Здравей Гост

въпрос за връзките и посвещението :rolleyes:

• 33 Отговора
  • 4112 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Моля, за малко помощ.

Знаете, че основните въпроси, които ни се задават тук са за брак/любов, деца, семейство. Но често жените всъщност търсят някакъв тип посвещение, доживотна отдаденост (нещо, което няма нищо общо с бизнес партньорството наричано брак в римската империя, т.е. идеята за граждански брак днес, в Европа).

Моя близка приятелка, с успешна връзка от вече 10-12 години (изгубих бройката) се обърна към мен с молба да им видя хороскопите, без точен въпрос. За пореден път се замисля, че хората не знаят какво искат, при тях явно (за мен) тя желае той да и посвети целия си живот. Защото те живеят заедно, ако тя поиска ще се омъжат, всичко е в рамките на това, което считаме за нормална, успешна връзка. Но тя явно, не се чувства добре. не желае нова връзка, нито има нужда от нови емоции и т.н.

По кой дом планети бихте търсили посвещението. В Индия за брак за цял живот, отдаденост гледат 9 дом? Мислях си и за 12 дом при партньорските синастрии - "отдаденост" на душите.

Някой да е мисли в подобна посока?
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
Re: въпрос за връзките и посвещението :rolleyes:
« Отговор #1 -: Май 18, 2012, 11:37:30 am »
доста абстрактно си формулирала въпроса си. защо не погледнеш какви транзити преживява тя в момента, може би това ще даде отговор на въпроса какво преживява и какво иска в момента? а може и синастрията да е интересна.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #2 -: Май 18, 2012, 11:41:20 am »
аз картите ги видях, но практиката ми показва, че не можеш да отговориш, на незададен въпрос. Един транзит може да има множество проявления. Още повече, тя развива и кариера в момента и мъжките и планети, ги използва и за други неща.

Наистина ме интересува, колегите астролози какво мислят по въпроса - как и къде да търсим връзките, които аз "определам" (защото не знам как иначе да дефинирам) като посвещение и духовни. Това не е 7 дом, със сигурност.   

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3 -: Май 18, 2012, 11:48:34 am »
Моля, за малко помощ.

Знаете, че основните въпроси, които ни се задават тук са за брак/любов, деца, семейство. Но често жените всъщност търсят някакъв тип посвещение, доживотна отдаденост (нещо, което няма нищо общо с бизнес партньорството наричано брак в римската империя, т.е. идеята за граждански брак днес, в Европа).

Моя близка приятелка, с успешна връзка от вече 10-12 години (изгубих бройката) се обърна към мен с молба да им видя хороскопите, без точен въпрос. За пореден път се замисля, че хората не знаят какво искат, при тях явно (за мен) тя желае той да и посвети целия си живот. Защото те живеят заедно, ако тя поиска ще се омъжат, всичко е в рамките на това, което считаме за нормална, успешна връзка. Но тя явно, не се чувства добре. не желае нова връзка, нито има нужда от нови емоции и т.н.

По кой дом планети бихте търсили посвещението. В Индия за брак за цял живот, отдаденост гледат 9 дом? Мислях си и за 12 дом при партньорските синастрии - "отдаденост" на душите.

Някой да е мисли в подобна посока?

Всъщност какъв ти е въпросът?  :-\  ;)

...Връзката е успешна,но жената не се чувства задоволена,не иска друга връзка ,но и тази не я удовлетворява ???
Че колко жени не искат ,някой мъж да им се "посвети" за цял  живот?!? ;D
И какво влагаш в това "отдаденост на душите"?

Това мие въпросът - къде да търся възможност за това, един човек да се посвети на друг?
Къде се търси посвещението?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Май 18, 2012, 11:51:08 am »
защото всъщност, никой не е длъжен да се посвети на нещо, ако не желае.  ;)

Къде се търсят индикатори в личната карта за посвещение и къде се търсят индикатори в синастрията?

« Отговор #5 -: Май 18, 2012, 11:51:38 am »
Какво се има придвид под "посвещаване"? Отдаденост, отговорност (Сатурн), привързаност (Луна), любов (Венера)?

Най-добре кажи на приятелката ти да си формулира въпросите. Щом ти дава карти без въпроси, значи се надява ти да й дадеш причина да остане с мъжа до нея. На мен така ми изглежда. А щом има нужда да търси причина, значи връзката им е навлезнала в неизбежния етап, когато двама души си стават до болка ясни.

В картата си тя има ли връзка между Венера и Сатурн или Венера и Плутон?

Извинявам се за "изядените думи". Поправих се. :-[
« Последна редакция: Май 18, 2012, 01:43:59 pm от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Май 18, 2012, 11:53:13 am »
според мен отдаденост на друго човешко същество не е нормално за човек

така че трябва да го гледаме откъм твърди аспекти

*

Anabell

• 2022
« Отговор #7 -: Май 18, 2012, 11:54:15 am »
а това е добър въпрос.

ето какво пише в нета:

мн. посвещения, ср.
1. Надпис на произведение, в който се посочва лицето, на което е посветено.
2. Встъпителна част на произведение с обръщение към лицето, на което се посвещава
.

интересни са определенията - явно има и вдъхновение...за да има посвещение. ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Май 18, 2012, 11:55:24 am »

Papy, в случая напълно се съгласявам с теб.
Но се чудя как да и го кажа, на friend-а това, че иска невъзможни неща, ако другият го няма по натал....

« Отговор #9 -: Май 18, 2012, 11:56:13 am »
Той малко ли прави за нея? Недостатъчно ли й се "посвещава" (напрегнат аспект от негов Сатурн към нейни Луна, Венера)? Или тя е ненаситна и иска още и още от него (неин Плутон в напрегнат аспект с негова Венера)?

В картата си тя има ли напрегната връзка или съвпад между Венера и Сатурн или Венера и Плутон?
« Последна редакция: Май 18, 2012, 01:44:28 pm от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #10 -: Май 18, 2012, 11:59:22 am »

Papy, в случая напълно се съгласявам с теб.
Но се чудя как да и го кажа, на friend-а това, че иска невъзможни неща, ако другият го няма по натал....

обикновено жените правят така когато им е скучно или се чустват непълноженни - така че съветът би могъл да е в посока на хоби, нова работа, етц

*

Anabell

• 2022
« Отговор #11 -: Май 18, 2012, 12:04:36 pm »
Той малко ли прави за нея? Недостатъчно ли й се "посвещава" (напрегнат аспект от негов Сатурн към нейни Луна, Венера)? Или тя е ненаситна и иска още и още от него (неин Плутон в напрегнат аспект с негова Венера)?

В картата си тя има напрегната връзка или съвпад между Венера и Сатурн или Венера и Плутон?

Мирабела, точни са ти попаденията - той има Сатурн в съвпад с нейна Луна (дългогодишна връзка). Но нейната луна е в нейния 12 дом, в съвпад със знака на асц.

И на двамата Плутончета квадратират партньорската Венера.

Тя има квадрат на Венера и Луна, аспект тригон на Венера със Плутон и Сатурн. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Май 18, 2012, 12:07:26 pm »
При него Венера е в тригон със Луна и Венерата му съвпада с нейното Слънце (много добри приятели са, освен всичко останало).  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Май 18, 2012, 12:08:10 pm »
за пръв път чувам в карта да търсим " отдаденост ". досега все простички неща, като способността да обичаш, да създадеш връзка, да имаш качества за постигане на целите си и др. такива ги търсех в натала.
А твоята приятелка, явно има проблем и той май не е  " липсата на пълна отдаденост " от страна на мъжа и. Или поне тя не го е формулирала. Но Мирабела, мисля, го формулира  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Май 18, 2012, 12:14:22 pm »
Не мисля, че приятелката ми има проблем. Тя е изключително интелигентна, зряла и осъзната жена. Не може всички да сме "простички".

Астрологията ме е научила, че всеки е уникален и има уникални потребности. Въпросът е как точно да и помогна, а не да я набеждавам, за "различна" т.е. "грешна/проблемна".  ;)

За мен Луната и в 12 дом, търси отдаденост и дълбочина, която не може да намери в "простичка" връзка. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Май 18, 2012, 12:19:08 pm »
вие си знаете най-добре. аз съм по " по-простичките неща "  :blink:
и обикновено мисля, че щом някой има нужда от помощ, има проблем. Което разбира се, не означава, че не е
 "изключително интелигентна, зряла и осъзната жена" .

*

Anabell

• 2022
« Отговор #16 -: Май 18, 2012, 12:22:25 pm »
вие си знаете най-добре. аз съм по " по-простичките неща "  :blink:
и обикновено мисля, че щом някой има нужда от помощ, има проблем. Което разбира се, не означава, че не е
 "изключително интелигентна, зряла и осъзната жена" .

естествено, че има проблем, и търси решение (за което я адмирирам), но е ясно, че решението не се свежда до това, да и кажа, че е "ненормална". Защото всеки е уникален и има право на живот. Въпросът е как да намери това, което на нея и трябва.  ;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #17 -: Май 18, 2012, 12:56:29 pm »
не знам защо но ми се струва нещо по остта 4-10 дом - душата (4ти дом) и личностната реализация (10ти). душата на единия която се отдава за реализацията на личността на другия...?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #18 -: Май 18, 2012, 01:06:12 pm »
не знам защо но ми се струва нещо по остта 4-10 дом - душата (4ти дом) и личностната реализация (10ти). душата на единия която се отдава за реализацията на личността на другия...?

Мерси, Сладурка, не бях мислила по този въпрос, но приятелката ми има Венера (упр асц) в точен съвпад с 10 дом. И Юпитер аспектиращ и Луна, Мерк, Слънце, Марс в 4 дом (всички лични планети, без Венера).

« Отговор #19 -: Май 18, 2012, 01:40:29 pm »

В картата си тя има напрегната връзка или съвпад между Венера и Сатурн или Венера и Плутон?

Мирабела, точни са ти попаденията - той има Сатурн в съвпад с нейна Луна (дългогодишна връзка). Но нейната луна е в нейния 12 дом, в съвпад със знака на асц.

И на двамата Плутончета квадратират партньорската Венера.

Тя има квадрат на Венера и Луна, аспект тригон на Венера със Плутон и Сатурн.

Тригонът не мисля, че е проблематичен аспект, не изисква действие. Но все пак е връзка между Венера и Сатурн, Плутон - в любовта иска преданост и стабилност. Квадратът Луна/Венера в нейната карта може да е индикация на конфликт между желания (Венера) и нужди (Луна). Още повече, че този квадрат е ъглов, както разбирам от пост по-надолу. Венера У1 на МС - любовта и връзките са основен приоритет в живота. Но е важно дали на АС е Везни или Телец. Отенъкът, и не само той, е различен. С Везни се стреми към връзки заради копнежа за любов, за да чувства, че е обичана. С Телец е практична и има нужда от сигурност. Луната тогава в кой дом е? В 1-ви или в 7-ми? Защото, ако е в 4-ти, е опозиция аспектът между Луна и Венера.
А Юпитер какъв аспект прави към личните планети? При напрегнат може да усилва апетита за получаване на неща според планетата.

Не знам. Ако връзката върви, обикновено хората не търсят да им гледат картите и то без да задават конкретни въпроси. Не успявам да повярвам, че всичко е ОК. По-скоро тя се стреми така да изглежда или да го повярва.
« Последна редакция: Май 18, 2012, 02:10:14 pm от Mirabella »