Здравей Гост

пръст на съдбата-апекс

• 10 Отговора
  • 5148 Прегледи
*

Блудница

пръст на съдбата-апекс
« -: Февруари 01, 2006, 09:29:30 am »
някой може ли да ми разясни действието на тази конфигурация, разглеждах картата на Г. Димитрова която  се е занимавала с астрология, и видях че този нейн апекс е бил много активеран от тежки планети, около нейната смърт
и от многото карти който имам попаднах само на една с апекс при това два първият вкл. Венера /3д / секстил Луна /5д/ двете в квинкос към върха на апекса Сатурн /9д/
и втория апекс Юпитер /12д/ секстил Сатурн /9д/  с връх Луна в /5 д/
или Луната и Сатурн са много акцентирани тук, Луната упрл 3 д а Сатъра 9 д
и значи ли, че ударите ще бъдат в домовете съдържащи върховете на Апекса
защото във въпросната карта на Гена върха е бил в 6 д транзита е засегнал точно върха
Благодаря ви

*

Lillie

• 30532
пръст на съдбата-апекс
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2006, 12:36:15 pm »
Много интересна тема... добре, че я пусна  :) И мен ме интересува какво е посланието на Йода, т.е. въпросния Пръст на Съдбата /Божи Пръст/, а "апекс" всъщност не беше ли фокусната точка на конфигурацията? Тоест *апекс* може да бъде фокусът на т-квадрат /планетата, сключваща квадратури с две планети в опозиция/, на бисекстил /планета с два секстила към две планети в тригон помежду си/, а също и на Йод - това ще е планетата с два квинконкса към другите две планети в секстил помежду си. Мисля, че такава трябва да е логиката...  :blink:  :)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

пръст на съдбата-апекс
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2006, 05:13:32 pm »
Цитат
някой може ли да ми разясни действието на тази конфигурация, разглеждах картата на Г. Димитрова която  се е занимавала с астрология, и видях че този нейн апекс е бил много активеран от тежки планети, около нейната смърт
и от многото карти който имам попаднах само на една с апекс при това два първият вкл. Венера /3д / секстил Луна /5д/ двете в квинкос към върха на апекса Сатурн /9д/
и втория апекс Юпитер /12д/ секстил Сатурн /9д/  с връх Луна в /5 д/
или Луната и Сатурн са много акцентирани тук, Луната упрл 3 д а Сатъра 9 д
и значи ли, че ударите ще бъдат в домовете съдържащи върховете на Апекса
защото във въпросната карта на Гена върха е бил в 6 д транзита е засегнал точно върха
Благодаря ви
недисциплинираните конфигурации :D

Сериозните духовни постижения по Сатурн в 9-ти ще са посветени на доброто на хората по Луна в 5-ти :)  

*

malina

Re:пръст на съдбата-апекс
« Отговор #3 -: Юни 08, 2009, 12:17:16 pm »
.. аз имам два пръста и не разбрах смърт ли да очаквам при активиране от тежки планети?!  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 08, 2009, 01:38:37 pm »
Гал, твоите не са класически "пръсти" (Йод), а от типа "бумеранг".
Но нека не те стряска наименованието.  :)

Бумеранг е конфигурация "йод", в чиято основа стои опозиция. За разлика от Пръста на събата тя не удря "на сляпо", тъй като квинконксите са допълнени от опозиция.

Според немската школа и бумерангът, и хвърчилото са от типа "дракон". И в двата случая следва да се обърне внимание върху планетите, стоящи в основата на конфигурацията, т.е. опозициите, там е "ключът".  При теб това са двойките Слънце/Плутон и Луна/Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

malina

« Отговор #5 -: Юни 08, 2009, 02:01:31 pm »
много благодаря, че ми разясни тези подробности Лили ..

ах., Гал ми е партизанското име - много си интуитивна., признала съм те отдавна ..  :P

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6 -: Юни 08, 2009, 08:39:56 pm »
При мен този аспект е наследствен. Много ми е интересно как е възможно да се предават в поколенията аспекти и позиции   ???
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #7 -: Юни 08, 2009, 08:41:42 pm »
Аз имам три "пръста" - Марс, Плутон, Нептун; Сатурн, Нептун, Юпитер; Нептун, Сатурн, Марс - първата от тройките планети е на върха на всеки йод. И една конфигурация хвърчило пак образувана от планетите споменати тук. Нептун е на върха на хвърчилото  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юни 08, 2009, 08:52:18 pm »
http://i687.photobucket.com/albums/vv240/t-rex1969/astro_24gw_03_1041107710731072_2009.gif?t=1244485498

Дъщеря ми има такава конфигурация и преживя преди време сериозен инцидент :(

На картата, която си поставила, транзитен Плутон прави опозиция към натални Луна и Венера от "Йод" конфигурацията като предвръща Йод-а в "Бумеранг".

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Юни 08, 2009, 08:53:51 pm »
Аз имам три "пръста" - Марс, Плутон, Нептун; Сатурн, Нептун, Юпитер; Нептун, Сатурн, Марс - първата от тройките планети е на върха на всеки йод. И една конфигурация хвърчило пак образувана от планетите споменати тук. Нептун е на върха на хвърчилото  :)

Хвърчилото ще действа по-силно от Йода, понеже е съставено от мажорни аспекти.

« Отговор #10 -: Юни 09, 2009, 07:41:22 pm »
Аз имам три "пръста" - Марс, Плутон, Нептун; Сатурн, Нептун, Юпитер; Нептун, Сатурн, Марс - първата от тройките планети е на върха на всеки йод. И една конфигурация хвърчило пак образувана от планетите споменати тук. Нептун е на върха на хвърчилото  :)

Хвърчилото ще действа по-силно от Йода, понеже е съставено от мажорни аспекти.

Боже, Боже! Колко мъка има по тоя свят! От толкова апекси ми се привиждат тригони, дето ги нямам  :-[ Мерси, Небесна, че изясни приоритетите! Хвърчилото е имплементирано в космическия квадрат в хороскопа на майка ми, а в моя имам трапец  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.