Здравей Гост

Дирекции, примарни дирекции и т.н.

• 43 Отговора
  • 9431 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« -: Февруари 12, 2006, 07:38:10 pm »
Кой ще ме осветли.
Ама не да ми вади текстове из нета, ми да ми каже с примери.
На тоя етап знам ЗЕТА как си дава и прави транзитите, знам астрокома как прави прогресии.
Къде има програма за дирекции и примарни и прочие?
Просто око да види, ръка да пипне, от четене без нагледен материал определено се оказва, че не вдявам.  :o  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2006, 08:14:07 pm »
Зет 5.12 прави няколко вида дирекции, за примарните обаче не съм сигурна кои са от многото изброени видове там... Използвам предимно тяхната "зодиакална дирекция на слънчевата дъга", която е аналог на символичната дирекция с отчитане обаче на реалното движение на Слънцето, на която база се пресмята и движението на купсидите и др. астроточки за разлика от СД "градус-година". С учудване забелязвам обаче, че голяма част от дирекционните аспекти като че ли не са свързани с реални събития, а по-скоро с емоционални изживявания, какъвто е принципът на вторичната прогресия уж...  :blink: Също ми направи впечатление, че въпросната дирекция на слънчевата дъга, тъй да кажа, "изпреварва" примарната, т.е. това, което е заложено като аспекти в примарната се "случва" по-рано в дирекцията на слънчевата дъга... Чудя се кой метод е по-точен и на кое да вярвам...и да вярвам ли въобще?  :rolleyes:  :o  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2006, 09:13:28 pm »
Е аз имам зет 7 и 8.
Те не правят ли нещо?  :(  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2006, 09:40:10 pm »
Зет7 имам и аз, но моята версия не прави нищо освен натални, транзитни и синастрични карти... за Зет7гео и Зет8 не знам, би трябвало да има такава опция и повече възможности...  :huh:  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Iris

• 31
    • http://
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 08:43:04 am »
Цитат
Е аз имам зет 7 и 8.
Те не правят ли нещо?  :(
Ами правят, зависи дали ти е регната версията.. аз имам ZET7 Geo и си прави екваториална, зодиакална дирекция, отделно зодиакална дирекция на сл.дъга и екваториална такава  и някаква персидска дирекция - дето не я знам каква е. Според моите наблюдения - примарни дирекции в Зета отговарят на зодиакални дирекции..  ама и това дето казва Лили и то е доста верно.. така че поровичкай се :)  
Зета само дето не прави комбин и композит.. иначе всичко си има  B)

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2006, 09:13:44 am »
kak da si svalia geoto

*

Iris

• 31
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 10:15:06 am »
Привет маце  B)

Геото не знам откъде можеш да го свалиш, защото линка откъдето го дръпнах  (беше един руски форум)  не е активен вече.. а имаше и ключ.. и си тръгна перфектно.  Ти нали имаше някакво Гео преди ? или твоя е по-стара версия.. този е към 17 MB и няма как да ти го пратя  :(  Ама ако някой идва към Варна или оттук отива към София - да свирка и ще измислим нещо  :D  

*

DDD

• *
  • 286
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2006, 11:52:37 am »
Цитат
Цитат
Е аз имам зет 7 и 8.
Те не правят ли нещо?  :(
Ами правят, зависи дали ти е регната версията.. аз имам ZET7 Geo и си прави екваториална, зодиакална дирекция, отделно зодиакална дирекция на сл.дъга и екваториална такава  и някаква персидска дирекция - дето не я знам каква е. Според моите наблюдения - примарни дирекции в Зета отговарят на зодиакални дирекции..  ама и това дето казва Лили и то е доста верно.. така че поровичкай се :)  
Зета само дето не прави комбин и композит.. иначе всичко си има  B)
I az sym много доволен от ГЕО-то, мжеду другото прави и композит ,както и старите ЗЕТ . Или беше комбин но наречен композит или нещо такова,имаше нещо мътно там :D  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2006, 12:01:41 pm »
Цитат
Привет маце  B)

Геото не знам откъде можеш да го свалиш, защото линка откъдето го дръпнах  (беше един руски форум)  не е активен вече.. а имаше и ключ.. и си тръгна перфектно.  Ти нали имаше някакво Гео преди ? или твоя е по-стара версия.. този е към 17 MB и няма как да ти го пратя  :(  Ама ако някой идва към Варна или оттук отива към София - да свирка и ще измислим нещо  :D
Imah ..no sega neshto ne moga da gono nameria i sam samo na Lite i 5,12 :)))
Dano da ima patuvashti po liniata Varna-Sofia :D
 :P  :D  :P  

*

Iris

• 31
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2006, 12:28:58 pm »
DDD, ама какво ти е Геото?!  :blink:  Ей сега пак го гледах моето - 7, версия 25.4.2005..и нямам нищо дето да прилича на комбин или композит.. от тез партньорските само синастрия имам бе  :(   Аз тебе те бях питала преди време в алл.бг и ти ми беше пратил един кр.. на едно Гео, ама то тогава така и не ми тръгна.. та после си намерих това де. Ама ако си наблизо до компа с Геото ;) - пиши как ти се казва тая от двойните дето прай едното от комбин/композитите - като имаш време де  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2006, 01:03:25 pm »
Цитат
Ами правят, зависи дали ти е регната версията.. аз имам ZET7 Geo и си прави екваториална, зодиакална дирекция, отделно зодиакална дирекция на сл.дъга и екваториална такава  и някаква персидска дирекция - дето не я знам каква е...
Да. Същите опции има и в по-старата версия Зет 5.12, без композити и комбини обаче...  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2006, 01:05:57 pm »
Цитат
I az sym много доволен от ГЕО-то, мжеду другото прави и композит ,както и старите ЗЕТ . Или беше комбин но наречен композит или нещо такова,имаше нещо мътно там :D
След много ровичкане из руските астросайтове оставам като че ли с впечатлението, че те използват композитни карти, за комбини никъде не се споменава и не можах да намеря никакво инфо...  :blink:  :ph34r:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2006, 04:47:14 pm »
Цитат
Цитат
Ами правят, зависи дали ти е регната версията.. аз имам ZET7 Geo и си прави екваториална, зодиакална дирекция, отделно зодиакална дирекция на сл.дъга и екваториална такава  и някаква персидска дирекция - дето не я знам каква е...
Да. Същите опции има и в по-старата версия Зет 5.12, без композити и комбини обаче...  :rolleyes:  ;)  :)
Значи може да се изпрати голям файл през мейла на дира.
Той го допуща.
Освен това по кюто.
Но през дира бързо минава файла, гаранция, пробвала съм.
Кой ще ми прати зет 5, дето си има всичко?!
kaily@dir.bg

А комбин не беше ли в зета, дето натискаш с левия бутон първото име, после натискаш второто и после натискаш построит средную?

*

АН

« Отговор #13 -: Февруари 13, 2006, 06:00:38 pm »
Не съм научавала да има безплатен софтуер за първични дирекции.

При тях директирането става първо чрез промяна в часа на раждане, от там - домификация, а от там - положението на планетите.

Всъщност каквото и техника да се ползва, основното е интерпретацията. От където и да се подхване един хороскоп, все може да се стигне до същността :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2006, 06:24:25 pm »
АН, да разбираме ли така, че примарните дирекции са най-точни? Понеже и в дирския форум съвсем наскоро имаше добри отзиви за тях и ако правилно съм разбрала, трудно се намира астрологична програма, която да ги построява... В астрокома не се ли правят примарни дирекции или на слънчевата дъга? Така се запалих по примарни дирекции, че днес цял ден търся из руските астросайтове повечко инфо за тях... та наистина има мнение, че не само символичните дирекции "градус-година", а и тези на слънчевата дъга са доста неточни  :blink:  Ха, и да не се чудя тогава що като използвам предимно дирекцията на слънчевата дъга тя като че ли не "работи"! Например: дир. Венера в съвпад с наталния Дсц, дир. Сатурн на МЦ, дир. МЦ в квадрат с натална Луна в 8 дом... и нищо - на събитийно ниво, по-скоро ми се отразява по начина, по който въздейства вторичната прогресия  :rolleyes:  :o  :lol:
И още нещо да питам  ;)  Какво прави примарните дирекции по-различни и защо се приемат за по-точен метод за прогнозиране?  :blink:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2006, 06:27:01 pm »
Цитат
Не съм научавала да има безплатен софтуер за първични дирекции.

При тях директирането става първо чрез промяна в часа на раждане, от там - домификация, а от там - положението на планетите.

Какво се разбира под "промяна в часа на раждане"? Да не би преди да започнем да си директираме хороскопа е необходимо да се ректифицира той по метода на примарните дирекции? Или е някакъв друг "трик", за който не знаем...?  :blink:  :)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2006, 06:58:04 pm »
Цитат
DDD, ама какво ти е Геото?!  :blink:  Ей сега пак го гледах моето - 7, версия 25.4.2005..и нямам нищо дето да прилича на комбин или композит.. от тез партньорските само синастрия имам бе  :(   Аз тебе те бях питала преди време в алл.бг и ти ми беше пратил един кр.. на едно Гео, ама то тогава така и не ми тръгна.. та после си намерих това де. Ама ако си наблизо до компа с Геото ;) - пиши как ти се казва тая от двойните дето прай едното от комбин/композитите - като имаш време де  :rolleyes:
wersiqta на 7 гео ми е от 12 март 2005. Някой ако има път към Сл.Бряг мога да я изпратя))

до колкото помня и старите зет имаха комбин/композит, всъщност правят комбин но го наричат кмпозит. Влиза се в менюто с база данни от имена и се натиска десния бутон на мишката,после сами ще видите каквото трябва.
Програмата може да се прати и по имейл на няколко части но ме мързи
« Последна редакция: Февруари 13, 2006, 06:58:31 pm от DDD »

*

АН

« Отговор #17 -: Февруари 13, 2006, 07:43:59 pm »
Цитат
АН, да разбираме ли така, че примарните дирекции са най-точни? Понеже и в дирския форум съвсем наскоро имаше добри отзиви за тях и ако правилно съм разбрала, трудно се намира астрологична програма, която да ги построява... В астрокома не се ли правят примарни дирекции или на слънчевата дъга? Така се запалих по примарни дирекции, че днес цял ден търся из руските астросайтове повечко инфо за тях... та наистина има мнение, че не само символичните дирекции "градус-година", а и тези на слънчевата дъга са доста неточни  :blink:  Ха, и да не се чудя тогава що като използвам предимно дирекцията на слънчевата дъга тя като че ли не "работи"! Например: дир. Венера в съвпад с наталния Дсц, дир. Сатурн на МЦ, дир. МЦ в квадрат с натална Луна в 8 дом... и нищо - на събитийно ниво, по-скоро ми се отразява по начина, по който въздейства вторичната прогресия  :rolleyes:  :o  :lol:
И още нещо да питам  ;)  Какво прави примарните дирекции по-различни и защо се приемат за по-точен метод за прогнозиране?  :blink:  :ph34r:  :)
 Друг вид дирекции са първичните или примарните, които
се базират на завъртането на Земята около оста и за 24
часа.При тях в зависимост от географската ширина на
раждане се изчислява нарастването на сидералното време
за година,което е приблизително 4 минути;изчислява се
ново звездно време, в зависимост от годините, за които
търсим дирекциите; преизчислява се нова домификация и
след това се директират планетите в същото
пропорционално положение, каквото са имали в
съответните домове на радикса.В дирекционния хороскоп
имаме нови аспекти, които се интерпретират.

Това съм го писала аз за сайта.
Не знам в нета да има обстойна информация.
Не смятам, че са незаменима техника, но и рядко ги ползвам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2006, 07:55:24 pm »
Благодаря ти, АН, че ни изясни и този въпрос  :rolleyes:
Всъщност наистина имам впечатление, че доста се акцентира на този вид дирекции и дори ми се стори, че ги приемат за почти незаменима техника за прогнозиране... та затова и питах дали са най-точни в сравнение с останалите методи  :blink: Но, както се знае, никой прогностичен метод няма абсолютна валидност сам по себе си и ако не се съчетае с поне още 2-3 други метода с оглед на това, което е заложено в радикса  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

edna

• **
  • 541
« Последна редакция: Февруари 14, 2006, 09:19:59 am от edna »