Здравей Гост

Огнена Луна

• 141 Отговора
  • 17170 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Огнена Луна
« Отговор #120 -: Юни 12, 2012, 04:28:16 pm »
Анабел, хайде пак с романи. В тези жеги как ви се пише толкова !?  :P
Кои сте вие едната камара астролози, които смятат на база личните си преживявания, че по едната Луна ще описваме хората като цяло и по принцип ? Не ти ли се струва малко несериозно ? Аз си обосновах репликата, а ти не ми отговори на въпросите, защото реакциите ви както споменах по-горе са на база наталната ви карта и синастрията с конкретния човек, които за всеки са индивидуални.  Ако при теб не е единичен случай, а има такава тенденция, можеш да се запиташ какво при теб ги провокира към подобно отношение, не мислиш ли ?

не съм съгласна с теб - първо ми се пише, защото обичам да пиша за астрология. И ако имаш представа КОЛКО есета съм написала и реферати... това ми е като детска игра. Второ - не е само до синастриите, както в една мелодия, има ЦЯЛАТА мелодия и отделните тонове, така един достатъчно вслушан астролог-любител, може да наблюдава цялостното поведение на един човек, и проявлението на различните му планети.  ;)
Трето - ако това, което напиша може да помогне дори само на 1 човек, ще го напиша въпреки цялата Ви "доброжелателност". НИКОЙ не те заставя да четеш.

И наистина темата е за ОГНЕНИТЕ ЛУНИ. Пишем за тях. Ако искайте давайте отрицателни мения, ако искате положителни, но пишете по темата, а не за мен лично. Благодарна съм Ви, трогната съм, но като една Огнена Луна, имам нужда от размисъл и идеи, не да слушам за себе си - това в съседните теми. Идеите ме зареждат с енергия - това е огънят.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #121 -: Юни 12, 2012, 04:48:18 pm »
мнение по темата  :blink:

наблюдения по огнените Луни, а и Слънца - който не е съгласен с тях, значи е недоброжелателен и ги обижда  ;D
няма средно положение тука ... А аз си мислех, че водните са обидчиви ..  :P

*

Anabell

• 2022
« Отговор #122 -: Юни 12, 2012, 05:03:53 pm »
Grace, така си и мислех, че сега ще решиш, че някой е обиден. Тук обидени няма. Напротив темата е изключително полезна, и е показна. Всеки да си намира каквото си търси. 

Хубаво е да се прави разлика между това някой да е лично обиден и да си защитава конструктивно мнението.  ;)

Ако има някой обиден, да си каже?  :confuse3:

*

Asol

• 4140
« Отговор #123 -: Юни 12, 2012, 05:06:34 pm »
Анабел, очевидно не понасяш критика даже и да е градивна. Даже и шегите приемаш сериозно. Ако човек учи нещо понякога е полезно да чуе и да е отворен за това какво мислят другите, да види нещата най-малкото от една по-различна и повече гледни точки. Това едва ли ще го ощети.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #124 -: Юни 12, 2012, 05:11:15 pm »
Анабел, очевидно не понасяш критика даже и да е градивна. Даже и шегите приемаш сериозно. Ако човек учи нещо понякога е полезно да чуе и да е отворен за това какво мислят другите, да види нещата най-малкото от една по-различна и повече гледни точки. Това едва ли ще го ощети.

Ами, не си ме впечатлила с нещо, за да преценя, че си струва да отразя  ;D :P, по ЛУНА твоята критика.  ;) Съжалявам ако истината е неприятна, но други хора считам за добри астролози в този форум и не еднократно съм го показвала, заявявала.

*

Grace

• 2257
« Отговор #125 -: Юни 12, 2012, 05:23:14 pm »
във форума избягвам да давам лични оценки, но по повод коментара ти, Анабел, за Асол ...
факта, че не се афишира и не пише фермани по всяка нацвъкана тема-еднодневка не означава, че не е един от най-компетентните астрологично хора, които пишат тук. справка - назад във времето.
и още - количеството не е еквивалент на качество. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Юни 12, 2012, 05:33:29 pm »
Влязох набързо да ви изчета и си мисля колко много емоционална енергия има у огнените Луни - и да реагират, и да провокират реакции. За нула време вижте колко постове са се натрупали в тази тема, докато за водните са само три, за земните и въздушните - малко повече.  ;D

Иначе ако държа да казвам, че съм астролог, не бих правила обобщения само на база лунен знак, в крайна сметка и тези обобщения ще са пречупени през субективния ми опит - Луната /"манас"/ - и далеч няма да са меродавни. Но като тип емоционална реакция наистина може да се проследят някои общи характеристики сред родените с Луни в определена стихия. Пък да кажеш кои Луни са креативни, а кои не са - струва ми се малко пресилено. В моята практика има изключително много примери, които изобщо не отговарят на описанията тук - не знам, аз ли попадам на изключения или наистина наблюдаваният обект се разкрива по различен начин в зависимост от личния опит и менталността на наблюдаващия го.

Пък вие си спорете и водете полемика - няма лошо  :blink:, в спора често сме по-истински, отколкото в комплиментите. А аргументите, които използваме "за" или "против" дадена теза, също отразяват субективния ни опит.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #127 -: Юни 12, 2012, 05:41:42 pm »
То...вече стана "народът срещу анабел"  :blink:

Ама така е човек като обобщава

Ей тука с един пример не съм съгласна:
Цитат
...Не ревнуват другите жени (което ясно може да се види в нашата тема - за Огнените Луна - Марая с Луната си в Телец, почна да ни "хапе")...
...щото първо не е ни и второ съвсем точно ти обясни за какво иде реч
...щото и аз с моята огнена луна си го мислех, ама къде толкова труд да ти обяснявам

Пък и на теб като вземат да ти обясняват тръгваш с рогата (ноктите или там каквото...)

В тоя форум има две луни и две слънца-вече казах кои са, всички останали... Да се спасяват

*

Asol

• 4140
« Отговор #128 -: Юни 12, 2012, 08:37:34 pm »
Съжалявам, че съм се включила и съм изказала мнение, че сериозната астрогия не е тази по вестникарските колонки. :-[
Анабел, преди да се опитваш да оценяваш нечии астрологични способности, трябва да си наясно с тях. Нямам спомен да съм ги демонстрирала напълно пред когото и да е от този форум. Как Ша мЪ определиш и разбереш дали съм едно към гьотере астролог или много добър професионалист ? В тази връзка останалата част на коментара ти прилича на отговор на приел нещата лично човек, който мисли, че някой го засяга (защо?) и отговаря поради липса на аргументи с нападки в една теза, която няма нужда даже и да я поставяме на въпрос, ако разглеждаме нещата с една по-сериозна астрологична обосновка.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #129 -: Юни 12, 2012, 08:38:19 pm »
във форума избягвам да давам лични оценки, но по повод коментара ти, Анабел, за Асол ...
факта, че не се афишира и не пише фермани по всяка нацвъкана тема-еднодневка не означава, че не е един от най-компетентните астрологично хора, които пишат тук. справка - назад във времето.

Grace, Здравей, радвам се, че се включи. Отново не ме изненада. Все пак ще бъда достатъчно културна да ти отговоря.  :clap:

Когато видя качествен коментар на Асол, по хорар или натал или каквото и да е, който се е сбъднал и някой го потвърди, тогава ще се съглася с теб.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #130 -: Юни 12, 2012, 08:39:15 pm »
Съжалявам, че съм се включила и съм изказала мнение, че сериозната астрогия не е тази по вестникарските колонки. :-[
Анабел, преди да се опитваш да оценяваш нечии астрологични способности, трябва да си наясно с тях. Нямам спомен да съм ги демонстрирала напълно пред когото и да е от този форум. Как Ша мЪ определиш и разбереш дали съм едно към гьотере астролог или много добър професионалист ? В тази връзка останалата част на коментара ти прилича на отговор на приел нещата лично човек, който мисли, че някой го засяга (защо?) и отговоря поради липса на аргументи с нападки в една теза, която няма нужда даже и да я поставяме на въпрос, ако разглеждаме нещата с една по-сериозна астрологична обосновка.

в горния си пост изказах мнението си, не виждам смисъл да продължавам този диалог.

*

Grace

• 2257
« Отговор #131 -: Юни 12, 2012, 09:13:12 pm »

Grace, Здравей, радвам се, че се включи. Отново не ме изненада. Все пак ще бъда достатъчно културна да ти отговоря.  :clap:

Когато видя качествен коментар на Асол, по хорар или натал или каквото и да е, който се е сбъднал и някой го потвърди, тогава ще се съглася с теб.  ;)

мила Анабел, благодаря за отговора и оценката, която ми даваш. Нямам за цел да изненадвам, да се харесвам, обосновавам, доказвам, ... или каквото и да било. Истински не ме интересува. Харесвам анонимността във форума.  :blink:  Харесвам интересните и полезни астрологични дискусии. Провокациите обикновено ме забавляват ..  :blink: Ти имаш хъс, воля, амбиция и си умна. Но не търпиш критика, приемаш нещата лично и лъвската суета не ти помага особено. Както Марая правилно ти беше написала - заложи повече на Козирога  ;)
И за финал ще ти пожелая успех - там накъдето си тръгнала, аз от там се връщам !  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #132 -: Юни 12, 2012, 09:15:41 pm »
Grace, мила аз съм наистина добронамерена към теб, и към всички. Тук все пак говорим за астрология, защо изобщо ти хрумна, че трябва да даваш каквито и да е обяснения на някой.  :blink:

Наистина не разбирам горният ти пост.

*

Papy

• 4343
« Отговор #133 -: Юни 12, 2012, 09:34:34 pm »
На английски звучи по-яко "been there seen that"  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #134 -: Юни 12, 2012, 09:44:35 pm »
Каквото съм сметнала за необходимо съм написала за подобен формат. И никой на никого не е длъжен - да обучава, да разглежда казуси и да им отделя повече от това време, което е съобразено с неангажиращия му тип. Ако прегледаме астро форумите като че ли сериозните астрологични дискусии в тях са рядко срещани. :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #135 -: Юни 12, 2012, 10:02:34 pm »
Изчетох ви, беше интересно - с луна в стрелец съм и се грижа за две момичета - с луна в козирог и с луна в овен. Това малкото с луната в овен ме бие по всички параграфи откъм ентусиазъм и енергия, аз съм изтощена, докато с голямата - нямах подобен проблем. Не съм убедена, че огнената ми луна в стрелец ще оцелее пред луната в овен :)))) Все дебна някое по-бавно дете на площадката, което случайно е на пътя й, да не бъде оскубано, бутнато или ощипано, защото тя си има цел и го прави набързо и от само себе си. Отвътре й идва да ритне, да нададе боен вик, като се качи на пързалката, примерно, да се залее от смях, да не заобиколи, а да прескача огради... Главата и непрекъснато се удря в стени, други глави или какво ли не, но не я боли, май не забелязва дори... И непрекъснато действа и се усмихва - мен вече ме болят мускулите от усмихване ...
The only distance is that which we create!

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #136 -: Юни 13, 2012, 02:21:07 pm »
Моята Луна си е най-яка пък не знам за другите  ;D .

Къде ако не в тема за огнена луна ще видя друг път толкова мерене на его и прочие и прочие.
Безценно ..

Не мога да се понасям със Скорпионска Луна/нищо лично/ - е това са емоционални вампири, винаги ще те извади от равновесие и ще ти идва да го удушиш  ;D .

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #137 -: Юни 14, 2012, 10:40:52 am »
Луната ми е в огнен знак - Стрелец, в съвпад с Нептун и във ІІ-ри дом. /няма други мажорни аспекти, освен тригон с Лилит, ако се брои  :blink:/

Така, на цялата земно-водна цялост от картата, тази Луна ми идва в повече  :blink:; трудно я изразявам, трудно "стигам" до нея, пък и май не я й питам какво точно иска  :blink:  Фокусът в живота (ми) е върху стелиума Слънце/Венера/Юпитер в VІІ-ми дом и всичко, което означава /включително като партньорство и професия/.

Мисля, че понякога Луната ми "страда", защото няма свободата да изразява емоции... Предполагам, че по Луната са заниманията ми с йога и пеене на мантри.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #138 -: Юни 14, 2012, 12:30:43 pm »
За пореден път се убеждавам колко е важен диспозитора на Луната и неговите, както и нейните аспекти.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #139 -: Юни 19, 2012, 03:55:44 pm »
по друг повод се сетих за една луна в лъв и не мога да се въздържа да ви го разкажа  ;D

преди около 2-3 години ми бяха на гости тя и мъжът й и аз пред тях направих домашна пица. Тя взе рецептата, дадох й и още няколко за тестото. Сега на всички разказва как правила пици още децата като били малки (сега са към 40-те) и е пробвала с всякакви теста, но най-много й харесвала еди-коя си рецепта, включително и пред мен. Само да поясня, че децата й не помнят такова нещо  ;D