Не знам, как да ти обясня? Рядко ми допада общуване с жена, приятелство още по-трудно. Но аз се чувствам добре като жена, като майка. Това обаче също е аспект на тронова Луна, тя не е само с едно проявление. Тъй като Венерата ми е в Дева, не я виждам много заета с майчинство, а и не е от най-женствените, но е осмодомна и често я усещам като такава, та дава едно рамо на чувствеността най-вече.
Да-разбрах, роня, мерси, за първи път виждам далавера от луна в рак
Само едно пояснение - това, го казвам като астро факт, изобщо не искам да обидя Рониа, (мисля, че с нея се разбираме много добре като колежки във форума) или някой друг.
Луна в Рак при жена, наистина е изключително проблемен аспект, особено в съвременното общество. Знаете, че в едно семейство домакинството се върти само от 1 човек и това е жена (бабата, майката, който се е паднал) и не може да се готви по вкуса на 2 жени, ритъма семейния да е на 2 жени и т.н. Точно тези съвсем интуитивни привички се символизират от зодия Рак. И жени с Луна в Рак много ясно ги напипват тези инстинкти като инструмент за поддържане на семейството - да има емоционална стабилност и за да може да оцелее рода.
Обаче в офиса, на работа жените с луна в Рак искат всичко да е по техните разбирания - цупят се, ревят, манипулират, не могат да взимат обективни решения, винаги се изхожда от тяхната позиция. И не понасят някой да изглежда по-добре от тях, да е облечен по-добре, да знае повече - ако това се цени в дадената среда, да е по-добра от тях в НЕЩОТО, което е определящо в дадения колектив (защото може да привлече вниманието на най-важния, който и да е той и жената с Луна в Рак да си загуби статута на
ЦАРИЦА).
В една интимна връзка тази позиция дава достатъчно енергия партньорът да бъде убеден да изпълнява всички желания на партньорката, но за някаква сериозна професия, това е кошмарно положение, или за човека с луна в Рак, който трудно се приспособява към определен ритъм различен от неговият личен или за колектива, ако Рачешката луна почне да върти номера (болна е, зле и е, да манипулира хората и т.н.).
Не познавам жена с луна в Рак, която да е обективна. Възможно е да съществува такова "животно", но аз не съм срещала. И наистина нямат приятелки. Приятелките се ползват за личните им цели (да впримчи някой мъж, да се нахрани емоционално и т.н.), не е като да седнат да правят нещо заедно и ЗАЕДНО да се забавляват. Винаги всеки си гони целите, не ме разбирайте погрешно, но при тази водна Луна е много тежко положението, когато трябва да се съобразява с други хора, които не са и МНОГО близки (зависими емоционално от нея и тя от тях).