Здравей Гост

Луната и аспектите в натала

• 174 Отговора
  • 20141 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Луната и аспектите в натала
« Отговор #140 -: Март 28, 2012, 12:37:30 pm »
Anabell,  само за въздушните луни нищо не каза:( какво мислиш за тях?

ами в интерес на истината тях ги усещам най-трудно, ефирни са ми, в такъв смисъл. Имам две приятелки, на които вярвам безрезервно (с едната от тях заминах САЩ и изживях с нея едни от най-трудните моменти в живота си и до сега сме изключително близки) и двете са със Слънца във Водолей и Луна в близнаци - блестящ интелект, разумни, никога не се карат, страхотно уважение, към човека, като цяло и към "другия". 
When One Door Closes Another Door Opens

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #141 -: Март 28, 2012, 01:40:24 pm »
Благодаря, точно за луната в близнаци най-вече ме интересуваше мнението ти, защото ги интерпретираш кратко, точно и ясно:)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #142 -: Март 28, 2012, 05:35:17 pm »
Моята Луна е в третата декада на Дева - обичам вкъщи да ми е чисто, подредено, всяко нещо да си е на мястото. Всяка промяна в ежедневните ми навици ме изкарва извън строя. Анализирам - хора, ситуации, понякога прекалено се вживявам в детайлите.
В 7-ми дом е, в съвпад с ДСЦ-та - обичам да се грижа за близки, приятели, домашни любимци  ;D Има и съвсем буквална проява - съпруг Рак.
В скрита квадратура към Нептун на МЦ - липсваща майка, случвало ми се е да греша в преценката си за хората, все ги идеализирам. От положителна перспектива - всичко свързано с Нептун ( парфюми, море, музика, изкуство и т.н.) ми действа успокояващо и ме зарежда.
Тригон към Слънцето в Телец - чела съм, че хармоничните аспекти между светилата сочат добри взаимоотношения между родителите, в моя случай не е вярно.
Секстил към Марс в Скорпион - силна емоционална мотивация, понякога импулсивност и прибързаност в преценката и действията.

Ми тя е доста венерина твоята Луна...Аспектирана е от висшата октава на Венера- управител на 3-та декада в знак Дева. Анализите винаги обаче са пречупени чрез практическо мислене... ;)
Да не забравяме , че езотеричния управител на Луната е Нептун...И двете планети са свързани с интуицията...Мисля, че ти била отлично реализирана в сфери от медиите , телевизията..., работа с фотографията.
Усещаш ли несигурност в отношенията с другите? - понякога...
И забелязала ли си какво се случва , когато Луната е в аспект с Венера...без значение лек или твърд?
И да не пропусна...много силно влияние има луната в картата ти...Мунданен 7-ми/везни/ управител Венера...Това е още едно потвърждение...

Благодаря, че сподели! :wub:
Благодаря за насоката, Марая  :wub:
Не отчитам някакви събития или смяна на настроението при аспект на транзитираща Луна към натална Венера. Забелязах обаче, че когато мунданно са в съвпад и аспектират нещо в натала, има събития от хубаво естество. Например - транзитиращи Луна / Венера в Близнаци в опозиция на натален Уран - среща и любов от пръв поглед. Омъжила съм се при Луна / Венера в Телец в съвпад с натална Венера и т.н.
За несигурността в отношенията с другите - усещам, да, особено в началото.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Anabell

• 2022
« Отговор #143 -: Март 28, 2012, 09:28:17 pm »
Благодаря, точно за луната в близнаци най-вече ме интересуваше мнението ти, защото ги интерпретираш кратко, точно и ясно:)

:blink: :P

една дума - човечни (но наистина имат тригон със Слънцето).

Иначе имам и близка приятелка със Слънце в рак и Луна във Везни и тя е много разумна, най-много мрази конфликти, ще направи компромис със себе си, за да запази мира (тук огнената луна не я търси :P :-[).

*

Papy

• 4343
« Отговор #144 -: Март 28, 2012, 10:22:45 pm »
Аз имам луна в близнаци на Ац  ;D ...А и освен това найстина имам нужда от промяна от време на време, еднообразието може да ме доведе до лудост 
Мъжът ми е с такава луна, но в 12-ти
Разнообразието ви е много важно :) ама хладни...не сте

*

Grace

• 2257
« Отговор #145 -: Март 28, 2012, 10:37:52 pm »
Аз имам луна в близнаци на Ац  ;D ...А и освен това найстина имам нужда от промяна от време на време, еднообразието може да ме доведе до лудост 

Ем тя и на мойта уж откъм 12 и е съвпада.Под хладни имах предвид по-скоро стабилни в ситуации, в които другите се паникьосват.Ама аз за себе си смятам, ч съм свръхемоционална, нещо, което не се връзва нито с въздушната ми луна нито с факта, че е добре аспектирана  ;D ;D

интересно, как се определи като стабилна с Луна в Близнаци. Аз пък ги определям като доста лабилни.

*

Papy

• 4343
« Отговор #146 -: Март 28, 2012, 10:46:34 pm »
Ми аз казах, че съм свръхемоционална, но на моменти мога да съм много по-стабилна от повечето паники.А и в натала имам тригон на луна със сатурн, така че не съм представителна извадка  :blink:

Ее-ми то ясно...

*

Grace

• 2257
« Отговор #147 -: Март 28, 2012, 10:52:02 pm »
Ми аз казах, че съм свръхемоционална, но на моменти мога да съм много по-стабилна от повечето паники.А и в натала имам [b]тригон на луна със сатурн[/b], така че не съм представителна извадка  :blink:

Ее-ми то ясно...

това обяснява нещата  :blink:

« Отговор #148 -: Март 28, 2012, 11:02:03 pm »
Maрая, Луната ми е Риби в 8 дом, прави квадрат с Юпитер и с Нептун, 150 градуса със Сатурн,  45 със Слънцето и 130 с Уран.
Не съм сигурна дали има общо с това, че съм повече от "чувствителна", нездравословно понякога даже. Иначе Луната ми си я обичам,мисля че сънищата и съновиденията си ги дължа на нея.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #149 -: Март 29, 2012, 10:58:52 am »

Рая, да ти кажа, много проницателно и с психологически усет е написаното от теб ! няма една дума с която да не мога да се съглася.
ПП ако решиш да пишеш книга, ще ти се получи  ;D

Благодаря, Grace!!
 Познанията ми по астрология не са много задълбочени, но нямам нищо против да предоставям информацията, която имам от моите наблюдения на Марая и който пожелае, за да я анализира, синтезира и опише в книга. :wub:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #150 -: Март 29, 2012, 11:04:40 am »

Имам приятелка със Слънце във Везни и Луна в Близнаци - по-позитивен човек от нея не познавам. Никога не задълбава в нещата, радва се на малкото и не напира за големи постижения. Егоистка е, да, но до степен, в която поставя своите желания пред тези на другите. Иначе е винаги готова да те изслуша, да те размее и да ти покаже, че нещата всъщност не са толкова черни, колкото ти ги виждаш. Тя е моят психотерапевт :blink:

Синът ми също има Луна в Близнаци, в 1-ви дом - но то при него всички лични планети са в Близнаци, така че не мога да кажа кое от къде идва.

*

Asol

• 4140
« Отговор #151 -: Март 29, 2012, 03:27:12 pm »
Пазара на астрологични книжки е повече от беден...и никъде не съм срещала онова,което бих могла аз да предложа. :blink: Пък времето ...нека то даде оценка за труда ми ;)...
Знае ли човек, какво може да му предложи взаимната рецепция на Юпитер и Меркурий в съвпад с ЮЛВ по оста АСЦ/ДСЦ...Като и двете планети са в знака на своето заточение. :blink:
Мисля, че Гал Сасон...има същата. ;)

Знаеш ли, гледайки фейсбук приятелите на астро сайтове, а и тези дни попаднах на мнението на един чуждестранен астролог с дългогодишен опит, към когото имаше предложение от един от участващите в дискусията да напише книга по традиционна астрология и отговорът  беше "Лесно е да се напише и издаде книга, но после какво ще правиш с тираж от 500 или 1000 книжни носителя ;D ? Къде ще ги държиш ?"
Като че ли няма кой знае какъв интерес и търсене за сериозна астрологична литература, по-скоро за нещо по-лесно смилаемо и без особено задълбочаване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Март 29, 2012, 04:02:02 pm »
Като че ли няма кой знае какъв интерес и търсене за сериозна астрологична литература, по-скоро за нещо по-лесно смилаемо и без особено задълбочаване.

Затова масово се бълват книги по атропсихология - те са по-лесно смилаеми и има търсене за тях. През последните десет години книжният пазар у нас е залят предимно с такава литература.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #153 -: Март 29, 2012, 04:08:50 pm »

Рая, да ти кажа, много проницателно и с психологически усет е написаното от теб ! няма една дума с която да не мога да се съглася.
ПП ако решиш да пишеш книга, ще ти се получи  ;D

Благодаря, Grace!!
 Познанията ми по астрология не са много задълбочени, но нямам нищо против да предоставям информацията, която имам от моите наблюдения на Марая и който пожелае, за да я анализира, синтезира и опише в книга. :wub:

Много благодаря Рая! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #154 -: Март 29, 2012, 04:23:41 pm »
който му се пише да пише, то е удоволствие.  :P

И както казваше Булгаков - ръкописите не горят  ;), ако колективното подсъзнание е решило, че има нужда от тази книга, тя ще се появи.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #155 -: Март 29, 2012, 05:39:20 pm »

Затова масово се бълват книги по атропсихология - те са по-лесно смилаеми и има търсене за тях. През последните десет години книжният пазар у нас е залят предимно с такава литература.

Чела ли си "Предсказателна астрология" на Дейвид Фроли ? Дали е нещо като гореописаните или си струва ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Март 29, 2012, 05:42:47 pm »
Чела ли си "Предсказателна астрология" на Дейвид Фроли ? Дали е нещо като гореописаните или си струва.

Стигнах някъде до половината  ;D, все не намирам време да я изчета. Струва си, като за начало.
Имам много нови, но все още непрочетени книги... Добре, че най-сетне успях да преодолея манията си да изкупувам книги, вече се ръководя от целесъобразността и полезността на книгата, която е привлякла вниманието ми, и тогава решавам дали да я закупя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #157 -: Март 29, 2012, 05:58:00 pm »
който му се пише да пише, то е удоволствие.  :P

И както казваше Булгаков - ръкописите не горят  ;), ако колективното подсъзнание е решило, че има нужда от тази книга, тя ще се появи.  ;D

Да. И огромно удовлетворение, дори нужда понякога, идва отвътре.  :wub: Много ми хареса мисълта на Булгаков... Ех, да се видя и аз публикувана и четена...  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #158 -: Март 29, 2012, 06:16:37 pm »
Стигнах някъде до половината  ;D, все не намирам време да я изчета. Струва си, като за начало.
Имам много нови, но все още непрочетени книги... Добре, че най-сетне успях да преодолея манията си да изкупувам книги, вече се ръководя от целесъобразността и полезността на книгата, която е привлякла вниманието ми, и тогава решавам дали да я закупя.

Аз винаги купувам така книги на специализирана тематика - без кой знае какъв коефициент на полезност локуми не ми се четат. Тази я поразгледах отгоре отгоре и ми си стори, че има интересни неща и вероятно ще си я купя.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #159 -: Март 29, 2012, 10:50:15 pm »
Anabell , на мен ми е в квадрат скорпионското Слънце с рачешката Луна (но пък са в тригонови знаци), но да, не си представям завистта, не ми се струва конструктивно да се тровя с подобни чувства. Явно зависи много от аспектите.  :blink:

Как да стане...това със злобата и завистта... :-\ :rolleyes:, при условие , че Луната е на трон? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците