Здравей Гост

ФИНАЛ НА ЕДНА ВРЪЗКА

• 86 Отговора
  • 17851 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: ФИНАЛ НА ЕДНА ВРЪЗКА
« Отговор #60 -: Ноември 21, 2012, 05:25:05 pm »
Yaya, ако желаеш можеш да ми изпратиш данните си. Това с обрата на нодалната ос ми стана интересно. :)

« Отговор #61 -: Ноември 21, 2012, 06:13:38 pm »
Yaya, аз също нищо не разбирам от ведическа. По-предните ми публикации го доказват категорично. ;D Мисля си, че двете събития може да са се случили в различни поддаши, та идеята ми беше по този начин да разграничим планетарните влияния, като добавка към транзитите.
Почти до края на август 2007-ма си била в даша на Слънце/Раху, а след това в даша на Слънце/Юпитер. Двете планети са заедно с У7 Марс в 11-ти дом и аспектират 7-мия дом, затова има логика резултатите, които дават, да са свързани с темите по 7-ми дом. Мисля, че Юпитер дава по-лоши резултати от Раху, защото е по-силно наранен. Раху е малефик и се намира в 11-тия дом заедно с други два малефика - Марс и Сатурн и един бенефик - Юпитер. Малефиците се чувстват добре в т.нар. упачая домове - 3-ти, 6-ти, 11-ти (за Слънце, Раху и Кету дават, че и в 10-ти се чувстват добре). Докато Юпитер е бенефик и упачая домовете не са най-подходящото място за него - той предпочита трикони (1, 5, 9) и кендри (1, 4, 7, 10). Освен това Юпитер е в компанията на три малефика (Марс, Сатурн и Раху).
Ще се окаже интересно, ако двете събития са се случили в една и съща поддаша.

През първата половина на 2007-ма прогресивно новолуние върху натална Луна и DC, а през втората - обрат на нодалната ос, т.е. ЮЛВ върху У7 Марс.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #62 -: Ноември 21, 2012, 08:30:57 pm »
Благодаря ти, Мирабела, за включването  :kissd: За съжаление, не разбирам (ВСЕ ОЩЕ!) от индийска астрология и не мога да ти оценя труда. Но, обещавам, като навляза, ще се реванширам  :88:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Ноември 21, 2012, 10:19:03 pm »
Чета, чета, и се чудя какви транзити на тежки планети съм имала, след като за няма и 6 месеца се ожених и се разведох   :85: Основно беше Уран, но той колко да се движи за 6 месеца???

Активирани са Луна, Марс, Слънце и Венера и то от тежките Плутон и Уран. Има и прогр Новолуние върху Луната ти, която е съвпад с натален Дсц. Няма да навлизам в повече подробности, защото картата ти не е качена тук. Обаче, Yaya, моля те кажи, друг човек ли е бил причина за това внезапно скъсване. Питам, защото Плутон е бил в тригон с Луна, Марс, Дсц. и каре Слънце.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #64 -: Ноември 21, 2012, 10:24:23 pm »

akruks, жива да не бях, как го измисли? не може ли да ми пожелаеш нова кармична любов, ами бившия????  :haha:

Права си в по-голямата част - основно за транзита на Уран през 5ти, но 1. Сатурн е ретро при брака, директен с аспект върху Юпитер при раздялата(развода е доста по-късно, У3 и 9 не играят роля тогава). Нептун ще квадратира Уран няколко месеца по-късно (квадрати между транзитни не разглеждам, а само аспектите им с натални), а опозицията му с Марса е наистина при раздялата ( в тази връзка съм се чудила дали детето У5 не е причината за раздялата....).

И все пак, аз смятам, че основно обрата на нодалната и Уран са причината.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #65 -: Ноември 22, 2012, 09:00:05 am »
добре де, нека да е нова любов, аз само отбелязах, че ЮЛВ ще мине над Венера У1 в 7д и после над ДСЦ ти, където е твоята Луна
интересно какво ли ще донесе тогава СЛВ върху твоя Плутон У2 в 12д 
Сатурн е ретрограден по принцип в картата ти, както и Юпитер У3 е ретро и в опозиция с ретро Меркурий У9 в твоя натал! Нептун е бил 20гр водолей, когато тр. СЛВ е бил в съвпад с твоя ЮЛВ, което си е квадрат с твоя Уран 25гр  скорпион, точния квадрат действително е бил малко по-късно, а когато е бил точен този квадрат, то тр. Нептун е бил в опозиция с натален Марс У7, както си отбелязала, а 5д освен детето е любовта ти- не е казано, че детето е причина за това, любовта ти към мъжа да те напусне, ти най-добре си знаеш за какво ти е излязъл от дома и сърцето, тъй като Уран е У4, предполагам и парите са намесени в това, понеже Уран е на К2
Обърнатата нодална ос е изиграла роля за събирането ви, за раздялата по-вероятно тр. Плутон в началото на 3д е изиграл роля, като е квадратирал твоето Слънце в 5д, а Плутон при теб е У2- намесени са парите в цялата схема, както в повечето случаи, за съжаление... Слънцето е У10- майка ти, кариерата, шефа

дано не е наследство, другото го приемам с отворени.... ръце  ;D
Нали си забелязала, че Мерка и Юпитер са взаимни диспозитори?
Относно ролята на нодалната ос при събирането - сватбата беше планирана мнооого по-рано, преди дори да има сходящи аспекит по отношение на обрата, затова аз не я разглеждам така, но ще помисля върху тезата ти.
Парите не са намесени при мен, по-скоро май бяха при него, т.к. той пък има във 2 дом Венера Везни и Слънце и Уран в Скорпион, може моя Плутон да ги е активизирал. При мен панрите не играят такава роля както е при него  :blink:
Интересно, ти разглеждаш Слънце в 10 за майката - това от практиката ти ли е като наблюдение? Ако искаш, пиши на лични, да не разводняваме темата за майка 4/10  :blink:
Но, честно казано, от мен да мине  ;) да си призная - напоследък бившия наистина като че ли ми се натрапва в повече. Като присъствие, имам предвид, търси комуникация - защото пък аз съм го игнорирала тотално. Та, затова се надявам на нова любов, не добре забравена стара  ;D

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #66 -: Ноември 22, 2012, 12:28:14 pm »
Майката в мъжка карта е в 4-ти, в женска-в 10-ти, даже много често има съвп на знаци на иц/мц със знака на слънцето/асц на майката

*

Grace

• 2257
« Отговор #67 -: Ноември 22, 2012, 12:58:43 pm »
Майката в мъжка карта е в 4-ти, в женска-в 10-ти, даже много често има съвп на знаци на иц/мц със знака на слънцето/асц на майката

при мен е валидно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Ноември 22, 2012, 02:26:08 pm »

при мен е валидно.

Извинявам се за офтопика, а в хорара майката по кой дом разглеждате - по 4ти или по 10ти?

В наталната карта, имам предвид западната система, въпросът с родителските домове не стои еднозначно - кой на майката и кой на бащата, затова задължително ги комбинирам със съответните сигнификатори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #69 -: Ноември 22, 2012, 03:35:14 pm »
Аз разбрах, че Акрукс разглежда майката по У10  :-\

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #70 -: Ноември 22, 2012, 04:06:00 pm »
Аз разбрах, че Акрукс разглежда майката по У10  :-\

Като се има предвид, че повечето питащи са жени, това ще работи в 90% от случаите.
Всъщност хорарната си има други правила, трябва те да се спазват

*

abroad

• 2187
« Отговор #71 -: Ноември 22, 2012, 10:34:24 pm »
при хорарни въпроси, според класиците, бащата е по 4ти, майката по 10ти

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #72 -: Януари 10, 2013, 10:57:04 pm »
Тази вечер скъсах с една важна за мен връзка.Аз съм инициатора на самото действие.
Бях категорична и безпощадна :-X Разбира се,тъжно ми е....
Замислих се над това,какви аспекти провокираха това.
Тъкмо венера влезе в козирог-1 причина
Транзитен марс е в 7мият ми дом :'(
Мунданно марс е в квадрат със сатурн.
От друга страна пък транзитен меркурий ми прави тригон с венерата :-\Но пък така хубаво се изразявах тази вечер,само аз говорех и то какви неща.....всичко което ми е на душата и сърцето си казах.
Тази вечер скъсах,а пък утре е новолунието.Случва ми се в 6ти дом,в широки тригони с венера,луна и марс :-\

При него пък транзитния марс е в опозиция с наталния марс и меркурий.
Това показва ли събитието?
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 11:21:35 pm от Milkyway »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Януари 10, 2013, 11:05:05 pm »
Защо скъса с него? Нали от това, което ти дава като отношение, се нуждаеше? Или може би съм останала с погрешно впечатление, ти си знаеш.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #74 -: Януари 10, 2013, 11:14:41 pm »
Ами защото не мога да издържа на колебливото му отношение.На тази колебаеща се амплитуда.
В един период интензивно виждане,любов,излизания,обаждания,търсене.В следващия момент точно обратното.Студенина и отдръпване.Аз бях склонна да бъда с него ,но тази нестабилност,колкото и де се опитвах не мога да понеса.Или си снякой или не си.Аз съм така.Аз съм дала душата си,любовта си ,честно,коректно и искам да получа същото.
Колебанието му ми идва в повече.
Е разбира се си обяснявам чрез астрологията много неща.
Труден е такъв човек,като него,който има в картата си съвпад на слънце плутон/аспект който приемам/,но аспекта уран съвпад венера ми идва в повече.Много изчетох за този съвпад.От там идват проблемите му с любовта.
После-има квадрат венера сатурн,квадрат венера нептун.

Аз съм искрен човек, а той през цялото време ми се виждаше фалшив.Дали съм мнителна или не,няма да разбера.Но той никога не разкри душата си пред мен.Сигурна съм че пречката не е любов, а Страх.
Страх да не го наранят.

Това са негови проблеми.Да живееш с това ,да не можеш да покажеш любовта си е голямо бреме.Страх да я покажеш.......

Аз и сега го обичам,винаги ще е много ценен в живота ми.Ценен спомен.Той олицетворяваше за мен много мъжки аспекти.Загубата на баща ми,липсата на мъж,авторитет,закрила....всичко това на психологическа основа при мен.По някакъв начин излекува някои мои болки.Самото присъствие в живота ми.
Аз не исках да късам,и сега ми е тъжно....но не може това да продъжи вечно.
Успях да му кажа всичко.Честно казано за мъж лъв,сигурно се е побъркал от чутото.Беше като посърнал.Защото го накарах да се чувства много зле.
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 11:19:04 pm от Milkyway »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #75 -: Януари 11, 2013, 07:22:35 am »
Да,предстои опозиция на тр сатурн при мен първо с венера,а много по -нататък с луна,марс и сатурн.Да не кажа,че ще е след една година и половина дори.Но до тогава има много време,много.
Аз наговорих приказки, не просто за да обиждам или не мисля.Напротив аз премислях няколко дни.Мислих,мислих,че чак главата ме болеше.Не е просто някакъв импулс.
Даже напротив.Неговото поведение e било с желание да ме нарани,точно защото може би е свикнал да става на неговото,да се чува неговата дума.
Последната вечер когато нещата бяха наред,може би се е усетил уязвим,влюбен,с чувства към мен,но тогава аз му казах че не мога да остана дълго,че трябва да си тргвам.Може би се е усетил слаб.И точно заради това след два дни започна да става студен и да спазва дистанция.И да се опитва да ми го връща.
Снощи пък ми казавше същите неща,които му казах аз онази вечер "нямам  много време",аз го питах"а досега 5 месеца как имаше време?"...
просто си го връща,може и подсъзнателно,от страх,от уязвимост,да не бъде наранен.
Това е точно игра на власт.Но аз съм му казвала 100 пъти,че не желая да играя тази игра,щом иска,нека той да определя правилата.Но ако е с мен ,да е с мен,ако не да ми каже.Не може така половинчато,когато му скимне,когато е в настроение.Няма такъв филм......
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 06:08:00 pm от Milkyway »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #76 -: Януари 11, 2013, 08:50:50 am »
Милки,що за любов е това да се налагаш и да си "връщаш" при всеки удобен случай?
За искрената любов няма настроения и половинчатости.
Друг е въпросът какво предлагаш ти,за да искаш пълна отдаденост в замяна. :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #77 -: Януари 11, 2013, 09:15:54 am »
Марсът му в кой знак е?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #78 -: Януари 11, 2013, 09:16:14 am »
Милки,що за любов е това да се налагаш и да си "връщаш" при всеки удобен случай?
За искрената любов няма настроения и половинчатости.
Друг е въпросът какво предлагаш ти,за да искаш пълна отдаденост в замяна. :blink:
Никога нищо не съм си връщала.Просто се боря за любовта си.Всичко предлагах.
Цялата бях отдадена в тази връзка.Мълчах и се съгласявах на темпото ,което той налагаше.Само и само да съм с него.
И съм му казвала 100 пъти"Обичам те.Ти си ценен в живота ми,ценя те,уважавам те,искам да съм с теб.Ти си съвкупност от неща,които ми липсват,Приятел,психотерапевт,любовник.От теб получавам подкрепа,знам че не съм сама"
Това малко ли е?
Винаги когато той каже да се виждаме ,се съгласявам,въпреки че съм искала по-често.Но се примирявах и с малкото,защото миговете прекрани с него са били щастливи.Пълноценни,радостни.
Но не можах да се преборя със страха му,с това да се отпусне,да ми се довери.
От мен той щеше и е получил много.
Приемах и тези дребни,но за мен важни неща,че закъсняваше на срещите.Което според мен не  е редно.Стояла съм и съм го чакала.
Примирих се с много неща,които не одобрявам,защото пък други ми даваха крила.

Марсът му е в лъв в съвпад с меркурий.

Мимс,не си прочела правилно.Той иска да си връща,не аз.Аз съм тази ,която се бори за връзката.Да съществува,не той.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 09:22:16 am от Milkyway »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #79 -: Януари 11, 2013, 09:26:38 am »
Ето,вижте ни композита.
Колко хубави още моменти ни престояха......но,това е живота. :'(
При първото преминаване на тр юпитер върху стелиума в 12 дом,беше много хубаво,тогава ни започна реално връзката.
Но после стана ретро и почнаха трудностите :blink:
Има и други хубави аспекти.

Днешното новолуние му е в точна опозиция с венера и уран.
Ето какво пише Каръл Ръшман за новолуние опозиция венера: "Може да имате проблем с някого,в когото сте се влюбили".
Колко е буквално :unsure:
Той ме обича,но страхът от болката не може да го накара ,да се отпусне и да ги признае първо пред себе си,а после пред мен. :'( Затова иска да избяга.Но къде ще се скрие?
Вчера му казах,че може би е ужасно нещастен,като не може да изрази чувствата си.Това е голям блокаж за психиката и голямо бреме в живота.
Слава Богу,Господ ме е дарил със способността ,да ги изразявам и показвам,защото не ме е страх от провал и нараняване.
« Последна редакция: Януари 11, 2013, 09:45:30 am от Milkyway »