Здравей Гост

Моногамия

• 75 Отговора
  • 9994 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Моногамия
« -: Юни 19, 2012, 11:39:23 am »
Моногамия (от гръцки) означава единобрачие, т.е. наличието на един брачен партньор. Съгласно българският СК, в сила от 1.10.2009 г.,една от пречките за сключване на брак между мъж и жена е именно наличието на вече съществуващ такъв. Чл.7,ал.1.т.1 поставя изискването, че едно лице, което е свързано с валидно сключен брак (сключен съгласно изискванията на закона и не прекратен поради каквото и да е основание - смърт, развод или унищожаемост) не може да сключва друг брак, докато първия не бъде прекратен на едно от посочените основания. Липсва брак, когато липсва валиден законов такъв, а именно: при фактическо съжителство, при сключен нищожен брак, прекратен брак поради смърт или поради обявена смърт; прекратен брак с развод, след влизане в сила на съдебното решение; при унищожен предшестващ брак. Последиците от нарушаването на принципа за моногамията са две: 1) всеки от съпрузите по втория брак има право на иск за унищожаване на брака, такова право имат и прокурора и съпруга от първия валиден брак; 2)деянието е въздигнато в престъпление от НК, съгласно чл.176,ал.1 и се наказва с лишаване от свобода до 3 г. Наличието на такава пречка за сключване на брак е абсолютна.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%8F

Въпроса е кой знаци са склонни към моногамия? Какви аспекти и кои са планетите и домовете? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Моногамия
« Отговор #1 -: Юни 19, 2012, 12:03:05 pm »
Козирог на ДСЦ...
Огнените - Овен и Лъв...
Венера в падение или заточение...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #2 -: Юни 19, 2012, 01:32:47 pm »
Цитат
Ниският стандарт на живот,безработицата предразполагат към общоприетата моногамия
.

:72:  .... и към скрита полигамия , бих добавила аз.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3 -: Юни 19, 2012, 02:11:53 pm »
Моногамията много отдавна не се котирва като такава( според наложеното и определние) в съвременните общества.
Имало е сексуална революция все пак през 60-70 години ,хипи поколението,еманципация,феминизъм  и всякакви други " -изъми". ;)
Ниският стандарт на живот,безработицата предразполагат към общоприетата моногамия.

Астрологически 60-те години Плутон е в началото на Дева,Нептун е в Скорпион ,а Уран в Лъв,който до края на 60-те се присъединява към Плутон.Нека всеки да си разтълкува този мунданен цикъл.

За мен така звучи моногамията -с "един" но дотогава докато сме "единни". :wink2:

:rolf: :clap:

Венера в падение или заточение...

за това не съм много сигурна  :P :P една Венерка в Скорпи, вЕрно Венера в Дева, може и девствена да си умре...
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 19, 2012, 07:49:13 pm »
Я, как сме се разписали в темата за полигамията  ;D, а тук всички скромно мълчат, никой не споделя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Юни 19, 2012, 07:50:40 pm »
Я, как сме се разписали в темата за полигамията  ;D, а тук всички скромно мълчат, никой не споделя.

И какви са изводите? ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Юни 19, 2012, 07:55:51 pm »
Въпреки всички необходими за полигамия аспекти, които имам, аз съм моногамна и то много-до там, че като съм с някой, не позволявам друг да ме доближи, пък какво да говорим за флирт
Виж ако го разлюбя...  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Юни 19, 2012, 08:08:24 pm »

И какви са изводите? ;D

Моногамията е отживелица или някой го е срам да сподели.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Юни 19, 2012, 08:13:13 pm »
Ами защо да си хабиш енергията в три връзки, като можеш да правиш кариера и пари през това време-това се чудя

« Отговор #9 -: Юни 19, 2012, 08:16:20 pm »
Аз съм моно. ;D Един ми стига, стига да е моят човек. Инак по-добре свободна.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #10 -: Юни 19, 2012, 08:40:58 pm »
Въпреки всички необходими за полигамия аспекти, които имам, аз съм моногамна и то много-до там, че като съм с някой, не позволявам друг да ме доближи, пък какво да говорим за флирт
Виж ако го разлюбя...  :blink:

и аз, и аз. За мен изводът е, че зле поставената Верена или У7 по-скоро ще доведат до полигамия или т. нар. понародному "разврат". При мен Верената е на трон, У7 е добре поставен и пак не съм освободена в мисленето...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Юни 19, 2012, 08:45:03 pm »
Стигаме до Венера...И това е ценностната ни система..Венера упр. на 2-ри мунданен...ресурсите и енергетиката...
Аз имам Венера в козирог и също съм моно...Внера упр. моя ДСЦ и има само 3 аспекта..тригон към ДСЦ и секстил към АСЦ...куинконс към Юпитер. Ако приемем ....9* за орбис широк тригон с Плутон и Уран...секстил с Нептун...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юни 19, 2012, 08:55:22 pm »
И на мен не ми е интересно да бъда в две и повече връзки наведнъж, аз за една трудно се давам.  ;D

Дори флиртът не ми е интересен - или съм загубила тренинг, или са се пренаредили приоритетите...

По натал имам много "развратна" Венера - в знак на заточение, ретроградна, в съвпад с ЮЛВ в 5 дом, управлява ДС...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Юни 19, 2012, 09:01:22 pm »
Стигаме до Венера...И това е ценностната ни система..Венера упр. на 2-ри мунданен...ресурсите и енергетиката...
Аз имам Венера в козирог и също съм моно...Внера упр. моя ДСЦ и има само 3 аспекта..тригон към ДСЦ и секстил към АСЦ...куинконс към Юпитер. Ако приемем ....9* за орбис широк тригон с Плутон и Уран...секстил с Нептун...

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

OK
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Юни 19, 2012, 09:02:40 pm »
Пешън, когато Веренарта е в компания с някой от тях, хич не е самостоятелна бойна единица. Виждала съм Венера съвпад Марс в Овен, но това е за темата за полигамията  ;D
Потвърждавам за Венера в Дева - строга моногамност, направо манастирска  :-[ :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #15 -: Юни 19, 2012, 09:23:15 pm »
Ама то до полигамия се стига и от усърдно търсене и неоткриване на достойните. Всеки следващ не е достатъчно най и постоянно смяташ, че някъде там те чака нещо по-добро и че заслужаваш повече.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Юни 19, 2012, 09:29:26 pm »
От кога Венера стана моногамна ??? ;D 

Да попитаме Марс,Меркурий-другите са простосмъртни  ;D

Венера е ценностната система на всеки индивид...А това какъв избор имаш дали да имаш паралелно съжителство е въпрос на ценностната система...Всичко има основа, от която тръгваме...Можем да имаме пълни мутабелни кардинални оси ..,но Венера да е в синхрон или да има отношение към тях...и да не сме полигамни...

« Отговор #17 -: Юни 19, 2012, 09:32:11 pm »

Нима алчността и похотливостта не са общоприети ценности, чийто сигнификатор е Венера? :blink:

Алчността и похотта не са, не са били и никога няма да бъдат ценности. Още по-малко пък общоприети. Може би искаше да кажеш, че са общоизвестни човешки качества, за които е известно, че се свързват с Венера?

Марая, защо не се включиш в темата за полигамията?   ;D
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 10:06:46 pm от The_One »

« Отговор #18 -: Юни 19, 2012, 10:21:20 pm »
Според мен и гангстерските изпълнения от 30-те години са ценни и геройски, ама едва ли много други смятат така.
Тук говорим за общоприетост. Има обществени морални норми. Алчността не е сред тях. Че лицемерно се отрича, а всъщност се цени - да, това е така. Съгласна съм. Но не е общоприета и в социума алчността битува като отрицателна човешка проява.
Жокер: общоприети ценности са добротата, отзивчивостта, вежливостта, добрите обноски, толерантността и още много други думички, изковани от лицемерие.
Забелязала съм, че ако един човек обяснява колко е почтен, колко е добродетелен, колко е моногамен, обикновено е точно обратното. Наблюдавали ли сте как доста манекенки споделят, че не обичат секса - Диляна Попова, Виолета Здравкова. Тези двете случайно съм ги засичала по тв и то не веднъж да разправят как не харесват секса. Много се впечатлих, щото уж са хубави жени, а едва ли не се изкараха асексуални, без никакви плътски желания. Пък цяла София им знае офертите за вечер.
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 10:26:08 pm от The_One »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юни 19, 2012, 10:37:58 pm »
Алчността се третира като една от по-нисшите прояви, но в съвременното консуматорско общество с присъщия му двоен стандарт се цени. Иначе нея бих я определила като човешко качество, едно от проявленията на човешката природа, не точно като ценност. И мисля, че ценностната система не изгражда нашите качества (заложени по рождение и детерминирани от средата), а определя приоритетите в избора - например какви качества да проявим при дадени обстоятелства. А ценностна система какво е? Тя не е ли набор от качества, от някакви съставящи части?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.