимите ми съфорумци не са тези, които знаят най-много, а тези, които имат душа и сърце да споделят и да делят знанията и времето си с другите.

Цитат
А някой длъжен ли е да предоставя онлайн обучение по форумите? И кой ще ми компенсира изгубеното време? 

не, никой не е длъжен. всичко е по желание.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Март 26, 2012, 05:54:46 pm »
не, никой не е длъжен. всичко е по желание.

Тогава какъв е проблемът с Луната или Луната е само претекст?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #74 -: Март 26, 2012, 05:59:17 pm »
Ето Ви нещо несподелено до тук... ;D Аз мисля, че Луната би могла да има още едно силно място в зодиака и това е знака СТРЕЛЕЦ.
Мда-много е готина в стрелец, не е просто "сляп" оптимизъм-винаги знае от къде да мине, колкото и лошо да е, намира сили да се изправи, и със сигурност не е злобна или завистлива...

Напълно съм съгласна! Дори в широк квадрат с плуто, в 11К, съм позитивна, търсеща информация за духовно  развитие и винаги помагам с каквото мога, без да очаквам  и това ми харесва  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Март 26, 2012, 06:03:36 pm »
Луна в Стрелец ми е една от любимите, особено тези, които са по в началото на знака - в накшатра Анурадха по сидерал. Нищо, че е в квинконкс с моята, на практика усещам силно допълване.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #76 -: Март 26, 2012, 06:15:04 pm »

Ха...защо с такава карта? :rolleyes:
:unsure: Ъмм..така?
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Март 26, 2012, 06:17:01 pm »
И по прогресия всички се чувстват отлично в рамките на 2,5г. :blink: ,когато Луната попадне в Стрелец.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Март 26, 2012, 06:22:13 pm »
И по прогресия всички се чувстват отлично в рамките на 2,5г. :blink: ,когато Луната попадне в Стрелец.

Един от най-лежерните периоди в живота ми беше по време на престоя на прогр. Луна в Лъв (9 дом).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Март 26, 2012, 06:26:25 pm »

Един от най-лежерните периоди в живота ми беше по време на престоя на прогр. Луна в Лъв (9 дом).

Огнен дом и огнен знак. Не се бият... ;)
Интересно ми е как ли би изглеждал периода , ако на к9 беше козирог? :rolleyes: