Здравей Гост

Развод

• 158 Отговора
  • 22428 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Развод
« -: Юни 17, 2012, 01:14:20 pm »
Какви са показателите при транзити и прогресии,които показват развод?

И не само да го показват,но и да се осъществи.

Благодаря ви,не задавам така изобщо въпросът,а защото съм изправена пред подобна промяна.С тази разлика,че живея без подпис и няма да се стигне до адвокати.
Но то ще си бъде ,точно като развод.

*

Grace

• 2257
Re: Развод
« Отговор #1 -: Юни 17, 2012, 01:31:53 pm »
могат да бъдат различни, според индивидуалната карта. каквото и да напишем, може да не се съотнася точно към твоя случай.
някои най-общи - Уран винаги има касателство при разводи. Почти винаги е активна оста 1-7 дом, квадрата Марс-Венера в натала е предпоставка за развод, напрагнати аспекти между У1 и У7, ...Може да се види чрез МЦ - смяна на статуса и т.н. ...
Ако искаш сложи твоята карта, за повече прецизност. Обикновено, за да се случи един развод, трябва в натала да е показана такава възможност. 

« Отговор #2 -: Юни 17, 2012, 01:43:07 pm »
Поствам карта на една приятелка, която е пред развод, но все още не е много сигурна, дали ще има смелост да нарави тази крачка, в натала и ясно се вижда, че е предразположена към такъв, как мислите, дали ще се разведе с мъжа си?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #3 -: Юни 17, 2012, 01:45:09 pm »
 :kva: между Уран и У 7, съвпад на същия с Венера, квадрат меджу Марс и Венера, още повече че те са У1 и У7, май е неизбежно при нея :o
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 17, 2012, 01:59:19 pm »
Транзити на Сатурн, Юпитер + Лунни възли към важни радикални точки и сигнификатори.

От транссатурновите можем да добавим Уран и Плутон.

С тази разлика,че живея без подпис и няма да се стигне до адвокати.
Но то ще си бъде ,точно като развод.

Милки, така нещата само се улесняват, особено щом живееш в собствено жилище.
От юридическа гледна точка си спестяваш доста главоболия.

« Последна редакция: Юни 17, 2012, 02:03:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Юни 17, 2012, 02:08:12 pm »
Поствам карта на една приятелка, която е пред развод, но все още не е много сигурна, дали ще има смелост да нарави тази крачка, в натала и ясно се вижда, че е предразположена към такъв, как мислите, дали ще се разведе с мъжа си?

според мен е доста вероятно, а смелостта може окончателно да и дойде, когато Сатурн и Марс направят квадрат към МЦ.
а ако не сега, Уран върви към Дсц, когато стигне...ще бъде и опозиция Слънце ...;
и определено в натала си има предпоставки за развод.

« Отговор #6 -: Юни 17, 2012, 03:09:52 pm »
Добър апетит! Благодаря ти, макар, че последната ти реплика за Нептун ме навява на някои мисли ;)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7 -: Юни 17, 2012, 03:11:25 pm »
Ето моята карта ,с транзитите:

Мислите ли ,че скоро това ще се случи?

« Отговор #8 -: Юни 17, 2012, 03:24:31 pm »
Милки, на теб скоро ти предтои съвпад на пр. Слънце с нат. Венера, нали знаеш какво значи това :)
Ако часът ти на раждане не е съвсем точен, то скоро промяната на пр. МЦ и транзитът на сатурн в 4 дом определено са предвестници на промени :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Юни 17, 2012, 03:25:29 pm »
моето мнение е, ако не веднага, то в рамките на година-две е много вероятно. ако правилно съм сметнала МП Сл/Луна е около 11* Овен - когато Уран / У7 / стигне там, а това е догодина, ще финализирате нещата.
транзита на Сатурн през 4-и е край и ново начало.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юни 17, 2012, 04:06:31 pm »
Мислите ли ,че скоро това ще се случи?

Милки, зависи и от твоята нагласа, твоя избор, не само от астрологичния тайминг.
Доколкото разбирам, в продължение на няколко години търпиш това отношение и сякаш живеете с твоя мъж повече като съквартиранти, отколкото като партньори. Това наистина не може да наречем пълноценни отношения, но много двойки живеят години наред в такава тиха агония...

От споделеното дотук разбираме, че и на твоя мъж тоя начин на съжителство му е удобен и не желае никаква промяна. Но е възможно да се страхува да изгуби теб и детето, независимо колко студен и безразличен изглежда - може би такъв е неговият начин просто. Да се надяваме искрено, че не се инати и не се дърпа като магаре на мост да поговорите сериозно за вашите отношения и да вземете някакво решение, единствено мотивиран от това, че няма къде и при кого да иде... Дано да не е за едното жилище всичко, чак толкова циничен надявам се, че не е.

За да сме по-точни в предположенията, трябва да се разглежда динамиката и на неговата карта, не само на твоята, иначе рискуваме да подходим едностранчиво към проблема. Но доколкото разбирам, той е с Луна във Водолей (а твоята е в Телец), така че би трябвало транзитите на тежки планети синхронично да ви въздействат. В тази връзка бих предположила, че транзитът на Сатурн през знака Скорпион може да ви накара да потърсите решение за изход от създалата се ситуация.

През 2013 година на теб ти предстои транзит на Сатурн в опозиция към Венера, някъде след средата на годината транзитният Кету ще мине през Венера и предполагам, че в емоционално отношение периодът няма да е от най-комфортните.

Преди това, към края на 2012 тр. Кету ще мине през съвпада Луна-Марс при теб, през тоя период също има вероятност да се чувстваш неудовлетворена, да се чувстваш по-уязвима емоционално, по-лесно да се афектираш, по-трудно да овладяваш емоцията, гнева.

При теб специфичното е, че живееш с този мъж без брак, но на семейни начала, така че астрологични показатели за юридически казуси няма да търсим в хороскопа, по-скоро за разстройване на отношенията с партньора и за евентуално отчуждаване, отделяне от него, т.е. символично "заминаване" на партньора.

Ако се разгледат индийските планетни периоди, по-голяма вероятност за такава развръзка като че ли виждам през 2013, до края на годината трябва да вземете решение - накъде и как да продължите, заедно или поотделно.

Все още ми се струва, че има време за размисъл, може да ти е трудно да вземеш окончателно категорично решение в рамките на текущата година.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #11 -: Юни 17, 2012, 04:08:59 pm »
Милки, на теб скоро ти предтои съвпад на пр. Слънце с нат. Венера, нали знаеш какво значи това :)
Ако часът ти на раждане не е съвсем точен, то скоро промяната на пр. МЦ и транзитът на сатурн в 4 дом определено са предвестници на промени :)
Скоро, скоро .....ама  4 ри години, :blink: ужас...ще има да чакам.
Часът на раждане е точен.

Мидпойнта слънце-луна ми е на 26 гр овен.Доста време има до тогава :-X

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Юни 17, 2012, 04:15:09 pm »
Много тразв отговор Лили,
много точен,все пак доста сме писали по моята съдба. :'(

Страх ме е малко от него,защото е отмъстителен и злобен.
Днес даже каза,че щял да ме убие.Започна да удря с юмрук по мебелите,да изпада в ярост.Но думи от него не излизат,той САМО МЪЛЧИ.

Това е ужастно,диалог с него не можем да водим.Ни с добро става ,нито с лошо.
Аз го питах,ако стои тук само заради това,че е в центъра на София...няма смисъл.Питах го,как ще живеем така още 20 години....аз не я виждам тази работа.Той мълчи,а желание нещо да направи,да промени...няма.
Само злоба излиза от него,невръстенични реакции,грубост....

*

Grace

• 2257
« Отговор #13 -: Юни 17, 2012, 04:17:11 pm »
Скоро, скоро .....ама  4 ри години, :blink: ужас...ще има да чакам.
Часът на раждане е точен.

Мидпойнта слънце-луна ми е на 26 гр овен.Доста време има до тогава :-X

да, грешно съм го сметнала. не е задължително транзита на Сатурн да даде раздяла, но дистанциране, студенина и преосмисляне/дефиниране на отношенията - със сигурност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 17, 2012, 04:20:43 pm »
Аз го питах,ако стои тук само заради това,че е в центъра на София...няма смисъл.Питах го,как ще живеем така още 20 години....аз не я виждам тази работа.Той мълчи,а желание нещо да направи,да промени...няма.

И теб мога да те разбера, а мъжът ти изглежда, че държи на всяка цена да запази статуквото, защото и така го устройва. В крайна сметка тази агония не може да продължава вечно, той ако не желае да променя нищо във вашите отношения, нито да се изнесе, тогава ще е по-добре да ти стане квартирант - колкото и цинично да звучи, така поне ще ти е гарантиран някой лев за издръжка на детето (както сподели в някой по-горен пост, всичко необходимо за детето купуваш ти, мъжът ти и за това не поема ангажимент).

Продължавайки да оставаш в тия отношения, ти се НАКАЗВАШ, докато за мъжа ти липсата на елементарна човешка топлинка и интимност изглежда, че не е от чак такова значение. Него го устройва. Ти си човекът, когото това не устройва, затова би трябвало ти да си в позиция да ИЗБИРАШ.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Юни 17, 2012, 04:28:02 pm »
накратко, извън астрологичната тематика - обикновено, когато един мъж се държи така отчуждено и се дразни от всичко, има друга жена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юни 17, 2012, 04:32:40 pm »
накратко, извън астрологичната тематика - обикновено, когато един мъж се държи така отчуждено и се дразни от всичко, има друга жена.

Не е изключен и такъв вариант наистина.

Но често се случва мъжът да започне така да се държи към половинката си, след като духовно и емоционално вече нищо не ги свързва и бракът се е превърнал във формално съжителство, т.е. когато мъжът остава в отношенията или поради чувство за дълг, или защото така го устройва и още не е готов за окончателна раздяла (да си разваля спокойствието).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Юни 17, 2012, 04:47:52 pm »
Вярно е ,че никога няма да каже.Но винаги когато съм го питала,дали има връзка с друга жена,казва така:

"Ти добре ли си? Изобщо не се интересувам от това.Мен ме интересуват само парите и как да изкарам пари.
Ти луда ли си? До кога ще продълаваш с тези въпроси,не ти ли омръзна..."

Честно да ви кажа не вярвам да има друга жена.
Той има само 2 чифта гащи и двата са скъсани ужасно.Просто не знам как ще се съблече пред някоя жена с такива гащи.

Гледа калкото се може по-малко да стои вкъщи,все е на работа/защото е частник/ ,а пари все казва че няма.
Крие ги,лъже ме.Имаме 3000лв парно.Ми той нищо не плаща,нищо не купува.Само джиесемите си плаща и поддържа.
Дрехи не си купува.

И постоянно сприхав и груб.

Дано успея да направя нещо с живота си,поне да се спася.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юни 17, 2012, 04:59:19 pm »
Да беше му подарявала гащи по-често  :P, току виж вече нямаше да е до теб, а с друга.

Шегата настрана, на като чета описанието на мъжа ти, все повече ми заприличва на благоверния на една моя приятелка (споделяла съм тук за нея в "лична драма").

И като не плаща нищо и ти живее в къщата, за детето също стотинка не дава, тогава какъв е смисълът да живеете под един покрив? Разбирам, поне силни чувства да ви свързват, споделяне, интимност, общи цели...

Живее ти в къщата, работи, печели и трупа за себе си, а уж сте едно семейство...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Юни 17, 2012, 05:08:04 pm »
Аз се опитвах да си намеря друг,за да мога по-лесно да преживявам съжителството си с него.
Защото него явно не го интересува дали имам друг или не.Той не изпитва привличане към мен,няма страст,няма нищо.
Това беше един от вариантите които ми бяха на дневен ред.Аз имам нужда от това,от секс,любов.Само и само ,да живеем заедно.
Опитвах и друго.Да го прилаская,да бъдем заедно по нормалния начин.Говорих,опитвах и с действия,съблазнявах го....но не се получи.Той не ме иска.Стои като жена,а все едно аз съм мъжа.
Не мога,лошо ми е,боли ме главата,под стрес съм,имам мач,има новини,ама сега ли....не искам.Ей такива думи,при всеки опит да съм с него.
Преди 4 дни ,го накарах едвам едвам да правим секс.А не бяхме правили цяла година.Толкова много ме болеше,все едно съм девствена.Като го накарах и на следващия ден да правим,той каза ооооо не,не мога,не искам.

Ох какво да ви кажа.

А лошото е,че толкова много опити правих да си намеря друг....и все не се получава.Нещо бягат от мен мъжете,не знам защо :(