Здравей Гост

za kasmeta

• 13 Отговора
  • 3012 Прегледи
*

kasta

za kasmeta
« -: Февруари 02, 2006, 02:39:55 pm »
koi spored vas sa astrologi4nite harakteristiki na kasmeta,ako izob6to ima takiva i moje li po rojdennata karta da razberem dali sme kasmetlii???

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2006, 03:35:14 pm »
Още в средновековната астрология Юпитер се е наричал "Голямо щастие", а Венера - "Малко щастие", т.е. това са т.нар. "бенефици"  /и съответно "малефици" са Марс и Сатурн/...  :o
Мисля, че индикации за "късметлия" или "карък" не могат да се тъсят откъснато, т.е. абстрахирайки се от цялата карта. Важни са аспектите на светилата, как са поставени по дом - например, Слънце на Асц или МЦ в редица случаи дава известност, популярност или поне "видимост" /но, разбира се, зависи и от редица други астрологични фактори и аспекти/. Аналогичен е случаят с Юпитер и/или Венера на МЦ, но отново са важни аспектите им с останалите компоненти в картата, а и доколко са силни по знак и т.н. От личен опит мога само да споделя, че наистина забелязвам късмет повече от "средностатистическия" в картите с тригон между Венера и Юпитер - даровете на Съдбата често идват по партньорска линия, престижен брак и забогатяване /или при негативно използване на енергията на планетите - паразитиране, особено в женска карта/ чрез партньор...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2006, 03:58:24 pm »
А пък и да не забравяме, че за всеки от нас представите и дефинициите за "щастие" и "късмет" може да бъдат  доста различни...  ;)  :)
Но когато казваме "не ми върви" /в случай обаче на съзнателно положени усилия/ , вариантите, предполагам, че са два - проблемът или е вътрешен с проекция в действителността, или това е проблем на обществото/групата/отстрещната страна  :blink:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2006, 04:03:53 pm »
Всъщност не можем да търсим "виновни" за това, че не ни върви и не успяваме да постигнем набелязаните цели, по-скоро става въпрос за съзнателно/умишлено възпрепятстване и/или блокиране волята на индивида от заобикалящата среда  /хора, общество, колектив, партньори.../  :o  Защо? Защото всеки от "тях" също има вътрешни проблеми, които се решават посредством пренасяне /"проектиране"/ върху отсрещната страна... и се получава един затворен омагьосан кръг, нали?  :unsure:  :lol:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
za kasmeta
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2006, 06:12:34 pm »
Истината е, че когато се изчистиш достатъчно и се оставиш потока да те носи, винаги ти върви.
Когато обаче превключиш пак на лични предпочитания и желания, почва да не върви.
Въпросът е обаче непрекъснато да се задържаш на повърхността на потока или на гребена на вълната, както е прието да се казва.
А това от какво зависи-не знам. Все си мисля, че от способността за трансформация и изчистване, т.е. от Плутон някак си?
Защото иначе то може да ти върви в едно и да не ти върви в друго, но как да ти върви изцяло?
А пък за изчистването е важно да имаш квадратурки, опозицийки и напрегнати аспекти, щото те способстват изчистването, принуждават да вървиш към изчистването, хубавите аспекти способстват само лежането на една кълка в състояние на консуматорство, а то пък в крайна сметка все се плаща и така вървежът опира до-яли, пили и се веселили, плащали-плакали.

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2006, 07:45:08 pm »
Цитат
А това от какво зависи-не знам. Все си мисля, че от способността за трансформация и изчистване, т.е. от Плутон някак си?
А пък за изчистването е важно да имаш квадратурки, опозицийки и напрегнати аспекти, щото те способстват изчистването, принуждават да вървиш към изчистването...
Ооооо, това поне го имаме в изобилие - и скорпиони, и плутони, и лични планети в квадратура/опозиция  :blink:  ;)  :lol:
Права си... не може да ни върви във всичко - "тук има, там няма" дето се казва, тоест едно Господ дава, друго отнема... Ако ти дава повече, отколкото "трябва", отнема пък възможноста да го реализираш... ако не дава нищо или почти нищо, отваря пък врати и вратички разни...като компенсация  :huh:  :rolleyes:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
za kasmeta
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2006, 10:16:40 pm »
Номерът не е да ти се дава, а да се научиш да си го взимаш...и тогава никакъв проблем с господ, даването или транзитите. :-)
А как ще се научиш да си го взимаш, ако ти е дадено априори?  ;)  

za kasmeta
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2006, 12:14:29 am »
Здравеите!Имам един въпрос.Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това? :rolleyes: А също така Юпитер е в опозиция с Плутон.Венера и Плутон са в 10 дом,а Юпитер в 4 :blink: .Благодаря предварително!

za kasmeta
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2006, 02:01:41 pm »
Цитат
Здравеите!Имам един въпрос.Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това? :rolleyes: А също така Юпитер е в опозиция с Плутон.Венера и Плутон са в 10 дом,а Юпитер в 4 :blink: .Благодаря предварително!
Здравейте на всички!

Позволете ми да запиша дебют и в този форум  :D

Цитат
Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това?

Да, в поляритета добри/лоши (доколкото може да има лоши планети  ;) ), благоприятни/неблагоприятни, оптимистични/песимистични, даващи/взимащи и тн Венера и Юпитер са в отбора на добрите.  Освен с малките придобивки, Венера се свързва и с чара, красотата, любовта, а всичко което се "докосне" от Юпитер има склонност за нарастване. Нараства любовта към околните и желанието да се помогне, а това може да доведе до рискове да се поемат повече ангажименти, отколкото можем да си позволим. И да изглеждаме като неблагонадеждни в очите на хората. Друга опасност е залитането по удоволствията и приятната страна на живота (загърбване на работата) и живот извън това което собствените финанси позволяват (трудности с намиране на баланса между това което искаме и финанси). Показва и повече любовни връзки. А съвпада пък на Венера с Плутон засилва интензивността на тези връзки и увлечения и показва разтърсване, промяна, изживяване както на екстаз, така и на агония.

Опозицията Плутон - Юпитер е благоприятна като позиция за "идеолога, философа и теолога"  Юпитер, тъй като се свързва с поставяне под съмнение на всичко догматично, насадено в главите ни, това с което сме възпитани.

Както сигурно си забелязала никъде не става въпрос за домовете (4-ти/10-ти) в които се намират тези три планети - "родителската ос". Ще ми се да спра до тук, дотолкова, доколкото при интерпретацията на позицията им по дом е добре да отчете и диспозиторите им.

- In Partibus Infidelium -

za kasmeta
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2006, 06:10:15 pm »
Цитат
Цитат
Здравейте на всички!

Цитат
Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това?

Да, в поляритета добри/лоши (доколкото може да има лоши планети  ;) ), благоприятни/неблагоприятни, оптимистични/песимистични, даващи/взимащи и тн Венера и Юпитер са в отбора на добрите.  Освен с малките придобивки, Венера се свързва и с чара, красотата, любовта, а всичко което се "докосне" от Юпитер има склонност за нарастване. Нараства любовта към околните и желанието да се помогне, а това може да доведе до рискове да се поемат повече ангажименти, отколкото можем да си позволим. И да изглеждаме като неблагонадеждни в очите на хората. Друга опасност е залитането по удоволствията и приятната страна на живота (загърбване на работата) и живот извън това което собствените финанси позволяват (трудности с намиране на баланса между това което искаме и финанси). Показва и повече любовни връзки. А съвпада пък на Венера с Плутон засилва интензивността на тези връзки и увлечения и показва разтърсване, промяна, изживяване както на екстаз, така и на агония.

Опозицията Плутон - Юпитер е благоприятна като позиция за "идеолога, философа и теолога"  Юпитер, тъй като се свързва с поставяне под съмнение на всичко догматично, насадено в главите ни, това с което сме възпитани.

Както сигурно си забелязала никъде не става въпрос за домовете (4-ти/10-ти) в които се намират тези три планети - "родителската ос". Ще ми се да спра до тук, дотолкова, доколкото при интерпретацията на позицията им по дом е добре да отчете и диспозиторите им.
Здравей Canopus!Убих се да търся речник на астрологичните термини,но без успех.Прости за невежеството,но съм много  нова в тази област и боравя с прости думи все още.Какво значат Диспозиторите ,зодиакалните знаци в тези домове?Май написах някоя глупост? :unsure: Венера и Плутон Везни,Юпитер Овен

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2006, 01:28:12 pm »
Цитат
Здравейте на всички!

Добре дошъл  :D
Хубава снимка...  :rolleyes:  :lol:  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2006, 01:32:19 pm »
Цитат
Какво значат Диспозиторите, зодиакалните знаци в тези домове? :unsure: Венера и Плутон Везни, Юпитер Овен...
Венера е "на трон", тоест в собствен знак; Плутон е в знака на Венера; Юпитер е в знака на Плутон /и Марс/, ако се приеме, че Плутон е нощен управител на Овен  /а Марс - дневен управител/...  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостetoall

za kasmeta
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2006, 09:55:43 pm »
ее привет на всички :P ,темата за късмета си е много интересна та нали без него не можем ;) .lillie какво имаш в предвид под плутон е в знака на венера ,трябва да е в телец или везни?,че май не схванах.   :rolleyes: А и плутон как влияе на късметчето,че си го и имам в 4-дом, и относно светилата си имам 1 на асцендента (луна)дано носи късмет. :D айде късмет и само напред.

*

Lillie

• 30532
za kasmeta
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2006, 10:52:03 pm »
Под "Плутон в знака на Венера" имам предвид, че Венера е диспозитор на Плутон /при Плутон във Везни или Телец/, но надали той се свързва с късмета в картата... По-скоро позицията на Плутон в наталната карта сочи житейската сфера, която ще подлежи на най-интензивна трансформация в настоящия ни живот - как и по какъв начин, тоест къде ще е "отдушникът" ще ни покажат аспектите на Плутон с по-бързи, лични планети...  :blink:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.