Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 46989 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Казуси
« Отговор #20 -: Юли 12, 2012, 04:27:22 am »
Не бе, разбираме се  :blink:
Просто ми стана странна връзката риби-бял дроб

*

Papy

• 4343
« Отговор #21 -: Юли 12, 2012, 08:35:48 am »
Мерси, акрукс, полезна информация :) хем тая книжка съм я чела, ама това ми е минало покрай очите
А за момчето-жалко наистина

« Отговор #22 -: Юли 12, 2012, 08:44:06 am »

Цитирала е Хипократ с неговите астрологични изчисления, относно "симпатични части на тялото", което ще рече, че когато са налице някакви симптоми, лекарят преглежда и останалите три "симпатични" части, за да се види къде се е появил проблема. За пример- Рибите управляват краката, Близнаците белите дробове, ако часове наред сте ходили под дъжда с мокри крака(риби)може да се поболеете от грип, който да се усложни в пневмония(билзнаци-бели дробове)
По същия начин са разгледани и кръста с неподвижните, и с кардинални знаци- везните управляват бъбреците, овенът главата, първите симптоми при болест с бъбреците е силно главоболие; козирогът управлва костите и зъбите, при проблем със зъбите но били глава и лицето по овен и т.н.

Аkruks, стана ми интересно,би ли написала и други подобни  симптом- взаимосвързаност- зод.знаци

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Юли 12, 2012, 05:33:26 pm »
Аз през това време да ви попитам друг въпрос: какво мислите за съвпад венера-уран?

Виждала съм го в картите на 2-3 приятели, и не мога да кажа, че имат нестандартни връзки/жени или интереси, нито виждам да са отдадени на всички, вместо на един

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #24 -: Юли 12, 2012, 06:28:36 pm »
Уран се преработва трудно. Не всеки го изявява. Ето две приятелки с Венера в квадрат с Уран и Уран на асцендента.

Приятелка 1 - учи право в Бостън, след като години наред бе научен работник в САЩ. Къса коса - от зелено до лилаво... сини очи, и в БГ и в САЩ я спират по улиците за фотомодел и има няколко изложби, в които са експонирани нейни снимки (тя е моделката).

Другата дружка - и тя със сериозна кариера в БГ, сега тъкмо замина да води две ателиета на един културен фестивал, носи през зимата ярко жълто палто, и сигнално зелен шал, и тя със убийствено сини очи. Кара кола като мъж, и като цяло се справя с живота като мъж.

И двете са имали много връзки и двете си пазят свободата, но не изневеряват. И да, държат на приятелите си и често оставят интимния партньор, за да се видят с тях. Но това е тяхното разбиране за свобода, никой и нищо не може да ги накара да си прекъснат социалните контакти. Не биха си позволили да зависят от 1 работно място, 1 човек, пък бил той и съпругът им. И двете са доста красиви. И двете грам не се впечатляват от авторитетите. Шият си често дрехи сами. Не толкова блестящи в училище (грам не ги интересуваше), но блестящи в живота. Решителни.

Едната е с Въздушно Слънце и Луна, другата с Водно Слънце и Земна Луна. Не можеш да ги обидиш. Каквото и да им кажеш и т.н. те не го приемат лично. До голяма степен точно за това считам, че те нямат провалена връзка, защото нито се цупят на гаджетата си, в прав рационален текст си казват какво искат, нито се сърдят 1 месец и чакат той да им се обади и т.н. Те са приятелки с мъжете си и преди и по време и след връзката. 
« Последна редакция: Юли 12, 2012, 06:45:27 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юли 12, 2012, 07:20:24 pm »

п.п. В цитирания от мен случай за починалия млад мъж(който беше красавец, лека му пръст!), той е работел няколко години в авторемонтен канал под камиони, автобуси, които са го обгазявали, отделно накладките, които е подменял са имали азбест, нещо такова спомена негов братовчед, а негов приятел пък сподели, как тази, при която заминал в Италия го изнудила да й купи кола, с която да ходи на работа, а той в същото време се придвижвал до работа с колело в дъжда...

Чудех се откъде ми е позната тази карта. И като прочетох неговата историята се сетих, че същата карта съм гледала във форума на астро5 - имаше три казуса с различни заболявания, той е един от тях.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Dora

• 32
« Отговор #26 -: Юли 12, 2012, 08:47:06 pm »
  "......  стана ми интересно,би ли написала и други подобни  симптом- взаимосвързаност- зод.знаци "

Strelichka  ,  ето откъс от книгата на Линда Гудман

СЛЪНЧЕВИ ЗНАЦИ, УПРАВЛЯВАЩИ ОТДЕЛНИТЕ ЧАСТИ НА ТЯЛОТО

ОВЕН   глава, лице (без носа), церебралните полукълба на мозъка
ТЕЛЕЦ   врат, гърло, ларинкс, сливици, сънна артерия, вратна вена
БЛИЗНАЦИ   рамене, ръце, пръсти, бели дробове, щи¬товидна жлеза, горна част на гръдния кош
РАК   стомах, диафрагма, гърди и трахея,лимфна система
ЛЪВ   сърце, аорта, кръст, гръбначен мозък
ДЕВА   дебело и тънки черва, панкреас
ВЕЗНИ   бъбреци, равновесие, понякога по асоциация – кожа
СКОРПИОН   нос, гениталии, дванайсетопръстник, ректум, кръв, пикочен канал, поняко¬га по асоциация – кръст
СТРЕЛЕЦ   хълбоци, бедра, черен дроб, вени, бед¬рена кост, областта на кръста
КОЗИРОГ   зъби, кости - капачки на коленете, кожа
ВОДОЛЕЙ   прасци и глезени,  варикозни вени, кръвоносна система
РИБИ   ходила и пръсти на краката, понякога бели дробове и по асоциация -тънки черва, както и всички органи, свързани с „изхвърлянето" и циркули¬рането на течностите в тялото

Онова, което медицината нарича „симпатични части на тялото", води началото си от астрологичните изчисления на Хипократ. Симпатични части на тялото означава, че когато в определена част на тялото се наблюдават някакви симпто¬ми, лекарят преглежда някоя от останалите три „симпатич¬ни" части, за да види къде точно се е появил проблемът. Ще разберете лесно за какво става дума, ако разгледате схемите на трите астрологични „кръста".
Обърнете внимание, че два от общо четирите знака във всеки кръст са в опозиция един спрямо друг (тоест отстоят на 180° в кръга на хороскопа) и че и четирите знака в кръста са в квадрат един спрямо друг (тоест отстоят на 90° от кръга на хороскопа). Вижте астрологичния кръг, изобразен на стра¬ница 45. На него са посочени симпатичните части на тялото.
А сега се върнете на страница 95 и вижте коя част на тялото е управлявана от отделните Слънчеви знаци. Ще при¬веда само няколко примера. Да вземем като начало Кръста на кардиналните знаци. Погледнете го отново. Сетне вижте кои части на тялото са управлявани от всеки от кардинални¬те знаци.
Овенът управлява главата, Везните - бъбреците и пи¬кочния мехур. Първите симптоми на болестите в бъбреците и пикочния мехур (Везни) започват със силно главоболие (Овен). Ракът управлява стомаха. Козирогът (наред с друго¬то) - кожата. Ако поемете храна, която не ви понася или към която сте алергични (Рак), получавате обрив (Козирог). При зъбобол (Козирогът управлява зъбите) ни болят и главата, и лицето (Овен). Овенът и Козирогът са в квадрат, докато Овенът и Везните са в опозиция.
А сега да видим Кръста на неподвижните знаци. Разгле¬дайте и него. После погледнете кои части на тялото са уп¬равлявани от четирите неподвижни знака.
Кардинален кръст – Козирог, Везни, Рак, Овен
Неподвижен кръст -  Водолей, Скорпион, Лъв, Телец
Подвижен кръст – Риби, Стрелец, Дева, Близнаци
Водолеят управлява прасците и глезените. Лъвът -сърцето (наред с други части на тялото). Един от първите симптоми на сърдечносъдовите заболявания са болките в прасците и глезените. Лъвът и Водолеят са в опозиция. Те¬лецът управлява гърлото, врата и гласните струни. Наред с другото Скорпионът управлява половите органи. Когато мом¬четата навлизат в пубертета (полови промени, подвластни на Скорпиона), гласните им струни (Телец) също се проме¬нят и гласът им става по-плътен. Телецът и Скорпионът са в опозиция. Лъвът управлява и гръбначния стълб. Един от първите симптоми на менингита е зачервеното гърло (Те¬лец). Телецът и Лъвът са в квадрат. В Кръста на неподвиж¬ните знаци в квадрат са и Лъвът и Скорпионът. Освен дру¬гото Скорпионът управлява и дебелото черво, а Лъвът -кръста и гърба. Симптомите на острия колит или на инфекция на дебелото черво често се усещат най-напред като бол¬ки под кръста.
А сега да видим Подвижния кръст. Разгледайте и него. Сетне прочетете отново кои части на тялото са управлявани от четирите подвижни знака на зодиака.
Рибите управляват краката. Близнаците - белите дро¬бове (освен другото). Ако часове наред сте ходили под дъжда и сте си намокрили краката (Риби), можете да легнете с грип, който да се усложни в пневмония (Близнаци-бели дро¬бове). Както споменах и по-рано, зависи от положението на планетите и аспектите между тях в рождената ви карта. Стре¬лецът управлява черния дроб и е в квадрат с Везни, които управляват тънките черва. Чернодробните заболявания се проявяват най-напред с проблеми в храносмилането. И така нататък. Това са само някои примери какво представляват симпатичните части на организма.
А сега за физическото въздействие на Елементите, към които спада всеки отделен Слънчев знак: Огън, Земя, Въздух и Вода.
Огнени знаци: Овен, Лъв, Стрелец Огнените знаци са склонни към скоротечни заболява¬ния, висока температура и болести, проявяващи се внезапно в частите на тялото, управлявани от конкретния Слънчев знак с Огнен елемент. Болните се възстановяват бързо. Малцина Овни, Лъвове и Стрелци страдат от хронични и трудно лечи¬ми заболявания.
Земни знаци: Телец, Дева, Козирог
Земните знаци са по-склонни към сериозни заболявания, за чието развитие се искат години и които нерядко ста¬ват хронични. Страдат и от чести депресии. Имат силите да се възстановят, но това обикновено става бавно.
Въздушни знаци: Близнаци, Везни, Водолей Въздушните знаци са склонни да страдат от стрес и пси¬хически разстройства, от нервни сривове, трудности в диша¬нето и нарушено кръвообращение. Възстановителните им възможности са непредсказуеми.
Водни знаци: Рак, Скорпион, Риби
Водните знаци са уязвими за рядко срещани болести, които трудно се откриват и траят продължително. Страдат и от тежки меланхолии. Възстановителните им възможности зависят изцяло от самите тях, дори и да не го съзнават.
Помнете, че вашата точно изчислена и съставена рож¬дена карта, съобразена с момента, в който за пръв път сте си поели въздух, съдържа цялостната картина за здравослов¬ното ви състояние, всички силни и слаби връзки във вериж¬ните реакции на организма ви. Гореизложените особености на Слънчевите знаци и отделните Елементи са съвсем общи, Макар че в над седемдесет и пет на сто от случаите уязвими¬те органи и видовете заболявания се намират в частите на тялото, управлявани от конкретния Слънчев знак, и по ха¬рактер са предопределяни от неговия Елемент.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Юли 12, 2012, 08:58:38 pm »
Чудех се откъде ми е позната тази карта...
е какво от това, много други карти за един и същ човек се разглеждат в различни сайтове и форуми, не само български
ако разполагаш с такива във връзка с разисквания казус сподели

Казусът какъв е? Заболявания?

Не, почти не разполагам с такива карти, в моето обкръжение няма болни и инвалидизирани хора.

С изключение на картата на майка ми, но нейното заболяване неведнъж съм коментирала, тъй че няма да е интересно за целите на астрологичната практика - да се "познае" заболяването (и огнището /причината).

Иначе по аюрведичната система пО се виждат нещата, по западната трябва да се чопне по-надълбоко, неопитният астролог рискува да сгреши в "диагнозата".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #28 -: Юли 12, 2012, 09:10:57 pm »

С изключение на картата на майка ми, но нейното заболяване неведнъж съм коментирала, тъй че няма да е интересно за целите на астрологичната практика - да се "познае" заболяването (и огнището /причината).

Иначе по аюрведичната система пО се виждат нещата, по западната трябва да се чопне по-надълбоко, неопитният астролог рискува да сгреши в "диагнозата".

Картата ще е интересна по казуса, ако има юпитер в шести, нека да са здрави хора, още по-добре.
Иначе медицинската ми е много интересна, но не е лъжица за мойта уста :)

« Отговор #29 -: Юли 13, 2012, 07:52:09 am »
  "......  стана ми интересно,би ли написала и други подобни  симптом- взаимосвързаност- зод.знаци "

сърдечно благодаря Доре :08: :88:

« Отговор #30 -: Юли 13, 2012, 08:00:44 am »

Стре¬лецът управлява черния дроб и е в квадрат с Везни, които управляват тънките черва. Чернодробните заболявания се проявяват най-напред с проблеми в храносмилането. И така нататък. Това са само някои примери какво представляват симпатичните части на организма.

Стрелеца е каре с Дева - тънки черва

малка корекция- включи се асц.  ми Дева ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #31 -: Юли 13, 2012, 08:07:50 pm »
Понеже съвпадът венера-уран не ви е интересен, имам друг въпрос :)

Ако в радикса има сепариращ квадрат примерно и той никога не става точен по прогресии, действа ли на практика?

П.п. Под действие имам предвид реално събитие
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 08:15:32 pm от Papy »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юли 13, 2012, 08:32:14 pm »
По мои наблюдения разходящите аспекти си действат, особено съвпади и опозиции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Юли 13, 2012, 08:48:34 pm »
Мерси, лили :)

Забелязах някакви неща, които не мога съвсем да си обясня-например един приятел има квадрат марс-уран-много обича екстремни спортове, но слава Богу, няма никакви операции/наранявания.

« Отговор #34 -: Юли 14, 2012, 07:34:14 am »
Мерси, лили :)

Забелязах някакви неща, които не мога съвсем да си обясня-например един приятел има квадрат марс-уран-много обича екстремни спортове, но слава Богу, няма никакви операции/наранявания.
да се пази ,кокато има мундо такъв,или тр.планета активира нат.каре Марс/Уран,аз имам съвпад между тях на Асц. и когато тр.Уран ги опозиционираше се случи инцидент с възможен летален изход,само тр.Юпитер върху Луната ме е сейвал :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 14, 2012, 10:32:31 am »

За операции и наранявания сигурно трябва да има и други индикации, един квадрат не е достатъчен.

Например, ако има силен Сатурн, той ще е по-предпазлив, особено в съчетание с водна Луна (и ако Сатурн я аспектира).

В моята карта някои астролози отчитат наличието на квадрат между Марс и Юпитер, двете планети са ъглови. Но някак не му усещам влиянието. Не защото е разходящ и орбисата е доста голяма (Марс е в 6 гр. 02 мин. Риби, Юпитер е в 28 гр. 40 и нещо си мин. Телец), а защото се случва в секстилни знаци.

Във ведическата карта Марс и Юпитер са в знаци, които са в квадрат един спрямо друг - Водолей и Телец. Но отново влиянието на аспекта не е пълно - Марс дава аспект на Юпитер, докато Юпитер не го "вижда", т.е. аспектът не е взаимен.

В момента има мунданен тригон между Юпитер и Марс - и него почти не го усещам.
Да не говорим, че не усетих поредния аспект на Юпитер към лична планета - квадрат към нат. Марс.

Оставете Юпитер  ;D, не усетих даже квадрата на тр. Марс към нат. Луна! Може би защото вече до такава степен ми се е "изчистило" обкръжението, че няма жени, които да ме нервят и да проработи аспектът.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #36 -: Юли 14, 2012, 01:11:19 pm »
Кара кола като мъж, и като цяло се справя с живота като мъж.

И двете са имали много връзки и двете си пазят свободата, но не изневеряват. И да, държат на приятелите си и често оставят интимния партньор, за да се видят с тях. Но това е тяхното разбиране за свобода, никой и нищо не може да ги накара да си прекъснат социалните контакти. Не биха си позволили да зависят от 1 работно място, 1 човек, пък бил той и съпругът им. ........................Решителни.

Не можеш да ги обидиш. Каквото и да им кажеш и т.н. те не го приемат лично. До голяма степен точно за това считам, че те нямат провалена връзка, защото нито се цупят на гаджетата си, в прав рационален текст си казват какво искат, нито се сърдят 1 месец и чакат той да им се обади и т.н. Те са приятелки с мъжете си и преди и по време и след връзката.

Тези всичките неща и за мен са верни, дори съм ги писала тук нееднократно по въпроса за Уран. Но моят Уран има съвпад със Слънце и тригон с Марс, квадрат с Луна/Сатурн, с Венера нищичко общо няма. Уран по мои наблюдения дава някои сходни характеристики, независимо от аспектите с други планети: свободата е номер едно, не наранява, но и не прави излишни компромиси, има свой път и върви по него, държи на приятели, държи и на връзки, създава олекотени и трайни отношения, липсва тежкото нагнетяване, по-скоро ще си тръгне и ще запази някакви отношения, отколкото да соти, докато всичко се превърне в руини, обича промените, обича да взима решения и се юрва с ентусиазъм без особени терзания какво ще става после.  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Юли 15, 2012, 08:51:54 am »
Да не говорим, че не усетих поредния аспект на Юпитер към лична планета - квадрат към нат. Марс.

Доколкото си спомням настоящата ти работа стана факт при транзитен секстил на Юпитер към Марс, сега са в квадратура, а ти търсиш нови по-добри професионални възможности свързани най-вече с печеленето на повече пари. :blink:  Юпитер плюс Меркурий са в сенчестата зона и е възможно да ти се появят поръчки за преводи от стари възложители.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Юли 15, 2012, 10:54:12 am »

Доколкото си спомням настоящата ти работа стана факт при транзитен секстил на Юпитер към Марс, сега са в квадратура, а ти търсиш нови по-добри професионални възможности свързани най-вече с печеленето на повече пари. :blink: 

Да, сега аспектът се повтаря, но е квадратура. Същевременно има секстил на Юпитер към Слънцето - него не го усещам засега. Квадратът му с Марс - никакъв по-осезателен прилив на енергия. Иначе ентусиазъм за търсене на допълнителни възможности никога не ми е липсвал, тъй като рядко се чувствам удовлетворена от статуквото, кавото и да е то. Надявам се да се появят нови възможности, но сега с това ретроградие не мога да планирам нищо, възможни са изненади. Съвпадът на Уран със Слънцето също не ми е донесъл никаква промяна, само още по-силно желание да се освободя от бремето на някои рутинни задължения, които по принцип не съм и длъжна да изпълнявам, но някои хора се опитваха да ми вменят отговорност. Номерът просто не минава вече - за моя радост, за тяхно съжаление. Всички маски паднаха и лъсна едно лицемерие, а аз умирам от кеф да го разобличавам.  Както се казва, "след мен - потоп"  ;D - това е Уран. За всички ще има Видовден - моят продължаваше през последните 4-5 години, с нетърпение чакам ингреса на Сатурн в Скорпион.  ;)

« Последна редакция: Юли 15, 2012, 11:02:07 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #39 -: Август 09, 2012, 08:04:24 pm »
Нова питанка-не се смейте, моля
Прогресивният хороскоп (без да го съотнасяме към наталния) описва ли сам по себе си човека?
Например като стана с прогресивен асц скорпион, какво да очаквам: да се разхубавявам, да погрознявам, или акцент в/у ценности/пари, защото натално скорпион ми е на к2?