Здравей Гост

Асцендент/медиум цели

• 42 Отговора
  • 7981 Прегледи
*

Papy

• 4343
Асцендент/медиум цели
« -: Април 01, 2012, 12:55:28 pm »
Имам известни неясноти по въпроса как се отразява квадратурата между асц и мц, както и у на асц в квадрат/опозиция с него, както и у на мц в кв/оп с него

Споделете опит и наблюдения, ако имате

*

Lillie

• 30532
Re: Асцендент/медиум цели
« Отговор #1 -: Април 01, 2012, 01:00:20 pm »
Аспекта между АС и МС не намирам за целесъобразно да разглеждам, тъй като ъгловото разстояние между тези две точки (не планети!) зависи от географската локация.

Виж, аспект между планета и ъгъл пО заслужава внимание.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Април 01, 2012, 01:05:50 pm »
Гледам управителите и връзката м/у тях...
Отчитам позицията им в соларната, прогресивната и дирекционната карта....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Април 01, 2012, 01:06:29 pm »
Аспекта между АС и МС не намирам за целесъобразно да разглеждам, тъй като ъгловото разстояние между тези две точки (не планети!) зависи от географската локация.

Зависи зависи-колко да зависи-имам карти на хора родени в един и същи град и едните имат квадрати, другите не
Поясни плс

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 01, 2012, 01:14:13 pm »
По на север ъгълът между АС и МС се смалява, това е закономерност.
Има и географски зони, в които ъгълът доближава 90 градуса, тоя случай почти не съм разглеждала.
Мисля, че затова са въведени понятия като полярен Асцендент, екваториален Асцендент, някои астролози ги използват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Април 01, 2012, 01:22:54 pm »

А управителят на съответния дом в напрегнат аспект с куспидата не говори ли нещо?

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 01, 2012, 01:25:22 pm »
Има и географски зони, в които ъгълът доближава 90 градуса, тоя случай почти не съм разглеждала.
Мисля, че затова са въведени понятия като полярен Асцендент, екваториален Асцендент, някои астролози ги използват.

http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,923.msg13116.html#msg13116

В моя форум има инфо за тези асценденти... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Април 01, 2012, 01:29:42 pm »

А управителят на съответния дом в напрегнат аспект с куспидата не говори ли нещо?

Разбира се , че говори... ;D и то много.

В моята карта упр. на АСЦ е Плутон на 19* в Дева. Асц е на 29 в Скорпион...На практика отстоянието е само 70* , мога да го приема и като квинтил.. ;)
Ако приема Марс за втори управител на 17* в козирог ...то упр. на асц е на 48* от куспидата...

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #8 -: Април 01, 2012, 01:58:31 pm »

Ъгълът между АСЦ и МЦ не зависи само от географското положение. Аз по натал имам квадрат между осите, обаче в някои от
соларите ми между асцендента и МЦ има секстил, а в други има тригон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 01, 2012, 02:02:47 pm »
А какво ще кажеш за родените на север, в скандинавските страни например? Или в североизточните части на Русия?
Там ъгълът между АС и МС доста се смалява.

Виждала съм карти с АС и МС в тригонални знаци също така, при мен са в знаков секстил.

Сигурно зависи и от часовата зона, не само от географския фактор.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Април 01, 2012, 02:04:25 pm »
А какво ще кажеш за родените на север, в скандинавските страни например? Или в североизточните части на Русия?

На тези ширини мисля, че се ползва повече КОХ... :rolleyes:

« Отговор #11 -: Април 01, 2012, 02:14:42 pm »
Ъгълът между АСЦ и МЦ  зависи от географската ширина и типа изгряващ знак - бавен или бърз възход. В различните периоди на годината не само Слънцето изгрява с различна скорост, но и зодиакалните знаци. Затова аспектът при една и съща географска ширина може да е различен.

За северни ширини и Кох не върши работа. Само равнодомна система. Дори има програми, които автоматично я прилагат без да дадат шанс да се насладиш на някой уникален тридомен хороскоп, който прави повечето астролози на луди мишки -:))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 01, 2012, 02:21:36 pm »
Ъгълът между АСЦ и МЦ  зависи от географската ширина и типа изгряващ знак - бавен или бърз възход. В различните периоди на годината не само Слънцето изгрява с различна скорост, но и зодиакалните знаци. Затова аспектът при една и съща географска ширина може да е различен.

Да, между другото сетих се за един спор във форума за въпросните бавно- и бързо възходящи знаци.
Спор е силно казано, но имаше някаква полемика по тоя въпрос, който се оказа неизследвана територия.
Една съфорумка беше задала въпрос защо някои Асценденти се прогресират по-бързо от други. И точно за това ставаше въпрос - знаци с бавен и бърз възход, които се определят и в зависимост от полукълбото, доколкото си спомням.

Цитат
За северни ширини и Кох не върши работа. Само равнодомна система. Дори има програми, които автоматично я прилагат без да дадат шанс да се насладиш на някой уникален тридомен хороскоп, който прави повечето астролози на луди мишки -:))))

Е, имаше и спор за равнодомната, защо да се предпочита пред любимия Плацидус или Кох в такива случаи. Много ясно си го спомням.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #13 -: Април 01, 2012, 02:30:35 pm »

Виждала съм карти с АС и МС в тригонални знаци също така, при мен са в знаков секстил.

Сигурно зависи и от часовата зона, не само от географския фактор.

Именно, затова астролозите използват Кох, а не Пласидус, когато строят такива карти.

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Април 01, 2012, 02:32:20 pm »

На тези ширини мисля, че се ползва повече КОХ... :rolleyes:

Изпреварила си ме.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Април 01, 2012, 02:34:16 pm »
Навремето имаше такава полемика и относно картата на потребителката Миа21 - дали да използваме Равнодомна система или Плацидус/Кох.
При нея и домификацията на Кох не даваше много по-различен резултат от Плацидус, ако не ме лъже паметта. Това не означава, че картата не работи, де. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #16 -: Април 01, 2012, 02:36:09 pm »

Много им е спорен въпроса на скандинавците.  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #17 -: Април 01, 2012, 02:39:23 pm »
Навремето имаше такава полемика и относно картата на потребителката Миа21 - дали да използваме Равнодомна система или Плацидус/Кох.
При нея и домификацията на Кох не даваше много по-различен резултат от Плацидус, ако не ме лъже паметта. Това не означава, че картата не работи, де. :)

В момента се опитвам да разглеждам една такава карта. Личността е родена много на север. Нито Пласидус, нито Кох ме устройват, да не говорим, че при равнодомната всички куспиди на домове попадат в последен градус на знак.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Април 01, 2012, 02:39:23 pm »
Теорията...ясно-трябва да се чете
Мен ме интересуваше повече нещо от сорта: при квадрат асц/мц има несъответветствие между аз съм и аз искам да съм
Или квадрат у на асц към асц-?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Април 01, 2012, 02:43:30 pm »
Или квадрат у на асц към асц-?

По-скоро това.

За мен лично да се дава астрологична интерпретация на ъгловото разстояние между АЦ и МЦ или ДЦ и ИЦ според вида аспект е малко пресилено (направо да си кажа спекулация). Но това е моят избор, всеки астролог решава как да подходи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.