Здравей Гост

Темата на Елфидка

• 43 Отговора
  • 7769 Прегледи
*

satin_

Re: Темата на Елфидка
« Отговор #40 -: Май 25, 2013, 10:48:05 am »
И в други сфери е така - само връзкарите пробиват или поне пробиват в пъти по-лесно и гладко. Мога цяла ода да изпея за това. Писна ми от тая държава. Във Финландия няма значение дали си племенник на шефа или някой от улицата. Ще вземат по-кадърния.

За голямо съжаление е така  :(

Извади списък на всички кантори в града, в който искаш да работиш и започвай лично да разнасяш CV-то си. И не се отчайвай, все отнякъде ще се появи светлинка  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Май 25, 2013, 12:59:00 pm »
Като цяло за по-хубава работа трябват полезни контакти и връзки, но за радост все още се намират изключения. В частния сектор ако попаднеш на здравомислещ работодател, може да те избере според необходимите му качества, а не връзки. В държавния сектор е почти изключено.

В началото на миналата година започнах работа в адвокатска кантора, без да имам юридическо образование, съвсем друг профил съм. При това без връзки, по обява от джобс.бг. Просто бях това, което търсеха към него момент. Разбира се, не беше от най-престижните кантори, а и впоследствие нещата тръгнаха надолу. Намерих си друга работа, пак по обява в джобса (още докато бях в кантората), по едно време работех на двете места - по 4 часа в кантората и по 4 часа след това в другия офис, плюс свободна практика. А Варна по принцип е много връзкарски град, тук току-така хубава работа не се намира, трябва наистина да те сполети шанс, благоприятно стечение на обстоятелства. И да имаш сериозно предимство пред останалите кандидати, макар че това не всеки работодател е способен да оцени.

Елфи, не се отказвай, продължавай да опитваш! Все отнякъде ще излезе и твоето късметче.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #42 -: Май 26, 2013, 11:29:22 pm »
Благодаря ви за подкрепата , много сте мили всички  :blink:
Няма да се отчайвам, макар че има и такива моменти признавам си.
Гледам си картата и дипломирането го имаше, пр. Ац върху У9, ама работата нещо не я виждам като аспекти.
У6 е Сатурн, и се намира в 10 дом на 20гр. в Близнаци, но ако ще трябва да чакам аспект на Сатурн към наталния.....ехе ееее..., не  че няма да стане, ама далечко ми се вижда.

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #43 -: Май 28, 2013, 03:37:49 pm »
Благодаря ви за подкрепата , много сте мили всички  :blink:
Няма да се отчайвам, макар че има и такива моменти признавам си.
Гледам си картата и дипломирането го имаше, пр. Ац върху У9, ама работата нещо не я виждам като аспекти.
У6 е Сатурн, и се намира в 10 дом на 20гр. в Близнаци, но ако ще трябва да чакам аспект на Сатурн към наталния.....ехе ееее..., не  че няма да стане, ама далечко ми се вижда.

Спокойно, и при мен е на 19 в Близнаци и е в 10 дом ,но е У5, а разположен в 10 дом си дава късна реализация,същото го изпитах и знам как е... след чакането оценяваш нещата по друг начин , така ни е заложено да е по-трудно ,но ти ще успееш сигурна съм. :blink:
« Последна редакция: Юни 14, 2013, 08:17:02 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК