Здравей Гост

Казуси

• 381 Отговора
  • 47086 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Казуси
« Отговор #180 -: Август 19, 2012, 04:58:50 pm »
Наляга ме и песимизма и мен нещо в псоледно време. Много очаквания имах... Вярно, годината не е свършила още, но...

Може би проблемът ни е в очакванията - имаме едни очаквания, на практика става друго...

Вече не смея да имам очаквания, свързани с други хора - за техните действия не може човек да отговаря, само за своите собствени може (ако е достатъчно зрял).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #181 -: Август 19, 2012, 06:11:02 pm »
Така е. Напълно съм съгласна.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #182 -: Август 19, 2012, 07:12:47 pm »
Едва ли не е имало никаква проява. По-скоро ние очакваме хубави и гоелми неща, но 7ми е и дом на враговете и на всякаквите отношения. В това е проблемът - че не забелязваме ежеднвените проявления, аз започнах да ги забелязвам чак след като започнах да си следя месечните лунации и лунарите по-обстойно. Но си права, че има години, в които се събират много транзити, прогресии, индикации в солара, на едно и тогава би следвало да има проявление. Аз все пак ще изчакам края ан годината, де. Да не рева предварително.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #183 -: Август 19, 2012, 07:18:46 pm »
Едва ли не е имало никаква проява. По-скоро ние очакваме хубави и гоелми неща, но 7ми е и дом на враговете и на всякаквите отношения.

Много точно си го казала за 7 дом - "дом на всякаквите отношения".
Често сме склонни, като видим активност по 7 дом, да очакваме партньорски изяви (мъж-жена), но тук попадат не само съдружията от всякакъв вид, а и по принцип контактът ни с другите - публика, аудитория, клиенти, възложители - всички "те".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Август 19, 2012, 07:28:23 pm »
Проблемът е там, че няма даже и лошо напоследък :blink:

Ох, да ти имам аз проблема, наистина!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #185 -: Август 19, 2012, 07:58:59 pm »
Ееее, за договори един 7ми ли да ги подпише? Не става. Понякога струпванията обезкръвяват останалата част от картата, аз затова в солари ги недолюбвам. Далеч по-добре е да има по една планета във 2,3,7 и 9, а ако има и една в 10ти - още по-добре, и Асц в Козирог и Слънце в 10ти или 9ти. Струпванията често отнемат възможността за реализация, това е мое лично мнение, конкретно за соларите, че тях ги дъвча отдавна. Но не се сърди, че го няма лошото...  ;)

Lillie, аз честно и откровено, чуя ли 7ми и веднага "оооо, любов, ама не каква да е, ама дълга, щастлива, доживот"... Трябва целенасочено да си напомням за какво иде реч или да ми го напомнят отвън като миналия месец, когато една лунация по оста 1-7 донесе само простотии и скандали със съседи, интриги и крайно неприятна атмосфера.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Август 19, 2012, 08:01:33 pm »
Или пък аз самата се бях настроила за много негативни събития миналата година когато транзитен Сатурн съвпадна с натален Плутон и СЛВ и опозира Луната, а после мина и през АЦ.

Но реално нищо не се е случило? А имало ли е (временно) желание за оттегляне, отдръпване, ограничаване на някои контакти или усещане за преумора или натоварване при общуване/взаимодействие с по-големи групи от хора?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #187 -: Август 19, 2012, 08:05:00 pm »
Lillie, аз честно и откровено, чуя ли 7ми и веднага "оооо, любов, ама не каква да е, ама дълга, щастлива, доживот"... Трябва целенасочено да си напомням за какво иде реч или да ми го напомнят отвън като миналия месец, когато една лунация по оста 1-7 донесе само простотии и скандали със съседи, интриги и крайно неприятна атмосфера.

;D Преди и аз бях с такава нагласа, докато не ми просветна (късно, но по-добре от никога!), че моят 7 дом в малко по-друга посока работи. Тук попада и "събирателният образ" на типа хора, с които е свързана професионалната ми дейност през последните няколко години.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #188 -: Август 19, 2012, 08:08:19 pm »
Хубаво е, че си го разкодирала поне. Аз още го боря. Важното е, че вече знам че и съседите ми там виреят и ще внимавам повече.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Август 19, 2012, 08:13:36 pm »
Важното е, че вече знам че и съседите ми там виреят и ще внимавам повече.  :P

;D  Малко извън темата, но ме засърбя езикът да споделя.

Превеждам сега едни материали по дело в немските социални служби - брат и сестра не могат да поделят зеленчукова градина и реколтата, която дава. Предметът на спора е просто покъртителен, та се чудех какъв ли 3 дом трябва да имат тия хора?  ;D

То не е много смешно де, дотам да те докара немотията.  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #190 -: Август 19, 2012, 08:17:40 pm »
Сигурно поне единия от тях е с Уран или Плутон във 3 дом -така си го обяснявам аз ...поне познавам такива хора с такива проблеми и положението на тези планети там не е случайно
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #191 -: Август 19, 2012, 08:20:41 pm »
 ;D Аз залагам на Сатурн и то в кофти аспект с Венера и/или Юпитер. Не пуска.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Август 19, 2012, 08:20:50 pm »
Аз бих заложила на Сатурн в първи дом в картата на брата, даващ аспект на Луна/Кету в 3 дом. А Юпитер сигурно му е във втори дом - иска да изяде цялата реколта. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #193 -: Август 19, 2012, 08:25:06 pm »
Или пък може да имат тежки транзити през 3 дом
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #194 -: Август 19, 2012, 08:27:14 pm »

Плутон през 3 дом в съчетание с бърз транзит на Марс, действащ като тригер по време на избухване на спора.  ;D
Транзит на Сатурн през 2 дом в твърд аспект към Луна - хранителна криза.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #195 -: Август 19, 2012, 08:40:01 pm »

Плутон през 3 дом в съчетание с бърз транзит на Марс, действащ като тригер по време на избухване на спора.  ;D
Транзит на Сатурн през 2 дом в твърд аспект към Луна - хранителна криза.  ;D
А при мен сега Сатурн е във 2 но не в твърд аспект към Луна-,,хранителна криза " Не-
Е криза на портфейла ДА -не че се оплаквам ,но как прекрачи куспидата на 2 дом веднага го усетих...
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #196 -: Август 19, 2012, 08:46:39 pm »
Aми, работи си, да. Просто пак опираме до нашите очаквания, независимо положителни или отрицателни и пропускаме проявлението. А Плутон отговаря за масите, за многото хора и има отношение винаги, когато сме част от по-голямо цяло. Сатурн го ограничава това. Това е моята трактовка на този съвпад, поне при мен така действа, още повече че Плутон е У10 и е в 8ми.

*

Papy

• 4343
« Отговор #197 -: Август 19, 2012, 08:50:40 pm »
Аспектът, за който съм изчела сумати щуротии, но все още не разбирам-луна квадрат/опозиция плутон
То не бяха кофти майки, фатални жени, емоционални драми...
Споделете, ако имате лични впечатления и ви се споделя :)

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #198 -: Август 19, 2012, 08:52:39 pm »
Или пък аз самата се бях настроила за много негативни събития миналата година когато транзитен Сатурн съвпадна с натален Плутон и СЛВ и опозира Луната, а после мина и през АЦ.

Но реално нищо не се е случило? А имало ли е (временно) желание за оттегляне, отдръпване, ограничаване на някои контакти или усещане за преумора или натоварване при общуване/взаимодействие с по-големи групи от хора?

Да, определено имаше нежелание за каквито и да е забавления, пътувания, работата си я вършех по задължение. Обхвана ме пълна апатия, окончателно прекратих връзка с бивши познати, съученици, роднини в България, които никога не съм понасяла.

Точно преди транзитен Сатурн да премине във Везни и съответно в моя 12-ти дом, смених работата, същата организация, но друга позиция и друга държава. Не съм имала проблеми с колеги, с приятели, с преместване, с адаптация. Просто вътрешно ми беше черно без да има реална причина. Всъщност все още се чувствам така, ако Сатурн е причината, излиза че картата ми е повече от работеща ;D
Точно Сатурн е причината за да се чувстваш така ,при мен беше същото, но и това отминава,после като отиде в 1 дом ще се чувстваш като нов човек ...това вече го преживях
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Август 19, 2012, 08:57:44 pm »
Аспектът, за който съм изчела сумати щуротии, но все още не разбирам-луна квадрат/опозиция плутон
То не бяха кофти майки, фатални жени, емоционални драми...
Споделете, ако имате лични впечатления и ви се споделя :)

При повечето хора с такъв аспект сред тези, които познавам (вкл. и в моята карта), има трудни отношения с майката. Може да даде и изключително силна привързаност към майката, но не винаги с позитивно проявление. Хем да чувстваш силна привързаност към нея, хем да ти тежи като воденичен камък на врата. Може да даде и трудно и късно отделяне от майката, и обратното - много ранно отделяне с цел да се "изтръгнеш" час по-скоро от нейното влияние.

Баба ми, която ме отгледа през първите 16 години, бе с Луна в Козирог в опозиция с Плутон. Тя изживя ранна раздяла с майката (била е в плен в Германия по време на ВСВ), а и по принцип никога не е била много близка с нея, споделяла ми е за студенина. Впоследствие същото отхвърляне и студенина тя проектира върху втората си дъщеря - разбира се това не бе детето със съвпад Луна/Венера, а със съвпад Луна/Сатурн (второ по ред, родено по сатурново завръщане).  ;)  Интересното е, че аз също имам такъв аспект (Луна в квадрат с Плутон) и също временно съм била отделена от майка си - по време на най-важните, изграждащи личността години.

« Последна редакция: Август 19, 2012, 09:02:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.