Lillie, и аз обичам да чета коментарите в 2-3 сайта. Дори се хващам, че поглеждам само заглавието на новината и после веднага започвам с коментарите. Има големи находки

А сега по темата. Според мен чувството за хумор се свързва не само с Меркурий, а и с Венера. Тя не е единствено планетата на любовта, а и на забавленията. В аспект с Меркурий дава умение да бъдеш убедителен, речта ти да бъде приятна за ушите на другите по отношение на тембър, правилно изговаряне и т.н., дава възможност дори да захаросваш думите си, когато се налага. Освен това обаче според мен човек с аспект между Венера и Меркурий търси играта в комуникацията. Затова си мисля, че и Венера е важна, когато говорим за чувството за хумор. При мен аспектът между двете планети е секстил.
Останалите аспекти на втородомния ми водолейски ретро Меркурий са квадрат с Путон, полуквадрат с Марс, полуквадрат с Уран, полуквадрат със Сатурн и квинтил с Юпитер.
Обичам остроумни, хитри шеги. Понякога имам малко черно и дебелашко чувство за хумор, но не са ми чужди и по-фините шеги макар че трудно улучвам границата и ако човекът ми е по-близък познат нямам мярка. С непознати съм ръб по принцип, ама това по други причини, които са извън тази тема.
Нищо не може да ме издразни толкова, колкото плоски майтапи. Забелязала съм, че има един особен тип хора - казват нещо, което уж трябва да мине за смешно и започват да се хилят, вероятно смятайки, че това ще им направи смешката по-сполучлива. Но не би. Нервния хилеж ме изкарва извън нерви. Идва ми с два шамара да отвинтя главата на съответния обект, но в такива ситуации някак успявам или да стоя с каменно лице и да го гледам втренчено, за да усети колко е нелеп или да се усмихна съвсем леко, но мазно и снизходително.
Когато аз се шегувам често запазвам равен тон и дори леко театралнича, като си придавам по-сериозен вид. Иронията и сарказма добре ми се получават. Със самоиронията внимавам, защото на моменти ми е в повече и не всеки я разбира - тя ми е само за пред близки приятели.