Здравей Гост

Свободни ли сте? Емоционално , Ментално, Физически...

• 8 Отговора
  • 1912 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
С коя планета и кои аспекти свързвате свободата?
В кои домове я търсите?
В коя хемисфера от хороскопа сте свободни...Какви планети и знаци имате там?
Какво е за Вас свободата?
Имате ли наблюдения в кои периоди сте се чувствали ограничени...и кога свободни?

Прочетох едно мнение във форума...и ми стана много смешно...,а от друга страна разбрах...,че никой не е и не може да бъде свободен...,докато не се освободи от егото си... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Егото е личността. Без его те няма. Ако съвсем се освободиш от егото си или ще се превърнеш в камериерка на околните, или просто няма да си на тази земя, защото ще си на по-добри места. Важното е не да се освободиш от егото, а да можеш да го контролираш. Да умееш да преценяваш кога е в твоя полза и кога трябва да си превъзмогнеш егото и кога можеш да си плямпаш на воля. Аз тук си плямпам на воля, щото смятам, че мускулите се показват в живота, не из форумите.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Егото може да съсипе всичко, да помита без да мисли за последиците, но от него се ражда и непримиримостта да отстояваш това за което се бориш . То те подтиква да продължаваш дори там, където всичко е загубено .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Марая

• 28287
Личността и егото... ;D
В много теми сме говорили за това.
Въпроса е чисто практически...С кои планети свързвате свободата? И свободни ли сте?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Въпроса е чисто практически...С кои планети свързвате свободата? И свободни ли сте?

Доста се говори, че някои окови и ограничения си налагаме сами, но според мен истинска свобода във физическия свят няма, в противен случай трябва изцяло да отречем закона на кармата, т.е. причната и следствието. Каквото и да се говори, не можем да надскочим произхода си, но можем да надграждаме по-нататък. Хората не се раждат с равен старт, а това в голяма степен определя и тяхната лична свобода, изборите им. И пак повтарям, за да не ме разберете погрешно, че тези ограничения са валидни във физическия свят, всички сме подвластни на Сатурн.

От астрологична гледна точка кои планети определят свободата (като относително понятие)?
Не налагам мнението си за меродавно, но според мен това би трябвало да са Слънцето, Сатурн и Уран. Лунните възли определят посоката, която следва Духът в настоящата инкарнация - по възлите са нашите зависимости, но по тях е и пътят към свободата (ако човек е достатъчно осъзнат и съумее да се издигне над обусловеното мислене, т.е. мислене, повлияно от емоциите, сетивността и желанията ни в материалния свят). Неслучайно индийците казват, че при по-висока степен на осъзнатост Раху дава възможност да виждаме отвъд майя, т.е. илюзията, а Кету дарява мокша, т.е. освобождаване от материалните и сетивни зависимости.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
http://www.youtube.com/watch?v=diYAc7gB-0A

Mislq, че свободата се свързва с Уран, Луна, Юпитер и Сатурн.
Слънцето винаги е свободно...във всяка карта.
Емоционалната свобода е по Уран-Луна
Менталната е по Уран-Юпитер
Физическата е по Уран-Сатурн

*

Ronia

• **
  • 1557
Слънце и Уран. Моите са в съвпад в 9ти дом, този дом също свързвам със свободата. Бях много дълги години роб на Луната в 7ми и се почувствах истински свободна, когато си позволих с ясно съзнание да отпуша тапата на Слънцето и Урана в 9ти. Пуснах духа от бутилката и се преродих. Разбрах, че любовта към самата любов и към живота са възможни в комплект с присъствието на други хора в живота ми, без да е нужно да се чувствам уловена, заключена и т.н. Но ми струваше много болка и много грешки. Сега се чувствам свободна, да. Имам още път да извървя до справянето с някои останали мисловни ограничения, но работя по въпроса и вече съм много по-смела.  :blink:

*

Stella

• 7765
Егото е личността. Без его те няма. Ако съвсем се освободиш от егото си или ще се превърнеш в камериерка на околните, или просто няма да си на тази земя, защото ще си на по-добри места. Важното е не да се освободиш от егото, а да можеш да го контролираш. Да умееш да преценяваш кога е в твоя полза и кога трябва да си превъзмогнеш егото и кога можеш да си плямпаш на воля. Аз тук си плямпам на воля, щото смятам, че мускулите се показват в живота, не из форумите.

А, егото не е личността. Личността е по асцендента. това е лицето, което показваш пред света и начина, по който искаш другите да те възприемат. Съзнателното его е по Слънце, а несъзнателното - по Луна и Марс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
Дали съм свободна? Как да бъда, като постоянно съм заета с нещо  ;D
С квадратура уран към слънце във водолей-никакви ограничения не понасям-ни родителски, ни във връзките...абе...можеше лесно да съм престъпник някакъв...противообществено проявен...
 :blink: