Здравей Гост

Хорар за здраве

• 221 Отговора
  • 43942 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Хорар за здраве
« Отговор #140 -: Октомври 09, 2013, 05:57:14 pm »
Има ли кучето ми някакъв сериозен здравословен проблем (страх ме е да няма тумори)? На 17 години е, в добро здраве е уж, но понякога странно скимти. Докторите ни казаха, че не е нужно за всяко нещо да я водим при тях и заради това реших да пусна този хорар. Нали животът на кучето не е застрашен засега (да кажем до края на годината)?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Октомври 09, 2013, 07:41:46 pm »
Проблемът, който ескалира от няколко месеца, на алергична основа ли е? Каква може да е причината?

9.10.2013, 20 ч. 32 мин., Варна

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #142 -: Октомври 09, 2013, 08:37:25 pm »
Благодаря много, akruks!  :88:
Имах предвид такова скимтене, когато издава, когато нещо го боли, но знам ли, може и просто да си въобразявам. Възможно е и наистина да е от годините.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #143 -: Октомври 09, 2013, 08:56:28 pm »
Проблемът, който ескалира от няколко месеца, на алергична основа ли е? Каква може да е причината?

проблемът дерматологичен ли е? може да е свързано с черния дроб

Да, много силна кожна алергия, която продължава от няколко месеца.
През лятото реших да правя детокс и си взех един прочистващ чай, след него още повече се влоши. Тъкмо започна да отминава, сега взе да ескалира пак. Мислех да не би да е от котешкия пух, но и преди го имаше, а такъв проблем нямах. А на черния дроб не знам какво може да му има - алкохол не пия, не пуша, не консумирам мазни, тежки и вредни храни. С тоя проблем се сдобих в началото на 2013 година, след силния стрес през 2012.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #144 -: Октомври 09, 2013, 10:41:18 pm »
Черният дроб е хранилище на подтискан гняв,преживяни и непростени обиди,страхове и др. негативни емоции.Поради тази причина физ. заболяват и въздаржатели.Що се отнася до детокса,обривите са доста чест признак на пречистване.Механизмът е задействан и токсините започват да излизат чрез потта,езика,аку-пишу ;D и кожата като най-голям орган.Според мен при детокс се чисти не само физ.тяло,а започва и освобождаване на емоции от по-финните ни тела.Нали и влиянието на Плутоновите транзити в/у стари затлачени емоции често се свързва с избиването на всякви гадости и обриви в/у кожата.Не е естетично,но е знак за изчистване.Отнесох се,но исках да защитя чайчето и да те насърча да продължаваш с детоксите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #145 -: Октомври 10, 2013, 06:33:51 am »
Черният дроб е хранилище на подтискан гняв,преживяни и непростени обиди,страхове и др. негативни емоции.

Да, там ме е ударило значи, има резон. Ще продължавам да се чистя, пък после... каквото дойде...
Със сигурност причините са на ментално и емоционално ниво, иначе физически съм здрава. Дори забелязах, че проблемът се изостря след като изпитам гняв или силна обида, после имам чувството, че съм се интоксикирала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #146 -: Октомври 10, 2013, 09:22:59 am »
Черният дроб е хранилище на подтискан гняв,преживяни и непростени обиди,страхове и др. негативни емоции.Поради тази причина физ. заболяват и въздаржатели.Що се отнася до детокса,обривите са доста чест признак на пречистване.Механизмът е задействан и токсините започват да излизат чрез потта,езика,аку-пишу ;D и кожата като най-голям орган.Според мен при детокс се чисти не само физ.тяло,а започва и освобождаване на емоции от по-финните ни тела.Нали и влиянието на Плутоновите транзити в/у стари затлачени емоции често се свързва с избиването на всякви гадости и обриви в/у кожата.Не е естетично,но е знак за изчистване.Отнесох се,но исках да защитя чайчето и да те насърча да продължаваш с детоксите.

Виждам че разбираш, мислиш ли че активен въглен помага за очистването на черния дроб? На различни места чета хубави неща, и хора са ми го препоръчвали :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Октомври 10, 2013, 10:39:57 am »
Започнах да пия една хранителна добавка - репей. Препоръчва се и за очистване на черния дроб. Не знам дали с това е свързано, но от няколко дни ми се изостри кожната алергия, прилича на интоксикация. Иначе според най-силно засегнатите зони проблемът по-скоро трябва да е в жлъчката, не в черния дроб. Също така в белите дробове - алергия, засягаща дихателните пътища. При мен изострянето на прахова алергия предизвиква кожни раздразнения. Тия дни направо ми се гади, чувствам се като натровена, а се храня много балансирано. За проблеми с жлъчката какви билки и добавки се препоръчват?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #148 -: Октомври 10, 2013, 04:43:16 pm »
Започнах да пия една хранителна добавка - репей. Препоръчва се и за очистване на черния дроб. Не знам дали с това е свързано, но от няколко дни ми се изостри кожната алергия, прилича на интоксикация. Иначе според най-силно засегнатите зони проблемът по-скоро трябва да е в жлъчката, не в черния дроб. Също така в белите дробове - алергия, засягаща дихателните пътища. При мен изострянето на прахова алергия предизвиква кожни раздразнения. Тия дни направо ми се гади, чувствам се като натровена, а се храня много балансирано. За проблеми с жлъчката какви билки и добавки се препоръчват?

За жлъчката се взема цикория или синя жлъчка е другото име, изпитано и много помага за жлъчката.Това е една билка която расте навсякъде и до септември цъфтеше с едни сини много симпатични цветове. Иначе може да я потърсиш в аптеката, предполагам има я навсякъде.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #149 -: Октомври 10, 2013, 04:53:53 pm »

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #150 -: Октомври 10, 2013, 05:07:53 pm »
]Доколкото знам има готов жлъчогонен чай,който продават в аптеките и бил ефективен.Сладурка мисля ,че активния въглен абсорбира до 60% от токсините непосредствено след истинско отравяне..Не знам до колко е удачно,аз взимам английска сол,която изтъргва токсините от тъканите.Но рядко употребявам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #151 -: Октомври 10, 2013, 05:16:06 pm »
С английска сол е много брутално, не бих могла да си причиня това.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #152 -: Октомври 10, 2013, 05:26:42 pm »
ООО,очите ми стават като чаени чаши ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #153 -: Октомври 10, 2013, 06:46:46 pm »
защо ли си мисля, че на Лили проблемът й е свързан с нещо женско, хормонално, или хормонално и емоционално. :(

Хормонални проблеми като че ли нямам, но си права - причините са много дълбоки. Имах емоционални проблеми, натрупах обида и не мога да простя. Сдобих се с прахова и кожна алергия, периодично се стига да изострени състояния. Най-малката негативна емоция го отключва. Преди два дни проведох неприятен разговор с хора, към които изпитвам неприязън. На следващия ден се събудих цялата в обрив. Изпробвах вече какви ли не средства, нищо не помага. Но вътрешно не мога да изтръгна проблема, в мислите си продължавам да изживявам всичко отново и отново.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Октомври 10, 2013, 07:15:53 pm »
ето и моят хорар за "ще ми помогнат ли взетите лекарства?"

Май ще, но сигурно временно. После може да има някаква лека корекция в мерките, но пък лекарят би трябвало да е свестен, така ми се струва.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #155 -: Октомври 10, 2013, 07:21:53 pm »
Аз си правих прочистване горе-долу по това време миналата година по следната рецепта:

500 гр. мед + 250 гр. зехтин + 250 гр. прясно изцеден сок от лимони (1 мрежичка о/о 5 бр.) всичко се смесва в по-голям буркан, държах го в хладилник на по-ниско. Приемах х 1 суп. л. сутрин на гладно и след това изпивах по 1 ч.ч. топла вода. Сместа е доста, но тъй като го правих за 1-ви път не знаех как ще е. Остана ми количество и го изхвърлих след това.
Заедно с това приемах и хомеопатично л-во предписано от хомеопат в по-високо разреждане. Помня го, но няма да го пиша, за да не подведа някой да си го купи на своя глава.
Причината при мен беше - нередовен стомах и бях решила, че имам запушен жлъчен канал :-[

Нормално е през този период кожата да стане суха. Трябва да се пие много вода, мин. 2-3 литра дневно, за да може токсините да се извеждат от тялото.

Лили, не трябва ли най-напред да приемеш нещо за успокоение, че има промяна в живота ти, нова обстановка и пр. Така си мисля :-\ Но не съм спец и не разбирам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Октомври 10, 2013, 07:29:58 pm »
Лили, не трябва ли най-напред да приемеш нещо за успокоение, че има промяна в живота ти, нова обстановка и пр. Така си мисля :-\ Но не съм спец и не разбирам...

За друга прошка става въпрос.

Преместването отдавна съм приела, свикнала съм вече, тук се чувствам по-спокойно.

Уфф, сега констатирах друг проблем - женската котка, откакто се преместихме тук, постоянно прави екземи и се алергизира. Тъкмо взеха да й отминават екземите и сега установих, че едната си лапа така е нахапала и е направила такава рана, че направо се вижда костта.  :( Вече нямам сили и нерви с тази котка, прави проблем след проблем.

« Последна редакция: Октомври 10, 2013, 07:35:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Октомври 10, 2013, 09:51:47 pm »
Сега изникна още един въпрос - ще се наложи ли хирургична намеса при котката, да й сложат шевове на лапичката?

10.10.2013, 22.46, Варна

Утре ще я нося на преглед във ветеринарна клиника. Не мога да разбера защо така си е оръфала лапата, това животно взе да полудява.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Октомври 11, 2013, 08:16:20 am »
Благодаря ти, Акрукс, за включването.
Снощи й намазах лапичката с риванол, само това имах под ръка. Но то е за по-повърхностни рани, а при нея направо се вижда костта, гледката е ужасна.

Някой може ли да препоръча добър хомеопат във Варна?
Тая сутрин още повече се влоши положението, започнах и да повръщам без да съм яла нищо. Не знам, възможно ли е това изостряне да се дължи на квадрата на прогр. Луна със Сатурн (в момента е точен)?  :-\ Имам симптоми на интоксикация, но причината не е в храната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Октомври 11, 2013, 02:58:18 pm »
Ок, благодаря.  :blink:

Първо ще се погрижа за котката, после ще мисля какво да направя за себе си.

Днес изчетох сума ти отзиви за няколко варненски хомеопата, но са доста противоречиви. Спрях се на един доктор, приема в Окръжна болница, но е невъзможно да се свържеш с него по телефона - стационарният постоянно дава заето, а на мобилния се включва гласовата поща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.