Здравей Гост

За "безплатния обяд" и взаимните ползи

• 40 Отговора
  • 6675 Прегледи
Привет! Някои от вас вече ме познават (доколкото може да се познава някого от форум), но тъй като пиша рядко тук, не очаквам броя им да е особено голям. Причината да създам тази тема са поводите да се връщам отново и отново във форума и въпросите, които задавам на хората, занимаващи се по-сериозно с астрология. Факт е, че поставям едни и същи въпроси (или сходни), но също така е и факт, че започвам да се чувствам все по-неудобно да питам едно и също, което логично води до втръсване може би, но както при всеки нормален човек - въпросите, вълнуващи ме най-много са винаги на дневен ред за мен. До сега винаги съм се надявал, както всеки начинаещ или като всеки търсещ отговори човек, на добрата воля на някой да отговори на поставения астрологичен въпрос. Докато четох много от темите, нямаше как да не забележа, че има както такива хора, които смирено чакат отговор, така и такива, които се сърдят, че думите им остават нечути. Та от тук идва и онази част от заглавието на темата с "безплатния обяд" - всеки иска такъв, но не винаги може да го получи (което си е съвсем в реда на нещата). Никой не може да очаква задължително отговор, камо ли да проявява характер, в случай, че остане незабелязан някъде назад в страниците на темата. Аз от своя страна винаги съм получавал отговор на въпросите си, за което безкрайно много благодаря на хората, които са отделили от времето си за мен. Проблемът е, че лично аз се чувствам малко или много морално задължен на всеки, който реши да се занимае с някой от моите проблеми. Не съм добър в астрологията, опитвам се да я изучавам, но не мисля, че ще я овладея до степен, в която да отговарям сам на въпросите си, поне при мен започва да се получава както модела за познанието на Сократ - колкото повече си разширявам кръга на познанието, толкова повече се увеличават допирните ми точки с незнанието. За сметка на това обаче смятам, че имам достатъчно опит в гледането на Таро. Тук трябва да спомена и частта с "взаимните ползи". Звучи странно на пръв поглед, но се надявам, че това може да е началото на една добра концепция в стила "предай нататък". Идеята ми е, всеки да задава въпроса, който го вълнува, а в отговор, да предложи своите услуги, отговаряйки на въпрос на тези, които са отделили от своето време. В този ред на мисли, аз предлагам услугите си с гадаене на Таро. Ако някой има желание, да хвърля едни карти за него, моля да пише. Аз от своя страна след това ще задам въпрос на този, на когото съм гледал на Таро.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Papy

• 4343
Re: За "безплатния обяд" и взаимните ползи
« Отговор #1 -: Юни 26, 2012, 11:14:18 pm »
Хубаво  :blink:

Поне пишеш правилно, иначе аз лично от таро няма да се възползвам, но ако имаш астрологичен въпрос и ми е по силите-питай :)

« Отговор #2 -: Юни 26, 2012, 11:28:47 pm »
Tornquist, имаш водна Луна или воден Меркурий? После ще обясня защо питам.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #3 -: Юни 26, 2012, 11:52:42 pm »
От една страна, всичко това звучи много добре и справедливо на пръв поглед. От друга, ако ще правим услуга/добро с предварителната мисъл, че ни се полага да получим същото насреща това би накарало доста хора да претупат и то несъзнателно нещо, което иначе правят с удоволствие. Специално в един форум. Губи се естествеността на цялото занимание. Но ако ти искаш ми гледай на Таро. :P Освен от Таро, аз разбирам доста от физиогномика, френология и хиромантия, а  може и да те подложа на хипноза, :D но  въпросните "услуги" се извършват само на живо. ;D
There's a little witch in every woman...

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Юни 26, 2012, 11:57:53 pm »
Ихаа, рестлес, имали сме магически астролог тука, или...астрологичен маг  :blink:

Но съм съгласна-аз не ща танту за кукуригу, задълженията ...в другите области, тука-кеф :)

« Отговор #5 -: Юни 27, 2012, 12:10:35 am »
Papy, просто съм философ по душа и образование. Ето, Физиогномиката на Сократ се учи още в първи курс. И после ме питат разни хора ама философията имала ли практическо приложение. :D

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Юни 27, 2012, 12:21:21 am »
Винаги съм се чудила хората с щръкнали уши ли са по-яки или с прибрани
И какво означава ако са щръкнали само в горната част-нещо като на елф  :blink:

« Отговор #7 -: Юни 27, 2012, 12:27:08 am »
Физиогномиката от времето на Сократ и Аристотел е толкова остаряла и неприложима, че просто не би могла да отговори на това конкретно запитване кои са по-яки ;D. Но обиконвено за най-яки ушенца се приемат собствените. :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #8 -: Юни 27, 2012, 12:29:48 am »
Физиогномиката от времето на Сократ и Аристотел е толкова остаряла и неприложима, че просто не би могла да отговори на това конкретно запитване кои са по-яки ;D. Но обиконвено за най-яки ушенца се приемат собствените. :blink:

;D
Не е вярно-от всички около мен, майка ми има най-идеални уши
Аз приличам на бащата  ;D
А малкото в ушите-повече на мен

« Отговор #9 -: Юни 27, 2012, 12:49:00 am »
Папиии, ами как определяш идеалните уши, че и най-идеалните? :D На мен и тези ми изглеждат идеални, щом са на Клайв. :-[  http://www.freakingnews.com/Clive-Owen-Pictures-32869.asp

« Отговор #10 -: Юни 27, 2012, 01:03:38 am »
Аз не бих определил нещата като "поемане на задължения", а като стимул да помогнеш на другия, защото той вече ти е помогнал. И в останалата част от форума се пише и се дават отговори, но не всеки има възможността да върне жеста по същия начин, защото дадената област не му е стихия. Лично аз нямам нищо против да помогна на някого с уменията и знанията си, дори вече безвъзмездно съм предлагал услугите си с гадаене на Таро (не тук), но в един момент стана доста натоварващо и времеемко да отговарям на няколко въпроса наведнъж, защото аз имам нявика да описвам всяка карта и как аз тълкувам значенията й в конкретното гледане. В същото време, ползвам картите и за себе си, но не рядко виждам в тях неща, които не ми харесват и просто ми натежава да ги ползвам изобщо. Въпреки всичко ми се иска да помогна, но не винаги намирам стимула, за да го направя. Поради тази причина, намирам взаимността в идеята, която ви споделих, за възможност всеки да намери своя стимул по един или друг начин и то чрез другите.

@Papy - по принцип имам един много важен въпрос, който ме тормози от години вече и с който тормозя съфорумниците и той е свързан с любовта. Иска ми се да знам, кога мога да очаквам истинска и стабилна връзка. Този въпрос, бих го отправил и към всеки друг така, че ако някой реши да сподели мнение - ще се чувствам безкрайно задължен и с удоволствие бих хвърлил едни карти по негов/неин въпрос. Данните ми са: 21.IV.1987 17:30 - Русе

@The_One - луната ми е във водолей, 4-ти дом.

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Юни 27, 2012, 06:27:53 am »
А ти още ли живееш в русе?
И какво се случи 2008?

*

Papy

• 4343
« Отговор #12 -: Юни 27, 2012, 06:37:13 am »
Папиии, ами как определяш идеалните уши, че и най-идеалните? :D На мен и тези ми изглеждат идеални, щом са на Клайв. :-[  http://www.freakingnews.com/Clive-Owen-Pictures-32869.asp

Ее-не не не-точно тука е като човека-слон

Я виж тези колко са готини :) макар че...малко са сраснали отдолу, но това да им е кусура
http://www.google.com/search?q=jason+statham&hl=en&client=safari&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=EY_qT8WhC4TXsgbfjOHiBQ&ved=0CKYBELAE&biw=320&bih=416#p=0
« Последна редакция: Юни 27, 2012, 06:46:49 am от Papy »

« Отговор #13 -: Юни 27, 2012, 12:40:48 pm »

@Papy - по принцип имам един много важен въпрос, който ме тормози от години вече и с който тормозя съфорумниците и той е свързан с любовта. Иска ми се да знам, кога мога да очаквам истинска и стабилна връзка. Този въпрос, бих го отправил и към всеки друг така, че ако някой реши да сподели мнение - ще се чувствам безкрайно задължен и с удоволствие бих хвърлил едни карти по негов/неин въпрос. Данните ми са: 21.IV.1987 17:30 - Русе

В соларната карта за периода от рождения ден, тази година, до този през следващата година, имаш предпоставки за стабилна връзка и брак- соларен Десцендент попада в натален 7дом, соларен 5дом в натален 5дом,
а през 2013-та, непосредствено преди рождения ти ден, прогресивната Венера ще премине в знака на телец и ще направи съвпад със Слънцето в натала- това е показател за голямата любов, успех!

Сърдечно благодаря за отделеното време и искрено се надявам да си права. Аз мога ли да направя нещо за теб с картите си?

А ти още ли живееш в русе?
И какво се случи 2008?

Сега не живея в България. В Кипър съм от малко повече от година. А за 2008-ма, нещо конкретно ли трябва да си спомня?

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Юни 27, 2012, 12:44:30 pm »
Да - 2008 нещо конкретно, свързано със жена-която и да е

*

Grace

• 2257
« Отговор #15 -: Юни 27, 2012, 12:53:03 pm »
Torn, хайде отговори на Папи, че и аз чакам да се включа с два въпроса  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #16 -: Юни 27, 2012, 01:02:48 pm »
То и аз имам още, например от кога си в кипър, щото според мен картата трябва да се
релокира.
Все пак аз възлагам повече на дирекционната венера-което ще рече-около 2019 - ти ще си на 32-тогава ще е истинското щастие. Не казвам, че през това време няма да се влюбваш, даже почти съм сигурна, че ще. Но...ако говорим за истинската-тогава

« Отговор #17 -: Юни 27, 2012, 01:09:25 pm »
То и аз имам още, например от кога си в кипър, щото според мен картата трябва да се
релокира.
Все пак аз възлагам повече на дирекционната венера-което ще рече-около 2019 - ти ще си на 32-тогава ще е истинското щастие. Не казвам, че през това време няма да се влюбваш, даже почти съм сигурна, че ще. Но...ако говорим за истинската-тогава

Ами тогава приключи една краткотрайна (4 месечна) връзка, която започна през ноември предната година (сиреч 2007-ма). Иначе, ако трябва да съм още по-точен за преместването си тук - живея в Кипър от година и три месеца вече.

*

Papy

• 4343
« Отговор #18 -: Юни 27, 2012, 01:18:36 pm »
Мерси за инфото :)
Според мен ти не можеш да се оплачиш от липса на връзки, и въпросът ти го разбирам по-скоро кога ще срещнеш единствената

« Отговор #19 -: Юни 27, 2012, 01:25:43 pm »
Мерси за инфото :)
Според мен ти не можеш да се оплачиш от липса на връзки, и въпросът ти го разбирам по-скоро кога ще срещнеш единствената

:-\ Това с оплакването е много странно. Имал съм точно две връзки и то за по няколко месеца, през останалото време все съм удрял на камък - аз имам интерес, отсреща никакъв. Иначе правилно си разбрала за единствената, това ме вълнува.