Здравей Гост

начин на мислене - мъже-жени

• 14 Отговора
  • 2764 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
начин на мислене - мъже-жени
« -: Юли 07, 2012, 02:48:26 pm »
Може ли някой да ми обясни, защо ако УЖ и двата пола мислят с едни и същи планети, всъщност мислим толкова различно?  ;D ;)

Класиката казва - за ума и нрава на родения са отговорни Меркурий, Луна, асцендент (и владетелите на знаците им).

Интерпретации?  :P

When One Door Closes Another Door Opens

*

Papy

• 4343
Re: начин на мислене - мъже-жени
« Отговор #1 -: Юли 07, 2012, 02:51:17 pm »
Защо пък да мислим различно? Тия като мен с много мъжка енергия в картите мислят като мъже, и обратно-не сте ли виждали мелодраматични изпълнения от мъж и просълзени очи на любовна драма?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #2 -: Юли 07, 2012, 02:55:41 pm »
Съгласна съм с това, което написа, но логиката е различна. Онзи ден мой приятел, разправяше как свалял мацки (хвалейки се с поредната придобивка) и си помислих жена, никога няма да и хрумне толкова "евтино" да сваля мъж.

Нали Меркурий трябваше да е безполов?

*

Papy

• 4343
« Отговор #3 -: Юли 07, 2012, 02:57:26 pm »
Съгласна съм с това, което написа, но логиката е различна. Онзи ден мой приятел, разправяше как свалял мацки (хвалейки се с поредната придобивка) и си помислих жена, никога няма да и хрумне толкова "евтино" да сваля мъж.

Нали Меркурий трябваше да е безполов?

Тойне я е свалял по меркурий, а и тука опираме до възпитание и обществени норми, в арабския свят този разговор нямаше да се състои

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Юли 07, 2012, 02:59:12 pm »
въпросът е, че им ХРУМВАТ такива глупости. Има нещо, което ми се изплъзва в астрологията по отношение на половете.... 

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Юли 07, 2012, 03:01:47 pm »
въпросът е, че им ХРУМВАТ такива глупости. Има нещо, което ми се изплъзва в астрологията по отношение на половете....

Ми...кажи какво му е хрумнало :)
Според мен не се различават, виждала съм тъпи свалки и от жени. Пък и още нещо-ако ти имаш предимство нож в боя, използваш него, ако имаш лък-лък. Е това е-не че мислят различно

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Юли 07, 2012, 03:03:37 pm »
Първо се гледат много други неща , преди да стигнем до Меркурий , Луна, АСЦ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
« Отговор #7 -: Юли 07, 2012, 03:10:05 pm »

Кои?  ;)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Юли 07, 2012, 03:34:25 pm »

Кои?  ;)

Като начало кое преобладава  в картата като стихия...После кои от знаците попадат в домовете на мисълта...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #9 -: Юли 07, 2012, 03:46:49 pm »
Може ли някой да ми обясни, защо ако УЖ и двата пола мислят с едни и същи планети, всъщност мислим толкова различно?  ;D ;)

Класиката казва - за ума и нрава на родения са отговорни Меркурий, Луна, асцендент (и владетелите на знаците им).

Интерпретации?  :P

Според някои духът няма пол, тялото има.  Т.е. тялото (ДНК, хормони и т.н.) би определяло и мисленето като женско или мъжко.
При мъжете например тестостерона е в пъти повече и определя донякъде агресивното поведение на мъжа. Окситоцинът при жените след раждане също е предпоставка за определно поведение (на майката към бебето)
А оттам и с мисленето
Друг вариант е степента на напредналост на даден човек. Някои може да вижда и да знае много за ... живота, вселената и всичко останало  :blink:, и да бъде разбиран по-трудно, или направо да си остане неразбран

*

Grace

• 2257
« Отговор #10 -: Юли 07, 2012, 04:37:53 pm »
Не мисля, че астрологично има разлика между мъже и жени. По нищо не можете да познаете дали картата е на мъж или жена. Можете да направите психологически портрет и да изведете определени качества. И те могат да бъдат преобладаващо "женски" или "мъжки". 

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Юли 07, 2012, 05:41:02 pm »
Не мисля, че астрологично има разлика между мъже и жени. По нищо не можете да познаете дали картата е на мъж или жена. Можете да направите психологически портрет и да изведете определени качества. И те могат да бъдат преобладаващо "женски" или "мъжки".

Разбира се ,че не може да се познае дали картата е на мъж ,или на жена -това е факт.

Нали темата е например:"Защо Меркурий в Овен в мъжка и женска карта се проявява по различен начин?"
И в двете карти Меркурий ще се изразява импулсивно ,в начина по който се комуникира ,но в мъжката карта ще има леко сексуално звучене,докато в женската карта лидерско /властно такова. :blink:

хм, озадачаваш ме с тази интерпретация на Меркурий.  :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #12 -: Юли 07, 2012, 10:29:24 pm »
ами защо да има разлика в мъжка и женска карта? и защо в едната да има сексуално звучене, а в другата лидерско? просто не мога да направя разликата.

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Юли 09, 2012, 11:24:58 pm »
И по последни статистики продължаваме да получаваме различни пари за еднакви длъжност

П.п. И когато зад всеки успял мъж, стои жена, кой се очаква да направи жената успяла, или по друг начин: защо имаме идеи и нямаме желаната реализация, а пък те уж нямат, ама получават по-високо заплащане

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Юли 10, 2012, 02:51:21 am »

За статистиката -в края на 90 -те години на този век ,ще получавате еднакви пари за еднакви длъжности. ;)

От жената не се очаква да е успяла. :blink:

От къде знаеш?
И...ще получават, за мен ще е късно