Здравей Гост

Марс

• 74 Отговора
  • 9862 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Марс
« Отговор #40 -: Март 30, 2012, 11:46:11 am »
По самата тема - аз съм вегетарианка, диагностицирана съм с анемия от 2006, когато заради заминаването ми за САЩ ми пуснаха пълни изследвания - желязото в кръвта ми е на половина на консумиращите месо (нали знаете има си някакви средни индикатори, изведени на базата на какво е добре за "мнозинството").

Никога не съм боледувала, тренирала съм усилено какво ми не (винаги когато имам време тренирам). И мога съвсем отговорно да заявя, че съм по-здрава от 90% от познатите ми. Не пуша, пия умерено, пълнея лесно - воден асцендент, затова постоянно съм на диети, но много обичам хляб, депресирам се ако не ям хляб. Основните ми храни са хляб, мед, ядки, цитрусови плодове, ябълки, паста, картофи, ориз и кисело мляко. Нямам време и желание да готвя и не обичам "манджи" и като цяло обработена храна.

До сега съм имала щастието да попадам на мъже, които обичат да готвят и може би поради Земните луни, от малки са някакъв вид аскети, научени са да работят и сами да се грижат за себе си, не сме имали проблеми с "готварските" ми навици.  ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #41 -: Март 30, 2012, 11:50:16 am »
тази тема ми е някак по Луна, доста повече от колкото по Марс. Сега излизам с мъж с Луна в Скорпион, и работя с мъж с Луна в Скорпион, много си угаждат, дори ме дразнят с претенциите си, включително се "гледат" като малки деца. Земната Луна обаче се преработва... ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #42 -: Март 30, 2012, 11:58:30 am »
малко да оспамя темата ;D значи Анабел мъж със земна луна не е толкова претенциозен към храната, в смисъл да иска да му се готви първо, второ, трето?

« Отговор #43 -: Март 30, 2012, 12:13:36 pm »
Аз също се храня здравословно, не от суета,а просто обичам да ям точно такива храни.Осоновно зеленчуци, сирене, плодове.Разбира се,че ям вафли и чипсове,е, не всеки ден,но примерно в седмицата 1 път изяждам една вафла, в месеца 1 път ям чипс.Преди ядях много повече такива неща,но не искам да давам пример на малката,защото като ме види много ясно,че и тя ще иска.Пуша по половин кутия на ден, алкохол не пия (само лятото по 2 пръста бира). Аз съм си слаба колкото и много да ям,кожата ми въпреки пушенето ми е перфектна,през живота си да съм имала 2 пъпки най-много.Но важното е аз да се чувствам добре в кожата си и да съм доволна от себе си. За малката положението е друго, НЕ позволявам да й се дават вафли,шоколади и всякакви боклуци подобни(наистина са боклуци) за разлика от племенницата ан която дават кроасани,шоколади,вафли шок,бонбони  :-X Не бързам да я запознавам с подобни неща,при нея държа да се храни здравословно. И всичко е въпрос на принципи, за мен този начин е най-добър,за други е друг.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Март 30, 2012, 12:46:06 pm »
малко да оспамя темата ;D значи Анабел мъж със земна луна не е толкова претенциозен към храната, в смисъл да иска да му се готви първо, второ, трето?

Такива са наблюденията ми. Живяла съм с мъже с Луна в Телец и мъж с Луна в Козирог - яденето не ги интересуваше, нито това дали са болни и т.н. - те си гледаха работата (заниманията). Земята обича да твори - да създава нещо в материалния свят, това ги зареждаше "духовно" с енергия, не яденето. НИКОГА не съм им готвила.

Баща ми е с Луна във Водолей - също НИКОГА не е имал претенции относно храната.

Брат ми е с Луна в Рак - капризен е. Дори си изключва телефона когато яде (кой го прави това в 21 век).

Двамата ми "мъже" сега с Луна в Скорпион също спрямо моите критерии, са изключително капризни за хора, живеещи в 21 век, подвластни са на желанията си и най-вече на желанията си да си доставят удоволствие (купони, алкохол, добра храна,.....), насладите за тялото и душата, които в малки количества наистина са полезни, помагат те накарат да се чувстваш по-добре, но в големи са опасни. И двамата обаче имат силна земна стихия - единият МАРС/ВЕНЕРА в дева, като Венера е упр на АСЦ, другият СЛЪНЦЕ в Телец, и асц Козирог, което ги спасява от пълно разложение. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #45 -: Март 30, 2012, 12:54:44 pm »
Един куриоз относно приятелят ми с Луна в Козирог, дойде веднъж до университета ми, до студиото ми, за да провери как съм си защитила семестриалния проект (без предупреждение).

Направо ме разби  ;D :P. За него предполагам е много по-важно жената до него също да твори, да е успешна в "материалния" свят(до някаква степен равно на социалния свят, днес), пред това да му готви в къщи. Което за мен и моята професия е ПЕРФЕКТНО. Мисля, че това, което също го впечатляваше бе чисто Козирожката ми умереност, дисциплина, способност наистина да се държа на "ниво". 

*

Papy

• 4343
« Отговор #46 -: Март 30, 2012, 12:58:37 pm »
Каква е професията ти, анабел?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #47 -: Март 30, 2012, 01:04:32 pm »
Каква е професията ти, анабел?

Това е форум за астрология, личните въпроси, на личните съобщения. Но пак няма да ти отговоря, защото не е твоя работа.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Март 30, 2012, 01:11:37 pm »

Това е форум за астрология, личните въпроси, на личните съобщения. Но пак няма да ти отговоря, защото не е твоя работа.  ;)
Аз на лични няма и да те питам, защото лично не ме интересуваш, интересуват ме конфигурации и проявления, не човека анабел

*

Anabell

• 2022
« Отговор #49 -: Март 30, 2012, 01:20:26 pm »
разбира се, ти можеш да се интересуваш колкото искаш, но както всички знаем обществото е подвластно на Везните, знакът, който прави квадрат и с Козирог (абсолютната дистанцираност и професионализъм) и с Рак (интимничене и личностни характеристики). Следователно когато си общуваш с някой трябва да се запази баланса и умереността, на които учат Везните и Венера. Останалото е проява на лош вкус и липса на възпитание.  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #50 -: Март 30, 2012, 01:22:46 pm »
разбира се, ти можеш да се интересуваш колкото искаш, но както всички знаем обществото е подвластно на Везните, знакът, който прави квадрат и с Козирог (абсолютната дистанцираност и професионализъм) и с Рак (интимничене и личностни характеристики). Следователно когато си общуваш с някой трябва да се запази баланса и умереността, на които учат Везните и Венера. Останалото е проява на лош вкус и липса на възпитание.  ;)
Не ти разбирам болда-и везните и козирога са ми много силни?
А и мц-рак, но не го броя за силен

*

Anabell

• 2022
« Отговор #51 -: Март 30, 2012, 01:29:19 pm »
Хело, винаги ни се сърди, че и наспамваме темите, и е права.  ;)

Все пак мисля, че анемията няма как да е само по Марс, трябва да е включена и Луната - като хранителни навици, биологичен ритъм и Венера - тя управлява жлезите.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #52 -: Март 30, 2012, 01:30:45 pm »
Пишете си на воля, докато не ни е усетила  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Anabell

• 2022
« Отговор #53 -: Март 30, 2012, 01:41:45 pm »
Пишете си на воля, докато не ни е усетила  ;D

и тогава асцендентът Везни ще проработи и ще ни разпердушини тук  :rolf: :rolf:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #54 -: Март 30, 2012, 01:57:49 pm »

:unsure:
ако някой трябва да напише книга за социума и астрологичното му отражение си ти, Анабел. Направо ме изумяваш с тези астрологични съответствия :-[

*

Anabell

• 2022
« Отговор #55 -: Март 30, 2012, 02:28:46 pm »

:unsure:
ако някой трябва да напише книга за социума и астрологичното му отражение си ти, Анабел. Направо ме изумяваш с тези астрологични съответствия :-[

значи, ще се разпределим - Хело поема семейните травми, и медицинската астрология, аз взимам социума, Марая още не мога да преценя точно какво ще я интересува най-много, може би духовното израстване.  ;D

« Отговор #56 -: Март 30, 2012, 03:15:10 pm »
Аз също се храня здравословно, не от суета,а просто обичам да ям точно такива храни.Осоновно зеленчуци, сирене, плодове.Разбира се,че ям вафли и чипсове,е, не всеки ден,но примерно в седмицата 1 път изяждам една вафла, в месеца 1 път ям чипс.Преди ядях много повече такива неща,но не искам да давам пример на малката,защото като ме види много ясно,че и тя ще иска.Пуша по половин кутия на ден, алкохол не пия (само лятото по 2 пръста бира). Аз съм си слаба колкото и много да ям,кожата ми въпреки пушенето ми е перфектна,през живота си да съм имала 2 пъпки най-много.Но важното е аз да се чувствам добре в кожата си и да съм доволна от себе си. За малката положението е друго, НЕ позволявам да й се дават вафли,шоколади и всякакви боклуци подобни(наистина са боклуци) за разлика от племенницата ан която дават кроасани,шоколади,вафли шок,бонбони  :-X Не бързам да я запознавам с подобни неща,при нея държа да се храни здравословно. И всичко е въпрос на принципи, за мен този начин е най-добър,за други е друг.

ОК за другото, а цигарите??? Детето не ги ли вижда :rolleyes:

« Отговор #57 -: Март 30, 2012, 03:59:35 pm »
Да ви кажа, на вас, родителите, като дете, на което много за му мрънкали, че трябва да се храни здравословно и са му тикали манджи под носа, докато са мърморели каква глупост, която обичате, сте изяли вместо вкусната, по тяхно мнение манджа - при мен резултата е обратен. Неща като дюнери, хамбургери и прочее ... можеше да преброите колко пъти съм ги яла на пръстите на едната си ръка до излизането ми от училище. Като започнах университета, по-скоро на пръсти се броят пътите, в които ям у нас. Асоциирам тази храна с мрънкане и ограничения, което още повече влошава вкуса й.  ;D Ям две лъжици и това е - дори неща, които преди съм обичала. Така че внимавайте колко мрънкате и колко ограничавате.

« Отговор #58 -: Март 30, 2012, 04:13:30 pm »

ОК за другото, а цигарите??? Детето не ги ли вижда :rolleyes:

Е,сега няма безгрешни хора.И не е задължително ако аз пуша и тя да пуши.А Мони за дюнерите и аз ги обичам. От бременна ми се беше дояло и от тогава много ги обичам,ама и тях ги ям 2 пъти в годината.Но ако трябва да съм честна, цяло лято и есен като бях по цял ден навън с детето ядях доста тестени работи, пици,банички и подобни. В нашия район няма никъде кухня, в болницата от време на време имаше салати и съм си взимала. Аз не съм против хората да се хранят с такава храна, не съм върла привърженичка на здравословното хранене по простата причина,че аз не си го налагам и знам как немога да се лиша от зеленчуци или от манджите дето ги ям. Всеки има право на избор и не налагам мнението си :)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #59 -: Март 30, 2012, 07:25:34 pm »
Цитат
Е,сега няма безгрешни хора.И не е задължително ако аз пуша и тя да пуши.

Никой не говори за безгрешни хора, а само и единствено за примера, който даваме на децата, защото те виждат. Да, не е задължително, но децата копират и ти си примера за детето си. То подражава и сега и занапред. Ако то вижда, че ти посягаш към кутията или заравяш глава в хладилника всеки път, когато имаш проблем - детето вижда това, като начин на справяне с проблема и го възприема като правилен. Защото мама направи така, еди кога си...

Направи влиятелността си позитивна - http://www.vbox7.com/play:8312b4e595

И все пак децата стават или по-добри, или по-лоши от родителите си, среден вариант няма.

Цитат
Според проучване децата могат да страдат от респираторни проблеми, вследствие на навиците на родителите им да пушат. Деца на родители пушачи показват повече респираторни проблеми като тежко дишане, хрипове и могат да боледуват от пневмония.

Дори ако по време на детството си не са боледували тези деца, когато пораснат могат да се появят белодробни проблеми.

Това проучване е направено сред 244 деца, на възраст между 4 и 12 години, без други белези от белодробни заболявания, за да се разбере какъв е ефектът на пасивното пушене. Тези деца са били разделени на 4 групи, според навиците на пушене на родители им.

4 групи деца:

1. Деца, чийто родители никога не са пушили.

2. Родителите са пушили след бременността, но не и по време на нея.

3. Родителите са пушили по време и след бременността.

4. Родителите са пушили по време на бременността, но не и след като роди.

Според проучването, децата, чиито родители са пушачи, страдат от респираторни проблеми, за разлика от тези деца, чиито родители не пушат. Пушенето след раждането се оказва по-вредно, отколкото пушенето по време на бременността.

Въпреки това някои деца на родители пушачи не показват респираторни проблеми, но те страдат от по-слабо функциониране на белите дробове, което може да се влоши прогресивно, ако живеят постоянно в такава среда.

Деца на такива родители често боледуват от астма, пневмония, бронхит и инфекции в по-късни етапи от живота им.

Хело, извинявай, че последните ми 2 включвания не са по темата ;D