Здравей Гост

Прогресивен Меркурий-ставаме по -хитри,по-комуникативни,по -разсъдливи ?!?

• 16 Отговора
  • 4069 Прегледи
  Нека ,който реши ,да сподели как придвижването на прогресивния Меркурий през знаците,домовете се е отразило върху мисловния му процес,усвояването на знания,начинът на комуникиране,речта,отношенията с братя/сестри,кратки пътувания и въобще върху всичко ,което сигнифицира Меркурий.
През колко домове е преминал и колко знака е сменил ,дали е сменил директното си движение по натал с ретро по прогресия и обратно?

Да поразсъждаваме "прогресивно " с Меркурий за Меркурий  :wink2:

*

Stella

• 7765
Изобщо не се е придвижил при мене с повече от няколко градуса, поради това че е бил директен, ретрограден и от няколко години пак директен. . Промени в брака и партньорството - при мен управлява 7 дом.

А марсът ми не е мръднал и на 1 градус. Интересно би било да разгледаме такива планети които нито сменят знак, нито се придвижват значително при прогресия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Писала съм го някъде, затова се извинявам, че се повтарям. Моят Мерк по прогресии няма да стане ретрограден преди 2075. Дотогава ще е завършил тригон с наталния (ако съм жива) и ще е сменил 5 знака (вкл., рожденния). Натално ми е във Водолей. При ингреса му в Риби преди около 5 години какво се очаква да се  е случило? Да съм променила начина си на мислене ли? Възможно е, да, но промяната я чувствам повече сега, отколкото преди. А и мисленето ми не е станало по-"рибешко", в смисъл не съм станала поетична и мечтателна. Засилиха ми се интересите в областта на природните науки.
Спомням се, че периодът, когато прогресивен Меркурий е бил в последните градуси на Водолей в съвпад с наталното ми Слънце и тригон с натални Сатурн и Плутон, беше доста ползотворен откъм мисловна дейност, имах вдъхновение, нови идеи. Меркурий управлява 5-тия и 8-мия ми дом, така че в този период имаше и акцент върху флиртове и влюбвания. Преди около 2 години прогресивен Меркурий беше в квадратура с натален Уран - трудно ми беше да се изразявам, така че да бъда правилно разбрана от околните. Обикновено умея да разтягам словестни локуми (Меркурий в широк квадрат с Юпитер) и да се изразявам приятно и разбираемо (Меркурий на АС в секстил с Луна), дори да обяснявам сложни концепции (може би от Меркурий в секстил с Уран). Но в онзи период - забрави, каквото и да излизаше от устата ми, не излизаше както трябва. В момента прогресивен Меркурий е в сходящ тригон с натален Юпитер в 9-ти. Предстои му съвпад с транзитен Нептун след 1-2 години, така че може би транзитът ще активира тригона между Меркурий и Юпитер. Започнах да уча генетика (преди около година). Доколкото помня, химията беше по Риби и Нептун, но и биологията се връзва. Биохимия :rolleyes: оф, не е лека.

*

Milkyway

• 3770
Аз съм с натален меркурий в овен директен.
При прогресии: Като съм станала на 3 годинки е станал ретрограден.През младостта  бях доста мълчалива,затворена.23 години е бил ретро по прогресия.Като става директен е било 1998год.Ела да ме видиш сега ;Dпостоянно говоря и търся хора, с които да си комуникирам.
Много е важна за мен комуникацията.Да се обсъждат нещата,да се казват директно,а не да се мълчи. :mellow:Много съм приказлива.Мога да захвана сладък разговор на улицата,навсякъде където се чувствам спокойна и незастрашена.
Цялото това нещо се случва изключително и само в знака овен и 9ти дом. :blink:

*

Stella

• 7765
Stella,извинявай не разбрах ,Меркурий ти е директен по натал и веднага става ретро по прогресия и сега пак е тръгнал директен,така ли? :-\

Ако е така ,би ли споделила как това се е отразило върху способността ти да разсъждаваш,да комуникираш,да хитруваш в годините? :blink:

Никак, изкарах 2 висши образования, но аз и сега не оставям мозъка си незает.
Забелязах, че когато ретроградния ми по рождение Юпитер - управител на асцендента, стана директен по прогресия, станах по-открита към непознати и в непозната среда, както и при първоначален контакт, но за Меркурий не съм забелязала да има промяна в разсъдливостта ми и в начина на комуникация.

Хитруването е въпрос на ценностна система.

А Моят Меркурий си стои в един и същи знак. Марсът ми не е мръднал на повече от 1 градус, обаче вече смени знак, защото по рождение си е критичен на 29 Везни, сега е на 0 и нещо в скорпион и вече е ретро. Очаквам го да се върне във Везни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Milkyway

• 3770
Никога не е стигал до рибите.
Нали ти казвам,че като съм станала на 3 годинки се е обърнал ретро.На 15 гр в овен ми е,няма как да стигне до рибите.

Права си, Пешън. Да, натално е в 4-тия градус на Водолей в 12-ти дом, прогресивно е около 7-8 гр. на Риби в 1-ви дом. Да, забелязала съм мъже от нептунов тип около мен, но са ми много хлъзгави. Вярно, че в комуникацията си се опитвам да заглажвам конфликти, вместо да ги разпалвам. Опитвам се да съм умерена, да не обидя никого. Поне докато не ме нападнат, тогава се налага да се защитавам, няма как - инстинк за оцеляване. Почти всички планети натално са ми над хоризонта (само Слънце е в 1-ви дом), но съм по-скоро интроверт, отколкото екстроверт (или евентуално нещо по средата). От няколко години не съм много по приказките, предпочитам да си седя тихо и да си чета. Та помислих, че може да се дължи на преминаването на прогр. Меркурий в Риби (преди около 5 години). Бих пътувала до нептунови дестинации, да.

Поздравлявам те, Стела, за 2-те висши и за това, че продължаваш да учиш. Човек учи цял живот, както се казва. Клиширано е, но е вярно.

*

Grace

• 2257
да не забравяме и двойствената природа на Меркурий  ;) забелязвам, че при мен това е едно от важните му проявления;
не се бях замисляла за хитростта, но сега осъзнавам, че това също е един аспект на Меркурий, който му е много присъщ. при активиран прогр Меркурий, се налага да проявяваме изобретателност, да прилагаме малки хитрини и да се справяме доста ловко в сферата, която активира.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Моят Меркурий е обърнал ретро по прогресия, когато съм бил на 1 годинка- събитие е имало, но няма да го споделям .
Сега след 5 месеца ще обърне и ще тръгне напред след толкова много време .
До момента по принцип не съм бил от разговорливите, определено в някои моменти не ми е на сърце да си хабя думите напразно, хора трудно допускам, но това е от известно време, не още от детството ми . Меркурий по натал е в 5 дом в Рак управлява 4 дом и интерсептираната Дева в 7-ми,диспозитор на Слънце и Венера, като по прогресия отново е в 5 дом в Рак .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Yaya

• 2265
Моят Меркурий е ретро по натал, във взаимна рецепция с диспозитора си, управлява 11 и съуправлява 9ти.
Обърнал се е директен година след раждането ми, но тъй като е в началните градуси на Риби, е минал в Овен в годината на развода ми.  ;D Трудно може някой да ме надприказва сега, лошото е, че поведението му е по-скоро овнешко. В последствие сменя и дома, де, но в тази сфера по-скоро ми се наложи да пиша и говоря във връзка с работата.
Иначе има типичното поведение за ретро-управител на 11 дом със Сатурн в него, и той ретро.  :rakeattack:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

angy

• *
  • 105
Прогресивния Меркурий при мен предстои след няколко месеца да смени знак отива от скорпион в стрелец, малко след това ще смени и дома-преминава в пети. Наталния ми е в 3-ти дом и управлява 3-ти и 11-ти дом.

*

Yaya

• 2265
Моят Меркурий е ретро по натал, във взаимна рецепция с диспозитора си, управлява 11 и съуправлява 9ти.
Обърнал се е директен година след раждането ми, но тъй като е в началните градуси на Риби, е минал в Овен в годината на развода ми.  ;D Трудно може някой да ме надприказва сега, лошото е, че поведението му е по-скоро овнешко. В последствие сменя и дома, де, но в тази сфера по-скоро ми се наложи да пиша и говоря във връзка с работата.
Иначе има типичното поведение за ретро-управител на 11 дом със Сатурн в него, и той ретро.  :rakeattack:

Преминаването на пр.Меркурий в Овен ,освен че е оцветил твоя натален в Риби с импулс в словесният ти изказ,накара ли те да разсъждаваш по-предприемчиво,по -егоцентрично? А домът ,в който е преминал "иска" ли да го проучиш и да развиеш способности там? ;)

ххиххии, егоизмът/егоцентризмът понякога са доста отявлени при мен, особено в Лунната сфера и нейните опозиции... По-скоро Диспозиторът на Мерка влияе, защото, както знаеш, 6 и 7 дом са под една шапка... а в 6ти Мерка е и на трон. Диспозторът също от ретро се обръща в директен. Мога и отрова да плюя във връзка с работата  :-[ Ноооо, в личните отношения винаги "после" ми идват точните думи. Не съм особено предприемчива, може би повече по Нептуниански   ;)

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
Passion, май не се изразих правилно. Марс е У6 и 7, прогресивно, той също се обръща директен. В момента прогресивно Меркурий е в 6 дом. На К7 е Луната, опозирана от Плутон - ето ми егоцентризма и желанието да кажа последната дума аз. С ясното съзнание защо е така и че трябва да поработя върху себе си  :25:
Пък Юпитер/Меркурий... ми те и двамата са ретро, завалиите. Поне единия да беше директен, ама нейсе.... Знаеш, че 11 дом не го усещам никак. А с този осакатен Мерк често съм по-пряма в шегите, но също така не си мълча и в споровете, не прилагам тактика, така да се каже. Мога и на шефката да кажа неща, които повечето хора ще обмислят, а вероятно няма и да си помислят да кажат.
По темата - аз съм по-цапната в устата на моменти, като че ли получавам факсове  ;D

А Шопенхауер

За първи път откакто съм родена прогресивният Меркурий ще смени знака си. В наталната ми карта е ретрограден, във втори дом, на 13 градуса и шест минути във Водолей. Остават му само още пет минути, за да премине в Риби, където скоро ще се натресе върху Слънцето ми - в 1-я градус на Риби. Върху него сега е прогресивната Луна. Но Меркурий ще смени дома след още доста време - около 20-30 години ще са му нужни, за да излезе от втори и да влезе в трети дом.
Не мога да кажа как усещам влиянието му засега. В последните месеци станах доста приказлива, което не ми е присъщо, но не съм склонна да го отдам на Меркурий, който ще сменя знак. Започнах да се замислям за писане. Преди не малко години пишех, но отдавна не съм се опитвала и не съм имала желанието да направя художествен текст - ей така, само за удоволствие. А някога изведнъж се събуждах в 3-4 сутринта, за да пиша. Сега имам идея да издам книга и сама съм шокирана от собствената си идея, защото бях твърдо убедена, че колкото и да се занимавам с комуникации, никога няма да стана писател. Никога не ми е и било мечта. Исках да ставам актриса, но и за това имам ясен план как да се случи в скоро време. Започнах да прещраквам, а Уран все още не ми е нагазил Венерата и Луната - само им влезе в знака.

Засега най-явно се вижда само влиянието на пр. Луна. Не харесвам да съм толкова чувствителна и не ми е приятно, че започнах и да го показвам. Всъщност...започнах да показвам всичките си емоции. Засега това ме кара да се виждам безпомощна и колкото и да ме дразни не спирам. Все едно в един ден трябва да покажа на околните всичко, което съм си стискала за 24 години. И този налудничав порив да си изваждам на рафта душевните терзания на нищо друго не мога да го отдам освен на пр. Луна, която ми изтерзава Слънцето  ;D
Искам си предишното хладнокръвие.

П.П. Като си изчетох поста се замислих за нещо - вижте колко е комплексна астрологията. И как сама ти налага да мислиш мащабно и да следиш общата картина. Уж почнах да обяснявам за прогресивния Меркурий, а стигнах до Уран. Никой аспект не действа изолирано.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Papy

• 4343
Не изчетох всичко,но...
Мисли за алтернативни начини за изкарване на пари

*

Yaya

• 2265

Така ли стоят нещата с комуникациите ,,здраве,работа? ;)

хахахаххаха, откакто Уран влезе в 6ти дом, Меркурия пострада.  :57:

А Шопенхауер

Нито на български, нито на английски намирам информация за влиянието на прогресивен Меркурий в Риби и в аспект с наталните планети. Ако някой може да даде линк или повече информация ще съм благодарна.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.