Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47132 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Казуси
« Отговор #120 -: Август 13, 2012, 09:57:32 am »
Пита ни. Заедно със закономерностите има и случайности, които може и да ги видоизменят и са в резултат на свободната воля. Една тенденция сочеща към пърхане на пеперуди в стомаха, ще се реализира в зависимост от свободната воля на участващите в нея.

*

Papy

• 4343
« Отговор #121 -: Август 13, 2012, 10:18:02 am »
Ами, асол, аз рядко се влюбвам, но когато се случи, опитът показва, че захвърлям всичко и тръгвам. Ако и сега се случи-искрено се надявам да не го правя. По принцип ако човек се влюби докато има друга връзка, значи нещо не му достига. Дано да се окаже, че съм се опознала добре и знам какво искам и от какво имам нужда.
Пък ако взема да ви мрънкам и да пускам хорари и синастрии-не ме изоставяйте :)))

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #122 -: Август 13, 2012, 02:31:22 pm »
Няма, бе.  ;D

Аз Asol я разбрах и в по-широк смисъл и съм съгласна с нея. Пеперудите идват и с някоя голяма мечта, с предвусвано пътуване, с хоризонта на морето зад хълма... И в такива моменти наистина излъчваме страхотна енергия и аз вярвам, че невъзможни мечти няма и това пърхане е знак, че сме на прав път.

*

Asol

• 4140
« Отговор #123 -: Август 13, 2012, 02:54:56 pm »
Всеки чете в зависимост от моментната си настройка.  :P Рониа е на спирка "Мечтите са възможни".  Написах го във връзка с "Ама то нас кой ли ни пита ...". Тенденцията макар и с определена насоченост е обща, задава рамката, но нюансите в нея може да са различни и са в зависимост също и от решенията и изборите на самия човек.

А иначе съм съгласна, че въодушевлението, ако не винаги поне в повечето случаи би трябвало да е знак, че сме на правилния път - интуиция.

*

Papy

• 4343
« Отговор #124 -: Август 13, 2012, 03:17:01 pm »
Няма, бе.  ;D

Аз Asol я разбрах и в по-широк смисъл и съм съгласна с нея. Пеперудите идват и с някоя голяма мечта, с предвусвано пътуване, с хоризонта на морето зад хълма... И в такива моменти наистина излъчваме страхотна енергия и аз вярвам, че невъзможни мечти няма и това пърхане е знак, че сме на прав път.

Виж как си личи романтичната нотка :)))
И водния привкус :)
Сигурно заради близкия асц скорпион, някак ми е радостно и носталгично покрай тази стихия, нищо, че не я разбирам много-много

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #125 -: Август 13, 2012, 06:08:27 pm »
Така е, разконспирирахте ме. Непоправима мечтателка и романтичка. Колкото и да ми набиват канчето, аз съм си все такава.  ;D Papy, ти ли с Асц Скорпион? Е, ти си скрита лимонка, значи, какво се правиш? Я се отдай на стиохията и каквото стане.  :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #126 -: Август 13, 2012, 06:29:07 pm »
Така е, разконспирирахте ме. Непоправима мечтателка и романтичка. Колкото и да ми набиват канчето, аз съм си все такава.  ;D Papy, ти ли с Асц Скорпион? Е, ти си скрита лимонка, значи, какво се правиш? Я се отдай на стиохията и каквото стане.  :P

Ненене :) по прогресии асц ми е в последните минути на везни, и после евентуално ще съм скрита лимонка  ;D
Сега съм явна и в повечето време нещо като дружелюбна зелена ябълка :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #127 -: Август 13, 2012, 06:34:16 pm »
oooo, истината наближава.  ;D Ще почакам още малко, после ще започнем да се разбираме телепатично.  ;D На мен като ми влезе пр Луна в Стрелец, добре че Асц беше в Риби, че водното ми "аз" изпадна в потрес от такава лековатост. Усеща се определено смяната на знак.

*

Papy

• 4343
« Отговор #128 -: Август 13, 2012, 06:38:26 pm »
Прогресивен асц скорпион, прогресивна луна в овен-ще съм точно като оная гаднярка, дето анабел описа в другата тема и заради която мрази скорпионите :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #129 -: Август 13, 2012, 06:48:50 pm »
Това зависи единствено от начина на отработване, не мисля че имаш и теоритичен шанс да станеш "гаднярка", а на всеки някой му пречи. Астрологията там е безсилна.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #130 -: Август 13, 2012, 06:59:05 pm »
Това зависи единствено от начина на отработване, не мисля че имаш и теоритичен шанс да станеш "гаднярка", а на всеки някой му пречи. Астрологията там е безсилна.  ;D

Много благодаря  ;D
Гаднярка едва ли, но сигурно ще съм още по-крайна, то и сега като не харесам някого-на челото ми се изписва с големи букви :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #131 -: Август 14, 2012, 06:55:49 pm »
Да сменим малко посоката

Според вас кое е по-тежко:
Слънце/луна ранени от сатурн, уран, плутон,
или слънце в твърд аспект с луна?

И друго-да кажем хипотетично в дадена карта и двете светила са ранени от тежките, но помежду си са в хармоничен аспект-това компенсира ли?

*

Grace

• 2257
« Отговор #132 -: Август 14, 2012, 07:27:46 pm »
1. ранени Сл/Луна
2. да, компенсира

*

Papy

• 4343
« Отговор #133 -: Август 14, 2012, 07:30:29 pm »
Мерси, грейс

Нарочно не съм включила нептун, най-вече защото не съм чула някой да се оплаква от него. А може би трябваше

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #134 -: Август 14, 2012, 07:31:22 pm »
Трудно ми да кажа, защото имам само едното - квадрат Слънце/Луна. По-точно Слънце/Уран квадрат Луна/Сатурн. Не е приятен, няма как да го нарека иначе... Самият съвпад Луна/Сатурн също дава свите предизвикателства, може да са много неприятни. Но пък като се справиш с тях дава много по-зряла емоционалност и в общи линии си ставаш самодостаъчен. Което ен значи, че не искаш да има друг до теб, но това вече не може да те събори. Тоест, печелиш власт над емоциите. Пък квадрата със Слънцето и Урана съм го дъвкала тука до откат. Емоциите срещу ума, най-общо. Грижата за другите срещу желанията на аз-а. През първата половина на живота ми надделяваше лунното. Сеге вече цлънчевото.

*

Papy

• 4343
« Отговор #135 -: Август 14, 2012, 07:36:49 pm »
Роня, точно ти ги имаш и двете :) но пък сигурно е трудно да определиш колко ти тежи сатурн квадрат слънце и колко луна квадрат уран
Със сигурност бележи тежък живот, но както и ти каза-човек като се пребори, сигурно е силен за 100.

« Отговор #136 -: Август 14, 2012, 07:47:16 pm »
Да сменим малко посоката

И друго-да кажем хипотетично в дадена карта и двете светила са ранени от тежките, но помежду си са в хармоничен аспект-това компенсира ли?

Ранено Слънце от Сатурн и Плутон, Луната и тя ранена Плутон. При Луната всичко се усеща на едно много дълбоко ниво, не мога много да се оплача от това. За мен по кофти е твърд аспект Слънце/Луна, като дисбаланс на Ин и Ян ми се струва, но не го твърдя сто процента, защото това го нямам в натала. Такъв аспект също може да се отработи :blink: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Август 14, 2012, 07:50:52 pm »

Въобще не може да се сравнява раняването на двете светила от малефик(-ци) с квадрата или опозицията между светилата, който просто отразява текущата фаза на Луната по време на раждане. Но модерната астропсихология е намерила начин да придаде на аспекта между светилата по време на раждане съответното /психологическо/ тълкуване.

При квадратите между светилата има съществено значение каква е фазата на Луната - растяща или намаляваща, т.е. първа или последна четвърт. Намаляваща Луна действа в пъти по-неблагоприятно, особено ако има твърди аспекти с малефици.

Що се отнася до опозицията, според индийците пълнолунието е много по-благориятно от новолунието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Август 14, 2012, 08:15:17 pm »
При мен светилата са в Т-квадрат с Плутон, твърди аспекти с Марс и Сатурн нямат, но имат тригони с тях - Луната с Марс, а Слънцето със Сатурн. За себе си мога да кажа, че никакъв конфликт между "ин" и "ян" не усещам - или защото двете светила са есенциално силни (в екзалтация и на трон), или защото в моя случай тази популярна психологическа теория не вАжи.  :blink:

Но за конфигурацията с Плутон (управителя на изгряващия знак) мога да кажа, че е донесла доста сътресения в живота ми още от най-ранна детска възраст, засягащи родителите и семейната среда. Имам и Марс в съвпад с ИЦ (в мутабелен знак), той също е допринесъл за това напрежение и нестабилност - цял живот се движа по плаващи пясъци. Ингресът на Плутон в Козирог, когато затвори наталния Т-квадрат и го превърна в голям кръст, беше разрушителен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Август 14, 2012, 08:48:12 pm »
За ревност и обсебващи тенденции съм по-съгласна, но пък те не се ли проявяват в по-малка или в по-голяма степен при всички аспекти Луна/Плутон?!

Същото може да се каже и за Луна/Сатурн, ако гледаме само септенера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.