Здравей Гост

Казус

• 46 Отговора
  • 6396 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Казус
« Отговор #20 -: Юли 08, 2012, 09:12:09 pm »
И това познание съществува, независимо от твоето отношение към него. Оцелявало е векове и няма да изчезне, само защото някой вярва или не вярва в него. Хайде да се замислим - психологията е наука, нали така, тя не е основана на никакви материални доказателства, тя е описателна наука, но все пак е официално призната наука.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #21 -: Юли 08, 2012, 09:15:40 pm »

Айнщайн и други велики умове са ни тласнали напред, но те са ни "дали" просто опорни точки и са просто хора. Не са разполагали с технологията, с разбиранията и с. Това че някой е казал нещо преди десетки, стотици или хиляди години - всеки сам трябва да си направи заключенията дали трябва да се приемат като неоспорима истина.

Това че Айнщайн е светилище в една сфера, не означава че трябва сляпо да се доверяваме на преценките му в друга.

Цитат
Всъщност уважавам всяко едно мнение и то ми е полезно за да си направя заключения.

Направи го сам какво ти пречи ?  Ако нямаш собствен изграден опит и наблюдения от астрологична гледна точка, което изисква време и практика, каква ще ти е основата и отправната точка за някакви заключения ?! Или го правиш от любов към спора ?

*

Grace

• 2257
« Отговор #22 -: Юли 08, 2012, 09:16:45 pm »
Цитат
Къде имаш нужда от пояснение? От наша гледна точка (малка плоскост наречена земна повърхност) съзвездията се състоят от обекти които са на (някои от тях) милиони светлинни години една от друга, т.е. по-вероятно е да имат влияние в своята сфера на гравитационно и магнитно поле. Единственото което достига до нас е светлина от различни точки на космоса, някои от които дори може да не съществуват вече като обект ( светлината на някои звезди достига до нас много след като те на практика са изчезнали).Как може един обект, който е абсолютно несвързан с друг по никакъв критерий освен с ъгъла на  нашата гледна точка на тази повърхност в даден момент да окаже влияние върху характера ми, живота и тн.

Отделен е въпросът че се придават човешки качества заимствани от характеристиките на дадено животно с което е оприличен даден звезден знак.

hann, няма да се напъвам да ти обяснявам математически астрологията. А дори и да исках, не мога. По повод на горния ти цитат само, искам да ти уточня, че астрологията работи само с планети видими от Земята и не се основава на всички близки и далечни съзвездия. След като математиката и физиката са ти хоби, вероятно би могъл да обясниш и теорията на относителността. В такъв случай, не ни остава друго освен да чакаме да се роди нов Анщайн, който да създаде съвършената теория, обясняваща астрологичната наука. Дотогава ние ще се доверяваме на знанията, опита и интуицията, докато я практикуваме.

И още нещо. Твърдо вярвам, че астрологията не е за всеки, не е масова наука и не може да бъде. Тя е призвание и тайнство и е за малцина посветени. Така и трябва да бъде. Така че, не се притеснявай ако не я разбираш или не и вярваш. Така са огромната част от хората. :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #23 -: Юли 08, 2012, 09:20:38 pm »
Между другото, интересен е асцендентът на картата построена към датата на пускане на темата.

*

Papy

• 4343
« Отговор #24 -: Юли 08, 2012, 09:26:33 pm »
Конспирация ли е, провокация ли е, какво е?

*

Asol

• 4140
« Отговор #25 -: Юли 08, 2012, 09:28:45 pm »
Ако искаш я интерпретирай като хорар и сподели какво ти е мнението.

« Отговор #26 -: Юли 08, 2012, 09:31:58 pm »
hann, от една страна буташ темата към съзвездията и това е тема от бъдещето по която ще пишем много, но си решил междувременно да отхапеш от енергията на форума и изпитваш някак си перверзна наслада да ни го поразвееш, надявайки се сигурно, че ще ти го поддържим, или че ще си те прехвърляме един на друг, та и да не скучаеш. Когато учените с които искаш да ни респектираш, установят че има достатъчно доказателства - фундамент, че от енергията се е зародила материята и че тя е последствие а не причина, надявам се ще се облекчиш и ще видиш в нас съмишленици.
Добре тръгна с първите си два поста, какво исперка толкова сега, не се държиш мъжкарски да знаеш. Ние ли се оказахме големият ти проблем?

*

Grace

• 2257
« Отговор #27 -: Юли 08, 2012, 09:36:38 pm »

Скорпиона в теб проговори  ;D

*

hann

• 11
« Отговор #28 -: Юли 08, 2012, 09:37:57 pm »
hann, от една страна буташ темата към съзвездията и това е тема от бъдещето по която ще пишем много, но си решил междувременно да отхапеш от енергията на форума и изпитваш някак си перверзна наслада да ни го поразвееш, надявайки се сигурно, че ще ти го поддържим, или че ще си те прехвърляме един на друг, та и да не скучаеш. Когато учените с които искаш да ни респектираш, установят че има достатъчно доказателства - фундамент, че от енергията се е зародила материята и че тя е последствие а не причина, надявам се ще се облекчиш и ще видиш в нас съмишленици.
Добре тръгна с първите си два поста, какво исперка толкова сега, не се държиш мъжкарски да знаеш. Ние ли се оказахме големият ти проблем?

Очаквах съвсем друго развитие на темата - конструктивно, а без нападки.

Извинявам се ако някой се е почувствал наранен... не хапя енергия аз самия много енергия отделих по темата :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #29 -: Юли 08, 2012, 09:40:46 pm »

Ами...скорпион
Асол е права-виж картата

П.п. Няма смисъл да се хабите :) не че имам нещо против де

*

hann

• 11
« Отговор #30 -: Юли 08, 2012, 09:40:56 pm »
hann,начинът на действие на астрологията по нищо не се различава от този на останалите такива -чрез наблюдения,експериментиране,се събират данни/сведения за явления/ситуации в различните сфери от човешкия живот.В годините събраната информация се анализира ,изграждайки се хипотези ,възоснова на събраната база данни ,с цел изучаване и обясняване на случващите се процеси и явления.Резултатите от всички тези изследвания при всички познати науки е -по-добро разбиране на минали събития и по-добра способност за предвиждане на бъдещите.
Астрологията" ползва" символика за обясняване на случващото се в нас и около нас ,интуитивни методи но и "услугите" на логичните науки-математика ,физика,на социалните науки и т.н.
Нима в математиката няма -"...да приемем ,че съществува..."?!? ;)

Между другото логиката ограничава  ,а въображението разширява. И двете понятия присъстват в астрологията ,а в някои науки само първото.Второто движи прогреса.
Няма изолирана наука и такава която да отрича другата.Въпрос на грамотност. :blink:

Този коментар задоволи донякъде въпросите ми ... Най накрая :)
Борис Василев ако се чувстваш респектиран от учените ми хах  стига бе и аз какви го говоря.

Няма конспирация просто любопитство

*

Grace

• 2257
« Отговор #31 -: Юли 08, 2012, 09:51:54 pm »

Ами...скорпион
Асол е права-виж картата

П.п. Няма смисъл да се хабите :) не че имам нещо против де

простете невежеството, ама ... изгрява Везни.. и ?  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #32 -: Юли 08, 2012, 09:59:09 pm »
hann
Ако в един телефонен разговор между двама души
единия говори на Китайски, а другия на Гръцки ( примерно )
дали ще се разберат ?  какво казва логиката ....

Ще се разберат ако използват правилния език - математиката. Точно чрез него сега в момента аз и ти общуваме в сегашно ( с възможност за реално) време.
Ако не употребяват правилния език, логиката казва че няма причина да си звънят един на друг - нямат допирни точки и тема за разговор не съществува :)

Ей за това став въпрос  :blink: математиката е езика на астрологията......

« Последна редакция: Юли 08, 2012, 10:10:17 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #33 -: Юли 08, 2012, 10:02:25 pm »

Малко авторитетни мнения за астрологията. :blink:

"Астрологията е наука сама по себе си и съдържа вълнуващ запас от знания. Тя ме научи научи на много неща и аз съм й изключително задължен. Тя е като животворен елексир за човечеството."

- Алберт Айнщайн

"... често прекарвам вечерите си с астрологията. Правя астрологични изчисления, за да намеря ключ към сърцевината на психологическата истина."

- Карл Юнг

"Физик без познания по астрология няма право да се нарича физик." :D

"Този, който не разбира астрология не може да бъде доктор, а е глупак."  :DD

- Хипократ

И една мисъл на Артър Кларк, която аз много харесвам и смятам, че има известно отношение и към сегашната дискусия. „Всяка една достатъчно напреднала технология е на практика неразличима от магията.“

Не е важно как го наричаме и дали го разбираме, важното е да работи. :blink:

Теориите идват и си отиват, учените също. Днешните учени са на път да докажат че Айнщайн е бил неточен. След няколко месеца когато има пресконференция от Церн ще сложа линк с директен видео стрийм, такъв имаще преди няколко дни във връзка с higgs boson - там се говореше за "божията частица" която изгражда масата = гравитационните влияния и тн.

Айнщайн и други велики умове са ни тласнали напред, но те са ни "дали" просто опорни точки и са просто хора. Не са разполагали с технологията, с разбиранията и с. Това че някой е казал нещо преди десетки, стотици или хиляди години - всеки сам трябва да си направи заключенията дали трябва да се приемат като неоспорима истина.

Това че Айнщайн е светилище в една сфера, не означава че трябва сляпо да се доверяваме на преценките му в друга.
А абсолютната вяра на Айнщайн в Бог и атеизма на Стивън Хокинг ( смятан за учен от ранга на Айнщайн) ?

Това са два полюса на два титана в една и съща сфера. Възприятията ни са много ограничени и субективни, така че всеки сам избира на какво да вярва, каквото правя и аз тук :)

Надявам се. Защото никъде не съм коментирала дали цитираните мнения са истинни или не, нито дори дали аз ги смятам за такива. Така че няма да обърна внимание на подчертаната част от поста ти, не важи за мен.  Истина не съществува, още по-малко неоспорима. Има само съмнения. :blink:
There's a little witch in every woman...

*

hann

• 11
« Отговор #34 -: Юли 08, 2012, 10:04:39 pm »
hann
Ако в един телефонен разговор между двама души
единия говори на Китайски, а другия на Гръцки ( примерно )
дали ще се разберат ?  какво казва логиката ....

Ще се разберат ако използват правилния език - математиката. Точно чрез него сега в момента аз и ти общуваме в сегашно ( с възможност за реално) време.
Ако не употребяват правилния език, логиката казва че няма причина да си звънят един на друг - нямат допирни точки и тема за разговор не съществува :)

Ей за това став въпрос  :blink: математиката е езика на астрологията......

И пак стигаме до там че щом математиката е езика на астрологията, то това е точна наука..   :blink:

Но стига вече наистина може би навлязохме на дълбоко за тия, които не са разбрали правилно мотива на първия ми пост - не бих искал никой да се чувства засегнат по някакъв начин

*

hann

• 11
« Отговор #35 -: Юли 08, 2012, 10:07:12 pm »

"Астрологията е наука сама по себе си и съдържа вълнуващ запас от знания. Тя ме научи научи на много неща и аз съм й изключително задължен. Тя е като животворен елексир за човечеството."

- Алберт Айнщайн

"... често прекарвам вечерите си с астрологията. Правя астрологични изчисления, за да намеря ключ към сърцевината на психологическата истина."

- Карл Юнг

- Хипократ

И една мисъл на Артър Кларк, която аз много харесвам и смятам, че има известно отношение и към сегашната дискусия. „Всяка една достатъчно напреднала технология е на практика неразличима от магията.“

Теориите идват и си отиват, учените също. Днешните учени са на път да докажат че Айнщайн е бил неточен. След няколко месеца когато има пресконференция от Церн ще сложа линк с директен видео стрийм, такъв имаще преди няколко дни във връзка с higgs boson - там се говореше за "божията частица" която изгражда масата = гравитационните влияния и тн.

А абсолютната вяра на Айнщайн в Бог и атеизма на Стивън Хокинг ( смятан за учен от ранга на Айнщайн) ?

Това са два полюса на два титана в една и съща сфера. Възприятията ни са много ограничени и субективни, така че всеки сам избира на какво да вярва, каквото правя и аз тук :)

Надявам се. Защото никъде не съм коментирала дали цитираните мнения са истинни или не, нито дори дали аз ги смятам за такива. Така че няма да обърна внимание на подчертаната част от поста ти, не важи за мен.  Истина не съществува, още по-малко неоспорима. Има само съмнения. :blink:

Ти може би не си, но аз съм проверил  ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #36 -: Юли 08, 2012, 10:11:29 pm »
Цитат на: Grace

простете невежеството, ама ... изгрява Везни.. и ?  :blink:

а къде е марс-у7?
И диспозиторът на венера?
А луната да идва от квадрат с венера ( кверента)?
А сатурн да ти идва в 1-ви?

П.п. Моята не беше с изг везни, днеска за 2-ри път бъркам с карта, но както и да е

« Отговор #37 -: Юли 08, 2012, 10:54:39 pm »

- Алберт Айнщайн

- Карл Юнг

- Хипократ

Ти може би не си, но аз съм проверил  ;)

Много лаконично и мистериозно, но все пак какво си проверил? :blink:  Как ще провериш нещо, което не може да бъде проверено? Нищо не може да бъде проверено и установено със сигурност. Това, което човек извлича като истина е сбор от собствените му възприятия  т.е. впечатленията и техните сенки - идеите. Дори не можеш да си сигурен, че столът на който си седнал в момента е наистина стол, нито пък какво точно е стол. :P Така че твоята истина, колкото и да е "проверена" си остава истинна само за теб. :blink: Както и да е, на мен ми стана смешно, че в предния пост си се опитал да ми противоречиш и опонираш, но без да има за какво. На теб просто ти се спори по тази тема днес. :blink:
There's a little witch in every woman...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Юли 08, 2012, 11:10:11 pm »
Здравейте :)

Бих желал по-запознати от мен хора да ми разяснят нещо, което ми е интересно от
известно време, но на което не намирам отговор.

Как така звезди стотици светлинни години от тук (образуващи известните ни съзвездия), без видима връзка една с друга, гледани
от плоскост като земята (откъдето за древните народи илюзорно са изглеждали вързани), им е придавана животинска или друга форма, и оттам нататък чрез характеристиките на дадено животно или друг знак, се правят заключения за характера на човек.

Древните гърци са разделили зодиака на 12 части, познати ни и до днес, но са използвали изцяло въображението си.
Не ми се струва достатъчно логичен факта, че са изхождали от мисълта, че щом слънцето и луната имат пряко влияние върху живота
на Земята, то тогава и другите планети би трябвало да имат такова.

Много пъти съм ставал свидетел, когато астролози, дори по телевизиите (което не представлява фактор, ест.) оприличават човек под слънчев знак на съответния му елемент (например здраво стъпил на земята защото е като еди кое си животно, което съответства на слънчевия му знак).

Аз съм човек на логиката, на науката, всичко което съм постигнал е било по пътя на логиката, подлагал съм всички твърдения, които ми се струват абсурдни на съмнение затова извинете ме, не се опитвам да използвам сарказъм или нещо подобно.

Просто бих искал задоволителни логически отговори. Не бих приел цяла наука/метод базиращ/а се почти изцяло на въображението на древен народ, а вие?

Благодаря предварително! :)

Бас държа...,че имаш квадратура м/у Меркурий и Сатурн...при това една от планетите е в заточение или падение... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #39 -: Юли 09, 2012, 04:11:45 am »
Добре че са тия звезди