Здравей Гост

Моногамия

• 75 Отговора
  • 9954 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Моногамия
« Отговор #60 -: Юни 20, 2012, 01:35:16 am »
мъж е!  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Юни 20, 2012, 01:37:02 am »
мъж е!  ;)

Давай баса... ;D ;) ЖЕНА Е!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #62 -: Юни 20, 2012, 07:01:42 am »
Браво, бе! С дребни заяждания разводнихте хубавата тема.
Единствена, защо така ти пречат ценностите на другите? Дали отговарят на общоприетите е nonsense. В този форум картата и нейната аспектация и домификация е важна. Всеки сам възприема и отработва показателите си.
А, честно казано, тази лекция по ОТП и в частност въпросът "Право и морални норми", който се учи в І курс, І семестър ме навява на мисълта, че би искала да блеснеш точно с това обстоятелство, което за мен е индиция към склонност към заяждане вследствие на афиширана комплексарщина.
Нямам нищо конкретно към теб. Но да можеше да се погледнеш отстрани. Ако passion-desire ти се струва тъпа и ограничена - елементарно, джанъм - не комуникирай с нея, не отговаряй на постовете.... не слизай на ниското й ниво, бъди все така горе.
Но фактът, че ти нападна нейните лични възгледи, защото не отговарят на твоите и показа колко си стериотипна, релевира към твоите лични проблеми.
Всеки си има такива, факт, но тук сме да обсъждаме темите, личните проблеми през призмата на астрологията и астрологичните показатели.

А сега, за да видим астромисленето ти, не правното такова, предлагам да разгледаш и направиш астрологично-емоционален анализ на картата на Пешън и да видим откъде идва нейната ограниченост. Може да сложиш и твоята карта, за да видим и твоя 7ми дом, Меркурий и Луната ти. Така ще видим разликите във възгледите. Разбира се, в случай, че вие двете решите да си официализирате картите. Ако сте ДА, ще отворим нова тема. Все пак, разбирам, че се конфронтирахте относно моногамията.

Нека разгледаме картата на Сюлейман Великолепни - въпреки наличието на харем, след появата на Роксолана-Хурем-Александра, той става моногамен.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #63 -: Юни 20, 2012, 07:34:08 am »
Ми въобще не ме очудва по картата на Великолепния, и без час се вижда. Слънце в съвпад с Плутон са изключително верни и отдадени когато обичат. Интересно обаче, кои транзити или прогресии са го включили в действие....

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #64 -: Юни 20, 2012, 07:56:26 am »
Тука се замислих наистина и си направих някаква равносметка. Значи, аз винаги съм била полигамна, но след тригона на Плутон с Венерата, когато срещнах бащата на детето си, нещата се промениха.
Това ще рече от януари 2005 година .... гледам , че има няколко прогресивни планети които са сменили знак.
Пр. Венера влязла във Везни на 0*28,
Пр. Меркурии в Стрелец на 0*35,
СД Марс в Скорпион на 0*44

И не само това имаме един СД Сатурн, които се е настанил на ЮЛВ, а събитието е отключено по време на тр. Сатурн върху ЮЛВ.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Юни 20, 2012, 08:02:03 am »
П.П. Да не ти платиха и на теб някои лични разноски, та толкова активно се включваш в защитата?  ;D

За участие във форума някой някому да плаща?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #66 -: Юни 20, 2012, 09:18:08 am »
П.П. Да не ти платиха и на теб някои лични разноски, та толкова активно се включваш в защитата?  ;D

Мда, и аз се зачудих що за коментар

По темата-по принцип като видя нептун твърд аспект венера/луна в мъжка карта си мисля винаги едно и също-търси образ-мираж, никога не го намира и резултатът е неудовлетвореност, дори и да не е сменил 200 партньорки. Може би трябва да се направи изключение за карти на творци-там този аспект може би ще се изяви като двигател за търсене на различната изява

« Отговор #67 -: Юни 20, 2012, 09:22:53 am »
И сега какво? Снимка на гениталиите ми ще искате може би? -:))) Така ли правят всички, които дойдат тук?
А вашите снимки къде са? -:)))) Я ги давайте всички подред в една тема, а аз ще реша дали да ви покажа моя.

Тук се включих не защото някой ми плаща, не защото съм дубъл на някого. И ловец съм, и рибар съм, на глупачките господар съм. -:))) Една от моите глупачки видях, че съм я изтървал тук, че дойдох да я поприбера.

*

Papy

• 4343
« Отговор #68 -: Юни 20, 2012, 09:34:53 am »
Е, море, дръж нивото
Няма нужда от обиди

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #69 -: Юни 20, 2012, 10:14:24 am »

Мда, и аз се зачудих що за коментар

По темата-по принцип като видя нептун твърд аспект венера/луна в мъжка карта си мисля винаги едно и също-търси образ-мираж, никога не го намира и резултатът е неудовлетвореност, дори и да не е сменил 200 партньорки. Може би трябва да се направи изключение за карти на творци-там този аспект може би ще се изяви като двигател за търсене на различната изява

Колко вярно...
Имам дългогодишни преки наблюдения на квадрат нептун/луна. Разликата е, че луната е в компанията на юлв и сатурн във водолей на дсц. ;D
Неудовлетвореноста се изразява в занимания с музика и авторски песни.
За другата неудовлетвореност, ако е имало такава нямам информация, не съм усетила и не съм чула за нещо такова. ;)
Желанието все да е в центъра и пред публика, да изглежда не просто добре а перфектно е подкрепено и от други фактори в хороскопа.  ;)
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Anabell

• 2022
« Отговор #70 -: Юни 20, 2012, 10:45:29 am »

Нека разгледаме картата на Сюлейман Великолепни - въпреки наличието на харем, след появата на Роксолана-Хурем-Александра, той става моногамен.

Той е по-възрастен от нея с 20 години (нещо такова беше), така, че не е странно, че тя си е правила с него каквото поиска. А и  Слънцето му в Скорпион, те обичат да си имат "довереници". Нея като съм и гледала портретите залагам на силен въздух и Риби (очите и са типично рибешки). Неговата Луна е възможно да е в Скорпион съвпад Плутон, Слънце (майка му е била властна, израства само с нея, далеч от баща си). Освен това той обича да пише стихове - те водните Луни обичат такива неща, САНТИМЕНТ. А и Луна в тригон със Сатурн - основен властови аспект. Венера във Везни и като цяло Везните в мъжка карта са изключителна предпоставка за нуждата от връзка и несамостоятелност.

Обаче като се има предвид какви деца дава тази връзка, слаби характери, алкохолици и т.н. мъже, които нямат воля за ръководители и управници и са физически слаби, не мисля, че е била ХАРМОНИЧНА връзка, просто една изключително амбициозна жена, на която от ранна възраст и светва в главата каква е схемата в двореца, как се упражнява власт и решава да се възползва от ситуацията. Трябва да има и Огън в картата и - такава независимост в мисленето, бих го отдала само на Огнена Луна или Венера и такава воля за публична власт (да сключат официален брак, да посещава баловете на европейските посланици като негов равностоен партньор).   

Selim II, синът и наследил трона е близнаци, (Слънце, Уран, Меркурий, Марс в близнаци) със Сатурн и Нептун в Риби (Сатурн като баща си), Юпитер в Овен и Венера в Рак. Не му намерих натала (и не се знае дата му по нов стил ли я дават или по стар, ако е по нов стил, роден на 28.05 Меркурий и Марс са в Телец, но ме съмнява, че човек с толкова силна земя ще се пропие....). И в двата Случая Луната му е огнена - Овен - 20 градуса или Стрелец - 16 градуса (за цялото денонощие Луната не си сменя знака), което добре отговаря на образа на амбициозната му майка и Слънце във въздушен знак - баща без воля. Но светилата му имат връзка - секстил или опозе. Баща му е наричан законодател, и Луната в Овен е в съвпад с Юпитер, в другия случай е в Стрелец (Юпитер все е сериозно замесен).
« Последна редакция: Юни 20, 2012, 10:53:55 am от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Юни 20, 2012, 12:11:44 pm »
Картата на Сюлейман е много интересна, но мисля, че неговият случай не е типична моногамия, т.е. в случая става въпрос за "придобита" впослествие моногамия, но изначалната му нагласа не е била такава. В картата му има указания за множествени връзки. Но сигурно в динамиката на натала са заложени фактори, които, така да се каже, преобръщат представите му и неговата партньорска нагласа, би било интересно да се види това в синастрията с Роксолана.

Цитат
Говорят, что могущественный правитель Сулейман Великолепный  покраснел  первый раз в жизни тогда, когда увидел свою новую рабыню  Роксолану - так понравилась ему эта женщина, изменившая навсегда его  жизнь.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #72 -: Юни 20, 2012, 01:00:18 pm »
абе The_One има 3 планети на асц и е Слънчева Риба - нЕма начин да няма интуиция.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #73 -: Юни 20, 2012, 01:39:53 pm »
абе The_One има 3 планети на асц и е Слънчева Риба - нЕма начин да няма интуиция.  ;D

Няма начин, интуицията ходи по хората, не по the_one  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #74 -: Юни 20, 2012, 02:16:35 pm »
мненията на хората са едно, реалността друго  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #75 -: Юни 20, 2012, 03:47:41 pm »
"ЕдинственЪ"-моите пУздравления,рЪСкри мъ,занЕмавам  се сЪ ценУразпиЗи ,стоки и тяхнотУ рЪСпрУстранение-Сирвитйорка съм в обШТинския хоремаг.НадявЪм сЪ ,че моето ниЗко ниво не е опошлило академичността на форОмЪ.

Марая,моите Оважения кАм твоите астрУлУгични познания,но Идинствено "ЕдинственЪ" -"ПОЗНА","ВИДЯ" и "РАЗБРА" с какво се занимавам,така че дИрзай в тази сфера -писаното ти е -"ВИДЯХ  ГО".

Vae ignorantum!-
сервитьорски лаф  ;)

:haha:  това е за бисерите на сайта