Здравей Гост

Малефици и бенефици.Копи-пейста и цитатите не са препоръчителни!

• 87 Отговора
  • 11552 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
По принцип сатурн-слънце дава проблеми с кости, зъби, стави и очи; понеже последно време по стечение на обстоятелствата съм на здравна вълна, кажи на мъжа си да се оправи предварително  до колкото може в тези области, ако ги има проблемите де
Транзита може да даде и проблеми с възрастни хора-мъже в семейството

А за теб, май според индийската раху е добре поставен в скорпион, нещо по този уран на асц случвало ли се е?
Не каза за мц-идеята е имат ли квадрат по градуси?

Да допълня... ;) :wub:

Сатурн – съответства на костната система, гръбначен мозък, зъби, колена, органи на слуха, далак, жлъчка, ставни връзки, хрущяли, всички хипопроцеси, вкостенявания, образувания на камъни, тромбоцитите, наследственост, стареенето.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557

Аз съм Телец с Асц Скорпион, по-издръжливи от тези двамата не познавам :) ...може да си ги премерим  :blink: - шегувам се.

Ronia - това име е като Роня, дъщерята на разбойника - много хубава детска книжка :))) , свързала съм живота си с мъж Скорпион и тази есен също му предстои съвпад на Слънцето със Сатурн; самото Слънце в натала е в квадрат пак със Сатурн и в съвпад с Уран ...каквото и да се случи, аз ще съм до него...

О, аз бях омъжена за Телец и нямам какво да доказвам.  ;D

Да, тази същата Роня е. Книгата е много значима. Една много дълбока книга, написана уж за деца. Като Алиса.

Ми то на всички Скорпиони им предстои съвпад Сатурн/Слънце от октомври нататък. А мъжът ти има същите конфигурации като мен - съвпад Слънце/Уран и натален квадрат към Сатурн.

*

Vanila

• *
  • 385
По принцип сатурн-слънце дава проблеми с кости, зъби, стави и очи; понеже последно време по стечение на обстоятелствата съм на здравна вълна, кажи на мъжа си да се оправи предварително  до колкото може в тези области, ако ги има проблемите де

А за теб, май според индийската раху е добре поставен в скорпион, нещо по този уран на асц случвало ли се е?

Papy, Асц в Скорпион /на 2`/ и МС в Лъв /на 9`/ в моята карта не сключват квадрат.

Събития по Уран ... :blink: на Асцендента ~ нали казват, че асцендентът е лицето ни пред света и "излизането/представянето" пред света; раждането ми е като по учебник за Уран на Асцендента - в 7-мия месец, като имам и брат-близнак, който обаче си е стоял мирно и тихо; причината за по-ранното раждане е моята особа. Било е доста рисково и на кантар дали всички ще живеем.
Впоследствие в живота - съм тих човек и рядко се случва да изненадвам околните; възприемат повече Слънцето в Телец в съвпад с Венера/Юпитер в дома на Везни; но имам собствена линия и визия за това как искам да се случват нещата и рядко нещо може да отклони от това. Упоритост, работохолизъм, четене и пак упоритост....  :blink:

В последните 2, 3 години ми се налага да изработвам и култивирам по-високата октава на качеството търпение ~ смирение и не ми е много лесно  :blink:

По темата за Скорпионите и транзита на Сатурн върху слънцата им - аспектът може да се прояви на много нива;
ключовата дума според мен е "Отговорност" - поемане на отговорност за здравето, семейството, работата, реализацията... Каквото и да е. Човек трябва да се изправи и да заяви - да, това съм аз и това е моя път; Сатурн ще му наложи конкретизиране, фиксиране на посоката, на изборите, които прави, начина на живот.
Свързвам Сатурн върху Слънцето в мъжка карта и като възможност за бащинство - мъжът се превръща и в баща.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Papy

• 4343
Мерси, ванила, за споделеното. И да-сатурн прави така, че да си поемем отговорностите по един или друг начин. Беше ми интересно за квадрат асц/мц-нямам наблюдение в/у тази конфигурация, а сигурно си има някакво отражение
Само да вметна, че сатурн - слънце ще влияе на много, но особено на тези, които в наталната карта имат аспект. Сравнително скоро - като влезе в скорпион и на мен сатурн ще ми направи квадрат със слънцето, тогава ще говоря от собствен опит :). За щастие пак сравнително скоро ми мина през асц и направи квадрат с луна и венера, и се надявам, че знам какво да правя  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Thunder уточни се кои са мрънкалата, дали със силен воден акцент или със слънце във воден знак ;) щото аз съм слънчева риба и не знам дали някога някой ме е чувал да мрънкам. Но при мен огъня е преобладаваща стихия в картата.

аз също нямам аспект на сатурн със светилата, също като Стела, ама ей на и двете сме били във връзка с някой чийто сатурн аспектира светилата ни, нали? Все някак трябва да се усвояват тези уроци. при мен е в съвпад с асцедента но явно недостига, та Господ ми е пратил този "печат на нещастието" (по Шестопалов) :P

за мен Сатурн е планетата, няма какво друго да си говорим.
Аз съм преживяла транзит на плутон през ИЦ и 4-ти дом, квадратура със слънце и съвпад с луна, и какво? нищо. Сатурн е истината.

Със силен воден акцент имам предвид, естествено.  ;D Една птичка пролет не прави, едно слънце радикс - също.  ;D ;D

*

Yaya

• 2265
Thunder уточни се кои са мрънкалата, дали със силен воден акцент или със слънце във воден знак ;) щото аз съм слънчева риба и не знам дали някога някой ме е чувал да мрънкам. Но при мен огъня е преобладаваща стихия в картата.

..............................................
за мен Сатурн е планетата, няма какво друго да си говорим.
Сатурн е истината.

Подкрепям казаното. Отнася се и до мен. Едва ли основния аспект ми е опозицията на Слънце и Сатурн, но последното, което може да се каже за мен, е, че мрънкам, аз имам ли проблем, си го оправям(моя проблем си е лично мой и на никой друг). Познавам и други слънчеви Риби, които също не мрънкат. Бившия ми е Скорпион и той действа, не говори.
Познавам обаче Раци, които дишат, като мрънкат. Познавам Стрелци, които не спират да обсъждат себе си и да се оплакват, нищят се бънка по брънка и накрая изплитат рибарски мрежи от себе си и проблемите си.

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765

Чакай сега, не така буквално. Кое е засегнатото в картата? Слънцето - нали така? Да си пази сърцето. Това първо. И второто е във връзка с разположението та Сатурн в знака и дома. болестите ги търсете по Скорпион и по съответния дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥