Здравей Гост

Дирекционни аспекти

• 107 Отговора
  • 27633 Прегледи
*

satin_

Re: Дирекционни аспекти
« Отговор #80 -: Май 19, 2013, 06:12:40 pm »
А с п е к т и   н а  П л у т о н

с МС:

ПЛУТОН  СЪВПАД с МС: Обществено признание, слава в зависимост от останалата част на хороскопа.

ПЛУТОН  СЕКСТИЛ, ТРИГОН с МС: Тригон: Стремеж към високи постове. Ще е силен, прозорлив ръководител. Секстил: Големи професионални умения. Амбиция.

ПЛУТОН  КВАДРАТ, ОПОЗИЦИЯ с МС: Конфликтен. Иска да обръща нещата в своя полза.

с ASC:

ПЛУТОН  СЪВПАД с ASC: Воля, издържливост, психическа сила.

ПЛУТОН  СЕКСТИЛ, ТРИГОН с ASC: Секстил: Решителен. Добри приятели. Концентрация. Тригон: Много силна воля, концентрация. Роденият е вдъхновител на другите.

ПЛУТОН   КВАДРАТ, ОПОЗИЦИЯ с ASC: Понякога - агресивност и антисоциалност. Развод. Съд.

*

satin_

« Отговор #81 -: Май 19, 2013, 06:15:46 pm »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Май 19, 2013, 06:20:21 pm »
Лили,благодаря за бързия отговор.Прикачвам и картата. :blink:

Общо взето период на благориятни възможности в горепосочените сфери.

В момента имаш и дир. Слънце в точен секстил с нат Юпитер. В радикса Юпитер се намира в тригон с АС, освен това е нощен управител на този изгряващ знак. Това се случва на фона на тригон между прогр. Слънце и прогр. Луна.

В момента Лунните възли преминават през оста МС/ІС, т.е. тук е фокусът.

Периодът би могъл да донесе възможности за развитие в професионален и образователен план, като цяло е подходящ за утвърждаване на позициите в социума и на избраното от теб поприще. На фокус излизат въпроси, свързани със стабилност и усещане за сигурност и комфорт.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #83 -: Май 19, 2013, 06:28:05 pm »
Лили,благодаря за бързия отговор.Прикачвам и картата. :blink:

http://prikachi.com/images/86/5676086d.gif

Имаме сходна домификация и планети в знак и дом.

След 2 години дир. Венера ще настъпи натално Слънце- може да е неочаквана любов, а също и възможност за реализация на творчески планове с помощта на хора със слънчева доминанта или влияние. Пак, някъде тогава- дир.Меркурий ще съвпадне с нат. Марс и ако гледаме домове по управство- възможно е да похарчиш парички за дом или да напуснеш сегашния.

Силно се надявам да е свързано с творчески планове. :wub:

Цитат
Периодът би могъл да донесе възможности за развитие в професионален и образователен план, като цяло е подходящ за утвърждаване на позициите в социума и на избраното от теб поприще. На фокус излизат въпроси, свързани със стабилност и усещане за сигурност и комфорт.

:yahoo: Благодаря ви.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #84 -: Май 19, 2013, 06:53:19 pm »
  А някаква информация или споделен опит от д.Плутон на К4, Плутон е У4 в радикса,ако това е от значение?
« Последна редакция: Май 20, 2013, 04:17:23 am от zora »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Май 27, 2013, 01:02:46 pm »
дирекционен Юпитер съвпад Асц. - точен и актуален в момента.
познай как ще се прояви  :P

Леко с килцата и Его-то... ;D ;) А ..,може и да донесе нови партньорства...с Юпитерянци. Сключване на граждански брак...

Нещо за споделяне? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #86 -: Декември 24, 2013, 08:44:13 am »
Дир. десцедент съвпад слънце в 8ми дом и квадрат луна в 5ти, трябва ли нещо да го отключи - транзит, вторична прогресия или лунация?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #87 -: Декември 24, 2013, 09:59:24 am »
Аз мисля, че не би трябвало. Имаш ли някакъв тежък транзит към слънцето или марс в натала, или към прогресивните слънце и марс?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #88 -: Декември 24, 2013, 01:08:20 pm »
Тогава транзитен Сатурн ще бъде в съвпад със Слънцето. Какъв по-тежък транзит от този?..

оле, недей да ме плашиш, че е наближил аспекта  :o

а за дирекциите по-горе, може просто да те направят по-агресивен, с по-състезателен дух:) а и щом по натал са в хармоничен аспект си мисля, че каквото и да е проявлението ще завърши добре:)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #89 -: Декември 24, 2013, 01:14:05 pm »
Възможно ли е да се направи ректификация по първични дирекции? Ако действително съответствието е 4 минути—1 година, би трябвало да е…

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Декември 24, 2013, 01:20:38 pm »
Най-точната ректификация си направих с дирекции на слънчева дъга.

Само че не винаги важат стандартните тълкувания, както са описани горе.

Миналата година при дир. МС в съвпад с нат. Плутон нямах обществено признание, но си намерих хубава и стабилна работа, която към него момент наистина ми бе необходима. Благодарение на новата работа се върнах отново към социалния живот, след три години работа от дома. Преместих се в друго жилище, при трудни и напрегнати обстоятелства и без подкрепа отвън (може и от такава опитност да съм имала нужда).

Догодина предстои съвпад на дир. Плутон с нат. АС, наред с много други интересни дирекционни аспекти. Ще видим.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #91 -: Декември 24, 2013, 01:27:46 pm »
Да, с примарни дирекции става, но аз не съм от разбиращите. Аз със слънчевата дъга си направих ректификация, но явно не е станало качествено, защото има разминаване спрямо резултата от примарните - около 3 мин.

При директен Юпитер в квадратура с натално Слънце започнах следването си и първата си сериозна връзка (с колега от университета). Слънцето управлява 7-ми дом и се намира в 1-ви, Юпитер управлява 11-ти и се намира в 9-ти.

При директен Юпитер в съвпад с МС и натална Луна (У6) започнах първата работа. Юпитер управлява и 10-ти дом по мои изчисления.

При директен Юпитер в съвпад с натален Уран (У1) в 10-ти получих първото признание в трудовата дейност и перспективи за по-нататъшно развитие.

При директен (и прогресивен) Меркурий в съвпад със Слънце (и прогресивна Венера на АС) се влюбих. Меркурий в натала управлява 5-ти дом. Освен това периодът беше много продуктивен за интелектуална дейност и следването ми.
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:35:41 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Декември 24, 2013, 01:37:12 pm »
При мен по примарни също ми е правена ректификация, но  различните астролози, работещи с примарни дирекции, ми дават различен час - по-ранен и по-късен от часа, който ми е съобщен от майка ми. Но става въпрос за отклонение в рамките на 3-4 минути. Окончателно си потвърдих часа по варги и даши към тях - една важна даша към края си не даде никакъв резултат в съответните сфери, респ. часът трябва да е малко по-късен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #93 -: Декември 24, 2013, 01:49:00 pm »
Браво на теб! Аз с варгите съвсем се олях. ;D Те си имат разни методи индийците, с разни лагни като Пранапада лагна и др., обаче нямам време да се задълбая в тях. При мен с един час "работи" една варга, с друг - друга. Тотална бъркотия. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Декември 24, 2013, 01:58:44 pm »
С Пранапада лагна пробвах веднъж, но не се получи. При мен най-чувствителна се оказа Д7 (саптамша), антардаша на Венера не даде резултат, Лагна се падаше точно на границата (Риби/Овен). За доизпипване използвах и Д24 - образованието, там също има потвърждение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #95 -: Декември 24, 2013, 02:00:33 pm »
С първични дирекции виждам съответствието, но с вторични прогресии… Там как се прави ректификация, при условие, че мащабът е доста по-голям? Solar Arc нали по същество е вторична прогресия?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Декември 24, 2013, 02:03:16 pm »
Солар арк е дирекция на слънчевата дъга - почти като символична дирекция, но не градус/година, а се използва годишната "стъпка" на Слънцето, т.е. дирекционното Слънце съвпада със Слънцето по вторична прогресия. И с тази стъпка се директират всички точки в хороскопа - ъгли, куспиди, планети и т.н. В моята карта този "ключ" работи най-точно. Правили са ми прогнози и с дирекции Найбод - изпреварват с една година реалните събития.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #97 -: Декември 24, 2013, 02:08:56 pm »
Много методи, много чудо… мерси.

« Отговор #98 -: Декември 24, 2013, 02:19:44 pm »
А има ли безплатни астро програми, където да видя тези примарни дирекции? В астро.ком има само дирекции на слънчевата дъга.

Май в Morinus има.

« Отговор #99 -: Декември 24, 2013, 02:24:02 pm »
Благодаря! Ще я видя.
Какъв е тоя клуб Рептил?  ;D

А-а, не съм чувал за такъв. Провокатор ниеден! ;D