Здравей Гост

Другото лице на Сатурн

• 25 Отговора
  • 4664 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Другото лице на Сатурн
« -: Април 25, 2012, 09:46:02 am »
Много и фаталистични неща научаваме за Сатурн от учебниците по астрология. Първата ни среща с него започва с думите: ограничение , свиване, забавяне , егоизъм, песимизъм...
А замисляли ли  сте се за другото лице на Сатурн?!
Лицето , което ни дава ясни и точни представи , мъдрост, сила, търпение , трайни резултати....

По време на неговите транзити ние учим различните уроци в зависимост от знака и дома през който транзитира. В определени периоди усещаме неговата здрава и трудна стъпка...тежка като олово , но в други ние получаваме онези "благинки" , които ни дават сигурност и стабилност.

Да поговорим за другото му лице... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
Re: Другото лице на Сатурн
« Отговор #1 -: Април 25, 2012, 09:55:14 am »
за мен Сатурн е на първо място - Учителя и фактора Реалност ;
той се намесва там, където има нужда, за да ни върне към реалността, трезвата преценка, да ни научи на търпение, упоритост и смирение.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Април 25, 2012, 10:54:32 am »
На мен пък в последно време ми е много интересен меркурий-в картите на няколко много умни и успели хора гледам меркурий без нито един положит аспект, аспектиран обикн от сатурн; в карти на не толкова умни и в никакъв случай успели-мерк съвп асценд, с някой и друг секстил и тригон

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3 -: Април 25, 2012, 11:46:38 am »
На мен пък в последно време ми е много интересен меркурий-в картите на няколко много умни и успели хора гледам меркурий без нито един положит аспект, аспектиран обикн от сатурн; в карти на не толкова умни и в никакъв случай успели-мерк съвп асценд, с някой и друг секстил и тригон
Може би това четиво ще ти бъде полезно  :blink:  http://starinthenightsky.wordpress.com/2011/06/14/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B9/
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #4 -: Април 25, 2012, 12:05:44 pm »
Научаваш уроците на Сатурн тогава, когато си готов за тях.
През останалото време се бунтуваш и не искаш да разбереш, че всяко страдание и ограничение идва, за да те научи на нещо, което е за твое добро.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #5 -: Април 25, 2012, 01:45:58 pm »
Има една страхотна книга "Сатурн - нов поглед към един стар дявол" на Лиз Гриин и там доста добре са казани много неща.

Иначе връзката Луна - Сатурн е неизбежна за нашата реалност - инфантилното дете, оцеляващо крещейки, осланяйки се на емоциите си и инстинктите си и мъдрият старец, който е осмислил реалността и е разбрал, че единственият начин да я "покори" е да я изучи, разбере.

Типичен пример по Сатурн - нямаме място в градовете за едноетажни къщи, мислим, мислим, развиваме инженерните науки и почваме да строим многоетажни къщи (блокове). Така има място за всеки желаещ (по Луна) да живее. Или измисляме метрото, мостовете и т.н....

Европейското разбиране за Сатурн - като нещастия причинени от материята (душатата ти има тяло - трябва да го гледаш, храниш и т.н., студеното ти е, вали те дъжд) е много "наивен". Ведите и Индия са съвсем друго нещо.

Сатурн е преди всичко създателят на съзнание. Всеки има душа, но съзнанието се гради, след като те пуснат в три-измерната реалност и почнеш да се учиш на живееш не с емоции, а с акъл. Иначе как ще оцелееш в 4 измерната, 5 измерната и т.н. реалности.
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #6 -: Април 26, 2012, 01:06:24 am »
При мен Сатурн е на асц. в точен съвпад с Марс и Уран и е управител на асцендента ми в Козирог. От ноември насам ми се мотае около МЦ-то - веднъж го прегази, сега предстои пак и заедно с Марс ще направят точен съвпад там през лятото. И като се обърне директен ще мине през остта за трети път. Казвам това, за да можете да си обясните защо смятам, че Сатурн и Марс при мен са бенефици. Не съдя само по положителните събития, които ми се случват при техни важни транзити.
Наскоро започнах да си давам сметка, че без ъгловия Сатурн нямаше да порасна толкова бързо, а малко хора подозират колко много означава да бъдеш разумен и разбиращ още докато си млад. Все едно съм на 40, но съм се върнала в своите 20. Сатурн е огромно търпение, овладяност, самоконтрол и прозорливост. Най-вече прозорливост и дава един особен нюх - трудно може да бъде заблуден човек с акцентиран Сатурн в картата. Понякога именно в това се състои и предимството, и нещастието на хора като мен  :blink:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #7 -: Април 26, 2012, 09:59:52 am »
Винаги съм гледала на аспектите на Сатурн от положителна гледна точка. При транзита му върху Луната ми докара доста тежък период, и при мен 3 пъти ще мине през Луната. Но като цяло израствам с него. Както Марая писа, научих се на търпение, научих се да се замислям преди да кажа и направя нещо. А и на отговорност - станах родител.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #8 -: Април 26, 2012, 05:33:32 pm »
Сатурн е огромно търпение, овладяност, самоконтрол и прозорливост. Най-вече прозорливост и дава един особен нюх - трудно може да бъде заблуден човек с акцентиран Сатурн в картата. Понякога именно в това се състои и предимството, и нещастието на хора като мен  :blink:

Никога не съм виждала човек със силен Сатурн да се подвежда по чуждите ласкателства, или мнения, и да не може да "усети" - разбере реалните цели на някой. Казват, че Плутон бил манипулатор и т.н., но там са инстинктивни манипулации, нищо разумно, при Сатурн манипулациите си имат причина, цел, абсолютно осъзнати са.   
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #9 -: Април 26, 2012, 05:54:15 pm »
Съвсем точно, и моите наблюдения са същите. Странно защо европейската школа гледа толкова повърхностно на Сатурн?
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #10 -: Април 26, 2012, 07:54:36 pm »

Никога не съм виждала човек със силен Сатурн да се подвежда по чуждите ласкателства, или мнения, и да не може да "усети" - разбере реалните цели на някой. Казват, че Плутон бил манипулатор и т.н., но там са инстинктивни манипулации, нищо разумно, при Сатурн манипулациите си имат причина, цел, абсолютно осъзнати са.   
[/quote]      Абсолютно точно Анабел :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Април 26, 2012, 07:55:31 pm »
за мен Сатурн е на първо място - Учителя и фактора Реалност ;
той се намесва там, където има нужда, за да ни върне към реалността, трезвата преценка, да ни научи на търпение, упоритост и смирение.

Обичам го, само да стои далеч от 8-мия ми дом. Хахаха!
Натално съм Щастливка, че ми е пощадил личните планети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Април 26, 2012, 07:58:13 pm »
Съвсем точно, и моите наблюдения са същите. Странно защо европейската школа гледа толкова повърхностно на Сатурн?

това не е съвсем вярно. Класиците го наричат малефик и го заклеймяват като черния учител.
Западната астрология го реабилитира.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #13 -: Април 26, 2012, 08:31:50 pm »

Сатурн е преди всичко създателят на съзнание. Всеки има душа, но съзнанието се гради, след като те пуснат в три-измерната реалност и почнеш да се учиш на живееш не с емоции, а с акъл. Иначе как ще оцелееш в 4 измерната, 5 измерната и т.н. реалности.
[/quote]
Анабел не съм съгласен с теб човек трябва да се осланя на емоциите,въображението и интуйцията!В някои ситуации човек не може да разчита на акулА си ,а трябва да слуша инстинктите си. Предполагам всеки е изпадал в опасна ситуация ,като дете и знае много добре че в такъв момент човек не мисли ,а действа (слуша вътрешния си глас). -"Въображението е по-важно от познанието.” – Алберт Айнщайн  !
5то измерение информация - http://www.svoizbor.com/2011/11/5th-dimension-love/  :rolleyes:

« Отговор #14 -: Април 26, 2012, 08:46:06 pm »
А, не мога да се съглася. И знанието е важно. Според мен знанието развива въображението, а въображението кара човек да търси нови знания.
"The difference between survival and catastrophe is having the knowledge to make the right choice" -- Bear Grylls, "Worst Case Scenario". Не че сравнявам Беър с Айнщайн... ;D

« Отговор #15 -: Април 26, 2012, 08:50:51 pm »
Трябва да ги има и 2те ,а не трябва да се осланяме само на едното или другото :P  :rolleyes:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #16 -: Април 27, 2012, 10:51:25 am »
Сатурн е важна планета в натала ми.
Аз съм много повлияна от нея..позитиви- трезва преценка, мъдрост, амбиция, удряне на спирачки-което ми е спасявало живота дори. И душата- от мръсотия. Канализиране на енергията.

При тразитите му никога не са ми се случвали само лоши или само хубави неща- винаги е било смесица и след всеки негов транзит през определен дом съм излизала по- мъдра, на базата на това, което той е задействал да преживея, минавайки през дома.
Минавайки през 3ти ми даде освобождаване от семейната среда и самостоятелност, през 4ти ме направи патриот, през 5 ме направи трезвомислеща (до колкото може) с мъжете, през 6ти ме научи да устоявам на трудности в работата, през 7ми ме научи да правя компромиси във връзки, колкото и тежки да са те.

Сатурн е като учителя по бойни изкуства от тези старите азиатски филми- така си го представям, ако трябва да го облека в човешка форма ;)
« Последна редакция: Април 27, 2012, 07:13:26 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Април 28, 2012, 11:02:55 am »
Без да съм мазохистка по природа, аз харесвам това, уроците на  Сатурн.
В натала ми е в пети дом в Дева, като имам секстил С Луна в Рак в 3 дом и тригон с Уран в 7 дом, както и една  квадратура с Плутон в 6 дом.
След транзита на Сатурн в 5 дом, тотално промених възгледите си за любовта и връзките.Преживях тотално разочарование, което мислех, че няма да превъзмогна.Уви много болка трябваше да понеса, докато си осъзная грешките  и да се поуча от тях.
Благодарение точно на тези сатурнови уроци станах по-уравновесена, разбрах какво търся в една връзка и се научих да уважавам партньора си.Преди възврата на Сатурн, не можех да се доверя на човека до себе си, бях доста взискателна и все неудовлетворена!

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Април 28, 2012, 07:05:33 pm »
Без да съм мазохистка по природа, аз харесвам това, уроците на  Сатурн.
Сатурн е огромно търпение, овладяност, самоконтрол и прозорливост. Най-вече прозорливост и дава един особен нюх - трудно може да бъде заблуден човек с акцентиран Сатурн в картата. Понякога именно в това се състои и предимството, и нещастието на хора като мен  :blink:

Манипулациите по Плутон са осъзнати за този който манипулира. Неосъзнати са за манипулираното лице, Манипулаторът много добре осъзнава какво цели.

А манипулациите на Сатурн са абсолютно прозрачни, т.е. няма манипулация изобщо. Сатурн поставя ясни граници и изисква - "или..или". Средно положение няма.

« Отговор #19 -: Април 30, 2012, 07:17:23 am »
При мен Сатурн е в 11 дом на трон в съвпад с Нептун и Уран. Прави опозиция със Слънцето<Меркурий и Хирон. Повечето ми приятелки са по-големи от мен поне с 4-5 години, Опозицията с Меркурий ми дава една мяра в говоренето,бъбривка съм,но Сатурн ми действа като спирачка да не казвам първото,което ми дойде на ум. Премислям доста за да не обидя някого. Опозицията със Слънцето също е доста изявена при мен, ограничава ми себеизявата поне в по-ранните години,по-плаха и неуверена съм и не съм от измпулсивните хора.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.