Здравей Гост

Чувството за хумор

• 70 Отговора
  • 10308 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Чуството за хумор
« Отговор #20 -: Март 28, 2012, 10:34:22 pm »
Щом обсъждаме чувството за хумор и различните му проявления, ще ви споделя,че редовно чета коментарите във vesti.bg  ;D ;D
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4683611

Ако се абстрахираме от политическите изцепки, има уникални по простотия бисери.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Март 28, 2012, 10:42:32 pm »
...чета коментарите във vesti.bg  ;
Ако се абстрахираме от политическите изцепки, има уникални по простотия бисери.  ;D
Жалко, аз от тел не ги виждам

« Отговор #22 -: Март 28, 2012, 10:54:50 pm »
Сатурн-меркурий дава понякога и хапливост и доза циничност

Меркурий-Плутон също, като скалпел прониква в най-уязвимите места.
Меркурий-Марс дава остър език, но някои успяват да овладеят тази тенденция и да я използват за по-градивни цели, не само за критикарство (добре владеят езика на аргументите).

Мекрурий-Юпитер - забавен, свеж хумор, но леко дебелашки шеги. Често се случва да са нетактични, дори безцеремонни, но без да си дават сметка за това. Не съм срещала фин хумор при такъв аспект, освен ако не го компенсират други фактори в радикса.

Напълно съгласна. Мъж с Меркурий в съвпад с Марс в Скорпион в тригон с Юпитер - доста остър език и много прям, обича да пуска нецензурни шеги. При мен има широк квадрат Меркурий/Юпитер. Компенсиращият фактор е секстил Луна/Меркурий. Потвърждам за свежестта на хумора, а понякога пускам и по някой по-нецензурен майтап, но не си позволявам да го правя пред всяка аудитория. Само пред такава, за която знам, че няма да се обиди и че ще разребе майтапа. Така че компенсиращият фактор си работи явно. Нали Луната символизира масите, т.е. усещам ги какво обичат и какво - не.

« Отговор #23 -: Март 28, 2012, 11:19:11 pm »
Lillie, и аз обичам да чета коментарите в 2-3 сайта. Дори се хващам, че поглеждам само заглавието на новината и после веднага започвам с коментарите. Има големи находки  ;D

А сега по темата. Според мен чувството за хумор се свързва не само с Меркурий, а и с Венера. Тя не е единствено планетата на любовта, а и на забавленията. В аспект с Меркурий дава умение да бъдеш убедителен, речта ти да бъде приятна за ушите на другите по отношение на тембър, правилно изговаряне и т.н., дава възможност дори да захаросваш думите си, когато се налага. Освен това обаче според мен човек с аспект между Венера и Меркурий търси играта в комуникацията. Затова си мисля, че и Венера е важна, когато говорим за чувството за хумор. При мен аспектът между двете  планети е секстил.
Останалите аспекти на втородомния ми водолейски ретро Меркурий са квадрат с Путон, полуквадрат с Марс, полуквадрат с Уран, полуквадрат със Сатурн и квинтил с Юпитер.
Обичам остроумни, хитри шеги. Понякога имам малко черно и дебелашко чувство за хумор, но не са ми чужди и по-фините шеги макар че трудно улучвам границата и ако човекът ми е по-близък познат нямам мярка. С непознати съм ръб по принцип, ама това по други причини, които са извън тази тема.
Нищо не може да ме издразни толкова, колкото плоски майтапи. Забелязала съм, че има един особен тип хора - казват нещо, което уж трябва да мине за смешно и започват да се хилят, вероятно смятайки, че това ще им направи смешката по-сполучлива. Но не би. Нервния хилеж ме изкарва извън нерви. Идва ми с два шамара да отвинтя главата на съответния обект, но в такива ситуации някак успявам или да стоя с каменно лице и да го гледам втренчено, за да усети колко е нелеп или да се усмихна съвсем леко, но мазно и снизходително.
Когато аз се шегувам често запазвам равен тон и дори леко театралнича, като си придавам по-сериозен вид. Иронията и сарказма добре ми се получават. Със самоиронията внимавам, защото на моменти ми е в повече и не всеки я разбира - тя ми е само за пред близки приятели.
« Последна редакция: Март 28, 2012, 11:24:22 pm от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Март 28, 2012, 11:25:28 pm »
Като четох поста на the_one се сетих за един познат дева-точно такива шегички-тип стари вицове, дето всички ги знаят, обича. Девите имат едно такова...прагматично чуство-пък пак са по меркурий

« Отговор #25 -: Март 28, 2012, 11:32:27 pm »
Да, ей такива шегички ми отключват за секунди агресията. В такива моменти се чувствам като психопат, който цял живот си е подреждал дрехите по цвят в шкафа, ходел е с педантично наресана косица, подарявал е кифлички на съседите и е черпил децата им с кекс докато един ден не се събужда свеж и енергичен и не започва спокойно и методично да разчленява всички семейства в града. Сега това си го представи като усещане, а не като действие.
Забелязала съм, че Меркурий в Дева ми влияе така, но не мога да кажа дали е правило - според мен има още нещо. Вероятно зависи как е аспектиран.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Papy

• 4343
« Отговор #26 -: Март 28, 2012, 11:36:18 pm »
Аз съм така с хора, които ми говорят едно и също в продължение на 2 часа, като го казват по различен начин-направо ми идва да им плясна два шамара

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #27 -: Март 29, 2012, 12:00:18 am »
Колко познато  ;D, девишка досада го наричам .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Март 29, 2012, 12:14:04 am »
Колко познато  ;D, девишка досада го наричам .
Не само- и везни такива има-особено мъже

« Отговор #29 -: Март 29, 2012, 12:16:29 am »
Да, ей такива шегички ми отключват за секунди агресията. В такива моменти се чувствам като психопат, който цял живот си е подреждал дрехите по цвят в шкафа, ходел е с педантично наресана косица, подарявал е кифлички на съседите и е черпил децата им с кекс докато един ден не се събужда свеж и енергичен и не започва спокойно и методично да разчленява всички семейства в града. Сега това си го представи като усещане, а не като действие.
Забелязала съм, че Меркурий в Дева ми влияе така, но не мога да кажа дали е правило - според мен има още нещо. Вероятно зависи как е аспектиран.

Бри Вандеркамп от "Отчаяни съпруги". ;D Офф-топик е.

« Отговор #30 -: Март 29, 2012, 04:47:10 am »
Бе, какво сте се заяли с девите  :angry: . Ама, ха !

Иначе един от най-забавните хора които познавам е Стрелец, с Меркурий в Стрелец който е в тригон с Марс и в съвпад със Слънцето. Винаги използва черният хумор за да ме разсмее, а и по такъв си падам. Меркурий ми е в Дева, в опозиция със Сатурн, не бих казала, че хората не разбират шегите ми. Любим ми е черният и циничният хумор, нещо друго рядко може да ме разсмее. Предавания от типа на "Комиците" са ми направо блудкави, 90% заучени фразички, които вече безброй пъти съм чувала или чела, но въпреки това признавам, че Пегъзи Музовски ми е любим образ ;D. И все пак, друго си е да гледам шоу с Джеф Дънам, примерно :P .

« Отговор #31 -: Март 29, 2012, 10:09:12 am »
 :P Интересна тема. Аз смятам, че трябва да търсим Меркурий в аспект с другите планети и от лични наблюдения мога да разгранича следните видове хумор.
1. Мерк в добър аспект с Луна (в еднакви по стихия знаци, например) дава фин и приятен хумор, който е по-лек и лесно се разбира/усеща.
2. Мерк в добър аспект със Сатурн дава по-суров хумор, по-точен и директен. Понякога черен и дори суров (понякога разказвача запазва суров вид дори след шегата)
3. Мерк в аспект с Марс - тук има много проявления, но най-главно - енергичен, зареждащ хумор. По-осезаем.
4. Мерк в аспект с Уран - любима комбинация - дава едновременно интелигентен и много забавен хумор. (понякога хумора засяга умствените възможности на някой от слушателите.
5. Мерк в аспект с Венера - тези хора се смеят заразително-приятно.

Това се сещам за сега. Аз лично се смятам за човек с доста чувство за хумор. Имам и силен Сатурн, Меркурий и Уран, и Юпитер в 3-ти, и Венера в Риби. Не знам кое в причината, но забелязвам, че хората често си избират да разговарят с мен, когато са в настроение да се шегуват и смеят, а аз това не мога да не го отбележа и на свой ред винаги отвръщам и пада голям смях  :P
:)

« Отговор #32 -: Март 29, 2012, 10:41:48 am »
Бе, какво сте се заяли с девите  :angry: . Ама, ха !

Иначе един от най-забавните хора които познавам е Стрелец, с Меркурий в Стрелец който е в тригон с Марс и в съвпад със Слънцето. Винаги използва черният хумор за да ме разсмее, а и по такъв си падам. Меркурий ми е в Дева, в опозиция със Сатурн, не бих казала, че хората не разбират шегите ми. Любим ми е черният и циничният хумор, нещо друго рядко може да ме разсмее. Предавания от типа на "Комиците" са ми направо блудкави, 90% заучени фразички, които вече безброй пъти съм чувала или чела, но въпреки това признавам, че Пегъзи Музовски ми е любим образ ;D. И все пак, друго си е да гледам шоу с Джеф Дънам, примерно :P .

Джеф Дънам прави страхотно шоу, много е добър, незнам дали има други такива
И тъй като харесваш черния хумор (аз също)  - Джордж Карлин - велик

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #33 -: Март 29, 2012, 10:54:43 am »
 Моят Меркурий е в Рак.
 Аспектите му са:
  - квадрат с Марс и Плутон
  - секстил със Сатурн
  - тригон с Уран
 Обичам да се забавлявам, да се смея, но чувството ми за хумор не е особено развито. Често шегите ми са доста черни, и някак неусетно засягат останалите. И тъй като на мен не ми се отдават шегите, обичам да съм в компанията на шегаджии, защото ме разтоварват. И
 Иначе в действията си съм много щура, първична, импулсивна и винаги "за" направата на поредната щуротия.

*

Papy

• 4343
« Отговор #34 -: Март 29, 2012, 11:07:25 am »
Това е много интересно, рая, меркурий ти е добре аспектиран. Други с меркурий в рак без чуство за хумор?

П.П. В кой дом е твоя?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #35 -: Март 29, 2012, 11:27:25 am »
 Моят Меркурий е много силен, освен че е добре аспектиран ми е и в съвпад с МЦ, но откъм 9-ти дом.
 Обичам да говоря, да общувам с хора /дори работата ми е свързана с това/, но като че ли съм малко по-сериозна и премерена в разговорите. Никога не се забавлявам за сметка на други хора, а на ситуации.
 Дали заради Плутон на АЦ, но не се приемам в ролята на шута в една компания, докато имам приятелка с АЦ Стрелец, която се чувства страхотно в тази роля.

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Март 29, 2012, 03:56:27 pm »
Сега пък друго се присетих-аз лично не познавам раци с блестящо чуство за хумор, на някои им имам данните, ни меркурий на асц помага, ни в тригони с уран и марс...не казвам, че е общовалидно, просто впечатление...
Моля никой да не се засяга (както стана с девите :) ), все пак всеки споделя наблюдения

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #37 -: Март 29, 2012, 04:12:40 pm »
Прави ми впечатление, че квадрат меркурий и сатурн или опозиция често дава начин на изразяване и хумор, който другите не разбират...
Кои конфигурации дават добро чуство за хумор според вас?

Абсолютно! :blink:
Трудно ме разбират на мига...,но винаги след дълго време...казват:" Ти беше права- така е. Защо не те послушах?!" Меркурий в стрелец в квадрат със сатурн в риби....

Аналитичния Меркурий е в твърд аспект с планетата на яснотата, кристализацията...,точността. Тук всяка информация бива проверявана...по няколко пъти!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #38 -: Март 29, 2012, 04:24:07 pm »
 При мен има един тригон м/у Мерка/първи дом-везни/ и Сатурн/девети-рак/ и понякога не ми разбират шегите от раз  :-\
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #39 -: Март 29, 2012, 04:25:40 pm »
Джеф Дънам прави страхотно шоу, много е добър, незнам дали има други такива
И тъй като харесваш черния хумор (аз също)  - Джордж Карлин - велик

Задължително ще му хвърля един поглед.

Иначе моя Мерк си има още аспекти
- тригони към Уран и Нептун
- съвпад АЦ
- Луната прави тригон към Мерк
и за десерт си имам и един минорен аспект, Меркурий квинтил Марс, въпреки че това не е чак толкова хард... ;D !

И все пак до колкото чета из интернет, Юпитер май май играе още по-решаваща роля. Моят е в Скорпион и много си го тача, пък си има и тригони към Сатурн и Марс и секстил със Слънцето.

Сега гледам картата на един Стрелец (пак !) много забавен. Тригон Меркурий-Юпитер, много оригинален и свеж хумор, съвпад със Слънцето, тригон с Луната, и за да е още по-пиперливо квадрат Мерк-Сатурн, самоироничен, никога твърде груб, хората си го разбират, добре се изразява  :blink: .