Здравеите!Имам един въпрос.Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това? :rolleyes: А също така Юпитер е в опозиция с Плутон.Венера и Плутон са в 10 дом,а Юпитер в 4 :blink: .Благодаря предварително!
Здравейте на всички!
Позволете ми да запиша дебют и в този форум
Юпитер и Венера се считат за най благоприятните планети.А когато са в опозиция какво ще рече това?
Да, в поляритета добри/лоши (доколкото може да има лоши планети

), благоприятни/неблагоприятни, оптимистични/песимистични, даващи/взимащи и тн Венера и Юпитер са в отбора на добрите. Освен с малките придобивки, Венера се свързва и с чара, красотата, любовта, а всичко което се "докосне" от Юпитер има склонност за нарастване. Нараства любовта към околните и желанието да се помогне, а това може да доведе до рискове да се поемат повече ангажименти, отколкото можем да си позволим. И да изглеждаме като неблагонадеждни в очите на хората. Друга опасност е залитането по удоволствията и приятната страна на живота (загърбване на работата) и живот извън това което собствените финанси позволяват (трудности с намиране на
баланса между това което искаме и финанси). Показва и повече любовни връзки. А
съвпада пък на Венера с Плутон засилва интензивността на тези връзки и увлечения и показва разтърсване, промяна, изживяване както на екстаз, така и на агония.
Опозицията Плутон - Юпитер е благоприятна като позиция за "идеолога, философа и теолога" Юпитер, тъй като се свързва с поставяне под съмнение на всичко догматично, насадено в главите ни, това с което сме възпитани.
Както сигурно си забелязала никъде не става въпрос за домовете (4-ти/10-ти) в които се намират тези три планети - "родителската ос". Ще ми се да спра до тук, дотолкова, доколкото при интерпретацията на позицията им по дом е добре да отчете и диспозиторите им.