Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47016 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Казуси
« Отговор #60 -: Август 12, 2012, 01:52:11 am »
Анабел, какво да очаквам от асц скорпион? Натално в скорпион ми са уран и слв, нат плутон ще е в 12-ти (той отдавна е там, най-много по някое време да мине в 11-ти)

скорпионът носи дълбоки емоции, определено ще имаш изживявания, все едно се давиш в дълбоки води, ще усещаш желанията на хората около теб като твои собствени и често дори няма да ги различаваш. От друга страна лесно ще се зареждаш от чуждите ресурси, енергии, финанси. Не е лек асцендент, няма какво да се лъжем, повечето хора, които познавам с асц скорпион целият им живот е непрестанна битка. Можеш да правиш много жертви със себе си, материални успехи - кариера, придобивки, за да живее душата ти и душите на хората около теб. Пример - да участваш в събития, проекти, които на теб не ти носят нищо освен усещането, че е правилно, но на твой приятел, близък, или човек, който си усетила близък да му дават шанс да осъществи нещо, което дълбоко е желал. Аз често се хващам, че с наталния си асц Скорпион, все попадам в ситуации, в които изпълнявам чужди желания.

Душата на човек е гладна за енергия и Скорпионът често се сблъсква със ситуации, в които само този глад има значение, морал, предразсъдъци, common sense ала - бала нищо няма значение. Но това е пътят на развитието - трупане на енергия, пътят към светлината (духа...).

"За да са клоните на едно дърво в небесата, корените са му в преизподнята" - точно това ще те научи Скорпиона.

Като цяло живеем в изключително объркан свят. Повечето хора са забравили желанията и душите си. А скорпионът ги надушва тези неща.

Този форум е нещо много Скорпионско - това търсене на душата, щастието под всичките пластове материя, обществени стремежи и разбирания, които всъщност не са част от твоята лична програма.  ;) Тук не говорим за астрономия, за наука, нито за чист окултизъм, а се занимаваме с личните дълбоки проблеми и желания на потребителите - дълбаенето навътре в себе си и откриването на себе си, чрез другите (това е по Скорпион).

Водата винаги е насочена на вътре, към връзката ни с другите, която съществува вътре в нас. Връзка съвсем необяснима и ирационална, нищо общо с усещането на въздуха за общност.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #61 -: Август 12, 2012, 08:54:17 am »
за прогр.асц. скорпи - продължителна и дълбока трансформация на личността
перманентна криза- на китайски - криза е "вей-чи " -
вей- опастност
чи- шанс

Понякога най-ярката светлина идва от най-тъмното място.... :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #62 -: Август 12, 2012, 09:21:16 am »
Много ви благодаря, тъкмо се успокоих за външния вид и вие с тези кризи и трансформации пак ме притеснихте
Анабел, може ли някакъв конкретен пример за глада на човешката душа-водата ми е много слаба в наталната карта и тези-емоционалните водни неща-хич, ама хич не ги разбирам

Стреличка-ти това за кризата от опит ли го казваш?

Сега съм последните минути на везни, при скорпион уран ще ми е в първи, слв също. Тоест ще се получи един силен уран съвпад асц, което май още повече ще "трансформира" ситуацията. Уф, която и друга стихия да беше, ок, ама водната...сигурно ще започна да рева на филми и кой знае какви още изблици.
« Последна редакция: Август 12, 2012, 09:36:43 am от Papy »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #63 -: Август 12, 2012, 09:49:52 am »
Добре, давам конкретен пример - но имай предвид, че при мен сега Плутон нагази лични планети в Козирог и има винаги има нюанс и на земните зодии - търси се конкретен резултат.

Ще почна от форума, че е нещо общо - понякога съм много изморена, или нямам време, обаче виждам някакъв въпрос за анализ - синастрия, натал и усещам, че трябва да пиша. Че човекът от среща има нужда от подкрепа. Това не само не ми носи пари, връзки, позиция - материални дивиденти, ами обикновено ми отнема 2-3 часа сън. И ако продължа с астрологията, последният месец съм направила сумата и сериозни анализа на мои приятелки в живота и това значи писане, срещи на живо... МНОГО енергия, моя лична, която съм вложила в тях, защото виждам, че имат нужда. И аз пари за това не взимам, не очаквам нищо и не искам нищо, всъщност.

Душата обича музика, цветове, любов, емоции, енергия - да гледа красиви неща, да е с хора, които обича, да е заобиколена от неща, които резонират с нея, и често прави избор, който на първо време изглежда нелогичен. Примерно имаш двама кандидати за брак и избираш този, който не е материално осигурен, няма професия, и не ти дава никаква "сигурност", но се чувстваш добре с него. И след 20 години вие сте много по-щастливи и успешни (защото успехът е доста комплексно "състояние") от колежките ти, които се ожениха "по-сметка".

Скорпионът дава трансформация на духовно ниво. Той е фиксирана зодия, трудно се променя на външен вид, аз не съм си смелила основната дължина на косата и прическа от 12 годишна. Само цветовете сменям (с 2-3 нюанса).

*

Papy

• 4343
« Отговор #64 -: Август 12, 2012, 10:00:13 am »
Мерси, анабел, това не звучи толкова лошо-значи сега ще стана по-човечна :). Тоя въздух в картата ми съм усетила, че на моменти ме прави доста безчуствена, даже и тук по разни теми, особено любовни, емоциите ми се губят, никаква романтика, даже не се чувствам съпричастна към въпроси от рода на:" харесва ли ме х, ще ми се обади ли у". Не че се харесвам такава, просто не ми идва отвътре.

А ти разглеждаш ли прогресивната карта сама за себе си, или винаги наложена с "оригинала"?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #65 -: Август 12, 2012, 10:23:19 am »
сама по себе си я гледам - да видя пътя на душата. Но от натала не можеш да избягаш.

Все пак на мен прогресивната Луна ми влезе преди няколко седмици в Дева, и последните 2 години имах такава нужда от живот, от купон, движение, по прогресивна Луна в Лъв, сега вече само ми се работи. Преди не си стоях в къщи, нито в държавата.

Сега само подреждам - стаята си, дрехите, компютъра си, живота си и чистя, чистя хора, вещи, идеи... всичко. А и започнах да си правя маски на косата, да правя упражнения (защото почна да ме боли кръста) и нещо съм се вманиачила да се мажа със слънце - защитни кремове, хидратиращи кремове, абе неща, за които един Лъв рядко отделя време. И започнах да си правя процедури със зехтин за зъбите, девешки истории...  ;) А нямам нищо в Дева по натал.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Август 12, 2012, 10:31:28 am »
При прогресивна Луна в Дева и аз се бях вманиачила да чистя, потвърждавам. При все това, че нямам никакъв афинитет към домакинската работа, особено към чистене и подреждане. Но апартаментът бе толкова съсипан след смъртта на майка ми и пребиваването на седемте й кучета, че просто нямаше начин.

После прогресивната Луна мина във Везни и започнах да "чистя" отношенията си.

След преминаване на прогресивната Луна в Скорпион (12 дом) ще видим накъде ще ме насочи животът - психоанализа ли ще е, изолация ли... По същото време и Сатурн ще е минал в Скорпион и ще ми нагази 12 дом. Емиграция засега не планирам, няма къде и няма за какво, а и вече съм надминала възрастта за подобни авантюри - да започваш всичко от нулата в непозната държава и сам като куче (не че в Бг за мен е нещо по-различно).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #67 -: Август 12, 2012, 10:32:32 am »
Пътя на душата...
В прогресивната карта има само 2 твърди мажорни аспекта:
Нептун квадрат слънце и сатурн квадрат съвпада на луна и юпитер
Всичко друго-секстили и тригони. Значи ли това, че съм слушкала и ще е хубаво занапред или двата квадрата стигат, за да скофтят ситуацията?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #68 -: Август 12, 2012, 02:01:13 pm »
Пътя на душата...
В прогресивната карта има само 2 твърди мажорни аспекта:
Нептун квадрат слънце и сатурн квадрат съвпада на луна и юпитер
Всичко друго-секстили и тригони. Значи ли това, че съм слушкала и ще е хубаво занапред или двата квадрата стигат, за да скофтят ситуацията?

всички аспекти са добри, без квадрати ще се отпуснеш. Всеки сходящ аспект е възможност.

*

Asol

• 4140
« Отговор #69 -: Август 12, 2012, 02:44:02 pm »
Съобразно принципа на Сатурн и по отношение на качествата му на суха и студена планета, по-скоро би бил предпоставка за по-суховати форми, а в тази връзка и за по-тънки устни. Акцентът на фактори имащи отношение към външния вид свързани с знаците Рак, Овен, Стрелец и Телец, може и да са свързани с по-пухкави устни.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #70 -: Август 12, 2012, 02:54:50 pm »
аааа, доста жени с пищни, пухкави, ясно изразени (Сатурн дава видима, ясна форма) устни имат силен Козирог в натала - най-типична ми е София Лорен - асц Козирог.

*

Asol

• 4140
« Отговор #71 -: Август 12, 2012, 03:17:12 pm »
Възможно е да има и такива случаи, но това не е правило по смисъла на логиката и гледано само по изгряващ знак или Слънце, което има връзка със Сатурн. Анджелина Джоли, Джулия Робъртс, Пенелопе Круз също имат пухкави устни - каква им е връзката с Козирог и Сатурн ?

*

Papy

• 4343
« Отговор #72 -: Август 12, 2012, 03:21:40 pm »
Съобразно принципа на Сатурн и по отношение на качествата му на суха и студена планета, по-скоро би бил предпоставка за по-суховати форми, а в тази връзка и за по-тънки устни.

Да-асц везни, венера в козирог-устните ми са определено тънки

*

Papy

• 4343
« Отговор #73 -: Август 12, 2012, 03:25:23 pm »
Mayflower, мерси, най-много ме притесни да не би да изчезне съвсем везнишкото, защото аз и сега понякога стресирам хората с поглед, и общо взето се старая да не изглеждам "страшна". Острият поглед на скорпиона за мен определено няма да е плюс.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #74 -: Август 12, 2012, 03:36:09 pm »
Аз имам стелиум в Козирог и устните ми са пухкави. Кой е прав сега  ;) ? При силна вода и земя в натала, няма как да нямаш пухкавост и ясно изразени форми.

На Анджелина Джоули Сатурн и е в знака на асцендента - Рак!

Моника Белучи - асцендент Козирог. Моника, Анджелина и София Лорен са актриси всеизвестни с устните си.  ;)
« Последна редакция: Август 12, 2012, 04:12:52 pm от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Август 12, 2012, 04:23:59 pm »
На Анджелина Джоули Сатурн и е в знака на асцендента - Рак!

Анджелина е със Сатурн в 12 дом, на прилично разстояние от АС, но има рачешка Венера в точен съвпад с Асцендента.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #76 -: Август 12, 2012, 04:30:19 pm »
Не е важно кой е прав, както обичам да казвам важен е принципът. А изключения винаги може да има, но те не са правило предполагащо именно това като показател по отношение на техните пракачества, за да можем да кажем, че Сатурн предполага закръгленост и пухкавост. Сигурно ще намерим много хора, които са с асцендент Козирог или с такова Слънце, но нямат пухкави устни. Иначе можем да припишем всякакви качества неприсъщи на някакъв принцип и тогава интерпретациите ще станат ама това става, но и другото може в стил свободни съчинения.

« Отговор #77 -: Август 12, 2012, 04:31:30 pm »
А при мен като доминират земните и водните знаци, защо не са и моите устни пухкави :( ?
Единствено бузите са ми пухкави, но зависи от кой ъгъл ги гледам ;D .

А кой са факторите за широки скули ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Август 12, 2012, 04:33:34 pm »
А кой са факторите за широки скули ?

Генетична и етническа предразположеност по-скоро.  :blink:

Иначе /астрологично/ Сатурн се свързва с костната структура.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Август 12, 2012, 05:23:36 pm »
Накшатрата на Асцендента и Луната също дава такава информация, както и отрязъкът, в който попада. Може да има осезаема разлика в излъчването, ако АС попада в накшатра, която обхвъща два съседни знака. Например: Читра - Дева/Везни, Криттика - Овен/Телец, Вишакха - Везни/Скорпион и т.н, т.е. тук зависи в кой от двата знака попада изгряващият градус.

С изгряващ Скорпион на АС нямам почти никакво плутоново излъчване, по-скоро нептуново-ураново. Класическият управител на АС попада в знака Риби, Луната е в знака Рак, което в моя случай доста омекотява излъчването. Плутоново излъчване мога да постигна с по-драматичен грим.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.