Здравей Гост

"Астрологията" в медиите

• 13 Отговора
  • 3344 Прегледи
"Астрологията" в медиите
« -: Февруари 10, 2006, 02:33:10 am »
ВУЛГАРНАТА АСТРОЛОГИЯ

Случи се така, че в един и същ ден два различни вестника ми предсказаха коренно противоположни неща в своите “астрологични” рубрики.
   На това място ще отворя скоба. Има много наивници, които искрено вярват, че тези вестникарски рубрики са всъщност хороскопи, но за това малко по- късно.
   Да се върнем към “предсказанията”, с които се сблъсках … Докато едното издание ме уверяваше в това, че ме чакат огромни разочарования в леглото, другото предвещаваше големи радости и завоевания на сексуални фронт…
   Нещата допълнително се усложниха, след като надникнах в трети вестник. Неговият “хороскоп” ми обещаваше скромни, но съвсем реални креватни подвизи през същия този ден… Ха сега, де!?
   Достоевски с право е смятал, че всяко човешко същество е една малка Вселена. Как е възможно тогава повече от 6 000 000 000 такива Вселени (населението на земята надхвърля вече 6 милиарда жители) да бъдат натъпкани в дванадесетте чекмеджета на зодиите?!
   Като професионален астролог с осемнадесетгодишна практика се чувствам просто задължен да отворя най- сетне очите на гореспоменатите наивници.
   Всеки, абсолютно всеки е длъжен да знае и да помни, че НЯМА ГРУПОВА, МАСОВА АСТРОЛОГИЯ!! Драсканиците по вестниците и брътвежите по телевизията са си чиста проба шарлатания.
   Този вид “астрология” НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ и точно затова сериозните професионалисти и експертите по астрология я наричат “вулгарна астрология”.
   От 16 години насам обаче вестниците, радиостанциите и телевизиите заливат всекидневно многострадалния българин с тази помия. На тяхната въдица се хващат и доста интелигентни люде.
   Спомням си, че в едно предаване на БНР един прочут писател се опита да ме постави на тясно, като ми зададе въпроса  “ребром”:
   “Как да вярвам на астрологията, като отделните издания публикуват различни по съдържание хороскопи за един и същ ден?”
   Така се разсмях, че щях да се задуша. Успоредно с това обаче се ужасих от факта, че писател на достолепна възраст с 10 книги зад гърба си може да разсъждава по такъв примитивен начин.
   По- късно размислих и осъзнах, че средностатистическият българин, държан от своите управници дълги години в невежество, не би могъл да мисли другояче. Пък и да се проумее цялата тази алабалистика около вулгарната астрология не е никак лесно. Необходими са доста задълбочени, специализирани познания.
   Истината е всъщност много проста и затова е невидима дори за нашата интелигенция, която е май полуинтелигенция от московско- ориенталски тип. Знайно е, че полуинтелигентът се стреми да мисли сложно, защото неговият девиз е един: “Защо да бъде просто, като може да бъде сложно”.
   Астрологичните “прогнози” в медиите, почиващи най- често на програмни продукти, са нещо напълно лъжовно. Тези рубрики нямат нищо общо с древната научна дисциплина астрология. (Всичко това разисквам и в сайта си www.SuperAstro.net.)
   Веднага няколко допълнителни пояснения по въпроса. Човешката участ зависи от три главни фактора- влияние на околната среда, наследственост и космическо влияние. Астрологията се занимава с последния фактор. Тя, с други думи, изучава и анализира влиянието, което оказват планетите от Слънчевата система върху човека. НЕ ЗВЕЗДИТЕ, а планетите от Слънчевата система.
   Защото още Йоханес Кеплер, който освен велик астроном е бил и забележителен астролог, го е казал много добре: “Вселената е изградена по един общ грандиозен план, а между микрокосмоса на човека и макрокосмоса на същата тази Вселена съществува пряка причинна връзка”.
   С помощта на изключително точни изчисления сериозният астролог изчислява положението на планетите в мига на раждането. От отделните планетарни конфигурации подкованият астролог може да направи съвсем точни изводи за личността на своя клиент, за неговия здравословен статус и т. н. Защото хилядолетните наблюдения и статистически сравнения на милиони хороскопи са довели до изкристализирането на един доста строен и недвусмислен тълкувателен канон. Друг е въпросът, че в България хората, които са запознати с този канон и могат да тълкуват хороскопи, се броят на пръсти.
   С други думи: когато астрологът изчисли звездната карта на един човек, той много точно може да обрисува и разгадае и най- скритите черти на характера му. По този начин астрологът вече наднича в бъдещето, защото характерът на човека се превръща в негова съдба. От астрологични консултации  следователно има полза само тогава, когато в основата им лежи изготвянето на ЛИЧЕН РОЖДЕН ХОРОСКОП. Всичко друго е измама, шмекерия, шарлатанство.
   От астрологията в медиите също така има някаква полза. Тя ни помага, наред с кръстословиците, да убием някой друг час от работното време. В този смисъл на вулгарната астрология трябва да се гледа САМО като на развлечение, като на част от шоу- бизнеса. Толкоз!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
www.SuperAstro.net

Апостол Апостолов

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
"Астрологията" в медиите
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2006, 10:00:20 am »
Ето един астролог, когото следа от години и който винаги ми познава.
http://www.cainer.com/

Работи с минорни аспекти май само, обаче в 95% от случаите хваща "настройката ми" за съответния период. От години.
Така че-все пак астрологията на едро и познава.

*

Iris

• 31
    • http://
"Астрологията" в медиите
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2006, 10:34:13 am »
Цитат
Ето един астролог, когото следа от години и който винаги ми познава.
http://www.cainer.com/

Работи с минорни аспекти май само, обаче в 95% от случаите хваща "настройката ми" за съответния период. От години.
Така че-все пак астрологията на едро и познава.
Кайли, и аз го следя непрекъснато този Кайнер  :D , включително и приятеля му Ерик Франсиз.. страхотно улучват състоянията които ме сполетяват :)

А между другото гледам и http://www.numerology.freesoul.com/  Е те това е една мацка, която има невероятни нумерологични прогнози.. следя я от няколко години също и не преставам да се изненадвам колко точно е всичко!

За българските медии нямам мнение, защото просто не ги следя.

Поздрави!  :D  

*

АН

"Астрологията" в медиите
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2006, 06:52:57 pm »
а аз харесвам и нашите медийни хороскопи :D

Харесвам астрологията във всичките и проявления  :)

И не бих сложила думичките "вулгарна" и "астрология" една до друга :)  

*

Lillie

• 30532
"Астрологията" в медиите
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2006, 07:01:38 pm »
ами някак си корените на двете думички - "logos" и "vulgaris" - не се връзват много май...  :rolleyes:  :lol:  :) що ли? Трябва ли уточнение...?  :D  :ph34r:

« Последна редакция: Февруари 10, 2006, 07:03:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
"Астрологията" в медиите
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2006, 07:24:21 pm »
Станахме две, де следят Кайнер.  :D
А за нумерологията сефте чувам, сега ще я проследявам и нея да видим докъде ще ме докара.

А иначе не виждам защо трябва Апостолов да се учудва на коренно различните прогнози, след като е астролог.
То това си е закономерно.  Всеки астролог би си го обяснил.
Даже в една отделна карта един отделен аспект може да се тълкува двояко.

Примерно какво ще кажете за логиката:

Венера в 8-ми дом, близнаци?

Венера-имущество, любов
8 дом- смърт, пари на другите
близнаци-въздух под налягане, изменчивост, остър ум

1. Много пари от съпруга тип мутра и жена тип лъскава скъпа блондинка-развейпрах.
2. Постигане на трансформация чрез христовата смърт приживе и вечен живот.

*

АН

"Астрологията" в медиите
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2006, 07:33:38 pm »
Цитат
Станахме две, де следят Кайнер.  :D
А за нумерологията сефте чувам, сега ще я проследявам и нея да видим докъде ще ме докара.

А иначе не виждам защо трябва Апостолов да се учудва на коренно различните прогнози, след като е астролог.
То това си е закономерно.  Всеки астролог би си го обяснил.
Даже в една отделна карта един отделен аспект може да се тълкува двояко.

Примерно какво ще кажете за логиката:

Венера в 8-ми дом, близнаци?

Венера-имущество, любов
8 дом- смърт, пари на другите
близнаци-въздух под налягане, изменчивост, остър ум

1. Много пари от съпруга тип мутра и жена тип лъскава скъпа блондинка-развейпрах.
2. Постигане на трансформация чрез христовата смърт приживе и вечен живот.
от къде ти дойде на ум примера :D  - аз винаги имам поводи за примерите :D  - и самите примери, които ми идват на ум, ми носят послание :)

Например тия дни гледах на прозореца малка, красива бяла пеперудка - искаше да излезе на студа....Не и отворих, а си мислех, че ето на - тя не знае, че ако излети навън при -18 ще умре от студ. Днес все пак я видях умряла, макар че си стоеше на перваза до стъклото....

*

kaily

• 5145
"Астрологията" в медиите
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2006, 07:34:42 pm »
хм...отваря ми само годишната прогноза нумероложката, дневната не ще... :(  

*

kaily

• 5145
"Астрологията" в медиите
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2006, 07:45:06 pm »
А, примера беше даден преди време в един друг форум.
Нещо като опити да се разтълкува, първо какво значи планетата, после знака, после дома и накрая да се свърже.
И аз се чешах, чешах по главата и това измислих.
Така че примерът не е от мен.

Май тоя 8-и дом ми е най-странен, щото как може да се съвместят чуждите пари на другите и смъртта, а?  :(  

*

Lillie

• 30532
"Астрологията" в медиите
« Отговор #9 -: Февруари 10, 2006, 08:43:49 pm »
Цитат
Май тоя 8-и дом ми е най-странен, щото как може да се съвместят чуждите пари на другите и смъртта, а?  :(
мъъмм... да се опитаме да направим една аналогия по метода "причина-следствие", доколкото е възможно...  :huh:  :rolleyes:

2ри дом - "това, което е мое"
8ми дом - "това, което е чуждо, на другите/на партньора"

По тази логика:
Осми дом/Скорпион/Плутон и Марс/Уран и Лилит в екзалтация -  "чужди/придобити" пари, материални, духовни и енергийни ресурси.
"Придобити" как:
- чрез присвояване  /активно или пасивно, директно или индиректно, по явен или скрит начин/;
- чрез обръщение, движение;
- чрез сливане, съюзяване, поглъщане;
- чрез трансформация и преход на друго ниво...

Следователно:
Смърт --- Прераждане --- Раждане
Криза --- Стагнация/Деградация --- Разпадане --- Катарзис --- Възраждане
*не съм съвсем сигурна обаче дали в същата последователност

И още аналогии:
Енергийно взаимодействие /с партньора, другите, тълпата, масите, колективната психика/, баланс "давам-получавам"; биовампиризъм  /в негативно проявление/, обсебване от негативни образи, модели и същности  /психоемоционални, духовни, ментални и астрални/; присвояване в мащабни размери /а на равнище отделен индивид - неконтролируем стремеж към притежаване на одушевени и неодушевени същности/, което води до нарушаване на енергийния баланс, тоест кармичната ни сметка "дебит-кредит"
 --- деградация на Духа --- "затваряне на кранчето" от Съдбата --- разпадане на материята --- символична/реална смърт = духовен /физически/ упадък...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
"Астрологията" в медиите
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2006, 09:03:03 pm »
На мен и Марс и Лилит са ми там.  :o
Аз го приемам като дом на трансформацията и чуждата помощ.
Напоследък така де.
Т.е. като помощ свише за духовна и всякаква трансформация.

Знаеш ли, гледах една карта, която ме интересува, наскоро.
Соларна.
Има за тая година соларни Слънце, Уран и луна в осми, при асцендент лъв, и натални пак естествено Слънце, Венера и Меркурий.
Сатурн е кацнал точно на асцендента, а Хирон на десцендента.
Та се чудя какво може да значи това.
Толкова претъпкан 8 дом може да значи и много външна помощ, ама и много неприятни работи.  :(  

*

Lillie

• 30532
"Астрологията" в медиите
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2006, 09:20:54 pm »
ми не знам какво да кажа... по принцип ми е трудно и, бих казала, дори невъзможно да правя предположения въз основа на някакви аспекти и констелации без да видя цялата карта или двете карти, както е в случая, - натална и соларна...  :unsure:  :ph34r:

"Толкова претъпкан 8 дом може да значи и много външна помощ, ама и много неприятни работи..."
- Да, затова в астрологията всичко се основава на принципа на дуализма, поляризацията с опит да се обединят противоположностите и да се интегрират като едно свързано цяло в астрологичната мандала... доколко е възможно обаче не знам, то и Вселената възниква след състоянието на Хаос и Диференциация, да не забравяме за това  :blink:  
С други думи искам да кажа, че си права - принципът "има-няма"/"пълно-празно" е в действие  ;)  :huh:  Въпросът е дали "чашата е наполовина пълна или наполовина празна", нали се сещаш? Шегувам се...  :lol: ето пак скорпионски крайности, сигурно е от асцендента  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
"Астрологията" в медиите
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2006, 09:41:46 pm »
Е да де, и това пък обяснява перфектно "чуденката" на Апостол как е възможно за един и същи ден да получи два коренно различни хороскопа... :lol:  

*

ГостDDD

"Астрологията" в медиите
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2006, 12:20:50 am »
Цитат
Случи се така, че в един и същ ден два различни вестника ми предсказаха коренно противоположни неща в своите “астрологични” рубрики.
A az se 4udq kak moje A.Apostolov da 4ete vestnikarski horoskoipi?

Ili prosto minutka za samoreklama?