Здравей Гост

ФИНАЛ НА ЕДНА ВРЪЗКА

• 86 Отговора
  • 17821 Прегледи
*

Grace

• 2257
ФИНАЛ НА ЕДНА ВРЪЗКА
« -: Юни 19, 2012, 05:06:25 pm »
Колкото натални конфигурации, толкова и астрологични вариации за прекратяване на една връзка. И все пак има някои общовалидни фактора, които " работят " по транзити, прогресии и дирекции, в повечето случаи.

1. Уран - почти винаги има касателство
2. оста 1-7 дом - винаги задействана
3. МЦ - промяна в статуса
4. У1 и У7 - активирани
5. Венера - естествен сигнификатор на връзките - задействана
6. понякога, но не винаги, Сатурн в транзит към изброените по-горе
7. Юпитер - като естествен сигнификатор на договори и юридически въпроси
8. Светилата

Разбира се, ако в натала не е заложен брак или развод, няма как това да се задейства по транзити или дирекции.

Можете ли да споделите от личен опит или от наблюдения на ваши познати, какви точно планетни конфигурации са били активни във време на развод/раздяла ?

*

Papy

• 4343
Re: ФИНАЛ НА ЕДНА ВРЪЗКА
« Отговор #1 -: Юни 19, 2012, 05:21:54 pm »
Мога - ще споделя малко по-късно

Само да допълня: ако единият се е влюбил в друг-може да няма ясно изразени горните, но да са допълнени от някой "любовен" аспект

« Отговор #2 -: Юни 19, 2012, 05:30:08 pm »
Поствам картата с транзитие и прогресиите, когато се разделих с бившия ми приятел, интересното е, че според мен лично няма кой знае какви индикации за раздяла, дори напротив, но... така се случи, отделен е въпросът, че след тази раздяла комуникацията и срещите ни не са престанали (колеги сме). Това, което се набива на очи е:
1. Съвпад на тр. сатурн с прогресивно слънце (при съвпада на Сатурн с нат. Слънце започна нашата връзка)
2. Съвпад на тр. Уран с Юпитер в 5 дом.
Докато индикациите за положителни емоции на любивния фронт са повече:
1. пр. Луна секстил нат. Слънце
2. пр. Венера съвпад АЦ
пр. Слънце тригон Марс (У7)
3.тр. Сатрун тригон Марс
4. тр. Юпитер съвпад Марс

Та важен е крайният резултат, който е  прекъсване на отношенията  :'(
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юни 19, 2012, 05:51:17 pm »
Можете ли да споделите от личен опит или от наблюдения на ваши познати, какви точно планетни конфигурации са били активни във време на развод/раздяла ?

Ако става въпрос за семейни/брачни отношения, а не просто връзка между двама души, мога да споделя какви са били конфигурациите в картата на моя близка. Но специфичното в нейния случай е, че съпругът първо напуска семейството (изнася се), а формалният развод е две години по-късно. През това време съпругът не се връща при нея и не живее с нея.

В деня, в който съпругът се изнася:
- транзитен Сатурн в съвпад със Слънцето на съпругата (и квадрат към Луната)
- транз. ретро Плутон в знака на нат. Луна - орбисата е 9 гр., но се случва след ингрес
- транзитен Юпитер е в знака на Луната (сходящ съвпад) и квадрат със Слънцето.

Слънцето в нейната карта управлява ДС и се намира в първи дом, в интерсептиран знак. В радикса има напрегната конфигурация между Слънцето и Луна/Сатурн в ъглови домове, в която участват и възлите.

Транзитният Сатурн минава в съвпад със Слънцето (У7) и квадрат към Лунните възли, Юпитер е в съвпад със СЛВ и квадрат към Слънцето.

Транзитният Марс е в 7 дом и е ретрограден, в мунданен тригон с Юпитер.

Уранова опозиция - в радикса има квадрат между Венера и Уран.

Транзитните Лунни възли не минават в съвпад с важни радикални точки, но са в квадрат към оста АС/ДС в картата на съпругата.

Прогресии:

- прогресивен АС в точен съвпад с нат. Венера
- голям кръст между четири прогресивни планети - Меркурий, Марс, Уран и Нептун (опозиция Марс/Уран и опозиция Меркурий/Нептун)
- прогресивна Луна в Телец (последната 1/3 от втори дом), няма мажорни аспекти с натални планети; интересното е, че по същото време транзитните възли минават през прогресивната Луна ( :-\).

Не помня точната дата на развода, но трябва да се е случил малко преди прогресивният АС да смени знак.
Прогр. АС е в последния градус на знака, в опозиция с прогр. Нептун на ДС и квадрат с прогр. опозиция между Марс и Уран.

Интересното е, че по време на формалната бракоразводна процедура в картата на жената има сходящ съвпад на прогр. Луна с прогр. Венера в Близнаци - истината е, че тя вече отдавна пребивава на авантюристична вълна в търсене на нови връзки и не съжалява за развода. По-тежко изживява изнасянето на съпруга две години по-рано, тъй като това води до рязка и неблагоприятна промяна в стандарта на живот.

Разводът е свързан и с придобиване на недвижим имот - формално прехвърляне на нейно име, без да й се налага да изплаща на съпруга неговия дял, т.е. всичко работи в нейна полза, не е ощетена с нищо - прогресивен съвпад на Луна и Венера. Е, да, единствено съжалява, че не е претендирала и за дялово участие в неговата фирма (за делба на фирмено имущество).

Едит:

Всъщност може и три години след раздялата със съпруга да е бил официалният развод.
Сетих се, защото в периода, когато има прогр. съвпад Луна/Венера в Близнаци, е била за три месеца в Кипър, а решението за развод трябва да е излязло през лятото, по същото време.

През следващата година има ингрес на прогр. Марс от Козирог във Водолей. Това се случва след смяна на знака на прогресивния АС в нейната карта. По това време прогр. Луна още е в Близнаци - прави секстил с Юпитер и секстил с прогр. Слънце. Разводът не е бил много болезнен за нея, а естествен завършек на една агония, на формално и отчуждено съжителство със съпруга през последните години от брака - той се третираше като съквартирант и човек, който заплаща домакинските разходи.

« Последна редакция: Юни 19, 2012, 06:03:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Юни 19, 2012, 06:26:39 pm »
Опс, не мога да си спомня ни времето на физ раздяла, ни датата на развода

Долу-горе аспектите по транзити:
уран квадрат марс у7; тр слв съвпад юпитер в 7-ми, марс в седми; тр плутон се е мотаел около луната, тр уран е сключил квадрат с наталния у5

Прогресии:
Пр венера съвпад слънце в 5; пр меркурий и той там, пр луна съвпад меркурий в 4-ти, пр мц съвпад сатурн

*

Grace

• 2257
« Отговор #5 -: Юни 19, 2012, 08:46:42 pm »
Поствам картата с транзитие и прогресиите, когато се разделих с бившия ми приятел, интересното е, че според мен лично няма кой знае какви индикации за раздяла, дори напротив, но... така се случи, отделен е въпросът, че след тази раздяла комуникацията и срещите ни не са престанали (колеги сме). Това, което се набива на очи е:
1. Съвпад на тр. сатурн с прогресивно слънце (при съвпада на Сатурн с нат. Слънце започна нашата връзка)
2. Съвпад на тр. Уран с Юпитер в 5 дом.
Докато индикациите за положителни емоции на любивния фронт са повече:
1. пр. Луна секстил нат. Слънце
2. пр. Венера съвпад АЦ
пр. Слънце тригон Марс (У7)
3.тр. Сатрун тригон Марс
4. тр. Юпитер съвпад Марс

Та важен е крайният резултат, който е  прекъсване на отношенията  :'(

issidora, благодаря ти за поста. да, тук първо за отбелязване е квадрата У1 - У7 в натала, още повече, че това са Марс и Венера - естествени сигнификатори за връзка.
При раздялата най-значим според мен е тр Уран / точен / върху Юпитер, който е в 5-и дом и е също У5.
Другия много значим транзит е съвпада на Юпитер с Марс, защото той всъщност активира заложения квадрат У1/У7 - Марс/Венера.
Не мога обаче да си обясня положителните прогресии - ти емоционално тежко ли понесе раздялата? Да не би да е имало друг или да се е появил скоро след това?

« Отговор #6 -: Юни 19, 2012, 08:49:55 pm »
Не, Грейс, много трудно ми беше...и след цели 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! години все още е, не е имало никой, нито тогава, нито сега.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Юни 19, 2012, 08:54:10 pm »
Мога - ще споделя малко по-късно

Само да допълня: ако единият се е влюбил в друг-може да няма ясно изразени горните, но да са допълнени от някой "любовен" аспект

Ами..,ами..
Винаги има индикация...и в двата натала.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Юни 19, 2012, 08:55:25 pm »
Уран в каре Меркурий
Уран в каре Слънце.
Транзита на Уран през 4-ти..Меркурий в 1-ви натален Упр. на 7-ми и 10-ти.... ;D

При мен е буквално!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Юни 19, 2012, 08:56:02 pm »
добре де, issidora, връщам се да гледам прогресиите.
тази прогр Венера като направи съвпад с наталния Плутон и секстил Луна, четири години по-късно, нищо ли не донесе?!!
прогр Луна малко след раздялата ви е минала праез Асц-та = ново начало за теб; но пък е влязла в скорпион - обсебеност и мъчителни, дълбоки емоции ...

*

Grace

• 2257
« Отговор #10 -: Юни 19, 2012, 08:58:10 pm »
Уран в каре Меркурий
Уран в каре Слънце.
Транзита на Уран през 4-ти..Меркурий в 1-ви натален Упр. на 7-ми и 10-ти.... ;D

При мен е буквално!

при тебе по учебник  ;D
няма какво да се задълбочаваме  ;D  Уран, Уран и 1,7,10 дом + Слънце

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Юни 19, 2012, 09:00:38 pm »
issidora, къде е прогр ти Луна в момента?

« Отговор #12 -: Юни 19, 2012, 09:07:56 pm »
тази прогр Венера като направи съвпад с наталния Плутон и секстил Луна, четири години по-късно, нищо ли не донесе?!!
прогр Луна малко след раздялата ви е минала праез Асц-та = ново начало за теб; но пък е влязла в скорпион - обсебеност и мъчителни, дълбоки емоции ...

НИЩО!!! буквално, в момента е в Стерлец, 18 градус, предтсои съвпад с Уран и тригон с нат. Слънце, но да ти призня не очаквам нищо, пр. Венера е в апликиращ съвпад с Плутон (1.36 гр) и точен секстил с Нептун, но все още нищо важно на любовния фронт не се случва, като изключим, че бившият ту се появява, ту изчезва, ей така, за да сложи сол в раната  :'(

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Юни 19, 2012, 09:09:22 pm »

Ами..,ами..

Някой път ми напомни-ще ти покажа и двете карти и ще ти разкажа :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #14 -: Юни 19, 2012, 09:13:24 pm »

НИЩО!!! буквално, в момента е в Стерлец, 18 градус, предтсои съвпад с Уран и тригон с нат. Слънце, но да ти призня не очаквам нищо, пр. Венера е в апликиращ съвпад с Плутон (1.36 гр) и точен секстил с Нептун, но все още нищо важно на любовния фронт не се случва, като изключим, че бившият ту се появява, ту изчезва, ей така, за да сложи сол в раната  :'(

ами в такъв случай - да ти прогнозирам / само по прогресии /  ;D
очаквай Любов - няма начин пр Венера върху Плутон да не се задейства, а за пр Луна ще почакаш докато наближи още малко тригона със Слънцето. Може би да се случат приблизително едновременно.  ;)
не мога да сметна наум транзитите, но сигурно и там ще се задейства нещо

ооо.. тр Плутон върху Луна, тр Уран опозиция Венера - думичката НИЩО ! скоро ще излезе от речника ти  ;D

« Отговор #15 -: Юни 19, 2012, 09:21:15 pm »
Ще докладвам, ако се раздвижат събитията :) Благодаря ти  :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Юни 19, 2012, 09:21:34 pm »

Ами..,ами..

Някой път ми напомни-ще ти покажа и двете карти и ще ти разкажа :)

Искам сега...Прати ми на лични данните и годината в която е последвала раздяла...Не може да не е индикирано...
Най-невидими са видимите неща... :wub:

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Юни 19, 2012, 09:22:55 pm »
е, сложете ги тук. защо на лични ? хайде да обсъждаме

*

Grace

• 2257
« Отговор #18 -: Юни 19, 2012, 09:25:31 pm »
Лили, много хубаво си описала нещата в конкретния случай. Ето и там е активно намесен Уран, като начало в натала.
А  после и при транзити. И пак е активирана оста 1-7 дом и нейния управител.

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Юни 19, 2012, 09:27:41 pm »
е, сложете ги тук. защо на лични ? хайде да обсъждаме

Нали описах аспектите, грейс