Здравей Гост

Алчните

• 224 Отговора
  • 38023 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Алчните
« Отговор #120 -: Април 01, 2012, 10:26:30 pm »
500 евро ти се струват толкова много ли?
Че българите с английски мият чинии другаде за два пъти по толкова минимум, не се изтъквай толкоз.
Кажи, от къв зор човек с английски и други екстри да ти работи на теб за 500 евро, като може да излезе през терминал 2 и да работи за доста повече?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #121 -: Април 01, 2012, 10:27:32 pm »
понеже скоро търсех работници за заплата от 500 евро, -

;D Другия път не ги търси в София :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kaily

• 5145
« Отговор #122 -: Април 01, 2012, 10:27:56 pm »

Алчността не е ли стремеж към заграбване?
Докато скръндзата по-скоро се стреми да съхрани това, което има, не да го умножи.

Не знам, за мен са доста близки, в смисъл алчният човек е задължително и скръндза.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #123 -: Април 01, 2012, 10:28:39 pm »
и понеже си проверих Twitter профила и там САМО глупости - на Запад пък са изтрещели от повърхностност, няма дълбочина, няма мъка, няма нищо, едно голямо състезание е станал светът, и пълна бездуховност, така, че и те си имат проблеми, просто средният им стандарт на живот до някаква степен е по-висок от нашия, но след като видях гетата на Париж се отказах да се оплаквам от София....  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #124 -: Април 01, 2012, 10:29:05 pm »

Алчността не е ли стремеж към заграбване?
Докато скръндзата по-скоро се стреми да съхрани това, което има, не да го умножи.

Не знам, за мен са доста близки, в смисъл алчният човек е задължително и скръндза.

Аз съм забелязала, че Юпитер в квадрат със Слънце доста заграбва, но и харчи с широки пръсти понякога.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #125 -: Април 01, 2012, 10:29:32 pm »
500 евро ти се струват толкова много ли?
Че българите с английски мият чинии другаде за два пъти по толкова минимум, не се изтъквай толкоз.
Кажи, от къв зор човек с английски и други екстри да ти работи на теб за 500 евро, като може да излезе през терминал 2 и да работи за доста повече?

че той на морето като сервитьор/ка ще изкара повече
евала на такива работодатели
после - аз този бих си избрала, аз онзи...очевидно теб не си те избират

*

kaily

• 5145
« Отговор #126 -: Април 01, 2012, 10:30:46 pm »
Е ама който граби и дава, не е алчен.
През него тече, може и пари да текат, това не е алчност, получаваш-раздаваш. Оборот, това не е алчност, алчност е да плюскаш и грабиш и стискаш и къткаш и пак грабиш и плюскаш и стискаш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #127 -: Април 01, 2012, 10:31:37 pm »
Анабел, във Варна със сигурност ще намерите. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Април 01, 2012, 10:31:51 pm »
...българинът е несериозен, мързелив и безотговорен - първо към себе си.

Не всички, но в значителна част.

Между другото, имах една случка на предпоследната си работа, много смешно ми стана.
И там бях на 4 часа, махнах се още след изпитателния срок, след като им видях дребните тарикатски лъжи.  ;D

Идвах си на работа точно в 9 и тръгвах в 13 ч, както се бяхме разбрали. И веднъж един момък, дето все се натягаше пред шефа, идва и ми заявява "Ти не дойде ли час по-късно днес, що тръгваш в един?". Шах и мат! При все това, че часовникът стои на видно място в офиса и трябва да си кьорав да не видиш.

На което му отговорих, че с кокошарски истории не се занимавам. ;D
Да дойда час по-късно без никой да не забележи и да си тръгна както обикновено. Толкова ниско не падам, но явно на тия, дето отправят подобни забележки, мисленето им в такава рамка се развива.

И още как!  ;D
С по две висши и два-три езика им работим на 200-250 евро заплата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #129 -: Април 01, 2012, 10:32:22 pm »
Анабел, гледам, изживяваш се като голям работодател, светната си в духовното, света си обиколила - с ккаво се занимаваш собствено?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #130 -: Април 01, 2012, 10:33:57 pm »

трябват ми за София... :blink:
« Последна редакция: Април 02, 2012, 09:05:16 am от Anabell »

*

Papy

• 4343
« Отговор #131 -: Април 01, 2012, 10:34:24 pm »
Анабел, гледам, изживяваш се като голям работодател, светната си в духовното, света си обиколила - с ккаво се занимаваш собствено?

е няма да ти каже- тва да не е...да си шеф

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #132 -: Април 01, 2012, 10:35:40 pm »
Анабел, гледам, изживяваш се като голям работодател, светната си в духовното, света си обиколила

...

;D ;D ;D ;D ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #133 -: Април 01, 2012, 10:40:04 pm »

трябват ми за София, не можем да им осигурим квартира със сигурност. Ще видим какво ще правим... :blink:

ІV-ти курс от университета, или граждански договори за работа, а не за време ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #134 -: Април 01, 2012, 10:43:53 pm »

трябват ми за София, не можем да им осигурим квартира със сигурност. Ще видим какво ще правим... :blink:

Аз имам друго предположение - откак Маяна се прероди в Анабел, преживявайки доста сериозеншок на  културата и очаквания от съдбата, се завърнала на българска земя е подхванала гордото званието шеф на взвод работяги в така популярните в София кол центрове за бирници ;D ;D ;D

Заплата 1000 лева бруто - за такава работа не е никак добра заплата да поясня ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #135 -: Април 01, 2012, 10:45:26 pm »

не се изживявам, но съм видяла от личния си опит какво се случва, защото всички мрънкат, а когато се стигне до работа, всеки бяга. Има професии, които са много по-високо квалифицирани и се взимат много по - малко пари. Но са професии, които дават бъдеще  ;)

Българинът само гледа какво е на Запад и не се замисля, колко труд трябва, за да се постигне това, което е там. Не ми излизайте с тези глупости, че това са малко пари, всички знаем средната ОФИЦИАЛНА заплата в държавата колко е.

Аз съм работила години наред почти за без пари, за да имам специализация и т.н. .... няма безплатен обяд!   

*

Uran

• 6041
« Отговор #136 -: Април 01, 2012, 10:46:10 pm »
Като приемат закона за личния фалит, може леко да позалези този бизнес, който и без това е на границата.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #137 -: Април 01, 2012, 10:46:29 pm »

това не го разбрах - имаш човек ли? Ако е сериозно ми пиши на личните, защото ми трябват двама човека. Но ще си минат интервю.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #138 -: Април 01, 2012, 10:47:29 pm »

това не го разбрах - имаш човек ли? Ако е сериозно ми пиши на личните, защото ми трябват двама човека. Но ще си минат интервю.

;D ;D ;D ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #139 -: Април 01, 2012, 10:47:40 pm »
С по две висши и два-три езика им работим на 200-250 евро заплата.

При двеста-петстотин евро месечен наем за квартира в София очакванията към заплащането не са каприз, а оцеляване :blink:.

Може да се спори дали някой с две хиляди лева заплата в София е по-добре заплатен от човек със собствено жилище с петстотин лева заплата в провинциално градче в страната. За Пловдив и Варна това не се отнася - стандартът е доста висок и там, но процентът на хората със собствено жилище там е доста по-висок, в сравнение със София.