Здравей Гост

Казус

• 46 Отговора
  • 6365 Прегледи
Re: Казус
« Отговор #40 -: Юли 09, 2012, 07:44:02 am »
Аз съм човек на логиката, на науката, всичко което съм постигнал е било по пътя на логиката, подлагал съм всички твърдения, които ми се струват абсурдни на съмнение

ако си човек на логиката,няма да правиш логически заключения на база 2-3 опита за доказване на против астрологията, това показва субективизъм от твоя страна
и да се опитваш да си обясниш ирационално с логика ми се струва абсурдно за здравомислещ човек без никакъв опит и знания в изследваната област- астрология
това е като да се опитваш да докажеш невидимият свят с видими проявления,там логиката не върви,замества я вярата :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #41 -: Юли 09, 2012, 09:56:30 am »
Жан Спилър

"В астрологическата си практика през последните две десетилетия съм забелязала, че много хора са склонни да омаловажават валидността й, като се лишават от уникална възможност за своето израстване и реализация. Основният аргумент срещу астрологията обикновено е, че се гради върху предразсъдъци, но това няма нищо общо с истината. Астрологията е древна наука, а самият хороскоп се базира на поредица от най-точни и прецизни математически формули. Има много други нематериални реалности със съвсем определени физически въздействия. Гравитацията не се вижда, но въпреки това съществуването й е очевидно. Радио вълните не могат да се възприемат от физическите сетива и докато преди сто години било модно човек да проявява скептичност към тези вълни, днес никой не се съмнява в съществуването им. По същия начин, последното "доказателство" за валидността на астрологията е дали може да има практическо приложение в собствения ви живот. Стойността на прозренията, получени чрез астрологията, може да бъде огромна, тъй като ни дава възможност да се видим по друг начин. Това ни позволява да променим начина, по който се изявяваме, и да променим последствията от делата в живота си. Бих искала да изтъкна неизмеримия принос към човечес¬твото на астролозите, минали и настоящи, посветили живота си да изучават причино-следствената връзка между планетарните енергии и човешкото поведение. Техните изследвания са дали на всички нас инструмент, с който съзнателно можем да придобием власт и контрол над съдбата си. Ако, както е казал известният астролог Ноел Тил, "характерът е съдба", тогава видът на обективното самопознание, което може да даде астрологията, наистина е валидна предпоставка за себевладеене, а оттам и за контрол над посоката на живота ни. Втора част е предназначена да ви помогне да разберете уроците, които сте дошли да научите, за да продължите еволюционния си път, и вродените дарби, които сте обещали да споделите с другите, докато сте на Земята. Целта е да разширите самопознанието си. Последната дума за верността на текста е онова чувство за правота, което изпитвате при четенето. В края на краищата, истината винаги побеждава и ако експериментирането на предложенията в тази книга доведе до повече яснота и лекота във взаимоотношенията ви и до по-пълно вътрешно щастие, ще разберете, че сте на прав път. " Жан Спилър

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #42 -: Юли 09, 2012, 10:33:06 am »
Hann, разсъждаваш и мислиш много стегнато и логично, защо не формулираш ясно въпроса? Въобще имаш ли въпрос или просто разбутваш умовете астрологични?

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #43 -: Юли 09, 2012, 11:06:24 am »
Hann, разсъждаваш и мислиш много стегнато и логично, защо не формулираш ясно въпроса? Въобще имаш ли въпрос или просто разбутваш умовете астрологични?

с 2 думи - търси внимание ;), но не разсъждава логически и математически, а на някаква елементарна плоскост. Нито пък разсъждава с принципите на холичността, които Стела описа и са част от окултното знание. Така,че момчето нито научно е ок, нито окултно, на каква "плоскост" ще се срещне с нас, за да се получи конструктивен диалог.

Давам му не повече от 24 години... няма Юпитерово завръщане при такъв начин на мислене, А за Сатурн изобщо не коментирам.  ;D
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #44 -: Юли 09, 2012, 11:12:25 am »
при всички случаи залагам на over 29 ... :) и даже много повече .. :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Юли 09, 2012, 11:53:48 am »
Възрастта е без значение според мен...По-голямо значение в случая има отношението и времето в което се търси отговор на тези въпроси провокирали темата... :blink:
Струва ми се, че реверс или възврат на нодалната ос има отношение...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #46 -: Юли 09, 2012, 11:58:12 am »
нека да се включи hann и да даде коз под 24, от 24 до 29 или над 29.

Инфантилното интерпретиране на нещата, така, както на него му е удобно е по Луна, осъзнаването за обективна реалност - наченки на мислене след Сатурново завръщане (ако по натал няма силен Козирог, дори 1 планета в Козирог).

When One Door Closes Another Door Opens