Здравей Гост

Гаранция за създаване на връзка

• 100 Отговора
  • 19319 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Гаранция за създаване на връзка
« Отговор #20 -: Май 08, 2012, 09:31:14 am »
в момента имаме двоен аспект прогресивен марс - натална луна с моя човек. моят марс в опозиция с луната му, неговия в съвпад с моята луна. нищо :-\

В смисъл? :rolleyes:
Няма индикация за започване на връзка..или?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #21 -: Май 08, 2012, 09:50:02 am »
започнах връзка, след като тр Уран влезна в 5 дом и тр Юпитер в 7 дом. Говоря за връзка, която е наистина важна.

Предишната ми връзка от такова значение бе преди 12 години отново при тр Юпитер в Телец (мой натален 7 дом).

Прогресивните ни Луни са в квадратува една към друга в знака на наталните ни. Той е в новолуние, и гледам, че Прогресивната му Венера е в съвпад с прогресивен Плутон, и горе - долу в тези граници се движат взаимоотношенията ни (и двамата сме с асц Скорпион в съвпад, с Плутон на трон там)...
When One Door Closes Another Door Opens

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #22 -: Май 08, 2012, 11:13:08 am »
1ва връзка, голяма любов: Пр. МС върху венерата ми., прогресивна Луна в опозе с натално слънце, транзитна лилит съвпад слънце, тр. ЮЛВ съвпад натална луна и меркурий.

2ра връзка, живот на семейни начала: Пр. слънце точен съвпад нат.лилит, транзитна лилит точен съвпад мерк- У4,7, транзитен сатурн в 7ми прави тригони и сесктили към всички лични планети и двете светила, Пр. Венера на 3 гр. от натално слънце, Пр. Луна върви към МС на 3градуса съвпад с натален уран.
« Последна редакция: Май 09, 2012, 10:49:38 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Май 08, 2012, 11:18:39 am »
Как може да имаме гаранция за създаване на връзка ,ако ние трудно да създаваме такава ,нямаме необходимост от нея или все още не сме се научили да създаваме?!?
Не трябва ли преди да търсим по транзит,прогресия,дирекции споменатите фактори ,първо не погледнем дали съответния човек е настроен към създаване на връзка?
Например,натал с въздушен/огнен АСЦ ,струпване на планети в 5-ти дом в огнени,въздушни знаци дали ще иска създаване на връзка при навлизането на Пр.Луна в 7-ми дом ,да аспектира Венера/Луна ,АСЦ/ДСЦ и т.н или при транзити активиращи сигнификаторите за такава?!?
Карти с акцент на Венера-планети в нейните знаци ,домове,опозиции,главни оси, са винаги "готови" за връзка и при най -финия досег било то от транзит,прогресия ,дирекции реагират адекватно на събитието.С една малка разлика ,че когато гореизброеното не е "наранено" всичко това се случва плавно ,безметежно ,докато при твърди аспекти трябва да се "научим на създаване на връзка" . И обратно карти с акцент на свободолюбивите знаци -Овен ,Близнаци,Стрелец,Водолей -не се изпитват нужда от "обвързване" в смисъла ,който влагаме за връзка. :blink:

Говорим за онези които са извън смисъла на болта. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #24 -: Май 08, 2012, 12:59:35 pm »
Когато се събрахме с бившият ми мъж пр. ми Луна е била в риби - 5 дом. Аспектите, които е правила са:
- опозиция към натален Юпитер,
- секстил с натална Луна,
- тригон транзитен Сатурн,
- съвпад тр. Марс.

При предишната ми продължителна връзка пр. Луна е била в:
- съвпад с Нептун - стрелец / 3 дом/, който пък е управител на 5-ти дом
- тригон нат. Слънце
- опозиция нат. Венера
- транзитен Марс в 8-ми дом

В момента пр. Луна е в рак /9-ти дом/, и скоро й предстои:
- квадрат с нат. Марс
- секстил нат. Юпитер
- секстил нат. Луна /в момента/
- опозицията с транзитен Плутон мина
Всички по-интересни аспекти ще се състоят догодина. Дано да оцелея дотогава.
« Последна редакция: Май 08, 2012, 01:18:04 pm от Рая »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #25 -: Май 08, 2012, 02:53:18 pm »
в момента имаме двоен аспект прогресивен марс - натална луна с моя човек. моят марс в опозиция с луната му, неговия в съвпад с моята луна. нищо :-\

В смисъл? :rolleyes:
Няма индикация за започване на връзка..или?

няма никакво.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #26 -: Май 08, 2012, 11:07:33 pm »
Надявам се да си права! Утре ще го видя, пък... каквото стане.  :-[

Със сигурност нещо ще стане... :-[ :P :-[ ;D

Днес нищо не стана, но пък обстановката не беше най-подходяща, тъй че ще почакам по-нататък за по-добра възможност.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Май 09, 2012, 12:38:04 am »
Надявам се да си права! Утре ще го видя, пък... каквото стане.  :-[

Със сигурност нещо ще стане... :-[ :P :-[ ;D

Днес нищо не стана, но пък обстановката не беше най-подходяща, тъй че ще почакам по-нататък за по-добра възможност.  :blink:

Не губи кураж... ;) , следващия тираж...

А под "ставане" И ДРУГО ВИЗИРАХ... ;D :P..Просто шега... ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #28 -: Май 09, 2012, 10:35:26 am »
Искам само да споделя...леле..тази лилит ще се окаже много показателна за мен.

Проследете за важните ви влюбвания..моля ви..

От миналата година до..март-април тази година съм имала точен съвпад тр.хирон -лилит. Успях да хлътна по двама мъже за това време- измъчващи чувства нямащи бъдеще...въпреки надеждите ми.

Нептуна (тр., У1) и прогресивен мерк (у4,7) като ми кацнат на лилита- след няколко години...2-3..тогава може би ще дойде принца...бас ловя! :mellow:...т. е ще ми се да ловна бас!...ако бях толова добра в астрологията ;D

Упса..какво видях...нептуна другата година ми идва на съвпад с Лили, а 2015 пр. мерк е съвпад Лили- ето другата година принц- след още 2...съжителство...или брак...аз така си предсказвам!! ;D

Ама много трябва да внимавам, че хирона мръсника става ретрограден към октомври, ноември и пак ще ми мъчи лилито...трябва да внимавам внимателно..да не залитна пак по някой неподходящ!!- до края на 2012..мъка демек!  :'( ;)
« Последна редакция: Май 09, 2012, 10:59:58 am от zikovu »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #29 -: Май 09, 2012, 12:48:59 pm »

Не губи кураж... ;) , следващия тираж...

А под "ставане" И ДРУГО ВИЗИРАХ... ;D :P..Просто шега... ;D

Ех, ако мога да го сгащя...  ;D С толкова транзити и прогресии за любов тази година, излагация! Язък ми за позитивизма.  :-[

*

Anabell

• 2022
« Отговор #30 -: Май 09, 2012, 01:33:30 pm »
Как може да имаме гаранция за създаване на връзка ,ако ние трудно да създаваме такава ,нямаме необходимост от нея или все още не сме се научили да създаваме?!?
Не трябва ли преди да търсим по транзит,прогресия,дирекции споменатите фактори ,първо не погледнем дали съответния човек е настроен към създаване на връзка?
Например,натал с въздушен/огнен АСЦ ,струпване на планети в 5-ти дом в огнени,въздушни знаци дали ще иска създаване на връзка при навлизането на Пр.Луна в 7-ми дом ,да аспектира Венера/Луна ,АСЦ/ДСЦ и т.н или при транзити активиращи сигнификаторите за такава?!?
Карти с акцент на Венера-планети в нейните знаци ,домове,опозиции,главни оси, са винаги "готови" за връзка и при най -финия досег било то от транзит,прогресия ,дирекции реагират адекватно на събитието.С една малка разлика ,че когато гореизброеното не е "наранено" всичко това се случва плавно ,безметежно ,докато при твърди аспекти трябва да се "научим на създаване на връзка" . И обратно карти с акцент на свободолюбивите знаци -Овен ,Близнаци,Стрелец,Водолей -не се изпитват нужда от "обвързване" в смисъла ,който влагаме за връзка. :blink:

Напълно съм съгласна с това мнение. Има хора, за които "конвенционалната" връзка е противопоказната, като бавна отрова за личността им е.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Май 12, 2012, 09:46:56 am »
Лилит е леееко мръсно нещичко. По-скоро изкусителна, такава, която съблазнява на макс, а после те захвърля. За мъжа такава жена ще е много голямо изкушение, на което ще се бори доста да устои.

Аз се оплетох така доста с един, чиято Венера е в съвпад с моя Лилит (орбисът е около градус, Венера в ранен Рак и Лилит в късни Близнаци). За един друг момък се сещам, който почти ме е отрязал (има Слънце в късни Близнаци), не знам дали 'щото не съм му интересна или по-скоро се опитва да се държи на разстояние, че да не свърши зле работата (а Лилит предразполага именно към това).

Чела съм, че показател за трайна връзка са съвпади към асц/десц в рождените карти на Слънце, Луна, Венера и/или Марс, като съвпадът трябва да е в рамките на осем градуса. Доколкото разбирам, Меркурий и външните планети ги изключват. Води се, че колкото и хубави съвпади, тригони и каквото се сещате да имате, без контакти с асц/десц връзката едва ли ще продължи повече от две години (докато свърши периода на "влюбването"). Една дори и много тежка синастрия, но с такъв контакт, може да държи хората около пет години, а ако вече самата тя не е толкова тежка, и повече.

На друго място (но от по-малко достоверен спрямо горния източник) съм чела, че основните мъже в рождената карта на една жена са показани от сходящите аспекти на Слънцето чрез прогресия. Например, първият аспект, който моето Слънце прави чрез прогресия, е със Сатурн в Стрелец и имам дълга връзка с Козирог (Сатурн) с асц. Стрелец. Тъй като говорим за Слънцето, аспектите му с Луната, Меркурий и Венера не се вземат предвид, започваме от Марс нататък и гледаме само мажорни аспекти (съвпад, опозиция, секстил, тригон, квадрат), полусекстили, киунконкси и подобни не се взимат предвид. Това са основните мъже в живота на една жена, а не единствените, близки срещи от трети вид за една нощ не се взимат предвид.

Що се отнася до тайминга, интересното е, че връзката ми с Козирога (петгодишна вече, имаме Слънце в съвпад с асц. в синастрията относно факторите за дълготрайност) започна СЛЕД като транзитиращият Плутон излезе от моя осми дом. Връзката започна много... интересно за мен в сексуално отношение. Твърди се, че транзитите на тежките планети се усещат СЛЕД като напуснат дадения дом и в моя случай това определено беше така. Друго интересно... транзитиращ Сатурн в съвпад с наталната Луна в Лъв в пети дом. Транзитиращ Юпитер в Скорпион, напускащ съвпада Венера-Плутон-Меркурий в Скорпион в седми дом. В прогресивната карта не виждам нищо кой знае колко интересно освен може би транзитиращ Уран в съвпад с прог. Марс в Риби (натално е във Водолей). Прог. Слънце в съвпад с прог. Уран и транзит. Плутон, който се отдалечава от съвпада, а интересното е, че мъжът е със доминантен знак Водолей (Слънце-Уран в прог. карта и транзит. Уран върху прог. Марс дават силно Уранова жилка като че ли).

Съвпадите на осите или на кардиналните оси...Например твой АСЦ...негово МЦ. А , ако тук има планета/и/...тогава нещата са още по-сериозни...Или негово Слънце твои ИЦ...

« Отговор #32 -: Май 12, 2012, 01:48:09 pm »
Зона, това за аспектите на Слънцето към планетите след Марс вкл. от Каръл Ръшман ли е? Доколкото помня, тя гледаше Слънцето в женски карти и Луната в мъжки до напускане на знака им в натала. Значи не би трябвало да е от Каръл, затова ми стана интересно. С прогресивно Слънце е друг подход, трябва да го изпробвам. Мерси за информацията!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #33 -: Май 12, 2012, 06:56:39 pm »
Мда..и аз мисля, че има много карти където няма точно съвпади на планети на кадриналните оси, но пак са изкарали хората много време. Това е много крайно ако се взимат само съвпадите...Аз бих приела всякакви мажорни аспекти към осите.

Осите в съвпад - да също е хубаво, но не е задължително.... :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #34 -: Май 12, 2012, 11:05:25 pm »
по темата за кардиналните оси на хороскопа, още Птолемей извежда правилото за съвпадите на асцендентите - до 17 градуса дават еднакви "пътища на живота", сходни характери и благо-приятелстват всякакъв вид съюз.  :blink:

Практиката ми потвърждава това твърдение. 

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #35 -: Май 13, 2012, 03:31:39 pm »
Не мисля, че принципа на Марс и Венера е показател за дълготрайност в партьорски отношения. А тайминга е изключително важен и за осъществяването на заложеното от двете страни, както на монетата, за да бъде цяла и стойностна. ;D

Слънце и Луна правят съпруг и съпруга, което се счита за дълготрайно, а не любовник и любовница, което е въпрос на време Сатурн или Юпитер да ги изкристализира или означи.
Забелязъл съм, че при връзка на Слънце и Луна в синастрия често живота така завърта двамата, че може и години да не са имали контакт или досег един до друг, но се засичат в ключовите периоди, дори да е в периодика от много дълго време.

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Май 13, 2012, 04:29:31 pm »
Наблюдения от последната ми (и настояща) връзка-при започване на връзката:
Той:
- уран квадрат у5
- тр слв съвпад нат хирон в 12 (имаше таен елемент, нат слв е в 5-ти)
- веста квадрат слънце (у4), нат веста е в 7-ми
- тр марс съвп тр сатурн в/у нат юпитер (у7)

Аз:
-уран тригон у5 (пак уран)
-тр веста квадрат марс (у7), нат веста в 7-ми
-тр хирон съвпад меркурий (у12), хирон нат в 7-ми

Болднатите ги видях и в други карти

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #37 -: Май 13, 2012, 04:32:06 pm »
Забелязъл съм, че при връзка на Слънце и Луна в синастрия често живота така завърта двамата, че може и години да не са имали контакт или досег един до друг, но се засичат в ключовите периоди, дори да е в периодика от много дълго време.

Това мога да го потвърдя сега по една синастрия, която пуснах в Синастрия. Негово Слънце секстил моя ЛУна и макар да е само секстил, две години селд една случайна среща и няколко хиляди километра разстояние, ние пак се озоваваме на същото място, че и с общи познати. Не знам къде ще му излезе края, но засега времето и разстоянието някак се преодоляват.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #38 -: Май 13, 2012, 04:40:39 pm »
А лошо ли е в синастрия,квадрат на слънце луна.Луната на мъжа квадрат слънцето на жената??

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #39 -: Май 13, 2012, 04:59:45 pm »
Според мен има значение натално също как са им светилата. Аз го имам натално този квадрат и двете светила там са в съвпад с други планети и не е лесен, но не е и непреодолим, както и всяко друго нещо. Има разминаване между аз и другите, аз искам и те искат, аз давам и аз получавам, сърце/разум, емоции и воля... Его срещу емоция е това, азът с целия си драйв срещу фината настройка и балансът е деликатен. Мъжка енергия (излъчва) срещу женска (приема). Пък така обърнати може би неговата по-чувствителна страна ще има търкане с твоята воля и изявите й. Изисква повече дипломация този квадрат, така си мисля.