Здравей Гост

Мързеливите планети

• 16 Отговора
  • 2993 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Мързеливите планети
« -: Март 29, 2012, 11:24:08 pm »
Има ли в наталната Ви карта планета , чиято реализация не усещате? Коя е тя...в кой знак и в кой дом е поставена? Какви аспекти има...?Защо мислите, че е нереализиран потенциала и? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Мързеливите планети
« Отговор #1 -: Март 30, 2012, 12:20:08 am »
Ха..ха... ;D Две Венерки...едната моята.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Март 30, 2012, 12:22:43 am »
И моята само си чеше езика и за друго не става.  ;D ;D Юпитер е втори.  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 30, 2012, 12:29:49 am »
Интересно... :rolleyes: При мен Юпитер е мажорно неаспектиран а доста добре се изявява...

« Отговор #4 -: Март 30, 2012, 12:36:33 am »
Моите лъвове много лежерно го карат за сега, чак започвам да им се ядосвам и си мисля, че нещо е крайно време да ги перне транзитно, най-скоро е Сатурн. Иначе мене Юпи ми е съвпад с Венерата и Марса - другите мързеливци, опозе Сатурн, квадрат Плутон ... Но просто не го усещам като принципи и особености в картата си, все едно нямам Юпитер. И Венера е така. Марса е малко в по-будно състояние от преди.  ;D

« Отговор #5 -: Март 30, 2012, 12:37:45 am »
Ами ако всичко си работи?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Март 30, 2012, 12:42:27 am »
Ами ако всичко си работи?

Супер!
Но не при всеки...Понякога е нужна дирекция, за да отключи работата на планетата/те/...

« Отговор #7 -: Март 30, 2012, 12:47:19 am »
Аз не съм убедена, но си мисля, че всичко работи при мен. Разбира се, че при дирекции и определени транзити се разработва с по-голяма пара, но това е логично. По какво мога да разбера, че някоя планета не работи?

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Март 30, 2012, 12:54:09 am »
По какво мога да разбера, че някоя планета не работи?
А така...?
И...може ли да не работи аспект?

« Отговор #9 -: Март 30, 2012, 12:54:59 am »
MayFlower, Нептун принципно работи по-скоро на подсъзнателно ниво според мен, търси го из сънищата и мечтите си него.  :blink: И там ли го няма?

Иначе за неработещи планети/аспекти какво мисля ... радиска според мен не е сатично установено равновесие, което не подлежи на промяна, напротив, предвид това с какво се срещаме в живота, равновесието се променя и везните се накланят - и понякога едни планети може да са по-силни, други по-пасивни, после да се промени това. Зависи от нагласата на човека. Зависи от желанието ни да интегрираме тези качества. Понякога тежките транзити оставят след себе си един кофти отпечатък -  една натална карта, или по-скоро един индивид, на когото принадлежи тя, който оставя с едната везна много наклонена за сметка на другата и не установява новото равновесие. Тогава идват проблемите и стагнацията.

« Отговор #10 -: Март 30, 2012, 12:58:12 am »
По какво мога да разбера, че някоя планета не работи?
А така...?
И...може ли да не работи аспект?

Според мен не може да не работи, но може да няма външна изява. Разбира се, че при всеки доминират едни планети и техните аспекти за сметка на други по-слабо акцентирани. Затова и не разбирам концепцията за мързеливите планети. По-бързите е нормално да не дават събития и да не се усещат толкова.

« Отговор #11 -: Март 30, 2012, 01:07:32 am »
Кой знак и кой дом?
Иначе понякога трябва да се вадят съзнателно, с кука тези планети. Досега това научих, но не съм сигурна, че знам точния начин, а възможните хипотези са доста. Идея бих могла да кажа, обаче. Принципно вероятно биха могли да ти помогнат практики от рода на това всяка вечер преди да заспиш да си казваш, че ще си помниш съня, да си казваш, че искаш да осъществиш връзка с тази планета, че искаш да я пуснеш на повърхността. Забелязала съм, че много хора имат някакви спирачни механизми - съзнателни или подсъзнателни най-често точно за Нептун и Плутон и го потискат. Имам една приятелка - Нептун в Козирог в Осми дом, има страх от всякакви неща, свързани с мистиката, духовете, даже до много голяма степен видения и ровенето в подсъзнателното като познавателен процес. Интересни са й на теория, но на практика не смее, а с две планети в Осми дом и СЛВ, + 4 планети в Скорпион сякаш си мисля, че това не й е вродено заложената граница ...  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #12 -: Март 30, 2012, 01:21:38 am »
Аз не чувствам да имам "мързеливи" планети. Даже падналата ми Луна /ахилесовата пета в хороскопа ми/ е активна поради факта, че е първодомна.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #13 -: Март 30, 2012, 01:22:46 am »
При мен всички планети са мързеливи  ;D:водно Слънце под хоризонта в аспект с Нептун,Луна в лъвския дом съвпад с Венера упр.6 дом,Марс във философски знак,Меркурий във 'водно" заточение,Юпитер  във Венерин знак,Сатурн много "паднал" и той в лъвския дом.Нямам нереализирана планета,защото за мен мързела не е отрицателно качество ,ако се използва по позитивен начин. :P

Няма как в 5ти дом да са ти "мързеливи" планетите. Намират се в активен дом.

« Отговор #14 -: Март 30, 2012, 01:31:30 am »
Кой знак и кой дом?
Иначе понякога трябва да се вадят съзнателно, с кука тези планети. Досега това научих, но не съм сигурна, че знам точния начин, а възможните хипотези са доста. Идея бих могла да кажа, обаче. Принципно вероятно биха могли да ти помогнат практики от рода на това всяка вечер преди да заспиш да си казваш, че ще си помниш съня, да си казваш, че искаш да осъществиш връзка с тази планета, че искаш да я пуснеш на повърхността. Забелязала съм, че много хора имат някакви спирачни механизми - съзнателни или подсъзнателни най-често точно за Нептун и Плутон и го потискат. Имам една приятелка - Нептун в Козирог в Осми дом, има страх от всякакви неща, свързани с мистиката, духовете, даже до много голяма степен видения и ровенето в подсъзнателното като познавателен процес. Интересни са й на теория, но на практика не смее, а с две планети в Осми дом и СЛВ, + 4 планети в Скорпион сякаш си мисля, че това не й е вродено заложената граница ...  :blink:

Много е интересно това което споделяш ThunderGoddess! Никога не съм се сещала да опитам да се свържа по някакъв начин с Нептун и да опитам да разбера как точно мога да усетя влиянието му. Определено няма начин да е съвсем без действие, още повече че получава аспекти и от други планети, но при мен очевидно това действие е неосъзнато.

Ситуиран е във втори дом в Стрелец.

Ами специално за Нептун най-успешни са точно тези мистификационни практики според мен. Можеш да опиташ да помедириташ, около теб да има някой аромат, който те успокоява ...Нептун носи спокойствие в повечето време, поне докато вълните му не се поразклатят.  ;D В твоя случай огъня не се разгори. Диспозитора по знак, Юпитер може да е ключа към разрешението. Експанзионистичната натура на Юпитер е тавана на къщата на Нептун в случая, така да се каже.  ;D Ако Юпитер ти е по-познат, от него през комина стигаш до Нептун. Обърни внимание на взаимовръзката между тях, дори да не е пряка като аспект, рецепция. Достатъчно е всъщност, че единия е диспозитор на другия. Пак не очаквай типичния гмурнат във вода Нептун, на твоя сякаш в най-голяма сила ще отразява идеализма, желанието за обединение на хората, за повече универсалност и приемственост на отношенията между тях ...  :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #15 -: Март 30, 2012, 11:32:23 am »
Не усещам Слънцето си, а уж е високо на хоризонта!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Март 30, 2012, 03:20:24 pm »
Мен ме спъва най-много марс,защото е в телец :lol: