По принцип сатурн-слънце дава проблеми с кости, зъби, стави и очи; понеже последно време по стечение на обстоятелствата съм на здравна вълна, кажи на мъжа си да се оправи предварително до колкото може в тези области, ако ги има проблемите де
Транзита може да даде и проблеми с възрастни хора-мъже в семейството
А за теб, май според индийската раху е добре поставен в скорпион, нещо по този уран на асц случвало ли се е?
Не каза за мц-идеята е имат ли квадрат по градуси?
Papy, Асц в Скорпион /на 2`/ и МС в Лъв /на 9`/ в моята карта не сключват квадрат.
Събития по Уран ... :blink: на Асцендента ~ нали казват, че асцендентът е лицето ни пред света и "излизането/представянето" пред света; раждането ми е като по учебник за Уран на Асцендента - в 7-мия месец, като имам и брат-близнак, който обаче си е стоял мирно и тихо; причината за по-ранното раждане е моята особа. Било е доста рисково и на кантар дали всички ще живеем.
Впоследствие в живота - съм тих човек и рядко се случва да изненадвам околните; възприемат повече Слънцето в Телец в съвпад с Венера/Юпитер в дома на Везни; но имам собствена линия и визия за това как искам да се случват нещата и рядко нещо може да отклони от това. Упоритост, работохолизъм, четене и пак упоритост.... :blink:
В последните 2, 3 години ми се налага да изработвам и култивирам по-високата октава на качеството търпение ~
смирение и не ми е много лесно :blink:
По темата за Скорпионите и транзита на Сатурн върху слънцата им - аспектът може да се прояви на много нива;
ключовата дума според мен е
"Отговорност" - поемане на отговорност за здравето, семейството, работата, реализацията... Каквото и да е. Човек трябва да се изправи и да заяви - да, това съм аз и това е моя път; Сатурн ще му наложи конкретизиране, фиксиране на посоката, на изборите, които прави, начина на живот.
Свързвам Сатурн върху Слънцето в мъжка карта и като възможност за бащинство - мъжът се превръща и в баща.