Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 37844 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Алчните
« Отговор #20 -: Април 01, 2012, 05:50:01 pm »

Обаче опре ли до стиснатост и скъперничество - Раците нямат равни.

но не към себе си,а към другите,стига да нямат асп.на широките пръсти

най-лошото е, че и към себе си са така. за разлика от Телеца, който за себе си харчи, но за другите много му се свиди.

« Отговор #21 -: Април 01, 2012, 05:50:04 pm »
Не му личи по картата, че е зъл, нали? Затова по картата не съдя хората. Но е такъв.

На пръв поглед като че ли не личи.
Не изключвам обаче Луната да е в последните градуси на Дева, така участва в конфигурация с Плутон/Уран и Сатурн.

и една опозиция Сатурн/Луна,
и с хвърчило  , просто си хвърчи с отворена уста,па кво ще лапне,все е кяр

;D Вече съм ти казвала, че много харесвам чувството ти за хумор, но нищо не пречи да го кажа пак!

Мислела съм го този вариант за Девата, защото е адски педантичен. Точността не е лошо качество, напротив, но при него не е просто изрядност, а прекомерна дребнавост и педантичност. Освен това, високите изисквания са към другите, на него грешките му трябва да са простени (според него). Всъщност, той е безгрешен (пак според него).

Обаче Луната е в последните минутки на Дева, само ако е роден между 0 часа и 0 часа и няколко минути (под 10). Но мисля, че опозицията Луна/Сатурн би могла да действа и в първия градус на Везни и може да му дава тази сухота и дребнавост, които проявява. Той се радва на успех в обществото. С това пък по-добре ми пасва Луна във Везни като добавка към лъвското Слънце.
« Последна редакция: Април 01, 2012, 05:55:00 pm от Mirabella »

« Отговор #22 -: Април 01, 2012, 05:50:09 pm »
;D Вече съм ти казвала, че много харесвам чувството ти за хумор, но нищо не пречи да го кажа пак!

луните знаят защо :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #23 -: Април 01, 2012, 05:52:32 pm »
да, една Луна в Дева би променила коренно нещата и би се вързала много по-добре с характеристиката на Мирабела.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 01, 2012, 05:55:19 pm »
Мислела съм го този вариант за Девата, защото е адски педантичен.

Нямах предвид знака на Луната (но имаш право, все пак познаваш човека), а конфигурация с няколко малефика.
Много често в картите на такива хора съм срещала конфигурация на светилата с по три малефика - напр. съвпад и опозиция, съвпад и квадрат. В повечето случаи участва Луната. Напр. съвпад Луна/Сатурн в опозиция или квадрат с Марс и Плутон. Казвам го хипотетично, да не вземе някой да се разпознае в тези конфигурации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Април 01, 2012, 05:56:20 pm »
Благодаря ти, Лили, за полезната информация.

*

Papy

• 4343
« Отговор #26 -: Април 01, 2012, 05:57:44 pm »
качвам една карта като илюстрация по молба на марая

« Отговор #27 -: Април 01, 2012, 05:58:33 pm »
Ето я Луната и малефиците, за които вече стана дума. А той, в добавка към алчността (иначе нямаше да е в тази тема, предполагам), да умее и да лавира добре, да замазва нещата, да се измъква от конфузни ситуации с успех?

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Април 01, 2012, 06:00:03 pm »
Марая, ти ме разби...Рибите - водещи по алчност? хм, този астрологичен феномен съм го пропуснала. дайте повече инфо по въпроса  :blink:

Единият от съпрузите е и е зодия Риби. Друго не ти трябва.  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Април 01, 2012, 06:02:29 pm »
Рару, а този какъв е от картата, която си постнала?

Тук виждам Венера в съвпад със Сатурн и Плутон и Луна в квадрат към тях.
Не знам за алчност, но при такава конфигурация може да има и ревност, завист, себичност. ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Април 01, 2012, 06:03:23 pm »
Аз пак ще цитирам един преуспял мъж зодия Риби, за когото парите са вторичен продук от страстта му към иновациите: "За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата. Да направим нещо значимо - ето това има значение" - Стив Джобс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Април 01, 2012, 06:03:57 pm »

Не знам за алчност, но при такава конфигурация може да има и ревност, завист, себичност. ;)

въпросите към марайка- аз само качих картата  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Април 01, 2012, 06:04:31 pm »
"За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата."

Готино чувство за хумор.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Април 01, 2012, 06:07:16 pm »
"За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата."

Готино чувство за хумор.  ;D

Нали? И мене ме кефи.

« Отговор #34 -: Април 01, 2012, 06:09:01 pm »
Аз пак ще цитирам един преуспял мъж зодия Риби, за когото парите са вторичен продук от страстта му към иновациите: "За мене не е важно да бъда най-богатия мъж на гробищата. Да направим нещо значимо - ето това има значение" - Стив Джобс.
обаче и двете неща са се сбъднали :o

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #35 -: Април 01, 2012, 06:29:37 pm »

Много алчноост...Познаваш го и ти..,а и Стелла...с него ходихме до Мидената ферма..,а Стелла няколко пъти я е возил до тях..Сигурно се сещате кой е... :blink:
Завистта и злобата изобщо е в мега размери...
След като изтегли от обща фирма няколко хиляди...сега преговаря с длъжника ми и днес разбрах, че бил готов да цесира дълг за 30%...Всъщност толкова и дялове има във фирмата...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #36 -: Април 01, 2012, 06:58:09 pm »
Молитва на добрия служител: 
"Господи, дай ми мъдрост, за да разбирам този дебил - моя шеф. 
Дай ми, Господи, търпение, за да издържам глупостта му. 
И за милосърдие те моля, Господи, за да му прощавам!
Само не ми давай сили, Господи, че ще го убия, този кучи син!" 

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Април 01, 2012, 07:02:25 pm »
Марая, ти ме разби...Рибите - водещи по алчност? хм, този астрологичен феномен съм го пропуснала. дайте повече инфо по въпроса  :blink:

Единият от съпрузите е и е зодия Риби. Друго не ти трябва.  ;D

Не Стелла, не е само той.
Аз съм астролог..,освен това...имам много наблюдения в/у доста хора. Нали знаеш, че познавам много народ и имам много контакти.
Рибите са или изключително духовни или много меркантилни. Тук при този слънчев знак средно положение-няма! Това е или ангела или демона.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Април 01, 2012, 07:25:12 pm »
Няма определена планета даваща индикация за алчност.

Има...планетата е Юпитер. Когато е зле поставена и аспектирана тя дава предпоставка за алчност

Има  съчетаване на планета,знак,аспект ,дом и мисля даже и задействане ,от транзит,прогресия на тази комплексност и/или провокиране чрез синастрични планети,за да се прояви.

С това не съм съгласна. Аз имам взаимоотношения с много хора...нима всичките чакат мен , за да си проявят аспектите... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 01, 2012, 07:29:11 pm »
Аз имам взаимоотношения с много хора...нима всичките чакат мен , за да си проявят аспектите... :-\

По тая логика трябва да си като дяволското огледало, чрез теб да проявават най-нелицеприятните си черти.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.