Здравей Гост

Дирекции, примарни дирекции и т.н.

• 43 Отговора
  • 9433 Прегледи
*

АН

« Отговор #20 -: Февруари 14, 2006, 05:40:35 pm »
Цитат

Всъщност наистина имам впечатление, че доста се акцентира на този вид дирекции и дори ми се стори, че ги приемат за почти незаменима техника за прогнозиране... та затова и питах дали са най-точни в сравнение с останалите методи  :blink: Но, както се знае, никой прогностичен метод няма абсолютна валидност сам по себе си и ако не се съчетае с поне още 2-3 други метода с оглед на това, което е заложено в радикса  ;)  :)
Ако много те провокират примарните дирекции и си склонна да положиш по-сериозен труд, то взимаш калкулатор и химикалката и изчисляваш сама дирекционния хороскоп. Правиш го за сега, а след това за всички по-големи събития в живота си – срещи, раздели, училища, гимназии, работа и т.н. – всичко, за което се сетиш. Можеш да направиш и съпоставка за информативността на примарните дирекции и транзитите за едно и също събитие. Ако ти харесат, ще навлезеш много навътре, защото и сега ще имаш въпроси, на които ще трябва сама да търсиш отговор и не се притеснявай да го правиш, защото тия дирекции имат не много привърженици и най-много да намериш общи насоки.

Ще дам много опростен пример, а ти го прилагай творчески /всъщност чувала съм и варианти на примарните дирекции, така че ако спреш някъде, припомни си, че задачата на всичките техники е да провокират интуицията и продължавай напред, като избереш някакъв път:)/
1.Приемаме, че искаш дирекциите за 30-тата година от живота си. 30 по 4 е равно на 120, т.е. към рожденото време прибави 120мин. Програмката да ти построи новия хороскоп с новото време на раждане. Разглеждаме сега оригиналния и новопостроения хороскоп. В раздикса например Венера е в 3-ти дом на 15-я градус от върха му, а целия трети дом е 20 градуса. В директирания хороскоп Венера пак трябва да попадне в 3-ти дом, но той ще е в други знаци и с друга дължина. Новият трети дом, да речем, че е 30 градуса. Намираме местото на Венера в новия дом по простото правило за умножаване на кръст – 30 по 15 е равно на 450, а след това делим 450 на 20  и получаваме, че Венера ще е на 22.5 градуса от куспидата на новия трети дом. Тия сметки ги правим за всички радикални планети и им намираме местата в дирекционния хороскоп.

2. Сега разгредай директираните планети по отношение на радикалните точки и основно по отношение на осите. Следва интерпретация :)

Ако не те домързи и го направиш, сподели впечатления :) Но го провери за минали събития, без да се изкушаваш тутакси да го направиш за настоящето и да повярваш че утре ще ти се случи Голямата Любов, защото директираната Венера попада на Десцендента например:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 14, 2006, 06:27:33 pm »
Цитат

Ако не те домързи и го направиш, сподели впечатления :) Но го провери за минали събития, без да се изкушаваш тутакси да го направиш за настоящето и да повярваш че утре ще ти се случи Голямата Любов, защото директираната Венера попада на Десцендента например:)
Ами ще се опитам да си ги изчисля, доколкото е възможно и ако правилно съм схванала принципа на примарните дирекциите...  :blink: Досега предпочитах дирекцията на слънчевата дъга като я съчетавах с вторични прогресии, транзити и слънчеви революции, но като че ли имам чувството, че слънчевата дъга не е особено точен метод за прогнозиране на реални събития, нито пък за ректификация по минали събития... В една от книгите на Стивън Аройо всъщност се споменаваше, че използва слънчева дъга вместо символична дирекция като за особено показателни се приемат аспектите на дир. МЦ и дир. Асц спрямо натални планети и на дир. планети в съвпад/опозиция или друг аспект с наталния Асц или МЦ...  :rolleyes:
А дирекционна/прогресивна  Венера в съвпад с Дсц може и да не е индикация за предстояща среща с Голямата Любов, но наистина придава един силно изразен "венерин" привкус на периода, особено ако се съчетае с други прогресивни аспекти и движението на пр. Луна през домовете в картата в "границите на възможното", поставени от слънчевата революция  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Февруари 15, 2006, 04:09:59 pm »
чудничко
зададох си въпросче, отворих си темичка...и пак нищичко не разбрах.. :huh:  

*

АН

« Отговор #23 -: Февруари 15, 2006, 05:17:37 pm »
Цитат
чудничко
Ако бяха много лесни нещата, до сега нямаше да има нищо друго освен мистицизъм, пък и той нямаше да е мистицизъм :D

Нали не смятаме да сведем астрологията до точните науки и физичните закони :D

Полека - лека - работа като за целия китайски народ :D  

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Февруари 15, 2006, 06:56:54 pm »
Цитат

Аааа, не така!  :angry:

Даде примерче по-горе, аз се залепих да го следвам, Венерката това онова, 45 години равно на 180 минути, равно на 3 часа, изплезила усърдно език, сметам, правя, струвам и после квооо....ми тя Венерката отиде във втори дом.
и ся?  :blink:  :unsure:  

*

АН

« Отговор #25 -: Февруари 15, 2006, 08:06:26 pm »
Цитат
Цитат

Аааа, не така!  :angry:

Даде примерче по-горе, аз се залепих да го следвам, Венерката това онова, 45 години равно на 180 минути, равно на 3 часа, изплезила усърдно език, сметам, правя, струвам и после квооо....ми тя Венерката отиде във втори дом.
и ся?  :blink:  :unsure:
няма да ги пращаш планетите в други домове :D  

Ще го изчислиш например за Венера така:
- оригиналният ти 3-ти дом е 37гр и 14мин
- Венера е на 18гр и 43мин от куспидата на 3-ти дом
- новият ти 3-ти дом е например 40гр /преброй си ги точно/
- директираната Венера ще е на Хгр /това си го изчисли пропорционално/

След това разглеждай аспекти и най-вече съвпадите с ъглите на хороскопа са важни.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
« Отговор #26 -: Февруари 15, 2006, 08:44:47 pm »
Цитат
чудничко
Лесно е,правиш си още една натална карта и я наслагваш върху основната(оригиналната).За всяка една година от живота си местиш новата карта с по 1 градус. Ако си на 40г -тогава завърташ новата карта с 40 градуса и гледаш какво става_))

По лесно от това не мога да го обясня :D На това му казвам дирекции,всъщност има много видове дирекции и само може да се объркаш още повече ако изкаш на ги научиш изведнъж

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Февруари 15, 2006, 10:56:41 pm »
Цитат

Да ти кажа, методът на ДДД ми харесва повече, ще карам на интуиция, колко му е.  :P
Ей го де е Каспичан.

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Февруари 15, 2006, 11:09:37 pm »
Цитат
Цитат
чудничко
Лесно е,правиш си още една натална карта и я наслагваш върху основната(оригиналната).За всяка една година от живота си местиш новата карта с по 1 градус. Ако си на 40г -тогава завърташ новата карта с 40 градуса и гледаш какво става_))

По лесно от това не мога да го обясня :D На това му казвам дирекции,всъщност има много видове дирекции и само може да се объркаш още повече ако изкаш на ги научиш изведнъж
Кое това завъртам?  :ph34r:  :blink:
Всяка планета ли поотделно, че то това на ръка трябва да го правя.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
« Отговор #29 -: Февруари 15, 2006, 11:12:33 pm »
Цитат
Цитат

Да ти кажа, методът на ДДД ми харесва повече, ще карам на интуиция, колко му е.  :P
Ей го де е Каспичан.
Е по горе говореха за примарни дирекции, и понеже трудно се намира безплатна програма и софт  за тях много от хората ги мислят за екзотика от тип-а кристална топка в която виждаш всичко ясно)) Аз понеже още не съм дорасъл за тях си карам    на по прости методи

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Февруари 18, 2006, 07:59:28 pm »
Мдам, говорят си хората за ретроградни планети, аз сега стоплих, че по прогресия Марс ми излезе от ретроградност едва в началото на миналата година, преди това цял живот ретрограден.
 :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Февруари 18, 2006, 08:09:42 pm »
...и някакво раздвижване по линията на марсовите аналогии нямаше ли?  :blink:
Аз пък чакам като стана на 30-31 наталната ми Венера да се обърне от ретроградна в директно движение, че... "за капак" ми е в заточение и близо до Южния възел в широка опозиция с Плутон  :unsure:  :ph34r:
П.С. Когато Меркурий ми се обърна ретро по прогресия, изведнъж събуди интереса ми към астрология и започнах да я изучавам сама, сякаш някакъв вътрешен глас ми казваше какво да гледам, как да изчислявам... странно  :blink:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #32 -: Февруари 18, 2006, 08:50:07 pm »
Бе не знам, от няколко години се уча да обуздавам гнева си, щото като се вбеся и ставам първична сила-  :D
Всъщност от 5 години май вися из клубовете на дира и тренирам първичните си избухвания на принципа на изтощаване на бутоните.
Това е техника от процесинга-като забележиш някъде дефект в собственото си същество, не го игнорираш, не го трасформираш, не чакаш да му дойде времето, ми почваш да натискаш бутона отново и отново до пълно изчерпване на реакциите.
Та в началото на дира реагирах на всяка реплика, подскачах, хвърлях слюнки и веднага юмрук в зъбите. Това трая няколко години, докато после установих, че все по-малко ми пука и често повече ме мързи да отговоря подобаващо на дразнителя, отколкото да му прасна един подобаващо.
Това е една от ценните школовки из клубовете.
Тая първична агресивност трябва да е свързана с Марс и си я изчистих, даже напоследък ме питат как мога да запазвам спокойствие при резки провокации.
Явно съм напреднала.
Иначе Марс в осми рак ми е срещу Сатурн, Юпитер, Слънчо и Мерка във втори, та това ми е основната опозиционна настройка на картата.

Сега след 5-6 години Мерка ми обръща ретроград, друго в близките десетилетия нямам.
Какво, казваш, значи ретрограден Мерк?
Ще ми виси около МЦ в рибки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 18, 2006, 09:11:41 pm »
Цитат
Бе не знам, от няколко години се уча да обуздавам гнева си, щото като се вбеся и ставам първична сила-  :D
Всъщност от 5 години май вися из клубовете на дира и тренирам първичните си избухвания на принципа на изтощаване на бутоните.
Това е техника от процесинга-като забележиш някъде дефект в собственото си същество, не го игнорираш, не го трасформираш, не чакаш да му дойде времето, ми почваш да натискаш бутона отново и отново до пълно изчерпване на реакциите.
Та в началото на дира реагирах на всяка реплика, подскачах, хвърлях слюнки и веднага юмрук в зъбите. Това трая няколко години, докато после установих, че все по-малко ми пука и често повече ме мързи да отговоря подобаващо на дразнителя, отколкото да му прасна един подобаващо.
Това е една от ценните школовки из клубовете.
Тая първична агресивност трябва да е свързана с Марс и си я изчистих, даже напоследък ме питат как мога да запазвам спокойствие при резки провокации...

Какво, казваш, значи ретрограден Мерк?

Ми честно казано не съм запозната с това що е то процесиг. Но от това, което казваш, ми се струва не само интересно, а и полезно  :rolleyes:
Да, всъщност нали казват, че за да решим даден проблем първо трябва да го разпознаем в себе си  /а не в другите/ и да идентифицираме източника му, който от астрологическа гледна точка, да речем, може да бъде някакъв "дразнещ" аспект, конфигурация или слабо  /или по неадекватен начин/  интегрирана планета в картата ни...  :blink:

Аз, да ти кажа, проблем с агресията в буквалния смисъл на думата нямам... по-скоро проблемът е в неизразяването й   /слаб Марс - в Риби, на ИЦ и включен в Голям тригон без никакви напрегнати аспекти/. Все повече се убеждавам, че тригоните понякога също не са "цвете за мирисане", а в редица случаи могат да бъдат и източник на вечна неудовлетвореност... Иначе проблемът, който се вижда с просто око, е тао-квадратът на светилата с Плутон... тук обаче  оставам засега с впечатлението, че действа принципът на астрологическа проекция - независимо от положените съзнателни усилия да го потисна и елиминирам. Но в края на краищата не можем да "убием" част от себе си, нали? Затова съм склонна да се съглася с теб за това, че дефектите трябва не да се игнорират, а активно да се "живеят" - не посредством пренасяне на недоволството  /и вината / върху другите, а чрез съзнателното им приемане и "консумиране", докато потенциалът им не се изчерпи може би...  :huh:  

За ретроградния Меркурий по прогресия нищо конкретно не мога да кажа, а и във всяка карта действа индивидуално и своеобразно, но ако трябва да обощим с две-три думи, това ще е "поглед навътре" може би...  :ph34r:
 :)
« Последна редакция: Февруари 18, 2006, 09:14:26 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Февруари 18, 2006, 09:22:31 pm »
Хе хе - поглед навътре...аз цял живот само с това се занимавам, живея навътре в себе си.  :D
Явно при мен просто нема накъде повече навътре, кой знае накъде ще ме изчебраести тоя Мерк ретрограден.  :blink:

То това с бутоните е една от техниките, а техники дал господ.
Всеки случай си е сам за себе си и не може да се прилага един и същ инструмент за всяка болежка-ядеш с вилица, завиваш с отверка, удряш с чук, не можеш да ядеш с чук и да удряш с вилица...въпреки че чат пат можеш да завиеш някоя бурма с нея.  :lol:

Аз едва наскоро зазяпвам тия прогресии в астрокома, ма гледам Веренката ми влиза в пети дом, би следвало да ме осени любов?  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Февруари 18, 2006, 09:26:46 pm »
Имам си цяло натално стълпотворение в 5ти дом - Слънце, Меркурий, Венера, възли и... би трябвало уж цял живот да съм "осенена" от любов, ама...?  :blink:  :)  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Февруари 18, 2006, 09:38:52 pm »
На мен ми е празен и пети, и седми, и цял живот хленча по любовни проблеми.
Съкива ли сега, че астрологията все пак не познава.  :P

Майтапа настрана, ма чета сега из клубовете как разни хора реват от разни неща и други им обясняват от какво им идват.
Пък аз рева от същите неща и нямам същите комбинации.

Почвам все повече да се убеждавам, че развиваме приспособленческа астрология.
Като се появи проблем и винаги можеш да измъкнеш от картата някакъв аспект, де го бил причинил....ама винаги...въпросът обаче е и кво от това?
Проблемите трябва да се решават, не да се замазват с обяснения.  

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Дирекции, примарни дирекции и т.н.
« Отговор #37 -: Март 30, 2009, 09:57:00 pm »
имам въпрос?
като гледаме прогресивната карта , я гледаме като натална или не само?гледаме ли и домовете?днес цял ден споря и ми е нужно и вашето мнение....
всъщност по прогресия имам прогресивна луна в стрелец на 23гр. да ама в прогресивната карта ,тя попада в 12-ти прогресивен.та какво гледаме според вас? и къде е тя всъщност в 1-ви или в 12-ти?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #38 -: Март 30, 2009, 10:05:40 pm »
ако куспида на даден дом се измества по прогресия или дирекция в друг знак, към дома се прибавят новите нюанси на знака в който попада.
а при дирекция или прогресия на планета /само когато има аспект към натална планета или си сменя знака/ - тогава се гледа какво аспектира и оттам се тълкува като при натал  ;) 

аз така знам, ако греша другите ще кажат  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Март 30, 2009, 10:58:06 pm »
куспидата , преди 4гр. е влязла в 12-ти.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците