Здравей Гост

Да (не) харесваш някого заради картата му

• 98 Отговора
  • 15042 Прегледи
*

Papy

• 4343
Случва ли ви се? Бъркате ли, оказва ли се, че човека все пак ви изненадва?
Вярвате ли си дотолкова като астролози?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Да (не) харесваш някого заради картата му
« Отговор #1 -: Март 30, 2012, 01:38:42 pm »
Случва ли ви се? Бъркате ли, оказва ли се, че човека все пак ви изненадва?
Вярвате ли си дотолкова като астролози?

Аз си вярвам като астролог... :P. И все по-често се улавям , че мога да бъда обективна. Приемам всяка карта като част от моята кармична задача...Никога и за нищо не завиждам.
Има карти , които ми говорят...и такива ,които мълчат ;D...
Случи ми се...Получих картата дълго след като  бях встъпила вече във връзката... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Март 30, 2012, 01:46:15 pm »

Случи ми се...Получих картата дълго след като  бях встъпила вече във връзката... :P

по-интересно е обратното- виждаш карта- не те кефи- виждаш човека- кефи те
и обратно?

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 30, 2012, 01:51:01 pm »

и обратно?

Не ми се е случвало...никога. :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #4 -: Март 30, 2012, 01:57:56 pm »
Не се водя по карта, а по интуиция в комуникацията т.е. не гледам натала с цел да анализирам характера на някой човек, предпочитам да си говорим с него. А всеки един човек винаги може да ни изненада - не вземам крайни становища по отношение на някого.
Обикновено ако се загледам впоследствие, най-вече в синастрията, виждам това, което го има и иначе като взаимообмен.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5 -: Март 30, 2012, 02:17:04 pm »
Това окачествява незрялост в дадена област, съответно и урок за усвояване.

И аз така мисля, но нали за това сме тук, за да усвояваме опитности.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #6 -: Март 30, 2012, 03:04:08 pm »
Личният контакт и взаимното усещане, първото впечатление - те са ми по-важни от самата карта. Проявявам интерес към картата, ако възникне конфликт, или пък ако нямам възможност за личен контакт и човекът е на километри от мен, а се налага да работим заедно  :blink: Не ми се е случвало да не харесвам някого заради картата му, по-скоро ми се е случвало да се "накарам" да харесам някого, без изобщо да съм му поглеждала картата, и после съм съжалявала  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 30, 2012, 03:06:50 pm »

и обратно?

На мен ми се е случвало обратното - гледаш картата и те кефи, а след като се срещнеш с човека на живо, се разочароваш от това, което стои насреща. Най-често такова разминаване съм виждала при онези с многото тригони и секстили.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Март 30, 2012, 03:14:56 pm »
аз лично като видя една карта винаги първо гледам "лошите" аспекти; от там нататък мога да се изненадам само приятно :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 30, 2012, 03:24:56 pm »

и обратно?

На мен ми се е случвало обратното - гледаш картата и те кефи, а след като се срещнеш с човека на живо, се разочароваш от това, което стои насреща. Най-често такова разминаване съм виждала при онези с многото тригони и секстили.  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Март 30, 2012, 03:30:17 pm »
Относно секстилите и тригоните искам да изкажа своите лични наблюдения. За мен те са даденост на качества на индивида в дадена сфера, и не биха се променили, за нищо на света не зависимо от нивото на проявление. Докато при твърдите аспекти има динамика и промени в проявлението на аспекта т.е може да варира и да даде реализация на множество значения.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #11 -: Март 30, 2012, 03:32:28 pm »
Нужна ли е такава критика на положителните аспекти в натала.  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 30, 2012, 03:35:13 pm »

Пред фактите и астролозите и астрологията мълчат...:-)))

;D...Не е точно критика

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Март 30, 2012, 03:35:34 pm »
Да бе-стига вече тормозете тригоните

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Март 30, 2012, 03:39:26 pm »
Това не е критика, а наблюдения, моля ако някой има наблюдения за други неща казвайте. Нали уж изследваме аспекти  ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Март 30, 2012, 03:43:03 pm »
В процеса на изучаване астрологията ни среща с различни тълкувания, които имат своите различни индивидуални проявления във всяка различна карта....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 30, 2012, 03:43:39 pm »

Говоря за карти с липсващи предизвикателни аспекти, а не конкретно за тригони и секстили.
Често ми се е случвало да установя, че заложеният в тях потенциал (като даденост) е слабо реализиран в живота, когато липсва "лост", който да задвижи мотивацията и човек предпочита да върви по линията на най-малкото съпротивление.

Всяка карта е сбор от различни аспектни конфигурации.

Имам два Големи тригона (огнен и воден), но съм склонна да приема, че те се реализират благодарение на тау-квадратурата, която ме зарежда с постоянна неудовлетвореност от статуквото. Иначе способности по тия тригони си имам, но голяма част от тях не са реализирани, защото не са успели да преминат през цедката на Сатурн, т.е. навярно не са били "целесъобразни" за моята програма в живота (да правя всичко по "най-трудния" начин).  :blink:

Това не е критика, а наблюдения, моля ако някой има наблюдения за други неща казвайте. Нали уж изследваме аспекти  ???

Тук всичко е "критика" и всичко е "лично".  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 30, 2012, 03:47:49 pm »
Питам се...,ако нямах тао-то Уран/Плутон-Слънце-Сатурн...как ли щях да реализирам тригоните и секстилите на Марс-Луна, Луна-Уран,Луна-Плутон,Луна-Сатурн,Луна-мц..,Марс Плутон/Уран...
Мии...през крив макарон...чини ми се. ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Март 30, 2012, 03:48:49 pm »
Тук всичко е "критика" и всичко е "лично". 

Това показва неготова психика за осъзнаване на реалността, която всъщност  разкрива астрологията пред нас.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #19 -: Март 30, 2012, 03:53:54 pm »
Аз лично на една астродрама видях, че най-флегматичната участничка и докарана на събитието само за компания от страна на приятелката си - имаше такива красиви тригони в картата си, че както и да мине транзит, все имаше начин да й се размине каквото и да е вътрешно или външно движение. Тя обясни, че родителите й искали да се "мръдне" поне малко, иначе тя била в комфорт със себе си - такава флегма не сте виждали, едвааа провлааачено и лигаааво по детски говореше, а беше на 43 години, че "язък" й за тригоните.
The only distance is that which we create!