Здравей Гост

Дирекционни аспекти

• 107 Отговора
  • 27649 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Дирекционни аспекти
« Отговор #40 -: Май 27, 2012, 10:17:35 pm »
Връщам се назад, за да видя какво ми е донесло моето прогресивно новолуние, което се е случило в точна опозиция с натален Плутон - У11. Единственото по това време значимо събитие в живота ми е била раздялата ми с мъж, с когото имах връзка, поради това, че той беше поканен да работи за правителството и напусна града. Като се върна след 2 години, вече не го исках.  :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #41 -: Май 27, 2012, 10:19:03 pm »
Не съм се надявала на брак, но мислех, че соларно+прогресивно новолуние в една и съща година би следвало да дават и събитийност. Тя не е изтекла и соларната, разбира се, разсъждавам, защото точният градус на прогресивното отминава. Иначе, да, Марая, вярно че е дълъг цикъл.

Всъщност идеята за връзка на двете новолуния със 7ми дом ми я дадоха тук, защото Луна, Слънце и Меркурий са наталните съуправители на 7ми. А в солара имаше доста неща свързани с връзки, макар че на мен повече ми приличаше на кариерни такива. Но и това не се е случило още.

По-отворена съм в последно време, гложди ме отвътре, излиза ми се, общува ми се...  :-[ Не съм спирала да пиша аз, но то това не се е променяло отдавна. Но може да си права, Мирабела, че вероятно любовните разочарования са резултат и от него. Язък за красивия солар.  :(

« Отговор #42 -: Май 27, 2012, 10:21:36 pm »
Ronia, извинявай, ако аз съм ти дала тази връзка (със 7-мия дом). Понякога, като си чета стари писаници, и се чудя къде ми е бил мозъкът, когато съм ги писала.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #43 -: Май 27, 2012, 10:22:36 pm »
Не беше ти, в темата за прогресиите беше.

Ето оттук: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3812.msg259381.html#msg259381

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #44 -: Май 27, 2012, 10:23:37 pm »
освен това онзи ден една медицинска ножица за малко да ме падне на главата, или евентуално можеше да ме уцели по окото.....това дали има нещо общо с аспекта...?

Може и да има - Марс е желязо, а и традиционно управлява главата, а опозицията с Уран обикновено се свързва с инциденти.  :-\ В кой знак се намира твоя марс и какви транзити имаш в момента към него?
Коя планета ти управлява 1 дом, кой е изгряващия знак?
ами Stella..Марс-а ми е в Рак, Сатурн управлява 1-ви, но Уран е съуправител на 1-ви, а в момента към Марс секстил от Марс...иначе има по-широка опозиция от транзитен Плутон.....

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Май 27, 2012, 10:27:26 pm »
освен това онзи ден една медицинска ножица за малко да ме падне на главата, или евентуално можеше да ме уцели по окото.....това дали има нещо общо с аспекта...?

Може и да има - Марс е желязо, а и традиционно управлява главата, а опозицията с Уран обикновено се свързва с инциденти.  :-\ В кой знак се намира твоя марс и какви транзити имаш в момента към него?
Коя планета ти управлява 1 дом, кой е изгряващия знак?
ами Stella..Марс-а ми е в Рак, Сатурн управлява 1-ви, но Уран е съуправител на 1-ви, а в момента към Марс секстил от Марс...иначе има по-широка опозиция от транзитен Плутон.....

Предположих, че може да е кардинален и да получава аспект от транзитен Уран наталния ти Марс. Но вероятно е към втората половина на знака Рак, внимавай, все пак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Veselin

• 2737
« Отговор #46 -: Май 18, 2013, 09:46:06 pm »
Какво мислите за дирекционно Слънце квадрат натален Марс? Този аспект тепърва ще го имам през следващите няколко години и доколкото четох, май не е особено добър.  :lol: Слънцето в натала ми управлява 7 дом, а Марс - 2.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #47 -: Май 19, 2013, 07:37:26 am »
Какво мислите за дирекционно Слънце квадрат натален Марс? Този аспект тепърва ще го имам през следващите няколко години и доколкото четох, май не е особено добър.  :lol: Слънцето в натала ми управлява 7 дом, а Марс - 2.
Никой ли не е преживявал този аспект досега? Или може би е толкова гаден, че на никой не му се говори за това?  :-\

*

satin_

« Отговор #48 -: Май 19, 2013, 07:55:54 am »
Веско, в книжката на Тодор Тотев пише това
"СЛЪНЦЕ КВАДРАТУРА С МАРС : Дъгата винаги показва КРИТИЧЕН И ОПАСЕН ПЕРИОД. Задължителни НЕПРИЯТНОСТИ, ОПАСНОСТИ,РАЗОЧАРОВАНИЯ И ПРЕПЯТСТВИЯ. Ако  Слънцето е около меридиана - опасност от скандал, за репутацията и положението. За ЖЕНА - опасност за живота или успеха на нейния мъж. Периодът може да се преодолее успешно само с мъжество, въздържание и умереност. Да се избягват спорове и съдилища, нови начинания, поемане на нови задължения или радикални промени без особена необходимост."

*

Uran

• 6041
« Отговор #49 -: Май 19, 2013, 08:26:48 am »
Дирекционен Уран в съвпад (точен) с натален Марс и в квадратура с натални Луна и Слънце?

И дирекционен Марс в квадрат (точен) с натален Уран? :-X

*

satin_

« Отговор #50 -: Май 19, 2013, 08:39:34 am »
ЛУНА КВАДРАТУРА С УРАН : ПРЕПЯТСТВИЯ. МНОГО НЕБЛАГОПРИЯТНО ЗА ПОПУЛЯРНОСТТА. Промени/недобри/ в дома. Човек не търпи ограниченията и се води от неверни съждения. Може да е принуден да извърши промени, влечащи загуби. Лоши ОТНОШЕНИЯ С ДРУГИЯ ПОЛ. За здравомислещия промените в крайна сметка са за добро.           

СЛЪНЦЕ КВАДРАТУРА С УРАН : Душата се подлага на проверка за стабилност и правдивост. Внезапни тежки препятствия, разочарования. НЕРВНАТА СИСТЕМА е напреггната, на границите на срива. ВРАЖДИ И РАЗНОГЛАСИЯ с околните. Необходимо е вътрешно отпускане, търпение, уравновесеност и вяра. Да се избягват необмислени  внезапни действия. Да се проявява снизходителност към грешките на другите - само тогава те ще отвърнат със същото.

МАРС СЪВПАД С УРАН : АКТИВИЗИРАНЕ НА УМСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ и нервната система - благоприятно за изобретения и оригинални идеи. Не особено добре за пътуване, нови запознанства и промени на жителството. Ексцентричност. Периодът трябва, доколкото е възможно, да се използува за конструктивна умствена дейност. Неизползването или неправилното му използване водят до нещастни случаи, неуспехи и разочарования

МАРС КВАДРАТУРА С УРАН : Много са възможни СЕРИОЗНИ ИЛИ ФАТАЛНИ НЕЩАСТНИ СЛУЧАИ. Импулсивност, безразсъдство. ТРЕВОГИ, ЗАГУБИ, ПОВРЕДИ, свързани с механизми, ел. апаратура, огън, остри предмети или оръжие. Събитията предизвикват у човека НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ. Философията на йога може да помогне този период да се изживее без загуби.

Надявам се да няма да няма такова проявление и да не е вярно написаното :(

Аз имам дир,Меркурий У6 опозиция нат. Луна/Плутон У8. Дано да не се мре ;D тр.Сатурн дано не ги активира като застане върху Плутона

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Май 19, 2013, 08:49:11 am »
Транзитният Сатурн ще ми ги активира след някой месец. :(

*

satin_

« Отговор #52 -: Май 19, 2013, 09:01:15 am »
Спокойно, може просто да станеш по-изнервена или пък нищо да не се случи, а и написаното може да не е вярно. Сега гледах при мен, има аспекти, които въобще не са се проявили, естествено хубавите ;D
Виж и кои домове участват :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #53 -: Май 19, 2013, 09:04:40 am »
Наталният Марс е в 4 дом- скорпион. Дирекцията на Уран е пак там. Дирекционният Уран квадратира наталното пълнолуние 1-7 дом.
Дирекционният Марс е в 6 дом- козирог иквадратира наталния Уран в 3 дом- везни.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #54 -: Май 19, 2013, 10:10:21 am »
Веско, в книжката на Тодор Тотев пише това
"СЛЪНЦЕ КВАДРАТУРА С МАРС : Дъгата винаги показва КРИТИЧЕН И ОПАСЕН ПЕРИОД. Задължителни НЕПРИЯТНОСТИ, ОПАСНОСТИ,РАЗОЧАРОВАНИЯ И ПРЕПЯТСТВИЯ. Ако  Слънцето е около меридиана - опасност от скандал, за репутацията и положението. За ЖЕНА - опасност за живота или успеха на нейния мъж. Периодът може да се преодолее успешно само с мъжество, въздържание и умереност. Да се избягват спорове и съдилища, нови начинания, поемане на нови задължения или радикални промени без особена необходимост."
Знам го това, точно заради него реших да питам дали наистина е така, за да не се плаша излишно.

« Отговор #55 -: Май 19, 2013, 10:24:23 am »
Сатен,а в тази книжка има ли нещо за аспекти към куспидите?При мен предстои дир.Слънце секстил към Асц.,същевременно дир.Юпитер секстил към Сатурн и дир.Нептун тригон към Венера.На пръв поглед хубави аспекти,но дали?

*

satin_

« Отговор #56 -: Май 19, 2013, 10:46:18 am »
Опитах се да ги прикача книгите, но са много големи и не стана. Има ги в нета за свободно сваляне.
ТОДОР ТОТЕВ - КРАТКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИРЕКЦИОННИТЕ АСПЕКТИ
''Символични дирекции'' - М. Левин
Ако някой ги иска и не ги открие ще му ги пратя на мейла

СЛЪНЦЕ СЕКСТИЛ С ASC : ЗДРАВЕ, спокойствие на УМА, нови приятелства почтени занития, обществено признание

ВЕНЕРА ТРИГОН С НЕПТУН : ЩАСТЛИВ ПЕРИОД- благата се сипят почти независимо от усилията на човека. Използван за духовно развитие, периодът ще донесе не само щастие и покой за в бъдеще, но също процъфтяване и стабилност.

ЮПИТЕР СЕКСТИЛ СЪС САТУРН : БОГАТСТВО И РЕПУТАЦИЯ. Лидерство. Успех в делата, свързани със ЗАКОН, МИНИСТРЕСТВА, НАУКА, ПРАВИТЕЛСТВА, БАНКИ и пр. Надежден и твърд успех.

:)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #57 -: Май 19, 2013, 11:22:36 am »
ЮПИТЕР СЕКСТИЛ СЪС САТУРН : БОГАТСТВО И РЕПУТАЦИЯ. Лидерство. Успех в делата, свързани със ЗАКОН, МИНИСТРЕСТВА, НАУКА, ПРАВИТЕЛСТВА, БАНКИ и пр. Надежден и твърд успех.

Имал съм такъв аспект, но нито богатство, нито репутация ми е донесъл.  :unsure: Май описанието в книгата не е много точно.

« Отговор #58 -: Май 19, 2013, 11:38:53 am »

Имал съм такъв аспект, но нито богатство, нито репутация ми е донесъл.  :unsure: Май описанието в книгата не е много точно.
Веско,благодаря за споделянето.Това са съвсем общи тълкувания.То си зависи и от натала.Моят Сатурн е в Рак,У7 и е в 12-ти,връх на тао със Слънце и Плутон,та едва ли ще ми се случат чак такива хубави неща,или поне ще трябва да положа огромни усилия,още повече,че Сатурна ще ми е под прицел от тр.Плутон и тр.Уран.Няма да ми е лесно,но няма и да ми е скучно,а със сигурност ще е за хубаво  :blink:
Сатен,благодаря и на теб за инфото.

« Отговор #59 -: Май 19, 2013, 05:35:06 pm »
satin_,ще може ли да видиш в тази книжка  за дир.Сатурн тригон МЦ и дир.Меркурий тригон ДЦ? :25: