Здравей Гост

Да се харесваш на всички

• 63 Отговора
  • 7266 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Да се харесваш на всички
« -: Април 07, 2012, 04:57:18 pm »
Разсъждавам си...и си мисля...Как живеят хората при които липсва ясна позиция? Дали се чувстват комфортно...когато за да запазят псевдо комфорта и да не се комфортират с другите...са готови да мажат...Това дали не е лицемерие? Или...

Искам да знам, какви аспекти могат да се свържат с липсата на ясна позиция и с представата ни за това да се харесваме на всички...

Трудно ми е да приема такива хора...,най-малкото не ги разбирам...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Да се харесваш на всички
« Отговор #1 -: Април 07, 2012, 05:00:52 pm »
Който е приятел с всички, не е приятел с никой.
Лично за себе си мога да кажа, че имам много малко доверени приятели, не повече от двама-трима души.
И за съжаление така модерните еквилибристики не ги умея...

Не държа и да се харесвам на всички, имайки предвид, че сред тия "всички" може да има хора, които ако ме харесват, ще загубя самоуважението си. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 07, 2012, 05:12:17 pm »
Който е приятел с всички, не е приятел с никой.
Лично за себе си мога да кажа, че имам много малко доверени приятели, не повече от двама-трима души.
И за съжаление така модерните еквилибристики не ги умея...

Не държа и да се харесвам на всички, имайки предвид, че сред тия "всички" може да има хора, които ако ме харесват, ще загубя самоуважението си. :)

Дали това не е комплекс? :rolleyes: Страх от това да бъдеш отхвърлен...или конюнктура...?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 07, 2012, 05:13:52 pm »
Нека говорим от астрологична гледна точка, а не философстваме.

Според вас кое в хороскопа определя силното желание човек да бъде приет и харесан от всички?

Обикновено ранените Луни трудно изживяват отхвърляне, но с годините могат да се превърнат и в чешити, да изградят много тесен кръг от хора, на които биха могли да се доверят, да избягват всякакви масовки и трудно да допускат нови хора в живота си, ако те не са преминали теста за лоялност. Продължителността на тоя тест обикновено се определя от Сатурн, т.е. по време на важен сатурнов транзит може да влезе някой човек в живота ни или да си отиде.

За желанието да се харесаш - всеки го носи в себе си, всеки иска да бъде приет /Луна/ и ценен /Венера/. Това е нормална човешка потребност, присъща на повечето хора, и е част от нашата социализация.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Април 07, 2012, 05:17:43 pm »
Лили, аз не държа всички да ме харесват...Но държа на тава...онези които ме харесват да бъдат истински и искрени с мен...
Имам доста силна Луна...Кое в картата ми показва , че държа на онези които харесвам...и трудно някой може да промени отношението ми...? Както и да ми вмени  вина...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 07, 2012, 05:23:59 pm »
Кое в картата ми показва , че държа на онези които харесвам...и трудно някой може да промени отношението ми...?

Това честно казано не знам. Но някой сигурно би го нарекъл и пристрастност.  :P

Всички СМЕ пристрастни, пристрастността определя отношението.
Безпристрастност е възможна, ако си изцяло вън от ситуацията. Но още не сме го достигнали това ниво, имаме доста да циклим в самсарата.  ;D

А това с вменяването на вина най ми "харесва" - не нося отговорност за ничии отношения, само за моите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 07, 2012, 05:26:30 pm »
Има хора на които това им допада...и искат да се харесват на всички...В повечето случай са водни знаци...Поне от наблюденията ми....
Или силно афлектирани слънца....и луни...

Също така мисля, че онези..,които искат да се харесват на всички..имат мн.слаба самооценка..за себе си...

« Отговор #7 -: Април 07, 2012, 05:37:10 pm »
Цитат
Да се харесваш на всички

За мен това звучи абсурдно.

А и стремежът ни да бъдем харесвани, освен че е желание да властваме над другите е и страх от отхвърляне.
Колкото повече някой се стреми да бъде харесан, толкова по-несигурен е той в собствените си възможности, красота, сила, излъчване, т.е. толкова по нехаресващ себе си. А този стремеж да се харесаме на всички води до пълна загуба на собственото Аз.

Не ми пука, кой ме харесва и кой не. Мда, може и егоист да съм  :rolleyes: Но никой няма право да ме сочи с пръст и да ме анализира задълбочено, защото на този свят никой не е Мен, нито аз него.

Нямам идея какво трябва да се гледа астрологично, защото не разбирам. Но предполагам трябва да се гледат нещата комплексно, защото никой не е само отделна планета и знак, а сбор от много ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 07, 2012, 05:45:04 pm »
Но никой няма право да ме сочи с пръст и да ме анализира задълбочено, защото на този свят никой не е Мен, нито аз него.

За съжаление много често го забравяме.
И стремейки се все да даваме оценка на другите, ги захранваме с енергия, която бихме могли да вложим в собственото си развитие, ако се концентрираме върху някоя текуща задача или бъдещ резултат. Това е един от най-трудните уроци, през който всички преминаваме.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Април 07, 2012, 05:53:01 pm »
Да :blink: Истински щастливите са тези, които го могат...

А мисълта беше перифразиране на Хорхе Букай, забравих да отбележа... ;D

И нещо от чудовището с човешко лице - фейсбук ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Април 07, 2012, 05:57:36 pm »
Харесваме...Венера. Искаме-Луна...Изразяваме- Слънце.... :rolleyes:

Какво ще кажеш Лили.... :-\ :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Април 07, 2012, 06:04:11 pm »
Да :blink: Истински щастливите са тези, които го могат...

Хубава мисъл за приятелството.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #12 -: Април 07, 2012, 06:34:38 pm »
Lillie е права за ранените Луни, или поне "засегнатите". Моята макар и на трон е в съвпад със Сатурн и в квадрат със Слънце/Уран. Но причината за страха от отхвърляне в детството не идваше отвътре, а отвън, беше резултат на действието на други хора (то пак си е заложено в натала, точно в тези конфигурации). За щастие, и това се отработва. Болезнено е, но се отработва. И не е доживотна присъда, както аз някога си мислех.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 07, 2012, 06:36:47 pm »
Lillie е права за ранените Луни, или поне "засегнатите". Моята макар и на трон е в съвпад със Сатурн и в квадрат със Слънце/Уран. Но причината за страха от отхвърляне в детството не идваше отвътре, а отвън, беше резултат на действието на други хора (то пак си е заложено в натала, точно в тези конфигурации). За щастие, и това се отработва. Болезнено е, но се отработва. И не е доживотна присъда, както аз някога си мислех.  :blink:

Да разбирам ли, че макар да са в различни знаци...този съвпад по една или друга причина е нанесъл поражение...?!
И кога...и как разбра , че си го отработила? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Април 07, 2012, 06:44:04 pm »
Нерядко се случва отхвърленият да се превърне в отхвърлящ - това е песимистичният вариант на отработката.
Какви са другите опции, бихте ли споделили от опит?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #15 -: Април 07, 2012, 06:50:10 pm »
Ми съвпадът се изяви в подтискане и системен тормоз. Разбрах, че съм го отработила, когато затворих вратата и никога повече не погледнах назад към тези хора. Въпреки общественото мнение, насадените ми предразсъдъци и вменените ми задължения. Облегнах се на лудите Слънце+Уран и си тръгнах сама по пътя. Всъщност, избирайки да вървя сама, се отърсих от страха си от отхвърляне, ако ме разбирате. И след като родих вече, съвсем си изчистих и последните останали петна по черупката. Това ми даде много сила, майчинството - тук съвпадът се прояви в друг план и с радост поех тази отговорност.  :blink:

П.С. Аз по принцип съм скептична към съвпади в разлчини знаци, но този изглежда че действа... Или поне аз не мога да намеря в картата по-значим аспект със същото проявление.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Април 07, 2012, 07:32:24 pm »
П.С. Аз по принцип съм скептична към съвпади в разлчини знаци, но този изглежда че действа... Или поне аз не мога да намеря в картата по-значим аспект със същото проявление.

И аз, но по сидерал си е баш съвпад. А и щом попадат в една накшатра, се брои за съвпад.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #17 -: Април 07, 2012, 07:35:16 pm »
Да, ти ми беше казала, но аз понеже никак не разбирам от индийска стрология, нямаше как да отчета и този момент тогава. Сега вече знам.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Април 07, 2012, 08:01:58 pm »
Срещала съм и в други карти съвпад в два съседни знака и си работи, ако орбисата не е голяма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Април 07, 2012, 09:50:07 pm »
Много сложно и доста неясно, тъй като често тези, които според нас нямат мнение и не проявяват отношение, сами смятат, че всъщност са пазители на баланса, мира, достойнството и т.н. Дори в момента имам проблем с такъв човек. Според него той постъпва по възможно най-мъдър начин като се опитва да балансира, което от моята позиция е най-голямата възможно помощ за отсрещната страна. Но всъщност понякога такава липса на позиция е необходима или е последствие от голямо объркване и невъзможност за поемане на отговорност. Толкова зависи от гледната точка и конкретния случай, че като всяко друго нещо може да бъде абсолютно изопачено в полза на някакви грозни цели. А чиста истина няма. Ако все пак някой никога и за нищо не показва никакво отношение извън личните си интереси е друго, но пък тези хора го правят съвсем съзнателно и не се интересуват дали някой ги харесва или не, просто е по-лесно да си мъртва душа и да си живееш безопасно.

Едва ли обаче някой иска да бъде харесван от всички и това да му е двигателят на конформисткото поведение. Харесването предполага добро отношение, но само толкова. От друга страна не е необходимо някой да те харесва, за да ти бъде полезен в даден момент. Значи харесването не може да бъде цел. Всички обаче искаме да бъдем обичани /по възможност от възможно най-много хора/, но тъй като е невъзможно, някои предпочитат да бъдат мразени пред възможността да бъдат просто харесвани. Значи, ако има нещо за разглеждане, не е ли по-добре да бъде формулирано като проявите на чувството за малоценност и манията за величие в хороскопа? Имам Луна в Козирог и вече на няколко места прочетох, че таково разположение предполага наличие на чувство за малоценност и непрекъснато желание за себедоказване. Ами така е, за съжаление. :D Без да изпадам в подробности.
There's a little witch in every woman...